Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
27.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim babam senin babanı döver kavgasına çevirdiniz. Ayıp ama...
  • hala apple kullanmayı bi ayrıcalık olarak görüyorsunuz. ne gibi bir ayrıcalık sunabilirki? Apple alanların %90 ı tasarım için görsellik için alıyor. Apple köklü bir firma ama kaliteli ürün üretmiyor. Kullanıcıya seçenek sunmuyor, tenildiğinde upgrade yapılamıyor, yazılım bulma konusunda sıkıntı var, içerisindeki donanımları değiştirme şansı yok bu nedenle son teknoloiji takip edemiyorsunuz.

    MAC PC ayrımıda yapılmamalı artık. MAC in içinde ayrı bir teknolojik sistem yok. aynı bileşenler kullanılıyor sonuçta. PC de müdahale edebiliyorsun herşeye. ama apple gibi bi firma MAC ürettiği için ona hiç bi şekilde müdahale edemiyorsun.

    sonuç olarak PC kullanan birisi (gerçekten kullanan ne olduğunu ne yapabileceğini bilen) asla MAC e geçmez. bi araba alıyorsunuz sonradan ne rengini değiştirebiliyorsunuz ne ekleme yapabiliyorsunuz böyle birşey varmı? tonlarca para verip alıyorsun ama değişiklik yok...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC


    quote:

    Orjinalden alıntı: Knisath


    quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    quote:

    Orjinalden alıntı: jinxy

    Güldürme beni. Bu işler senin gibilere kaldıysa vay halimize



    evet iş benim gibilere kaldı. küçük düşürmeyer çalışma kimse kimin ne olduğunu bilmiyor burda. sana kendimi anlatacak tanıtacak değilim.
    gözünü apple beyazıyla boyamışsın dünyayı görmüyorsun piyasada ne kullanılıyor bilmiyorsun. animasyon grafiğin en büyük alanındandır. animasyon için en iyi program 3dsMax dir. 3dsMax PC platformunda çalışır.

    Demek autodesk firmasının kafası basmıyorki tasarımcıların tercihi MAC i seçmiyor.




    Animasyon için en iyi program Mayadır tartışmasız.En iyi kemik oluşumu Maya ve softimage'dir.Bina vb yapımı ve görselleştirilmesinde 3D Max diğer programlara göre daha iyidir.Bu alanda çalışmıyorsanız bilmediğiniz konuda yorum yapmayın ki sizin yanlışınız başka birinin doğrusu olmasın.


    hayır yanıldınız bu alanda çalışıyorum. inşaat ve mimarlık firmasında bilgi işlem sorumlusuyum. office bir tane bile mac yok ve işler mükemmel şekilde tıkırında ilerliyor. bir kez olsun sistem çökmedi yada kullanıcılar sistemden şikayet etmedi.

    crytek e oyun grafikleri üreten yerli firmada çalışan arkadaşımda PC kullanıyor. Vestel AR-GE merkezinde yapılan oyun geliştirmelerindede PC kullanılıyor. Türkiye'deki inşaat sektöründede PC kullanılıyor.

    bana adobe dan bahsetmeyin adobe microsoft karşıtı bir firmadır. web altyapısında önce microsoft live ile anlaşıp sonra google a geçmiştir. bunun tek sebebi apple ın baskısıdır.

    bu tartışmayı uzatmaya gerek yok. nedense herkes apple taraftarı olmuş. amd-intel olayına çevirdiniz iyice. Windows 7 gelince görürsünüz işletim sistemi ne demek.

    (hee bu arada apple önümüzdeki sene içerisinde yüz yüze konuşma teknolojisini çıkarıcakmış. nedense microsoft bu araştırmaya 2001 de başladı. acaba neden apple daha önce çıkartıyor?)



    Şimdi oyun geliştirmeyi bu işe karıştırma , grafik tasarım / 3D ayrı oyun geliştirmey ayrı.
    Heralde PC'de yapılacak oyun gelişirme işleri.Mac üzerinde oyun motoru mu var popüler.

    İsteyen MAC kullanır isteyen Windows (PC demiyorum farkındaysan , Hepsi birer PC zaten)
    Bunun tartışmasını yapmak gereksiz bence.




  • Konuyu açan benim. birkaç gündür bakmamıştım. konu microsoft, apple polemiğine dönüşmüş. yazılanların hepsini okudum. Ayrıca dün gerçek bir imac deneme fırsatım da oldu. Üzerinde performans gerektirecek bir program yüklü olmadığı için performansı hakkında birşey söyleyemem ama donanım çok eski core2 2.66 cpu ddr2 677 ram ve ati 2600 vga vardı. upgrade imkanı da yok. üzerindeki Mac os un benim pc me kurduğum mac os dan pek bir farkını göremedim. bendekinin açılış süresi windows kadar tek fark o.

    Appledaki ana tercih sebebi sanırım tasarım. cebi dolu bir yönetici ya da tasarımcı çok iyi dizayn edilmiş bir ofisinde her tarafı kablo olan çirkin bir pc ye i-mac'i tercih ediyor. Ama ben 1000 liraya alacağım donanıma 3000 lira vermem.

     Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 10 Ocak 2009; 2:37:32 >




  • Hahahah hayranım size çocuklar Apple mac pc den daha iyi lütfen sitesine girip Mac lere intel işlemci ve nvidia ekran kartını taktıktan sonra yazdıklarını okuyun reklamlar için girip bakmalısınız siteye :)))

    Güç hiç bu kadar ekonomik olamamıştı

    Mac mini dijital fotoğraflarla, filmlerle, müzik ve web ile uğraşmayı kolay ve ekonomik hale getiriyor. Hepsi inanılmaz hızlı Intel Core 2 Duo sayesinde. Bu kadar küçük bir pakette şaşılası bir güç sunan Mac mini, önceki modelinden %39 daha hızlıdır. Tamamıyla yeni yapıya bürünen dünyanın en gelişmiş işletim sistemi Mac OS X ile birlikte gelen Mac mini tüm modern ve yenilikçi yazılımlarınızı, büyük bir hızla çalıştırır.

    YUhhhh !!!! aynı fiyatlara bir pc toplarım size aklınız şaşar!!!
    Apple çökmez : Bizzat çökerttim inanılmazda kolay oluyor Herkesede tavsiye ederim siyah ekranı ve o saçma sapan yazıları görmeniz gerekli.
    Mac OS lar Open source dir virüs bulaşmaz : Yalanın önde gideni sadece insanlar hernedense microsoft a gıcık oldukları için mac için virüs yazılmamıştır.

    Mac Os open source dir : Yalan Open source değildir OS (Open Source değil Operating System in kısaltmasıdır:)) ) en son kendi pc leri ile verildiğinde open source olduğunu söyleyip mac kopaysı bir pc firmasına dava açtılar.. Open source Linux tur fiyatı pahalıdır ancak kopya kullanmanız durumunda yasal ceza almazsınız sadece destek bulamazsınız. Mac OS leopard fiyatı sitesinden alıntı

    253,12 YTL+KDV
    Stokta Yok !
    Mac OS X Leopard

    Mac ler Bilgisayardan hızlıdır : Üstteki reklam yazısını okuyun kendi sitesine girin mac ler pc den asla hızlı olamamış bir cihazdır denilebilir intel ile %39 daha hızlı olduysa biz ilk dönemlerden beri demekki mac lerden % 40 kadar daha hızlı makine kullanıyorduk biz.

    Mac ler her daim hızlı çalışır 5 sene önceki bir mac Bu gün çıkan bir programıda gayet düzgün çalıştırır.
    1. İşletim sisteminiz tutmuyorsa çalıştıramazsınız o programı Mac OS x ve leopard arasında bi ton fark vardır ve OS X leopard ın bir çok programını çalıştırmaz.
    2. İşlemci hızınız o İşletim sisteminin belirttiği hıza uymuyorsa malesef siyah ekrana düşersiniz (Pek bilinmediği içinde o işletim sistemini kuramazsınız)
    3. Eğer yeni bir mac aldıysanız işlemcisi İNtel ise CS 3 ve üzerini kullanabilisiniz altı ise kurulumu varmı bilmiyorum ben bulamadım ..

    4. Ve en önemlisi Mac lerde pek fazla program çıkmıyor arkadaşlar. Ancak iş mantıklı olan progarmlar çıkıyor bence halen değmiyor mac almaya..

    Mac ler pahalıdır kullanışsızdır yazılımını bulamazsınız bulsanızda O yazılımın fiyatı ile şirket kurarsınız arızalandıında treknik destek bulamazsınız açıkta kalırsınız bulacağınız destek ise size çok pahalıya gelir iflas edersiniz. KIsacası Apple Mac alınmaz alanada geçmiş olsun :)))

    Mac lere vista kurulmaya başlandı 2.4 Ghz dual core bir mac de crysis oynayamadım :(( ona yanıyorum rezaletti üstelik benim evdeki pc m den kat kat pahalı bir makineydi verdiği parayamı yansın alan arkadaş yoksa oynayamadığı oyunamı?


    Şimdi tarih dersine geçelim MAc ler neden tasarım için daha çok tercih ediliyorlar??

    Eski dönemlerde ilk çıkan alet mac tir arkadaşlar İBM ilk pc yi ürettiğinde henüz grafik arayüzüne sahip bir işletim sistemi mevcut değildi apple bu işi daha önce yapmayı başardı ve matbağa gibi basım işi yapan yerlerde kullanılmaya başlandı Tabi bunda Quark gibi programların ilk versiyonlarının mac için üretilmeside büyük rol oynamıyor değil.
    Mİcrosoft mac den ilk işletim sistemini aldı doğrudur aralarında yaptıkları anlaşma ile apple microsoft a yazılım geliştirme amaçlı kendisi verdi iyikide çalmışlar yoksa hepimiz şu an 2000 tl verip saçma sapan oyunlar oynuyor olurduk. Crysis gibi dehşet oyunlar olamazdı :)) maalesef gerçek bir mac e vista kurup crysis çalıştırmayı denemediyseniz bu konuda yorum yapmayınız.


    1man1ac ye sonuna kadar katılıyorum hahahahahahah abi süper bir yazı omuş ellerine sağlık.
    2000 ytl ye size bir pc toplarım o mac i alıp yakarsınız arkadaşlar. ÜStelik mac lerde intel e geçtikten sonra artık mac e okadar para vermeye gerekyok Bİlgisayar maalesef open Hardware mantığı ile macleri yedi bitirdi yakında o makinelerde tümüyle kendim toplaya döner merak etmeyim :)) Tek olay okadar paraya değermi ? ????
    İllede leopard kullanıcam diyorsanız piyasada dolu pc ler için yeniden düzenlenmiş MAc os dolu biraz araştırıp bunları bulabilirisniz.

    Sırf oyun yüzündenmi hep oyunlar ile açıklama yaptım değilmi :))) crysis çalışmıyor çalışmasın ben iş yapıyorum windows sürekli çöküyor diyorsanız :))
    Dostum 8 ay oldu format atmadım 2000 ytl bir mac e verebiliyorsunuz ancak pc ye 1200 ytl yi duyunca hadibe çok pahalıymış diyorsunuz paraya kıyıp adam akıllı bir Pc alırsanız hatta toplarsanız Oda kolay kolay çökmez merak etmeyin.
    Mac hızlımı pekiii soruyorum 3d makineler en çok kasan şeydir 3d max yada naya tasarımların render işlemlerinerede alınıyor ?? 5000 $ lık G5 lerdemi yoksa 5000 $ lık pc lerdemi :))) malesef ikisindede alınabiliyor ancak hernedense Pc daha çok tercih ediliyor sakın bunda Ucunun gerçekten açık oluşu olmasın ?? q6600 işlemcili makine aldım artık yenisi çıktı gidip bir 8300 yada daha üstü bir işlemciyi alayım ahahah sadece işlemci alıp takarsın bu durumda yeni şilemci modeli İ7 gibi birşey çıkarsada üzgünüm artık onada katlanıcaz :(( en azından 2000 tl verip olmadığında onu kenara koyup 5000 ytl vermem sadece 600 ytl verir işimi görürüm :)) işlemci değiştiğinde işlemde tamamdır.
    İş yapıyorsunuz pc çöküyor ve herşeyiniz kayboluyor hayır herşey orada sadece neyle bakacağınızı bilmiyorsunuz gugıl amcaya sorun o size söyler mac için sorun söyleye bilirse şanslısınız derim size :))

    Bence PC mac den herzaman iyiydi ve iyi olmayada devam edecek Apple ın kendi sitesinde biz intele geçtik %39 hızlandık dediği vakit bunu anlamış olmamız gerekir. Bunu başarmak için mac de yaptığınız gibi bir pc yede iyi para vermeniz gerekiyor üstelik 5 katı daha iyi performans alacağınızda garantili ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecarpar -- 11 Ocak 2009; 0:49:46 >




  • @ecarpar
    sadece helal olsun diyorum.

    MAC kullananlar Windows 7 yi araştırın. Mümkünse deneyin sonra bana diyinki microsoft bu işi bilmiyor.
  • Böyle bir konuda bile tartışmanın geldiği duruma bakınız. Bir kere arkadaşın sorularına cevap verilmek yerine benim köpeğim senin köpeğini döver kavgasına tutuşulmuş.
    Dünyada Mac satın alan insanların windows özellikle de vista alanlardan daha akılsız olduğunu kimse söyleyemez. Windowsta oyun oynanıyorda macda oynanmıyor diye bir kıyaslama yapmakta bel altı çalışmaktır. Her işletim sisteminin kendine göre üstün özellikleri vardır. Kişi bu tercihi işine en uygun olanı seçerek yapar ve seçimi doğru ise işini onla yapmaya devam eder.
    Arkadaşımız bazı tasarımcılar neden Mac kullanır demiş. Demekki hepsi Mac kullanmıyor. Ben şahsen Mac kullanmadım ama grafikerlerin çok kullandığını hep duyarım. Bu adamların o sistemlere o paraları aptallıktan verdiklerini pek sanmıyorum. Gerçi bizim milletin ne yapacağı belli olmaz ama
    Ama şurası bir gerçek özellikle İMac bir tasarım dehasıdır. Onu gördükten sonra hiç bir monitör gözünüze güzel görünmüyor. Süper bişey.
    Yine konuyu açan arkadaş bütün programların mac versiyonlarını bulmak lazım demiş. Evet aynı şekilde bütün programların windows versiyonlarını bulmanız da windows için geçerlidir. Mac için yazılmış bir program windowsta çalışmaz. Windows yaygın olduğundan ve onda az buçuk bişeyler yapabilen çok olduğundan virüslerde windows için daha çok yazılmıştır. Bunu windows düşmanlığına vermek yanlış olmasa bile ana neden değldir dolayısı ile tamamen doğru değildir.
    Yine aynı arkadaş müzik dinlemekten başka birşey yapamıyorum demiş. Ben linux kullanıcısıyım. İlk kullanmaya başladığımda ben bazen müzik bile dinleyemedim. Program kuramadım. O zamanlar günde yarım saat bi saat linuxda takılır bütün işlerimi windowsta yapardım. Şimdi bütün işlerimi linuxta yapıyorum windowta oyun oynuyorum. Oda GTR. OpenGL destekli olsa onuda linuxta oynardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 11 Ocak 2009; 14:21:06 >




  • tartışmayı o boyutta görüyorsunuz ama hala yorum yapıyorsunuz. madem tartışma amacını aştı yorum yapma.

    F/P diye bir oran var. Apple a 10000 dolar verip bir mac alıyorsun diyelim. Apple ın cihazlarına uyguladığı zerafete tasarıma veriyorsun bu paranın yarısını. geri kalan ile donanım alıyorsun. Windows sitem topladığında böyle bir sıkıntın olmuyor paranın tümünü donanıma veriyorsun. Performans canavarı bir sistem için sadece işlevi olan ürünleri seçersin. görüntü diyorsan ona göre seçersin. ama apple sistemde böyle birşey yok. steve jobs sana ne verirse onu alıyorsun. macbook un içindeki donanım piyasadaki en düşük notebooklarda bulunuyor. ama macbook 2 milyar diğerleri 600-800 arası.

    ya paranız çok olarak apple için. yada yapacağınız iş az olacak.
    apple sistemde az parayla çok iş yapamazsın. (en üst sistemi alsanda çok iş yapamıyorsun o ayrı bi konu zaten)




  • Ben apple'ı ya da apple alanları savunmuyorum. ( Bu arada istediğim yere yorum yazarım. Bunu da belirteyim. ) Fakat apple alacak adam ( bazı istisna şahsiyetler hariç ) heralde istediğine uyduğu için alıyordur. Öyle almıyorsa apple gerçekten muhteşem bir sistem bile olsa yapılan israf dolayısı ile aptallık olur.
    Bilemiyorum. Ben şahsen hiç mac düşünmem. Ama İmacların aynısı olup fakat sadece monitör olan bişey yapılsa çok tatlı olurdu.
    Burada bazı arkadaşların olayı çok fena içselleştirdiğini görüyoruz. Daha önce bir elemanla konuşurken Linux'un windowstan daha hızlı cd'den kopyalama yaptığını yazdığımda bana şöyle cevap vermişti.
    "Senin cd sürücün 52x hızında ise ikiside aynı hızda kopyalar bu söylediğin nasıl oluyor ?" *
    Evet cd sürücü 52x kapasiteli ama bakalım işletim sistemi onu tam kapasite kullanacak kadar iyi yazılmış mı ?
    İşte büyük bir mesele. Ölçümler yapılırken aynı sistem üstündeki performanslar değerlendirilmelir. Bu bağlamda söz konusu şey hız olduğunda vistanın ( bence tam bir fiyaskodur ) xp ile başedemeyeceği açık. Ama windowsta kötü diyemeyiz. Sonuçta oldukça başarılı bir sistem yapmışlar. Bazı açılardan ise çok güzel olduğu bile söylenebilir.
    Şu ana kadar elime aldığım tek apple aygıtı ipod ve insanı hayran bırakıyor. Apple'ın yaptığı herşeyi ultra kaliteli yaptığı bir gerçek. Paranız varsa bunu tercih etmenize bir mani yok. Ama ben şahsen dediğim gibi sadece İmacların benzeri bir monitör olsa onu almayı düşünürdüm. Onun dışında işim olmaz.
    Bence önemli olan öğrenmek istediğin şeyleri öğrenmeni sağlayan bir sisteme sahip olmaktır. Bana göre bu sistem Linux oluyor. ( Dolayısı ile linux kuramayacağım makina ile işim olmaz ) Başkasına göre de başkası olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 11 Ocak 2009; 20:39:03 >




  • bildiğim kadarıyla olay şöyle arkadaşlar

    apple power pc ye kadar motorola işlemcileri kullandı.Bu işlemciler o zamanki pc işlemcilerinde daha hızlı işlem yapıyordu.Ayrıyetten bazı programlar için işlemleri hızlandıran yazılım ve donanım ögeleri kullanılıyordu(Benim bilfiğim photoshop ve quark express için performans yükseltici müdahaleler vardı).Aynı zamanda o zamanlar apple işletim sistemleri pc Os lara göre çok daha kullanışlıydı.
    Birde ebuna görsel tasarımdaki farklılıkta eklenince o günlerin en çok tercih edilen bilgisayarlarıydı.

    Bu durumda teknolojiden anlamayan ama bilgisayar kullanması beklenen çalışanları barındıran sektörler o günlerde apple cihazları tercih ettiler.Bu durum haliyle bu sektörlerde bir alışkanlık yarattı (aynı Q ve F klavye arasındaki durum gibi).Bu cihazlar güncellendikçe yeni çıkan apple serileri tercih edildi çünkü pc kullanmayı veya pc dünyasında neler olduğundan bir haberdiler.


    Bu böyle 2000 yılı civarlarına kadar devam etti.Bu senelerde apple PC lerde görmeye alıştığımız INtel ile anlaşınca yapı olarak artık PC lerden bir farkı kalmadı.Yani Donanım teknolojisi olarak bu bahsettiğim seneler den sonra Apple artık her hangi bir pc gibi oldu.Tek farkı yazılım kalmıştı.


    Apple ın sahibi olan amca çok akıllı bir patron.Inteli tercih etmesinde iki farklı sebep vardı.

    1 - Motorola artık Intel kadar güçlü bir işlemci üretemiyordu ve gelişim süreci uzun sürüyordu...

    2 - Yazılım konusunda yıllardır sürdürdüğü kan emici sistemi genişletmek istemesiydi. Kaldı ki buna mecburdu.

    Bilgisayar kullanımı dünyada çok yüksek bir ivmeyle artıyordu ve bilgisayarlar artık sadece ofislerde değil evlerdeydi.Haliyle çok fazla kişisel yazılım ihtiyacı vardı.Elindeki yazılımlar bu ihtiyaçlardan çok uzaktı.Yazılım konusundaki katılığını bıraktı ve apple içinde yazılım üretilebilmesini kolaylaştırdı.Bu çok parlak bir yaklaşımdı.

    Bu yazılım konusunda gelinen noktaya birde apple 'ın görsel tasarımcılarının meziyetleri eklenince ortaya görsel olarak etkileyici bir cihaz çıktı.Bu birleşim "POP" kültürün hakim olduğu bu son 8-10 yılda apple'ın sahibi amcanın tamda düşündüğü şekilde aplle a yaradı.Ve apple tarih olmaktan kurtuldu.


    Sonuç olarak PC ile apple cihazlar arasında donanımsal fark çok azdır belkide yoktur.Ama artık apple performansı ile değil pazarlama tekniği ile ayakta kalmaktadır.Yani Grafikerlerin bu gün Apple(Mac) kullanmalarının sebebi cihazların performası değildir (Son bir kaç senedir pc her platformda Apple ürünlerinden daha hızlı ve kullanışlıdır) bu sektördeki Apple kullanma geleneğidir.


    Not : Her ki platformu sıkça kullanmış biri olarak yazıyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ecarpar

    Hahahah hayranım size çocuklar Apple mac pc den daha iyi lütfen sitesine girip Mac lere intel işlemci ve nvidia ekran kartını taktıktan sonra yazdıklarını okuyun reklamlar için girip bakmalısınız siteye :)))

    Güç hiç bu kadar ekonomik olamamıştı

    Mac mini dijital fotoğraflarla, filmlerle, müzik ve web ile uğraşmayı kolay ve ekonomik hale getiriyor. Hepsi inanılmaz hızlı Intel Core 2 Duo sayesinde. Bu kadar küçük bir pakette şaşılası bir güç sunan Mac mini, önceki modelinden %39 daha hızlıdır. Tamamıyla yeni yapıya bürünen dünyanın en gelişmiş işletim sistemi Mac OS X ile birlikte gelen Mac mini tüm modern ve yenilikçi yazılımlarınızı, büyük bir hızla çalıştırır.

    YUhhhh !!!! aynı fiyatlara bir pc toplarım size aklınız şaşar!!!
    Apple çökmez : Bizzat çökerttim inanılmazda kolay oluyor Herkesede tavsiye ederim siyah ekranı ve o saçma sapan yazıları görmeniz gerekli.
    Mac OS lar Open source dir virüs bulaşmaz : Yalanın önde gideni sadece insanlar hernedense microsoft a gıcık oldukları için mac için virüs yazılmamıştır.

    Mac Os open source dir : Yalan Open source değildir OS (Open Source değil Operating System in kısaltmasıdır:)) ) en son kendi pc leri ile verildiğinde open source olduğunu söyleyip mac kopaysı bir pc firmasına dava açtılar.. Open source Linux tur fiyatı pahalıdır ancak kopya kullanmanız durumunda yasal ceza almazsınız sadece destek bulamazsınız. Mac OS leopard fiyatı sitesinden alıntı

    253,12 YTL+KDV
    Stokta Yok !
    Mac OS X Leopard

    Mac ler Bilgisayardan hızlıdır : Üstteki reklam yazısını okuyun kendi sitesine girin mac ler pc den asla hızlı olamamış bir cihazdır denilebilir intel ile %39 daha hızlı olduysa biz ilk dönemlerden beri demekki mac lerden % 40 kadar daha hızlı makine kullanıyorduk biz.

    Mac ler her daim hızlı çalışır 5 sene önceki bir mac Bu gün çıkan bir programıda gayet düzgün çalıştırır.
    1. İşletim sisteminiz tutmuyorsa çalıştıramazsınız o programı Mac OS x ve leopard arasında bi ton fark vardır ve OS X leopard ın bir çok programını çalıştırmaz.
    2. İşlemci hızınız o İşletim sisteminin belirttiği hıza uymuyorsa malesef siyah ekrana düşersiniz (Pek bilinmediği içinde o işletim sistemini kuramazsınız)
    3. Eğer yeni bir mac aldıysanız işlemcisi İNtel ise CS 3 ve üzerini kullanabilisiniz altı ise kurulumu varmı bilmiyorum ben bulamadım ..

    4. Ve en önemlisi Mac lerde pek fazla program çıkmıyor arkadaşlar. Ancak iş mantıklı olan progarmlar çıkıyor bence halen değmiyor mac almaya..

    Mac ler pahalıdır kullanışsızdır yazılımını bulamazsınız bulsanızda O yazılımın fiyatı ile şirket kurarsınız arızalandıında treknik destek bulamazsınız açıkta kalırsınız bulacağınız destek ise size çok pahalıya gelir iflas edersiniz. KIsacası Apple Mac alınmaz alanada geçmiş olsun :)))

    Mac lere vista kurulmaya başlandı 2.4 Ghz dual core bir mac de crysis oynayamadım :(( ona yanıyorum rezaletti üstelik benim evdeki pc m den kat kat pahalı bir makineydi verdiği parayamı yansın alan arkadaş yoksa oynayamadığı oyunamı?


    Şimdi tarih dersine geçelim MAc ler neden tasarım için daha çok tercih ediliyorlar??

    Eski dönemlerde ilk çıkan alet mac tir arkadaşlar İBM ilk pc yi ürettiğinde henüz grafik arayüzüne sahip bir işletim sistemi mevcut değildi apple bu işi daha önce yapmayı başardı ve matbağa gibi basım işi yapan yerlerde kullanılmaya başlandı Tabi bunda Quark gibi programların ilk versiyonlarının mac için üretilmeside büyük rol oynamıyor değil.
    Mİcrosoft mac den ilk işletim sistemini aldı doğrudur aralarında yaptıkları anlaşma ile apple microsoft a yazılım geliştirme amaçlı kendisi verdi iyikide çalmışlar yoksa hepimiz şu an 2000 tl verip saçma sapan oyunlar oynuyor olurduk. Crysis gibi dehşet oyunlar olamazdı :)) maalesef gerçek bir mac e vista kurup crysis çalıştırmayı denemediyseniz bu konuda yorum yapmayınız.


    1man1ac ye sonuna kadar katılıyorum hahahahahahah abi süper bir yazı omuş ellerine sağlık.
    2000 ytl ye size bir pc toplarım o mac i alıp yakarsınız arkadaşlar. ÜStelik mac lerde intel e geçtikten sonra artık mac e okadar para vermeye gerekyok Bİlgisayar maalesef open Hardware mantığı ile macleri yedi bitirdi yakında o makinelerde tümüyle kendim toplaya döner merak etmeyim :)) Tek olay okadar paraya değermi ? ????
    İllede leopard kullanıcam diyorsanız piyasada dolu pc ler için yeniden düzenlenmiş MAc os dolu biraz araştırıp bunları bulabilirisniz.

    Sırf oyun yüzündenmi hep oyunlar ile açıklama yaptım değilmi :))) crysis çalışmıyor çalışmasın ben iş yapıyorum windows sürekli çöküyor diyorsanız :))
    Dostum 8 ay oldu format atmadım 2000 ytl bir mac e verebiliyorsunuz ancak pc ye 1200 ytl yi duyunca hadibe çok pahalıymış diyorsunuz paraya kıyıp adam akıllı bir Pc alırsanız hatta toplarsanız Oda kolay kolay çökmez merak etmeyin.
    Mac hızlımı pekiii soruyorum 3d makineler en çok kasan şeydir 3d max yada naya tasarımların render işlemlerinerede alınıyor ?? 5000 $ lık G5 lerdemi yoksa 5000 $ lık pc lerdemi :))) malesef ikisindede alınabiliyor ancak hernedense Pc daha çok tercih ediliyor sakın bunda Ucunun gerçekten açık oluşu olmasın ?? q6600 işlemcili makine aldım artık yenisi çıktı gidip bir 8300 yada daha üstü bir işlemciyi alayım ahahah sadece işlemci alıp takarsın bu durumda yeni şilemci modeli İ7 gibi birşey çıkarsada üzgünüm artık onada katlanıcaz :(( en azından 2000 tl verip olmadığında onu kenara koyup 5000 ytl vermem sadece 600 ytl verir işimi görürüm :)) işlemci değiştiğinde işlemde tamamdır.
    İş yapıyorsunuz pc çöküyor ve herşeyiniz kayboluyor hayır herşey orada sadece neyle bakacağınızı bilmiyorsunuz gugıl amcaya sorun o size söyler mac için sorun söyleye bilirse şanslısınız derim size :))

    Bence PC mac den herzaman iyiydi ve iyi olmayada devam edecek Apple ın kendi sitesinde biz intele geçtik %39 hızlandık dediği vakit bunu anlamış olmamız gerekir. Bunu başarmak için mac de yaptığınız gibi bir pc yede iyi para vermeniz gerekiyor üstelik 5 katı daha iyi performans alacağınızda garantili ..



    2.4 ghz'lik bir imac ayarında ki bir PC'de de zaten crysis düzgün çalışmaz.
    Bunun imac olmasıyla alakası yok ki.Donanımıyla alakalı.
    Al bakalım bir mac pro onda dene bir de , aynı şeyleri diyebiliyor musun.
    Ha tabii mac pro'ya vereceğin 10.000 dolar yerine 3.000 dolara da aynı ayarda bir PC alabilirsin belki ama bu senin keyfine kalmış bir şey , pahalı diye çamur atmak olmaz.




  • Mac i istemeyenlere ve mac düşmanlarına, evdeki PC yi bize ver sana Mac Pro 2.88 lık bir Quad verelim desek...
    Ne derler.....
  • quote:

    Mac i istemeyenlere ve mac düşmanlarına, evdeki PC yi bize ver sana Mac Pro 2.88 lık bir Quad verelim desek...
    Ne derler.....


    evdeki PC

    Core i7 965 Extreme 3.2Ghz
    6GB i7 DDR3 1600Mhz Dominator CL8
    HD4870X2 GDDR5 2GB 512BIT

    bir sistem ise alacağın cevap: @sie den başka birşey olamaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    quote:

    Mac i istemeyenlere ve mac düşmanlarına, evdeki PC yi bize ver sana Mac Pro 2.88 lık bir Quad verelim desek...
    Ne derler.....


    evdeki PC

    Core i7 965 Extreme 3.2Ghz
    6GB i7 DDR3 1600Mhz Dominator CL8
    HD4870X2 GDDR5 2GB 512BIT

    bir sistem ise alacağın cevap: @sie den başka birşey olamaz.



    ilahi kardeş güldürdün :)

    anlamıyorlar işte ellerindeki cihazın çok normal bir donanıma sahip dış tasarımı iyi yapılmış olmasının çokta önemli olmadığını :)
  • Yazılanları okudumda hakkaten olay marka kavgasına dönmüş.

    Merak ediyorum yorum yapanların kaçı MAC kullandı ?

    Bir kişi gene demiş crysis oynatmıyor ? Arkadaşım MAC kullanan insanlar oyun için almıyorki tasarım ve multimedia için alıyor . Gel görkü oyun oynucaksam PC yerine PS3 alırım ...
    Konu nerden nereye sürüklenmiş...

    Ben ikisinide kullanan biri olarka söylüyorumki
    Tasarım konusunda MAC'ler gerçekten daha performanslı..

    Macbook PRO , Sony Vgn-fw21e ve Toshiba A210 kullanısıyım

    Bazeı gerçekleri saptırmamak lazım
    Mesela windows benim için daha kullanışlı .. Sırf bü yüzden windows daha iyidir diyememki.

    Birde değerlendirme yaparken şu fiyat karşılaştırmasını kaldırın.. Sonuçta fiyat performans ürünü almıyorsunuz ?
    Apple gerçekten normal PC ye göre pahalıdır ama bunun sebebide basittir. PC deki gibi donanım bolluğu vs. yoktur..




  • Serbest olarak çalışan fotoğrafçı ve grafikerim.

    yıllardır pc kullanıyorum. yıllardır dediğim gerçekten yıllardır. windows 95'den beri değil. windows 3.1'den beri kullanıyorum. hiçbir zaman süper konfigürasyonda bir bilgisayarım olmadı. 1 yıl kadar geriden takip ettim bilgisayar modasını. üniversitede hem okuyup hem çalışmaya başlayınca apple ile tanıştım. bilenler bilir. Hasselblad diye bir fotoğraf makinesi vardır. ajansımızda onunla çekim yaparken kullandığımız makinalar apple imac'di. mecburiyetten kullanmaya başladığım apple bana günden güne zevkli gelmeye başladı. çünkü pc kadar sık sorun çıkarmıyordu. ve yapması gereken işi (grafik işinden bahsediyorum) çok hızlı yapıyordu...

    aradan yıllar geçti şu anda evimde 1 pc 1 de mac var. mac'im aldığım günden bugüne aynı sistem üzerinde çalışıyor. 1 kere dahi yeni sistem kurmadım (2 yıl oluyor neredeyse). yeni sistem kurmayı bırakın 1 kere kilitlenmedi bile. sadece geçtiğimiz aylarda 2 kere program cevap vermiyor hatası verdi, cevap vermeyen program da MS Messenger.

    Şu anda mac kullanmamın sebebi bana gerçekten zaman kazandırıyor. 120 Mb'lık bir tga dosyasına photoshop içinde gaussian blur verdim denemek için. mac 12 saniyede işi hallederken pc tam 57 saniye aldı. üstelik pc'min konfigürasyonu mac'i ikiye katlıyor. Son 1,5 yıldır pc'yi sadece Mac'in sahip olmadığı programlara ihtiyaç duyduğum durumlarda açıyorum (autocad, primatte gibi)...


    Ne olur hayatında 1-2 saat olsun mac kullanmamış insanlar önyargılı olarak saçma sapan şeyler yazmasınlar. mac'e o kadar para vermek benimde hoşuma gitmiyor. ama o işten para kazanıyorsanız eğer hakediyor parasını. çünkü şu ana kadar hiç mac ile yarı yolda kalmadım...

    Not : eskiden playstation oyunlarını pc'de oynamak için bleem diye bi emülatör programı vardı. PS oyunlarını PC'de oynamamıza imkan veriyodu. grafikler rezalet, oyun kare atlayarak oynardı ama sonuç olarak oyun oynanırdı... Pc'de Mac sistemi kurmak da öyle bir durum. hiçbir zaman gerçek performans ve zevk alamazsınız.

    Saygılar...




  • ben nedense apple'ın hiç bir ürününü sevmedim sevemedim.ve insanlara şaşıyorum reklamla nede çabuk gazagelebiliyorlar.mesela iphone faciası.
    alan geri satıyor.sanırım büyük firmalar apple gibi çok iyi bir pazarlama stratejisi ile insanları gafil avlıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgurozane

    Serbest olarak çalışan fotoğrafçı ve grafikerim.

    yıllardır pc kullanıyorum. yıllardır dediğim gerçekten yıllardır. windows 95'den beri değil. windows 3.1'den beri kullanıyorum. hiçbir zaman süper konfigürasyonda bir bilgisayarım olmadı. 1 yıl kadar geriden takip ettim bilgisayar modasını. üniversitede hem okuyup hem çalışmaya başlayınca apple ile tanıştım. bilenler bilir. Hasselblad diye bir fotoğraf makinesi vardır. ajansımızda onunla çekim yaparken kullandığımız makinalar apple imac'di. mecburiyetten kullanmaya başladığım apple bana günden güne zevkli gelmeye başladı. çünkü pc kadar sık sorun çıkarmıyordu. ve yapması gereken işi (grafik işinden bahsediyorum) çok hızlı yapıyordu...

    aradan yıllar geçti şu anda evimde 1 pc 1 de mac var. mac'im aldığım günden bugüne aynı sistem üzerinde çalışıyor. 1 kere dahi yeni sistem kurmadım (2 yıl oluyor neredeyse). yeni sistem kurmayı bırakın 1 kere kilitlenmedi bile. sadece geçtiğimiz aylarda 2 kere program cevap vermiyor hatası verdi, cevap vermeyen program da MS Messenger.

    Şu anda mac kullanmamın sebebi bana gerçekten zaman kazandırıyor. 120 Mb'lık bir tga dosyasına photoshop içinde gaussian blur verdim denemek için. mac 12 saniyede işi hallederken pc tam 57 saniye aldı. üstelik pc'min konfigürasyonu mac'i ikiye katlıyor. Son 1,5 yıldır pc'yi sadece Mac'in sahip olmadığı programlara ihtiyaç duyduğum durumlarda açıyorum (autocad, primatte gibi)...


    Ne olur hayatında 1-2 saat olsun mac kullanmamış insanlar önyargılı olarak saçma sapan şeyler yazmasınlar. mac'e o kadar para vermek benimde hoşuma gitmiyor. ama o işten para kazanıyorsanız eğer hakediyor parasını. çünkü şu ana kadar hiç mac ile yarı yolda kalmadım...

    Not : eskiden playstation oyunlarını pc'de oynamak için bleem diye bi emülatör programı vardı. PS oyunlarını PC'de oynamamıza imkan veriyodu. grafikler rezalet, oyun kare atlayarak oynardı ama sonuç olarak oyun oynanırdı... Pc'de Mac sistemi kurmak da öyle bir durum. hiçbir zaman gerçek performans ve zevk alamazsınız.

    Saygılar...


    Evet böyle bir açıklamadan sonra o acımasızca eleştirenler ne diyecek acaba .




  • hayatında bir iki saat mac kullandığımı nerden biliyorsun? hergün saatlerce mac de çalışmak zorundayım iş yerinde pc olmadığı için. eve gelip pcyi açtığımda performansı görüyorum. en üstün mac konfigürasyonundan daha üstün bir pc de çalıştığım ve bu pc yi kat kat az paraya aldığım için performansın verdiği haz ikiye katlanıyor.

    herkes atıp tutsun devam etsin. işi bilen adam PC kullanır. işten anlayaman adamda MAC kullanır bu kadar basit. Kurumsal firmalar zamana önem verir bu yüzdende pc kullanırlar. MAC arıza yapması halinde en az bir kaç hafta iptal olur servisle uğraşılır. PC en kötü senaryoyu uygulasan ertesi güne ilk günkü gibi hazır olur. Neden bu kadar performanslı bir işletim sistemine kurumsal yazılımlar geliştirilmiyor? Oynadığınız tüm oyunlar PC üzerinde yapılıyor. Neden bu kadar performanslı bir işletim sistemini firmalar keşfetmiyor? Sony,Marvell,EA,Ubisoft,Crytek gibi oyun firmaları ve dünya devi sinema stüdyolarında neden PC kullanılıyor? ucuz diyemi?

    işi bilen pc kullanır diyorum başka bişey demiyorum. (MAC de bir pc dir. apple ın kendini bi b.k sanmasıyla oluşturulmuş bir konsepttir. mimari yönden hiçbir fark yok donanımlar aynı kullanılıyor.)




  • lzoom dostum mac iş yerimde mevcut istediğim vakit kullanabiliyorum g5 var hemde ama inan bi işe yaramaz 8 çekirdekmiş cartmış curtmuş yazık o paraya.
    Adamalara quad core işlemcili pc aldıramadık pahalı buldular bilgisayar için alternatifi çok ya e anlamıyanda anlamıyo anlatsanda anlamıyo. ona göre P4 de bilgisayar quad core dabilgisayar.

    ozgurozane mac kullandın diye bişey olmuyor inan olmuyor grafik programları artık PC içinde var ve harbi daha iyi çalışıyor senin pc cs3 ü yavaşmı çalıştırdı ozaman birde evdeki g4 üne intel olmayan mac ine CS 3 kurmayı dene. Bİraz daha dikkat 2 saat değil senelerce mac lerin arasında kalmış biriyim ben :).. yazımdan anlamanız gerekirdi okadar detayla 2 saat mac kullanmış birisi

    benim söylemek istediğim şey mac okadar iyiydi neden intel kullanıyor şu an ve neden öncekinden daha hızlı diyor kazıklandığınızı anlamanız daha nekadar sürecek? demişsinki aradan yıllar geçti şu anda evimde 1 pc 1 de mac var. mac'im aldığım günden bugüne aynı sistem üzerinde çalışıyor. 1 kere dahi yeni sistem kurmadım (2 yıl oluyor neredeyse). (kaç program kurdun internete girip ne bulduysan mac ine kuruyormusun deliler gibi Benim tanıdığım bir çok insan bilgisayarına bir ton program yüklüyor ama mac kullanan insanlar ya bulamadığından yada kıyamadığından yüklenmiyor alete tabi daha uzun süreli ve rahat çalışır kur xp yi pc ye sadece tasarım programlarını ve virüs programını kur bak kaç yıl çalışıyor ben bilgi işlemci olarakta çalıştım Admin yetkisini vermrezsen kimseye o pc 10 yılda olsa kolay kolay çökmez.) Valla hocam o microsoft un suçu pc nin değil. Ayrıca pc alınca o makineye kimbilir neler kurdun sen çöktü o bilgisayar. İnsanlar alıyor Bir ton kopya program oyun cd si cartı curtu kuruyor sornada bilgisayar çöktü hayır o çökmedi sen okadar çok program kurdunki dosya sistemi bozuldu kontrol etmedin sistem uçtu Microsoftu savunmak bana düşmez. :))
    sen eğer mac in intel değilse bir Cs 3 kurmayı denermisin screen shot unu buraya bir koyu ver :) millette görsün bakalım bende eski model olsa valla koycam screen shot unu. cs 3 ü g4'e (G4 G5 İN BİR ESKİ MODELİ MAC İN 1-2 SENE ÖNCESİNE KADAR 5000$ kadarlık bir cihazıdır. ) kuramazsın intel olmayan hiç bir mac e CS 3 kuramazsın (eski makineler için versiyonu felan çıktımı çıktıysa haberim olsun 1 sene kadar önce kuramadık G% aldılar o yüzden) ağlarsın. Demekki okadarda hızlı değilmiş eskiden mac intele geçince daha hızlanmış.. (Ee ben 15 senedir intel kullanıyorum ?)

    Mac satıyor 3000 5000 $ yuh be kardeşim q6600 işlemci fiyatı belli yazık o parana. Bilgisayarın dışımı valla benim evdeki kasam sizin mac lere şekilde 10 basar :) modding bölümünden bakarsın istersen orada benim kasanımda resmi mevcut (reklam koktu yav).

    Mac pahalı gereksiz ve saçma bir alet. crysis i oynatamıyor evet doğru işde yapamıyor artık Fiyat -Performans aralığında geride kaldı makine üzgünüm mac ci olarak nasıl bir düşünce yapısına sahipsiniz bilemiyorum ama PC kullanan arkadaşlar
    FİYAT - PERFORMANS olayını çok iyi bilirler 3000 $ verince adam akıllı bir oyunda oynamak ister insan arada bir yada insan gibi bi alet kullanmak ister. (Windows tur çöker mac çökmez bana demeyin Bari bana demeyin bizzat çökerttim aleti. ) Mac içinde cs3 beleş değil ya arkadaşlar. gerçi pekde bir programı yok aletin en azından ülkemizde yok. demekki tam sorunlarını bilemiyoruz cihazın eminim onada 3000 tane program kursanız çöker.

    Benim sitemim bilgisayarcıya girip 1500 tl yi duyan bir insan yuh ya çok dedi abi deyip çıkıyor ama gidip 3000 $ ı basıp daha düşük kalitede mac alıyor Ülkemizde malesef mac zımbırtısı gereksiz ölçüde abartılmış bir ürün. İş yerime mac koymamkmı ?? YOk yav Pc cisin sen pc ci kal .. :) mac bozar bizi.
    İNTELİMDEN UZAK DUR APPLE :)) sana cyrix verelim :)))...

    Tartışmaya gerek yok FİYAT PERFORMANS dediğimde olay anlaşılmıştır umarım. Tepkim niye kullanıyorsunuz değil neden izin veriyorsunuz halen neyi savunuyorsunuz aletler artık aynı işlemci aynı olduğu vakit artık sizde mac değil HP gibi Sonny gibi markalı bir pc kullanıyorsunuz demek oluyor. Artık FİYAT performans olayına sizde katılın gelin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecarpar -- 19 Ocak 2009; 0:29:47 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.