Şimdi Ara

bazı dil bilgisi konuları müfredattan çıkarıldı sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eksen yayınlarının hazırladğı bir dökümanda bazı dil bilgisi konuları çıkarıldı deniyor.

''MEB, 25 Agustos 2011’de internet sitesinde, ortaögretim Dil ve Anlatım ile Edebiyat dersleri için yeni bir
    müfredat programı yayımladı. Bu program, 9. sınıf Dil ve Anlatım dersi dısındaki derslerde dikkate deger
    bir degisiklik içermiyor. Buralarda yapılan degisiklikler, birkaç kazanımın aynı baslık altında toplanması ile
    aynı ünitenin bazı bölümlerinin yerinin degistirilmesinden ve programın ‘açıklama’ baslıgı altındaki bilgilerin
    genisletilmesinden ibaret. Ancak 9. sınıf Dil ve Anlatım müfredatında durum farklı ve son derece önemli degisikliklerle
    karsı karsıyayız. Müfredattan asagıda belirtilen 6 konu çıkarılmıstır:
    • YAZIM KURALLARI
    • NOKTALAMA ISARETLERI
    • KELIMEDE YAPI
    • CÜMLENIN ÖGELERI
    • CÜMLE TÜRLERI
    • PARAGRAF TÜRLERI
    Ilk akla gelen, bu konuların bir baska sınıfa eklenmis olabilecegidir. Fakat bunlar birer bölüm hâlinde öteki
    sınıflara konmamıs, yalnızca bu konuların alt baslıklarından bazıları bir baska ünitenin kazanımlarından
    biri olarak yer almıs. Örnegin 11. sınıfta yazı türleri anlatılırken bu türleri yazmaya yönelik etkinlikler içinde
    noktalama kurallarına uymaya iliskin bir kazanım veriliyor.
    Bu konuların, bir bakıma tamamen, program dısı bırakıldıgına inanamayarak programı hazırlayanlarla irtibata
    geçtik. Konular gerçekten de müfredattan çıkarılmıs ve bir baska sınıfa eklenmemis. Çünkü buna gerek
    görülmemis. Nedenler özetle söyle ortaya kondu:
    1. Ögrencilerin bu konuları ilkögretim 6,7 ve 8. sınıfta ögrendikleri düsünülüyor.
    2. Ögretmenlerin bu ezbere dayalı dil bilgisi kurallarını anlatıp anlam konularını geregi gibi islemedikleri
    tezi ileri sürülüyor.
    3. Atılan konuların öteki sınıf etkinlikleriyle anlatılabilecegi iddia ediliyor.
    ...

şimdi bu konulara çalışmalımıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiklet -- 7 Kasım 2011; 14:45:31 >

• eminmisin?
  • Çalışmalısın çünkü bu konular sana ilkokulda gösterildi ve YGS zaten ilkokulu da içeren bir sınav.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatıma_01

eminmisin?

ortada somut yazılar var kafamdan nasıl uydurabilirim acaba?
  • Mümkün değil,bizi etkileyeceğini sanmıyorum bu değişikliğin,neredeyse bu konuların tamamı fark yaratan ve zor konular,40 tane paragraf mı çözeceğiz ?
  • aralarında anlatım bozukluğu ve ses bilgisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa16

quote:

eminmisin?

bu kadar önemli konuların çıkartılması beni çok şaşırttı açıkçası
    eminmisin lafınıda bi tepki olarak algılarsan sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

eminmisin?

tepki kelimesi ''eminmisin'' şeklinde olmaz. olayı daha iyi anlatacak kelimler dururken anlamsız gelir başka yönlere çekilir....
  • mesajım bulunsun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

eminmisin?

tepki kelimesi ''eminmisin'' şeklinde olmaz. olayı daha iyi anlatacak kelimler dururken anlamsız gelir başka yönlere çekilir....

peki tamam arkadaşım haklısın uzatmayalım

• quote:

eksen yayınlarının hazırladğı bir dökümanda bazı dil bilgisi konuları çıkarıldı deniyor.

''MEB, 25 Agustos 2011’de internet sitesinde, ortaögretim Dil ve Anlatım ile Edebiyat dersleri için yeni bir
    müfredat programı yayımladı. Bu program, 9. sınıf Dil ve Anlatım dersi dısındaki derslerde dikkate deger
    bir degisiklik içermiyor. Buralarda yapılan degisiklikler, birkaç kazanımın aynı baslık altında toplanması ile
    aynı ünitenin bazı bölümlerinin yerinin degistirilmesinden ve programın ‘açıklama’ baslıgı altındaki bilgilerin
    genisletilmesinden ibaret. Ancak 9. sınıf Dil ve Anlatım müfredatında durum farklı ve son derece önemli degisikliklerle
    • YAZIM KURALLARI
    • NOKTALAMA ISARETLERI
    • KELIMEDE YAPI
    • CÜMLENIN ÖGELERI
    • CÜMLE TÜRLERI
    • PARAGRAF TÜRLERI
    Ilk akla gelen, bu konuların bir baska sınıfa eklenmis olabilecegidir. Fakat bunlar birer bölüm hâlinde öteki
    sınıflara konmamıs, yalnızca bu konuların alt baslıklarından bazıları bir baska ünitenin kazanımlarından
    biri olarak yer almıs. Örnegin 11. sınıfta yazı türleri anlatılırken bu türleri yazmaya yönelik etkinlikler içinde
    Bu konuların, bir bakıma tamamen, program dısı bırakıldıgına inanamayarak programı hazırlayanlarla irtibata
    geçtik. Konular gerçekten de müfredattan çıkarılmıs ve bir baska sınıfa eklenmemis. Çünkü buna gerek
    1. Ögrencilerin bu konuları ilkögretim 6,7 ve 8. sınıfta ögrendikleri düsünülüyor.
    2. Ögretmenlerin bu ezbere dayalı dil bilgisi kurallarını anlatıp anlam konularını geregi gibi islemedikleri
    tezi ileri sürülüyor.
    3. Atılan konuların öteki sınıf etkinlikleriyle anlatılabilecegi iddia ediliyor.
    ...

Scan edebilir misiniz dökümanı merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: leonhard euler

quote:

eksen yayınlarının hazırladğı bir dökümanda bazı dil bilgisi konuları çıkarıldı deniyor.

• YAZIM KURALLARI
    • NOKTALAMA ISARETLERI
    • KELIMEDE YAPI
    • CÜMLENIN ÖGELERI
    • CÜMLE TÜRLERI
    • PARAGRAF TÜRLERI
    tezi ileri sürülüyor.
    ...

Scan edebilir misiniz dökümanı merak ettim

pm attım kontrol et

• 25 Agustos 2011 diyor arkadaşım yani yeni bir açıklama bu bizi vurmuyor bizden sonrakiler ile ilgili. yeni 9.sınıfa başlayanları vuruyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 7 Kasım 2011; 20:11:15 >
  • eger bizden sonrakilere cıkarılmışsa oh valla benim hep yanlış gelen yerler bide anlatım bozuklugu olsaymış tammış nerdeyse.. yapcak bişey yok cıkarıldı diye kesin yazıyı görsek bile çalışalım bence ne olacagı belli değil
    konuyla alakasız olacak ama yeni müfredat kimya eklenen yerlerin anlatımı olan varmı elinde ?? konu anlatımlılarda peki bişey yazmıyoda ama cok tırsmaya basladım ben kimyadan gecen hiç çalışmadıgım ders bu sene bela olacak gibii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.