Şimdi Ara

Filmlerde Ses Müzik Dengesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung 4k tv de prime dan veya netflixten veya hdd den fark etmez hep efekt ve müziklerin sesi aşırı yüksek, konuşma sesleri çok düşük kalıyor, bu yüzden sesi sonuna kadar açıyorum, müzik girdiği anda kısmak zorunda kalıyorum.

    Aynısını bilgisayarda falan da yaşıyorum. Genel bir sorun. Buna özel bir ses sistemi falan mı almak gerekiyor? Neden müzik ve efekt sesleri bu kadar fazla oluyor?




  • Aynen. Bende yaşıyorum bu sorunu. Dün tvde Prime videodan Tomorrow War i izledim. Konuşma sesleri çok düşüktü, aksiyon sahneleri çok yüksekti

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

    Aynen. Bende yaşıyorum bu sorunu. Dün tvde Prime videodan Tomorrow War i izledim. Konuşma sesleri çok düşüktü, aksiyon sahneleri çok yüksekti

    Evet hocam ben de o filmi izlerken açtım konuyu. Ama sırf o filme özel veya belli bir donanıma özel sorun değil. Çoğu izlediğim şeyde yaşıyorum bunu ve çok can sıkıcı oluyor. Dedim acaba özel ses sistemimi almak lazım bu ses dengesini ayarlayabilmek için? Tv'nin içinde bulamadım böyle bir ayar çünkü.

  • Netflix açınca TV kumandası elimde sürekli ses ver ses kıs sıktı artık. Konuşmaları zor duyuyorum müzik girdi mi araya ev yıkılıyor.
  • Rodin kullanıcısına yanıt

    Aynen izlediğim çoğu filmde buna denk geliyorum. Ses desibellerinde dengesizlikler var. Hayır apartman dairesinde oturduğun için açamıyorsun da. En yüksek ses faktörü neyse sesi ona göre ayarlayıp bırakıyoruz. Altyazılı filmleri izlerken sorun olmuyor ama bu Türkçe dublajlı bir film izlerken bazen ciddi bir sorun oluşturuyor. Ya film zevkini öldürmek pahasına aç-kıs yapıp duracaksın ya da koyverip ses bir noktaya kadar açık bırakacaksın. Bir de bazı TR dublajlı yapımlarda da diyalog seslerini epey yüksek tutuyorlar ama bunlara çok fazla rastlamamakla birlikte bu yüksekliği sorun olarak görmüyorum. En azından karakterlerin ne dediği anlaşılıyor. Filmi izlerken seslerin yüksekliklerini dengeye getiren bir program, ayar vs olsa güzel olurdu. Yıllardır aynı dertten muzdaribim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 6 Temmuz 2021; 13:38:59 >
  • bazı soundbar'lar bu meseleyi çözüyor

  • Söyledikleriniz dublaj filmlerde oluyor. Sanırım dublaj yapabilmek adına böyle yapıyorlar
  • Söyledikleriniz dublaj filmlerde oluyor. Sanırım dublaj yapabilmek adına böyle yapıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobsantino

    Söyledikleriniz dublaj filmlerde oluyor. Sanırım dublaj yapabilmek adına böyle yapıyorlar

    Orijinal dilinde de aynı sorun söz konusu. Konuşmalar düşük desibelde olurken ses efektleri ve filmin bazı yerlerindeki müzikler resmen bağırıyor.

  • Önceki kullandığım Philips tvde Otomatik Ses Sabitleyici vardı.


    Filmlerde Ses Müzik Dengesizliği


    AVL değil onu biliyorum. Bu dengeleme özelliği eskiden Sony walkman kasetçalarlarda ayrı bir tuş olarak vardı. Müzikteki yüksek tonlarda sesi kısmaya çalışıyordu.

  • Tv de aynı platform izlerken de aynı. Film indirip izlesen de aynı. Bu sorun genelde olan bir sorundur. Sistemin ne olursa olsun maalesef yaşanan bir sorun. Diyaloglar az ama aksiyon sahnelerine gelince reklam veya müzik çıkınca sistem coşuyor resmen. Sinir oluyor insan.

  • Deliricem bunun bir çözümü yok mu ya

  • Bu sorun genelde 5.1 7.1 seslerde olmakta lg tv kullandıgım için diyebilceğim ses çıkışı clear voice pro moduna ayarlarsanız bir nebze diyalogların daha öne çıkmasına saglamaktadır.


    Bilgisayar kullanıcıları ise media player classic -ayarlar-ses çıkışı bölümünde normalazition diye bir ayar var bunu yüzde 400 veyahut daha fazla da yapılabilir yüzde 800 gibi birde böyle denesinler bir nebze fark yaratıcaktır.


    İzlediğim filmlerin içerisinde muhakkak 5.1 ve ya 2 kanal ses olmasına dikkat etmek lazım herkezin 5.1 sistemi olamayabiliyor çünkü

  • xsalix kullanıcısına yanıt

    vlc için bir ayarı varmı bunun?

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Muhakkak vardır tabi vlc hakim değilim ama hatırladıgım kadarıyla ayarlar -ses-detaylı ayrıntılar-süzgeçler kısmında ses normalleştirici olması lazım aslında bunun da yüzdesini ayarlamak gerekiyor media player classic bu konuda daha başarılı çünkü güncel k-lite codec hep onunla gelmekte.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.