Şimdi Ara

Bayrak Direği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
7.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: prology

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Türk bayrağına karşıtlık olarak algılanmasın. Asmanı bende çok isterim ama malesef resmi kurum değilse evinin önüne kafana göre bayrak asamazsın yasak. Resmi bayramlar haricinde bayrak asmak evler için yasak. Bayrak yönetmeliğini araştır istersen bi internette

Valla çevremdeki sitelerin çoğundan yıllardır girişlerinde bayrak var. Kimse bir şey demiyor. Eğer bayrak diktim diye gelip indireceklerse varsın indirsinler.
    Neden böyle sorun yapıldı anlamadım. Bayrak bu. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı. Neden asamayım ? Hadi ölçüleri vb. unsurlarda yasa var onu biliyorum ancak asmak ile ilgili bir yasa okumadım hiç.

Arkadaşım bizde Türk düşmanı değiliz bizimde evimizde bayrak var asarız bizde zamanı geldiğinde. Yanlış anlaşılmasın yani. Ben duymuştum bikere hatta okumuştum böyle bir yasak maddeler halinde yazıyordu Bayrak yasası diye. Bayrayın üretimi bile disiplin isteyen bir iştir kafana göre üretemezsin özel ölçüleri vardır. Arma olarak kullanamazsın tşörtlerde orda burda.

Bunun amacı Bayrağımızı yıpratmamaktır. Serbest bırakılsaydı herşey Amerikadakı gibi don bile yaparlardı.

http://www.hukuki.net/kanun/2893.15.text.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 6 Eylül 2009; 23:58:40 >

• Arkadaşım öyle her istediğin yere bayrak dikemezsin. Şu durumda yapabileceğin tek şey camına balkonuna bayrak asmak. Yasa var kanun var. Aslında o bile bayram günleri dışında uygun değilmiş diye biliyorum ama maruz görüyorlar.
  • Şu bayrak kanununda apartman girişinde bayrak asılamayacağını söyleyen bir yer göremedim. Siz görebildiniz mi ?

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/638.html
  • Evet ? *metin* , spinalsurgeon, Yazılımcı Online, gokalq, Haplo
    Bayrak Kanununda bana apartman önünde asamayacağımı söyleyen yer nerede ?
  • quote:

Şu bayrak kanununda apartman girişinde bayrak asılamayacağını söyleyen bir yer göremedim. Siz görebildiniz mi ?

Adalet Bakanlığı'nın resmi web sitesindeki kanun metni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxie_A7X
    Konuyu çok saptırıyorsunuz her an muhalefet olma çabaları,dikkatli okuyup yapın yorumlarınızı

Bir, konuyu saptırdığım yeri gösterirmisin tabi yapabilirsen. İki, Madem konu hakkında çok bilgilisin beni şuçlayacağına senin yorumunu görelim, tabi konu ile ilgili bir yorumun varsa. O engin bilginden faydalanmak isteriz.

quote:

Orijinalden alıntı: gokalq
    dostum...
    mıllı bayramlar harıcınde devlet daireleri dışında öle evine bayrak asamazsın yasak.... polis gelir indirtir zaten...

Millet hukuk profesörü olmuşta haberimiz olmamış, maşallah herkes yasak olduğunu söylüyor ama hangi yasaya göre yasak olduğunu söyleyemiyor. Merak ediyorum madem yasak neden çevredeki onlarca site senelerdir kapılarında bayrak olmasına rağmen bir kez polis gelip bu bayrağı indireceksen demiyor. Neden?.

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
    Arkadaşım bizde Türk düşmanı değiliz bizimde evimizde bayrak var asarız bizde zamanı geldiğinde. Yanlış anlaşılmasın yani. Ben duymuştum bikere hatta okumuştum böyle bir yasak maddeler halinde yazıyordu Bayrak yasası diye. Bayrayın üretimi bile disiplin isteyen bir iştir kafana göre üretemezsin özel ölçüleri vardır. Arma olarak kullanamazsın tşörtlerde orda burda.
    Bunun amacı Bayrağımızı yıpratmamaktır. Serbest bırakılsaydı herşey Amerikadakı gibi don bile yaparlardı.
    http://www.hukuki.net/kanun/2893.15.text.asp

O yasada bayrağın genel kullanımı, korunması ve törenler ile ilgili mevzuat var. Ve orada site önüne asılmaz diye bir yasaklama yok.

Sitesinin bahçesindeki direğe asıp düzenli aralıklarla yıkayacak eksimiş ise yenisini takacaksa ve onu koruyacaksa bunun bayrağa saygısızlıkla bir alakasını görebilmek ne mümkün. Bayrağımızı don yapıp kı...ına giymek istemiyorki yasa bunu engelliyor

Yoksa koruyup temiz tutacağın bayrağı hiçbir kolluk kuvveti gelip indiremez bunu söyleyen bir yasa maddeside yoktur.

Herkesin aklında bayrak asmak yasaktır diye bir kanı var, bunun nedenide zaman zaman medyada çıkmış bir haberdir. Size bu haberilerden birisini hatırlatayım 2-3 sene tv çıkmıştı, yaklaşık 10-15 sene önce Karadenizde bir yerlerşim yerinde vatandaşın biri bir köprü yapar o köprüyede bayrak dikeker, sonra vatandaş hakkında yasal takip başlatılır, millette bayrak dikti hapse atacaklar der, olayda öyle akıllarda kalır. Hayırsever vatandaş hakkında başlatılan yasal sürecin asıl nedeni bayrak dikti diye değil, köprüye diktiği bayrağı koruyup düzenli olarak ilgi alaka göstermediği içindir. Köprüye asılan bayrak birinin gözetiminde olmadığı için eskiyip, yıprana bilir, yoldan geçen birisi bayrağı gönderden indirip ona zarar verebilir. Bu sırada bayrağı diken hayırsever vatandaş müdahalede bulunamaz haliyle astığı bayrağı koruyamaz, işte bu nedenle vatandaş hakkında yasal işlem yapılmıştır oysaki Allahın dağındaki ıssız bir köprüde bulunan bayrak ile site içerisindeki bir bayrak aynı şey değildir.

O nedenledirki pek çok sitenin içerisindeki bayrak direğinde çekilmiş özenle bakılan bayraklara bu güne kadar hiçbir yasal merci müdahale etmemiştir, edemez, NOKTA.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tech. Türk
    quote:

Şu bayrak kanununda apartman girişinde bayrak asılamayacağını söyleyen bir yer göremedim. Siz görebildiniz mi ?

Adalet Bakanlığı'nın resmi web sitesindeki kanun metni.

İiyde arkadaşın verdiği yasanın aynısının başka bir adresteki linkini vermişsin.....

• shadow006

Yazmak istediklerimi ayrıntılı biçimde yazmışsın. Anlaşılıyor bu ülkede kim bayrağımızı seviyor kim sevmiyor. Laga luga yapıp yok yanlış anlaşılmasın bayrak düşmanı değilim demeyin bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prology -- 7 Eylül 2009; 3:38:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

quote:

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon
    çok isteniosa konabilir ama anayasaya bakılmalı ööle her yere astırmıolar. arabalara, t-shirtlere, masalara, kürsülere fln asmak yasak mesela. yazının bundan sonrasıda sadece bnm fikrim:
    artık halk her yere Türk bayrağı asar oldu. neyi ispatlamaya çalışıoruz? adı Türkiye olan bi devletin biz, Türklere ait olduunu mu? bnce bööle yaparak bazılarının artık bizi rahatsız etmeye gücünün yettini göstermiş oluoruz. bööle yaparak onların warlıını meşru kılmış oluoruz. yada kendimizin Türk oldup olmadıından bi şüphemiz mi war? resmi yerlerde, ofislerde, kurumların bahçesinde asılan bayrağa diyecek lafım yok ama bu aralar olur olmaz yerlerde birçok bayrak görmeye başladım. sööölediim gibi bnm görüşüm. iyi geceler...

Öncelikle Türkçeyi düzgün kullanmayı öğren msn Türkçesiyle foruma mesaj yazmak forum kurallarına aykırı. Yasa meselesine gelirsek asacağın bayrağın gerekli bakımını yapamazsan ve korumazsan şuç. Yoksa bayrak asıyorsun diye kimseyi içeri almazlar. Bizim sitede bloklar arasına devasa bayrak aslılr kimsede gıkını çıkaramaz.

Aslamakla neyi ıspatlamaya çalışıyorsun dersen biriside çıkıp Bayrağı astırmamakla neyi ispatlamaya çalışıyorsun der?. Kaldiki arkadaş bayrağı şunun için asacağım demiyor ki sevdiği için asacak bunu içinde sizden izin alacak değilya, sen sevmiyorsan bayrağı görmekten rahatsız oluyorsan bayrağı asmaz asılı bayrak görüncede yüzünü çevirirsin ama sen istemiyorsun diye kendi vatanımda bayrak asmayacak değilim ya.

Ayrıca neden bayrağın asılması sizi bu kadar rahatsız ediyor. Arkadaş bayrak asacam deyince Kuyruğuna basılmış kedi gibi şıçradınız, sonrada saldırmaya başladınız. Kalbinde vatan sevgisi olan insan bayrak gördüğünde mutlu olur. Ama dedimya kalbinde vatan sevgisi olan.

kalkıpta forumda kullandıım Türkçeye karışmak sana düşmez, burası TRT deil, resmi kurum deil, dilekçe yazmıoruz bak bu 1. oturup klavye başındanda ööle herşeye efelenme, hayatta başına çok şey gelir bu 2. ilk oku, önce bi anla ne demişim sonra yorumunu yap bu 3. Atatürk'ü sevmeyi ve Atatürkçü olmayı hele bi öören. otur araştır, insanların fikirlerine saygılı olmayı öören. yasanın ne diip ne demediine önce bi bak. ööle kulaana hoş geldii gibi yasalar onu der bunu der diip yorum yazma. biri çıkar bana bayrağı astırmamakla ne yapmaya çalışıyorsun derse cevabım "değerini ve anlamını yitirmesinden korkuyorum" olur. şimdi yorumuna bakıp Atatürkçülüğü nası özetlerim, derdimi nası anlatırım diorum ama bn ne kadar anlatsam boş gibi gelio. umarım demek istediimi anlamışsındır. bu forum içinde sana son cevabım olcak, seviyeyi düşürmek istemiorum. kalkıpta sıra sıra cevaplar yazarak eğlenebilirsin, küfürler yazarak kendini rahatlatıp ban yiyebilirsin. senin tercihin...

not: burdaki "vatan sevgisi" lafını yeni öörenipte her yorumunda kullananlara, sorarlar adama bu zamana kadar ne yaptın konuşmaktan başka die(en azından torunları neden biz bu haldeyiz, sn ne yapmıştın bu duruma gelmemek için die). umarım sorulduunda verecek bi cevabınız vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinalsurgeon -- 8 Eylül 2009; 4:03:52 >

• hocam kanunu var bu işin başın yanabilir önce araştır sonra yap derim ben
  • Tüzüğü inceledim apartman önünde direk koyup bayrak asmanın yasak olduğunu belirten bir ibare göremedim. Varsa gören yazsın ?
  • Pkk bayrağı açıp terör lehine slogan atmanın öcalan posteri açmanın bile artık normal görüldüğü, milletvekillerinin teröristlere ve liderlerine "Sayın" diye hitap edebildiği şu günlerde hepiniz bayrak asmak yasak gibi söylemler atmışsınız bu nasıl saçmalıktır?As kardeşim as bayrak astın diye kimse seni ne hapse atar nede ceza olarak para keser...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon
    kalkıpta forumda kullandıım Türkçeye karışmak sana düşmez, burası TRT deil, resmi kurum deil, dilekçe yazmıoruz bak bu 1. oturup klavye başındanda ööle herşeye efelenme, hayatta başına çok şey gelir bu 2. ilk oku, önce bi anla ne demişim sonra yorumunu yap bu 3. Atatürk'ü sevmeyi ve Atatürkçü olmayı hele bi öören. otur araştır, insanların fikirlerine saygılı olmayı öören. yasanın ne diip ne demediine önce bi bak. ööle kulaana hoş geldii gibi yasalar onu der bunu der diip yorum yazma. biri çıkar bana bayrağı astırmamakla ne yapmaya çalışıyorsun derse cevabım "değerini ve anlamını yitirmesinden korkuyorum" olur. şimdi yorumuna bakıp Atatürkçülüğü nası özetlerim, derdimi nası anlatırım diorum ama bn ne kadar anlatsam boş gibi gelio. umarım demek istediimi anlamışsındır. bu forum içinde sana son cevabım olcak, seviyeyi düşürmek istemiorum. kalkıpta sıra sıra cevaplar yazarak eğlenebilirsin, küfürler yazarak kendini rahatlatıp ban yiyebilirsin. senin tercihin...
    not: burdaki "vatan sevgisi" lafını yeni öörenipte her yorumunda kullananlara, sorarlar adama bu zamana kadar ne yaptın konuşmaktan başka die(en azından torunları neden biz bu haldeyiz, sn ne yapmıştın bu duruma gelmemek için die). umarım sorulduunda verecek bi cevabınız vardır.

Güzel kardeşim yaşına bakmadan bana aklı vermeye kalkma, sen gidiyorken biz işimizi bitirmiş üstüne keyif cigaramızı yakmış geliyorduk. Senin bana akıl vermek için daha önünde uzuuuuun uzun seneler var.

Forum kurallarını hatırlatarak seni rahatsız ettiğiminde farkındayım. Ama işini gelsede gelmesede forumda düzgün Türkçe kullanmak zorundasın. "öören, diip, demediine, ööle, kulaana, bn, gelio, nası, die," hangi dildeki sözcükler çünkü Türkçede bunların karşılığı yok. Ne acıdır ki yazdıklarınada ayrı bir tercüme gerekiyor. Daha Türkçeyi bile doğru düzgün yazmazken birde ders vermeye kalkıyorsunuz ya, ne diyim size.

Beni küfür etmekle suçluyorsun, Yukarıdaki mesajlarımda küfür ettiğim bir cümle gösterebilir misin. Hodri meydan, buyur gösterebiliyorsan göster.

Konuya dönersek, ilk defa senden duyuyorum bayrağın aslıdı diye değerini yitireceğini, şarap'mıki bu mahzende saklıyorsun, bayrağı asmak için alırsın. Süs olsun diye dolapta saklamak bayrak alınmaz.

Yasada bayrak direğine bayrak asılmaz diye bir metin varda ben mi göremiyorum. Yoksa sen başka bir metin mi okudun. Eğer öyleyse okuduğun metinde bu yasağı gösterirmisin

Komik ama beni Atatürkçülüğü bilmemeklede şuçlamışsın, bana Atatürkçülüğü öğretmek sana düşmez, ama illa öğreticeğim diyorsan yeni bir başlık aç Atatürkçülük neymiş yaz bizde engin bilgi hazinenden faydalanalım. Üstelik bu konunun Atatürkçülük ile ne alakası var. Konuyu buraya neden çekiyorsun onuda anlamak güç. Düşünce sisteminde derin hezeyanlar ve ayrılmalar var. Sürekli konu dışına çıkıp konudan konuya atlamışsın. Konu sürekliliği diye bir kavram vardır, anlaşılan senin bu kavramdan hiç haberin yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 7 Eylül 2009; 7:35:28 >

• quote:

Evet ? *metin* , spinalsurgeon, Yazılımcı Online, gokalq, Haplo
    Bayrak Kanununda bana apartman önünde asamayacağımı söyleyen yer nerede ?

quote:

Madde 3 - Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilciliklerine
    ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzelkişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt
    içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır.

şimdi bu maddede bayrak asılabileceği yerlerin sınırlandırıldığı anlamını çıkartmak bence olmaz, çok ucu açık bir madde çünkü.

fakat şu yasa değişikliğinden dolayı ilgili yaptırımın anlaşılabilmesi için tüzüğe bakmak gereklidir.

quote:

(Değişik: 14/7/1999-4409/1 md.) Bayrağın; nerelerde daimi olarak çekilmeye-
    ceği, hangi kapalı yerlere konulacağı, nerelere fon olarak takılacağı veya ası-
    lacağı, kamu kurum ve kuruluşlarından başka yerlerde ne zaman ve nasıl çekile-
    ceği, Türk Silahlı Kuvvetleri yüzer birliklerinde ve Türk Bandıralı ticaret
    gemilerinde Bayrak çekme ve indirme zamanları ile Bayrak çekilirken ve indi-
    rilirken yapılacak törene ilişkin hususlar, tüzükte gösterilir.

şahsi fikrim koruyup temiz tuttuktan ve saygısızlık etmedikten sonra konuyu açan kişinin isteği gayet güzeldir.

ek: ilgili tüzükhttp://www.hukuki.net/kanun/859034.25.text.asp tam detaylı olarak inceleyemedim fakat konuyu açan kişinin isteğine aykırı bir madde ben göremedim, kendi aracımda ve evimde sürekli asılı durmasından da bugune kadar bir sıkıntı(!) yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 7 Eylül 2009; 7:53:47 >

• Türk Bayrağı
  • Apartman girişine bayrağı diktiğim zaman fotoğraf çekip ekleyeceğim buraya
    Gözümde canlandığında gerçekten modern, hoş, tam yerinden bir şey olarak duracağını görebiliyorum.
  • up hocam fotoyu bekliyoruz
    edit : adam çizilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kosi35 -- 4 Nisan 2015; 22:04:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serbest Çağrışım

Pkk bayrağı açıp terör lehine slogan atmanın öcalan posteri açmanın bile artık normal görüldüğü, milletvekillerinin teröristlere ve liderlerine "Sayın" diye hitap edebildiği şu günlerde hepiniz bayrak asmak yasak gibi söylemler atmışsınız bu nasıl saçmalıktır?As kardeşim as bayrak astın diye kimse seni ne hapse atar nede ceza olarak para keser...

Adam 2009 da ne güzel konuşmuş be
  • Hangi ilde olduğunuz farketmeden sipariş verebilmeniz için bayrakdiregi.xyz adresimizdeki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.
  • Bayrak direği ile alakalı birçok firma var size tavsiye olarak web adreslerini iletebilirim.
    bayrak direği
    https://www.karpaslanmaz.com
    http://www.paslanmazbayrakdiregi.com.tr
    http://www.direkimalat.com

inş. işinize yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iozkul -- 13 Eylül 2018; 12:11:57 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.