Bildirim
Bazı Şarkılardaki Arkadaki Sabit Bass
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yok mu bilen? -
quote:
Orijinalden alıntı: twin pedal
Başlık olmadı biliyorum şarkılarla örnek vereyim.
Arkadaki karamsar bassın bir adı var mıdır?
Onun adı "karar sesi" dir. Bir şarkının veya türkünün durak veya bitiş sesi anlamına geliyor. Hatta şarkıdan önce müzisyen taksim yaparken yandaki sazlar ona karar sesini inceden duyurur ki dönüp dolaşacağı notaya kolay gelebilsin diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 29 Eylül 2014; 23:15:29 >
-
Sağol hocam.
Bu örnek verdiğim şarkılarda o sesi yapabilmek için ne gerekli enstrüman da olur program da arar bulurum bir şey deniycem.
Bir de sazlarda vardı bu karar sesi sanırım. Örnek : Ahmet Kaya - Siz Yanmayın girişi gibi doğru mudur?
Sazlarda karar sesi (do karar - re karar) konuyla alakasızSadece belki biliyorsunuz diye sormuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twin pedal -- 29 Eylül 2014; 23:26:16 > -
Ben alttan ağır bas diyorum -
Yukardaki şarkılarda bilgisayar falan yapıyorlar da sanrım viyola canlı müziklerde kullandıkları.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X