Şimdi Ara

Baymak mı Vestel mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
11.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Günaydın Hocam; Evin izolasyon durumu nedir? Güneşe kaç saat maruz kalır ve salonunuz bu güneşin ne tarafında kalır? Aynı zamanda kaç kişilik bir ailesiniz acaba?

    izolasyon iyi sayılır, mantolama var. ama salonda iki tarafta boydan boya ve yere kadar cam var. güney-doğu cephe olduğundan gün boyu yoğun güneş alıyor. şu anda blackout dedikleri perdeleri kullanıyorum. aksi taktirde sıcak günlerde salon hamam gibi oluyor :) aile 3 kişilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyifadami -- 12 Haziran 2017; 14:32:32 >
  • keyifadami kullanıcısına yanıt
    Hocam 18.000 BTU BAYMAK klima bahsettiğiniz koşullar için uygun ancak şöyle bir durum var, BAYMAK biraz iyi mal satmaya başladı, iyi mal derken kaliteyi yükseltti anlamında değil adet olarak :)

    Sanki bu nedenlemidir bilemiyorum fiyat bana yüksek geldi.

    Kıstasım işe şu.

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/midea-blanc-msmacu-18hrfn1-18000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-283557848?mkwid=sMGsFfSkm_dc&pcrid=98487584727&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*633377644*35184525207*98487584727*pla**aud-313593685387:pla-77411946807&rfcr=98487584727&gclid=CjwKEAjw9_jJBRCXycSarr3csWcSJABthk07JSJQKwCHXNTQ7S1TNGPmqxrbbFeSzf2JqlRz2XD1ThoCyMPw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    Bu klima ile Baymak 18.000 Arasında 150-200TL fark var ise, her zaman söylediğimiz gibi MANTIK ön plana çıkar ve eğer bütçenizi zorlamazsa BAYAMK yerine bu ürünü araştırmanızı tavsiye ederim.

    Sizin koşullar ME DAIKIN TOSH gibi markalar için çıtır çerez, bu nedenle o bütçelere çıkmaya gerek yok, M2 olarak ve yaşayan kişi sayısı anlamında sorun olmasa da, GÜNEŞ çok büyük tereddütte bıraktı beni bu nedenle BAYMAK VESTEL UĞUR vs yerine MİDEA HAİER tarzı ürünler araştırmanız daha makul olur.

    HAİER klima ile ilgili sürekli söylenen bir sensör sorunu var lakin hep yazdığım üzere halen aynı üretimin devam etmesi söz konusu değildir diye düşünüyorum zira bu 2-3 yıllık bir mevzuydu. Kaldı ki resmi anlamda GERÇEKTEN böyle bir sorun olduğunun da ispatı yok ortada.

    MİDEA ile ilgili bir kaç servis şikayeti dışında ürüne özel negatif söylem pek duymamakla birlikte, bazı girişimlerde bulunuyorum kısa bir süredir, eğer bu çalışmalar sonuçlarını verecek olursa MDİEA klimalarla ilgili daha detaylı bilgi de elimizin altında olmuş olacak.

    Aynı zamanda HAİER klima için de yine bir arkadaş ile görüştüm (Yetkili Servis) eğer denk getirebilirsek bu konuyu teferruatlı inceleyip irdeleyip sonuçlarını buraya paylaşacağız elbette.

    Araştırmalarınızı bu bilgiler doğrultusunda yapabilirsiniz




  • Ado kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilginiz ve detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim.
    açıkçası midea markasını bilmiyordum, dolayısıyla siz söylemeseniz linkini verdiğiniz ürünün baymak'taki eşdeğerinden daha kaliteli olduğunu anlayamazdım.
    baymak elegant plus a++ 180000'i akakce'de 2,500 tl civarı bulabiliyorum.
    bu da 300 tl civarı bir fark oluşturuyor. bilemiyorum fikrinizi değiştirir mi.
    benim baymak için kafamı karıştıran garanti süresi avantajı, servis ağı ve aşağıdaki karşılaştırmadaki ses düzeyi farkı. gerçi midea'nın kodunda bir harf değişik ama sizi söylediğiniz ürün sanırım:

    http://www.epey.com/klima/karsilastir/48716-57752/baymak-elegant-plus-18_midea-blanc-msmaau-18hrdn1/




  • keyifadami kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında MİDEA markasının karşısındaymışım gibi algılansa da, aslında hiç bir markanın karşısında değilim bu nedenle bazen forumdaki yazılarım veya yazı tarzım haklı olarak farklı yorumlanabiliyor zira bir gün ''MİDEA alabilirsin'' yazarken diğer gün ''ne yaptın yaaa MİDEA alınırmı'' yazdığım oluyor bu doğrudur, lakin koca bir konunun içerisinden sadece bu iki cümle cımbızla alındığında kesinlikle haklısınız tutarsızlıkmış gibi algılanır. Hatta BAYMAK için ''Uzun garantili ürün mutlaka bunu alın'' derken, sizin örnekte olduğu gibi ''Bu ürünün fiyatı bu ise o zaman şunu da değerlendirebilirsiniz'' yazmış olduğum gibi.

    Aslında konu şu, benim sık sık yazdığım bir yazı vardır KLİMA KOŞUL İŞİDİR MARKA İŞİ DEĞİL derim ve herkesin koşulu farklıdır. Bu anlamda kimin koşulları hangi ürüne uygunsa o alınmalı yani önünde ne yazdığının hiç önemi yok aslında.

    Ben bu forumda AİRFEL HAİER LG SAMSUNG VESTEL ARÇELİK gibi yerden yere vurulan markalarıda öneririm, tabi alacak olan kişinin koşulları uygunsa.

    Şimdi konuya sizin özelinizde yaklaşacak olursak, BAYMAK benim geçen sene de çok ön plana çıkarttığım, uzun garantisi büyük avantaj olan ürünün kullanıcıları tarafından da neredeyse %99 a yakın olumlu geri dönüş almış bir marka, tek şikayetler servisler üzerine oldu.

    MİDEA için de bir arkadaşımızın feryatları haricinde ürüne yönelik şikayet ben görmedim duymadım. MİDEA markasını da aynen ME de olduğu gibi kısa garanti süresi nedeniyle hep eleştirdim o ayrı konu.

    İkisini birbirinden ayıran en temel özellik ise, Birisi kendi klimasını kendisi yapıyor, diğeri başkasına yaptırıyor. Birisi kendi kompresörünü kendisi üretiyor, diğeri baskasından alıyor. Evet ben bu detaya da çok takılı kalmam zira klimayı kimin ürettiğinden ziyade hangi kalitede üretildiği önemlidir.

    İşte burada devreye kalite giriyor, her ne kadar eleştirdiğim yanları olsa da, MİDEA üretici bir markadır, Kendi klimasını yapmayı bırakın, Kendi kompresrünü yapar. Üretici firma olması nedeniyle kendisinden talepte bulunan diğer markalara da üretim yapar, UĞUR gibi mesela.

    BAYMAK ise klimasını AUX firmasına yaptırır. Kompresörleri karmadır. Aynen VESTEL markası gibi hangi üretiminde hangi kompresör olduğu bilinmemektedir. RECHİ dahil bir çok marka kullanılmaktadır.

    Bu bahsettiklerim de BAYMAK markasının kötü olduğu anlamı taşımıyor hemen onu da belirteyim lakin kim ne derse desin kalite söz konusu ise BAYMAK 10 üzerinden 7 ise, MİDEA 10 üzerinden 8 dir.

    Haaa BAYMAK da yaşadığın servis sorunu tahmin ediyorum ki MİDEA markasında da karşınıza çıkacaktır ona bir garanti veremiyorum elbette.

    Şimdi bu kadar yazı sonrası yine sizin özelinizde yazayım son satırı.

    Ne demiştik? M2 anlamında sorun yok oraya ÇİN de üretilen en ucuz üretimi de taksanız sonuca ulaşırsınız.

    Ancak yüksek oranda ve uzun süreli GÜNEŞ dediniz mi orada bir durmamız gerekiyor, bu nedenle bize 1 tık dahi olsa kalite anlamında daha iyi bir ürün lazım. ME DAIKIN gibi marka satan firmalara para verdirtmekte istemem o nedenle MİDEA bu anlamda biraz kurtarıcı olabiliyor.

    Aslında GREE üretimleri de var, onlar da iyi ürünlerdir, yine de bir MİDEA değildir zira GREE ile BAYMAK da birbirinden çok ayrılacak ultra mega kalite farkı taşımıyorlar.

    Dedim ya, sizin KOŞULUNUZ için uygun olanı bana göre bu. Yine de lütfen siz daha derin ve detaylı bir araştırma yapınız




  • Ado kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler açıklamalar ve tavsiyeler için
  • keyifadami kullanıcısına yanıt
    Tercihiniz ve gelişmeler ile ilgili bizi haberdar edin lütfen
  • https://store.donanimhaber.com/80/7a/64/807a64ecdc5a7901fa54708caf041716.JPG

    bu ürün nasıldır tercih edilir mi hocam ?


    ayrıca bizim konuda gelişme var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 13 Haziran 2017; 15:0:57 >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Hocam bekleyin demekle isabetli bir karar vermişim, ben BİM de REGAL RAC 12 bekliyordum, ters köşe oldu A101 de SEG12 oldu.

    Kesinlikle değerlendirmenizi tavsiye ederim.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126937905

    Şu yazıyı da okuyabilirsiniz.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    benim almayı düşündüğüm ürünlere göre daha kalitesiz olma durumu var mıdır hocam. zira ben olsam 9000btu alacaktım. bu 12000btu. odam çok küçük zaten. aradaki 3000btu fark ile beraber kalitede de etkin rol oynayacaksa 9000btu tercih ederim açıkçası.

    ama konuşmanız da aynı vestel üretimi gibi gördüm ben. bu konuda aydınlatırsanız beni.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Hocam inverterin bize sundugu en onemli nimetlerden birisi btu otorizasyonudur.



    Evet size 9 lazim

    Evet siz 12 alacaksiniz



    Ancak sistem kendisini kismayi basardigi icin birakin 9 u bu urunler gerekli kosullar olustugunda 4-5.000 btu larda calisacak ve tuketiminide buna gore yapacaktir.



    Kalitesi icin hic bir zaman ultra mega demedim, demem. Ancak yillarca sorunsuz kullanacaginiza, tecrubelerimden hareketle eminim.



    Yeter ki servis yonunden sansli olup iyisine denk gelin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Anladım üstad evet zaten benim de fiyat limitim çok iyi ürün aralığında değil.



    Düşündüğüm vestel ve baymak'göre kalitesi nasıldır.



    Ayrıca umuyorum 21ine kadar stoklarda kalır. Kredi kartı hesap kesimi o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Ama sayın hocam zaten yazımda ''Standart vestel ürünüdür'' dedim ya. Aynı mal yani
  • Ado kullanıcısına yanıt
    o zaman 21ine kadar stokta kalırsa gidip direkt alıyorum üstad :)

    taksit bölümünde axess yazmıyor. sormak lazım onu yapmazsa da sıkıntı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 13 Haziran 2017; 22:42:21 >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Hocam şu kart taksit konuları kadar hazetmediğim şey yoktur.

    Taksitte kullanmam abi güvenim yok sisteme
  • Ado kullanıcısına yanıt
    mecbur kalıyoruz üstad bizde :) yoksa alamam.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Cümlemi yanlış anlamadınız umarım. Amacım sizi incitmek değil, taksit konusundaki kendi beceriksizliğimi anlatabilmekti
  • Ado kullanıcısına yanıt
    yok yok anlamadım üstad. :)

    herkes kullanamıyor bırakın taksidi herkes kart kullanamıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam bekleyin demekle isabetli bir karar vermişim, ben BİM de REGAL RAC 12 bekliyordum, ters köşe oldu A101 de SEG12 oldu.

    Kesinlikle değerlendirmenizi tavsiye ederim.



    Baymak mı Vestel mi ?

    Baymak mı Vestel mi ?

    Baymak mı Vestel mi ?

    Baymak mı Vestel mi ?

    Baymak mı Vestel mi ?

    Merhaba Ado usta, a101'e gelen seg klimanın seri no ve barkod fotoğraflarını çektim, hangi yıl üretimi nasıl anlarız. Bu klimalar da bakır borumu oluyor. Alırsam ilk klimam olacak konudan pek anlamam. Bir sorumda, 6 yıl garanti yaptırdım diyelim bir yıl sonra ev taşırken söktürmem ve yeni eve kurmam gerekirse garanti durumu nasıl oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seknyr S kullanıcısına yanıt
    07.06.2017 üretim tarihi.
    Sizin bu tarihleri görme imkanınız yok hocam maalesef.

    Ürünlerde 4 metre alüminyum montaj kiti çıkar ancak evap ve kondans bakırdır (Bu güne kadar söktüklerim de hep bakırdı)

    Taşınma durumunuz garantiyi etkilemez hocam, sadece bu hizmeti garanti kapsamında alamazsınız söküm takım işlemleri ücretlidir ki her marka her modelde aynı şekildedir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.