Şimdi Ara

Bayraktar KIZILELMA’dan Murad AESA radarlı test uçuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: wolferto , wolferto Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bayraktar KIZILELMA’dan Murad AESA radarlı test uçuşu
    Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olarak görev yapacak olan Bayraktar KIZILELMA, test uçuşlarını sürdürüyor. Gelecek yıl envantere girmesi beklenen KIZILELMA için Baykar, yeni bir test uçuşu daha gerçekleştirdi. Bu uçuşta ise ASELSAN tarafından geliştirilen MURAD 100-A AESA atış kontrol radarına yer verildi.

Kızılelma, Murad ile uçtu

Bayraktar KIZILELMA’nın burun tarafından yerleştirilen MURAD 100-A AESA radarı, bu platformda ilk kez uçuş gerçekleştirdi. ASELSAN, konu hakkında yaptığı açıklamada "Bayraktar KIZILELMA, MURAD 100-A ile çok daha güçlü. Milli mühendislik gücümüz MURAD 100-A AESA Atış Kontrol Radarı, KIZILELMA platformunda ilk uçuş testini başarıyla tamamladı" ifadelerini kullandı.

Bayraktar KIZILELMA’dan Murad AESA radarlı test uçuşu
    Harp ortamında hızla değişen ve gelişen hedeflere karşı etkili olabilmek için geliştirilmiş olan bu radar, çevik elektronik hüzme yönlendirme kabiliyeti ve eşzamanlı hava-hava ile hava-yer angajman yetenekleri sunmakta. Hava-hava angajman yeteneğini BVR (Beyond Visual Range) füze güdüm kabiliyeti ile birleştirerek günümüz hava harplerinde kritik bir rol üstlenen MURAD 100-A, insansız hava araçlarının (İHA) artan rolü göz önüne alındığında hem muharip jet uçaklarına hem de İHA’lara entegre edilebilmekte. MURAD 100-A için resmi bir menzil bilgisi açıklanmadı ancak videoda görülen 160 deniz mili (≈296 km) detayı radarın potansiyel maksimum operasyonel menzilini işaret ediyor olabilir. Menzil, anten gücü, hedef yansıma kesiti ve çevresel koşullar gibi faktörlere bağlıdır.

Ayrıca Bkz.Çin, görünmez uçakları tespit eden “dünyanın ilk” kuantum radarını üretti

AESA (Aktif Elektronik Taramalı Anten Dizisi) radarlar, hedefleri taramak ve izlemek için mekanik hareket yerine elektronik olarak ışın yönünü hızlı şekilde değiştirebilen radar sistemleridir. Normal (mekanik taramalı) radarlara göre çok daha hızlı tarama yapabilir, aynı anda birden fazla hedefi izleyebilir ve radara karşı önlemleri (jamming) daha kolay atlatabilir.

2026 yılında envantere gireceği açıklanan Bayraktar KIZILELMA, F-16 ve F-4’lerin görev yükünü hafifletecek.

MURAD 100-A genel özellikleri

• Geniş frekans bandı

• Yanca ve yükselişte elektronik hüzme yönlendirme

• GaN güç yükselteç

• Performansta kademeli azalma özelliği

• Sayısal hüzme oluşturma

• Hava-hava ve hava-yer işlevleri

• en son rusların düşürdüğü bayraktarlarda entegre lmam vs bomba yazılımı alman çıkmıştı. içindeki çipler de Xilin çipleri.

özetle bu yerli milli masallarının altı boş.

bildiğimiz anlamda AESA radarı dökmek için de bu kadar üst düzey döküm kabiliyetini geçtim normal döküm kabiliyeti bile olmayan ülke üretemez. nato şemsiyesi altında üretiliyor. yani fason işçilik misali...

benim bundan çıkardığım sonuç: Ecevit'e küskün nato , islamcıları ile çok alakalı. yarın öbürgün kıbrıs'ta bunları sana uçurtmazlar. açık kapıdan ermenistan'da 48 saat uçuramadığın gibi konya üssünden havalanamazsın bile.

Edit: Görüldüğü üzre en çok like alan mesaj sahibine sorduğum soruya cevap alamadım. yerli milliciler sanırım eksik gelmişler.

bu zihniyeti anlayamıyorum. hem yalan söylüyorlar ama yalanlarına da sıkı sıkıya bağlılar. yalanları ortaya çıkınca da hep bir "madur" oluyorlar. sanırım islamcılık bunu sağlıyor. yani İnsalıktan bazı ahlaki değerleri götürmüş oluyor.

• en son rusların düşürdüğü bayraktarlarda entegre lmam vs bomba yazılımı alman çıkmıştı. içindeki çipler de Xilin çipleri.

özetle bu yerli milli masallarının altı boş.

bildiğimiz anlamda AESA radarı dökmek için de bu kadar üst düzey döküm kabiliyetini geçtim normal döküm kabiliyeti bile olmayan ülke üretemez. nato şemsiyesi altında üretiliyor. yani fason işçilik misali...

benim bundan çıkardığım sonuç: Ecevit'e küskün nato , islamcıları ile çok alakalı. yarın öbürgün kıbrıs'ta bunları sana uçurtmazlar. açık kapıdan ermenistan'da 48 saat uçuramadığın gibi konya üssünden havalanamazsın bile.

Edit: Görüldüğü üzre en çok like alan mesaj sahibine sorduğum soruya cevap alamadım. yerli milliciler sanırım eksik gelmişler.

bu zihniyeti anlayamıyorum. hem yalan söylüyorlar ama yalanlarına da sıkı sıkıya bağlılar. yalanları ortaya çıkınca da hep bir "madur" oluyorlar. sanırım islamcılık bunu sağlıyor. yani İnsalıktan bazı ahlaki değerleri götürmüş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 21 Ekim 2025; 23:31:16 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

komedisin la kıbrısta uçurtmayacaksa karabağa suriyeye neden sokturdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 24 Ekim 2025; 11:21:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

damat ihaları mı suriyede imiş? kaynak var mı?

• Olumsuz yorum yapanlara gülüp geçiyorum. Bu pastadan bende pay alabilmek için her ay düzenli olarak azar azar Aselsan hisse senedi alıyorum. İnşallah 2035 yılında keyfini süreceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hala cevap yok. alis yalanlar diyarında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

viki amca olur mu?

Kendin yapmak zorundasın.

kankam sen ciddimisin başka ülkeler satın alıyorda bayraktardan iha haberin olsun onlar neden inanıyor :) avrupalı birsey yaptımı bildiği vardır diyip arkasından gidenler şimdi ne oldu yawwaw :)

tamam bırak gelsin. görelim bi.

sen ciddi misin? girip araştıramadın mı hangi iha siha nerede kullanılmış şerefsizim kalp ritmim bozuldu cevabını görünce google a yazmasını bilmiyor musun? git yapay zekaya yaz o bulsun sana okadar zorsa .Bunu bile yapamayan adamla ben neyi konuşacağım ya merak eden araştırır istediğin cevabi ver şu yorumu okuyan girip araştıramıyorsa derdi başkadır.hangi operasyonda ne kullanılmış heryerde bilgi var.

bremın öyle olmuyor. rus ve çin mühimmatlarına karşı salıyorlar işte. he arada pyd pkk işte rusya'ya yanlayan iti köpeği de vurdurttular vs.

yoksa apo denilen iti köpeği ekrana niye çıkaracak duruma kadar düştün? hani 50 pkklı kalıyordu ya her sene kandil'de.

ermenistan nereye yanlıyordu???? .apo hangi ekrana çıktı la :) yazdıkları çıktı oda pkk yı feshedişiydi ve hiç bir karsılık beklemedi karşılık bekleyen chp ile lübnan için mecliste aynı taraflı oy kullanan hdp di !!!!!! noldu. yav nolduuu kardesssss zoruna gittikçe türkiyenin her masada olması zoruna gittikce şamla anlasalım diyen özel konusurken şamı alması .biyerlerinden komplo teorisi üretiyorsun .bide inandırmışlar kendilerini bunlara şaka gibi söylene söylene dogru olmayacak dediklerin kardeşim gercekler ortada sen oldu diyince olmuyor öyle biz s400 e kadar birkere bile abdye hata yapamadık çünkü ekipmanlarımızın hepsi nato ve hala hepsi i yerli yapamadık normalde yuzde 5 yerlilik bile hayaldi bizim için rusya nato arasında kukla gibi oynuyorduk şimdi hic yoktan durusumuz belli.

ekleme:https://forum.donanimhaber.com/islamcilar-filistin-icin-yine-palavra-sikmislar-israil-garantor-devletleri-yayinladi--162380873#162382841 => Her masada olduğu idda eden kitlenin oldukları masa :))))))))) ama işte kameralar ortamdan kalkınca yan taburede :)))))))))))))

"yazdıkları çıktı oda pkk yı feshedişiydi"

pkk feshi miydi? PKK fesih mi etti kendisini? :)))))))))))) yüzü çıkmadı ama işte anlattıları çıktı.

şu çaresizliğine de hastayım senin ve kesiminin :))))))))))) noldu hani dağda her sene 50 60 tane pkklı it kopuk vardı diyorum, utanmadan sıkılmadan "hir mazada varız" vs yazıyorsunuz :))))))))))

x (formerly twitter)
    Arya - آریا (@AryJeay) on X
    https://x.com/i/status/1925158047250350585

bu mu her masan?

yalnız tüm bunların üstüne hala yerlı ve mıllı palavrası sıkman da durum konusunda kitlenin düştüğü halleri gösteriyor :))))))

s400'ü tayyib'e bir görev için verdiler. O da s400 export versiyonunu alıp işte nato sistemleri için test etmekti. yoksa çin'den alacaklarını sana yedirmediler de s400'ü mü yedirdiler?

piyon aklı ile adam hala s400 de boyun iymedik vs diyor :)))))))))))))))))))))

ermenistan yanlamadı. onların içinden geçen israil harop sistemleri idi. bil bakalım bu yehudin sistemleri 2018 dönemi suriye'de kimler tarafından kullanılmış? :)))))))))))))))))))))))

ya burada yazmamam lazım bunları. arka sayfalarda olmuyor. yerlı mıllı palavracılarının gözüne sokmak için ya ilk sayafada yada konu olarak yazmam lazım.

burada böyle palavraları ezip geçmek çok boş kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 26 Ekim 2025; 15:27:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Birileri bunlar yapılıyor diye üzgün anlayabiliyorum fakat istesenizde istemesenizde hükümet ve partilerden bağımsız bu işler devletin bekası için yapılan işlerdir.Siyasetten ayrıdır.Daha 10 yıla ihtiyacı var Türkiyenin bu net fakat ayaklarımızı yere sağlam basıyoruz.Bu Aesa radar teknolojisi çok önemli hem kaan hem insansız hava araçları için.Yakında Kızılelmanın bir savaş uçağını hava-hava füzesiyle indirdiğini görürsek şaşırmayalım.

gece gündüz birseyleri birseye baglayip alakasız ispatlar bulman muhtemelen hükümete hdp hariç kim gecerse mızlayacağın anlamına geliyor.chp de gecse bu istikrardan vazgecmeyecek sadece seçim sebebiyle karşı gözüküyorlar.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.