Şimdi Ara

Bazen ölüm anını hissediyor gibi oluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu ana kadar büyük bir rahatsızlığım olmadı, hatta 3-4 senede bir grip olurum o kadar. Ama ara sıra uykudan kalkınca öbür tarafa gidiyor gibi oluyorum, böyle baş dönmesi değil ama onun gibi bir şey..
    Kalbim çarpmıyor ama çarpıyor gibi.. Beynim uyuşuyor sanki, düşüp ölecekmişim gibi geliyor.
    Çok korkuyorum, elim ayağım titriyor resmen ölüm anını yaşıyor gibi oluyorum. Her şey birden inanılmaz şekilde anlamsız geliyor, yaptıklarım, yapmak istediklerim falan anlamsızlaşıyor.. Bu zamana kadar yaşadıklarım sanki hiç yaşanmamış gibi, veya bir oyunmuş gibi.. Dakikalar içinde yere yığılıp ölecekmişim hissi geliyor ve buna aşırı derece inandırıyorum kendimi o anlarda, o yüzden çok tırsıyorum.. Ne bileyim şimdi sözlerle anlatamadım ama belki yaşayan vardır.. Sizede oluyor mu böyle?

• Dostum, derealizasyon veya depersonalizasyon kavramlarını arastir. Panik atak geçiriyor olabilirsin en yakın zamanda psikiyatriste git.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avokado Kabuğu

Dostum, derealizasyon veya depersonalizasyon kavramlarını arastir. Panik atak geçiriyor olabilirsin en yakın zamanda psikiyatriste git.

Hocam eyvallah ya, ilk mesajdan gerekli bilgiyi verdiniz. Bende derealizasyon belirtisi var sanırım.
    Ekşi sözlükte şu entry'i okudum ve resmen kendimi buldum... ''https://eksisozluk.com/entry/33192790 ''
    Ama sürekli yaşamıyorum bu olayı, ayda bir kaç kere.. Veya 2-3 ayda bir, değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 29 Kasım 2013; 2:48:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brandt

quote:

Orijinalden alıntı: Avokado Kabuğu

Dostum, derealizasyon veya depersonalizasyon kavramlarını arastir. Panik atak geçiriyor olabilirsin en yakın zamanda psikiyatriste git.

Hocam eyvallah ya, ilk mesajdan gerekli bilgiyi verdiniz. Bende derealizasyon belirtisi var sanırım.
    Ekşi sözlükte şu entry'i okudum ve resmen kendimi buldum... ''https://eksisozluk.com/entry/33192790 ''
    Ama sürekli yaşamıyorum bu olayı, ayda bir kaç kere.. Veya 2-3 ayda bir, değişiyor.

Aynen bende bakayim

• Yanlis anlamada benim arkadas da boyle davraniyordu,bana bundan bahsediyordu ev arkadasimdi butun gunlerden daha farklıydı sabah kalktiginda seninle aynilarini yasadigini soyluyordu universitenin kapanmasina 1 hafta kala,sonra uni bitti ayrildik. 1 ay sonra trafik kazasinda kaybettik cok dikkatli surucu olmasina ragmen cenazesine istanbula gittim,nur icinde yatsin. Allah sanada uzun omur versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CemalBahar

Yanlis anlamada benim arkadas da boyle davraniyordu,bana bundan bahsediyordu ev arkadasimdi butun gunlerden daha farklıydı sabah kalktiginda seninle aynilarini yasadigini soyluyordu universitenin kapanmasina 1 hafta kala,sonra uni bitti ayrildik. 1 ay sonra trafik kazasinda kaybettik cok dikkatli surucu olmasina ragmen cenazesine istanbula gittim,nur icinde yatsin. Allah sanada uzun omur versin.

Allah rahmet eylesin, üzüldüm. Şu yaşıma kadar bisikletten düşmüşlüğüm bile yoktur, reflekslerim çok iyi, ailem hep pilot olmamı istedi fakat ben cesaret edemedim askeriyeye. Bu dediğim olay sadece uyurken oluyor.
  • Bende de var aynen o ama biraz daha hafif . Haftada 1-2 kez ( mutlu olup olmamama bağlı ) panik atak geçiriyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Garip Bir RÜYA
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Son zamanlarda da bende bir sorun baş göstermeye başladı. Uyku esnasında bir ara yarı uyanık oluyorum ve vücudumun büyük bir kısmını hareket ettiremiyorum ve kalp ritmimin giderek yavaşladığını hissediyorum. Bir kaç denemeyle eller ve ayakları hareket ettirip yatak içinde zorda olsa dönünce kendime geliyorum. Uyku felci demeyin bu ondan çok farklı bir şey. Hareket edemezsem kalbim duracakmış gibi hissediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

Son zamanlarda da bende bir sorun baş göstermeye başladı. Uyku esnasında bir ara yarı uyanık oluyorum ve vücudumun büyük bir kısmını hareket ettiremiyorum ve kalp ritmimin giderek yavaşladığını hissediyorum. Bir kaç denemeyle eller ve ayakları hareket ettirip yatak içinde zorda olsa dönünce kendime geliyorum. Uyku felci demeyin bu ondan çok farklı bir şey. Hareket edemezsem kalbim duracakmış gibi hissediyorum.

Hah o bende hep oluyor ya :D Ama konuda söylediğim ayrı bir boyut.
  • Tirend bi hastalığa yakalandın

• Dostum son noktayı koyayım eğer inançlı biriysen dinimize göre ölen bir kişinin sancısı o kadar büyük olurki bunu bütün vücudunun her hücrelerinde hisseder.insan ölürken tek bir kılının bile sancısını yani tek bir kılı alıp dağın üstüne koysan dağ dayanamaz erirmiş.Yani ölüm sancısı tadabileceğin en büyük acı ve sancı olur.Yani emin ol ölümün ''ö'' harfindeki tek bir noktayı bile hissetmiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigaram

Dostum son noktayı koyayım eğer inançlı biriysen dinimize göre ölen bir kişinin sancısı o kadar büyük olurki bunu bütün vücudunun her hücrelerinde hisseder.insan ölürken tek bir kılının bile sancısını yani tek bir kılı alıp dağın üstüne koysan dağ dayanamaz erirmiş.Yani ölüm sancısı tadabileceğin en büyük acı ve sancı olur.Yani emin ol ölümün ''ö'' harfindeki tek bir noktayı bile hissetmiyorsun.

kaç kez öldün? baya deneyimli gözüküyorsun bu konuda.
  • Banzai! kullanıcısına yanıt
    senin kadar ölmesekde bizde öldük biraz.Ben deneyimliyim dedim mi ? hayır.Eğer inançlıysan dinimize göre böyle böyle dedim mi ? evet.Bu beni deneyimlimi yapıyor yada öylemi gösteriyor ? hayır.Ayrıca kendi şahsım olarak böyle böyle olur dedim mi ? hayır.Okuma özürlü değilseniz cümlelere ''miş'' ekleri koydum değil mi ? buda benim kendi deneyimim değilde okuduğum bir yerden alıntı yaptığım anlamına geliyor değil mi ? sana söyleyebileceğim tek şey gözlük takman veya en yakın zamanda bir göz doktorna görünmen :)))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.