Arkadaşlar bu seneki bayram tatili 9 gün olarak geçiyor ama bu resmi tatilmi yoksa idari tatilmi?
Özel şirkette çalıştığım için ; Pazartesi yarım gün Salı Çarşamba Perşembe Tatil cuma işgünü olarak geçiyor
Bunun yaptırımı nedir?
Pazartesi ve cuma resmi tatilmi geçiyor yoksa memurlar için idari tatilmi?
Bilgilendirirseniz sevinirim
Memurlar için idari tatil, resmi tatil yok. Bende özel sektördeyim ve 9 günlük tatilden faydalanacağım ama idari tatil olan günler yıllık izinimden kesiliyor.
Özel şirketleri hiçbir türlü bağlamaz idari tatil. Patronun insafına kalmış.Biz çalışacağız hem pazartesi yarım gün, hemde cuma tam gün.Üstelik bankalarda açık.
Evet resmi tatil yok sadece idari izin var..
Ay sonu ödemeleriniz varsa 3. de yapmayı unutmayın.Kredi kartı,aidat,vergi,ssk vs..Bunun dalgınlığı çok olacaktır..Bayram sonrasına sarkma yok çoğu şeyde..
Yaptırımı nedir..İşverene kalmıştır..Sen geleceksin illaki her zaman olduğu gibi..Ancak diyalogla halledilebilir..
Sevgiler..
O zaman kardeşler bu direk 9 gün İDARİ Tatil Olarak Geçiyor
Bayramn ılk gunu harıc dıger gunler calısıyorum. Arefe gunu dhıl olmak uzere bayramın 2 ve 3. gunu mesaı olarak yazılıcakmıs. Izın olarak ıstedım kabul edılmedı. ! haftalık yıllık ıznım var talep ettım onaylanmadı. Anlıyacagın ısyerının ınsafına kalmıs...
kpss sınavlarına niye binlerce kişi giriyor sanıyorsun
İdarimi resmimi bilmiyorum ama hükümet 9 gün tatil dedi her yer için.
quote:
Orjinalden alıntı: 03-09-2007
quote:
Orjinalden alıntı: _KARDELEN_
RONNIE o zaman devlet baba bayağı insaflıymış
kpss sınavlarına niye binlerce kişi giriyor sanıyorsun
Evet kardeş haklısın
quote:
Bosuna dememısler sırıtını devlete yasla memur ol dıye. Sozde ısyerınde memur statusunde gecıyoruz ama fabrıka kısmında calısan ıscının bıle bızden cok sosyal olanagı var. Mesela bayramda fabrıka 5 gun tatıl. Haftasonlarında pazar gunlerı calısınca mesaı alırlar bızım bulundugumuz departmanda calısınca pazar mazar fark yok.Anlıyacagınız ısyerlerınde duzen tamamen ısverenın keyfıne kalmıs durumda...
quote:
Orjinalden alıntı: RONNIE
quote:
Bosuna dememısler sırıtını devlete yasla memur ol dıye. Sozde ısyerınde memur statusunde gecıyoruz ama fabrıka kısmında calısan ıscının bıle bızden cok sosyal olanagı var. Mesela bayramda fabrıka 5 gun tatıl. Haftasonlarında pazar gunlerı calısınca mesaı alırlar bızım bulundugumuz departmanda calısınca pazar mazar fark yok.Anlıyacagınız ısyerlerınde duzen tamamen ısverenın keyfıne kalmıs durumda...
Buda demek oluyorki özel şirket devlete nisbeten Gaddar
Özel sektör smürür..Heleki patronların burnunun dibindeysen yandın..Sürekli iş verdim sana bana mahkumsun havasında olurlar..Mesela gecikirsin bi kaç dakika surat yapar,sigara içmeye çıkarsın nereye gidip duruyor diye vıdı vıdı eder..Devlet baba ahh ahh..Bi girebilsek..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: RONNIE
quote:
XXX
XXX
Buda demek oluyorki özel şirket devlete nisbeten Gaddar
Devlette sadece ıslerın yurumesı ıstenır. Nasıl ıslerse ıslesın zaman calısan onemsenmez pek. Ama ozel sektorde en kısa surede en az sayıda kısıye fazla ıs yaptırılmaya calısılır. Ozel sektor gelırıne bakar devlet ıse artık neye bakar orası mechul...
Bizdede aynı ya pazartesi yarım gün çalış cuma işe geri dön var mı böle bişi? bari pazartesiyi tatil yapın ne var yani
quote:
Orjinalden alıntı: metinyurdaer
İdarimi resmimi bilmiyorum ama hükümet 9 gün tatil dedi her yer için.
Her yer için diye bi ifade kullandıklarını hatırlamıyorum.İdari yani memurlara geçerli bu tatil.Özel sektör patronun insafına kalmış
Sizin yine iyi ben pazartesi tam gün çalışacam. Cuma geri gelecem... Çalıştığım şirketi ve görevimi duysanız aynen böyle olursunuz
quote:
Orjinalden alıntı: djisis
Sizin yine iyi ben pazartesi tam gün çalışacam. Cuma geri gelecem... Çalıştığım şirketi ve görevimi duysanız aynen böyle olursunuz
Kardeş söyle bakalım Aynen öyle olmak istiyoruz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme