Şimdi Ara

Baymak Elegant Plus A++ (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.472
Cevap
28
Favori
181.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bugun Baymak elegance prime inverter BTu 12lik klima taktirdik. Basta plus taktiracktik ama son anda aynisi sadece cevre doatu gaz var dedikleri icin bunh taktirdik. Adamlar geldi vakumda yapti calistirsilar yalniz ilk caliatirsiklarinda iyi calisiyo gibi geldi hisaedilen ill 31 dereceydi odanin, 2 saatten fazladir caliaiyor su an hissesilen 25 derece istenen 23.5 derwceyi goremedi daha, biz 12 BTu uluk aldik oda icin normaldw 9 BTU luk ywtiyordu ama antre de acik toplamda 22 metre kare falan var ve sogutmuyor kendine hayri yok gibi bir izlenim oldu oda da sicak basiyor o derece yani, sorum su invwrter klimalarin genwli icin normal bir durum mu bu sogutma sekli, adamlar aksam ugrayacaklar telwfonda duvalar ceker sonra ara kapiui kapatmaniz lazim dedi ben de hesaplayip ona gore 12lik sectik dedim , ne yol izlenmeli
     Baymak Elegant Plus A++
     Baymak Elegant Plus A++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ncellk N kullanıcısına yanıt
    Merhaba 23.5 dereceleri görmeniz biraz zor onun için 7/24 çalıştırmanız gerekir. İlk önce odadaki hava sonra duvarlar sonra eşyalar soğuyacaktır. Bunun için de aradan 3-4 gün geçmesi gerekir. 2 saatte 6 derece ortam ısısını indirmiş bence iyi performans sergilemiş. 23.5 derece çok düşük ısı.

    7/24 kullanmanızı tavsiye ederim daha iyi sonuç elde edersiniz inverter olduğu için de tasarruf yaparsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam cok tesekkurler, yetkili servis 23 24 yepin demisti yaz ayi icin ben de hala bekliyorum olucak diye su an 25 derece hissedilen yani normal bir durum bu daha da inecektir o zaman zamanla,, aksama gelmesinler o zaman yetkili servis , birde 7 24 caliatirisak fatura cok gelmez mi ya da ne kadar gelir bilginiz var mi , evde olmadigimizda calistirmali mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ncellk N kullanıcısına yanıt
    Eğer ki çok soğuğu seviyorsanız 7/24 kullanmanız daha isabetli karar olacaktır. Evde olmadığınız zaman çok sıcak havalarda ortam ısısını belirli bir soğuklukta tutması için 27-28 derecede çalıştırabilirsiniz. Eve geldiğiniz zaman da 24-26 arası kullanırsanız konforlu olur. Çünkü gündüz sıcağını yiyen ev akşam çabucak soğumayacaktır. Ama gündüz evde yokken yüksek derecelerde çalıştırırsanız akşam geldiğiniz zaman dereceyi düşürdüğünüzde çabuk iklimlendirme sağlayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 29 Haziran 2019; 14:48:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ncellk N kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek normal bir durum servis çağırmanıza gerek yok hayırlı olsun güle güle kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda daha önce yazmıştım dile getireyim kesinlikle baymak servisinden uzak durmanizi tavsiye ederim kılmadan memnunum açıkçası 12000 lik Mayıs ayında 2300 TL aldım servis taktı dış uniteyi yan balkona kapalı olmasına rağmen monte etti sıkıntı olmayacağını belirtti tabiki sıkıntı oldu balkon aşırı sıcak olup yanindaki mutfagida etkiledi 2 hafta içinde servisten dışarı almasını talep ettim ilk geldiklerinde olmaz güvenli olmaz diyenler şimdi 300 TL ücret ile yapabileceklerini söyleyince yaptıklarının hoş olmadığını düzgün iş yapamadıklarını belirttim bu arada su akan hortumuda açık bırakmislardi yani tam yarım iş yapanlara çaktık anlayacağınız şikayet ettim mh görüştüm sonuç olarak durumun araştırılmasını istedim baymak mh çok enteresan servisi dinlediklerini sıkıntı olmadığını söylediler dedim madem servisi dinleyeceksiniz neden mh aramammin bir anlamı yok buraya yetkili bir birim gönderin yada ben size fotoğraflarını atayım dedim iki tamirci arkadaş gösterimde onlar böyle takilmamasi gerektiğini söylediler ordan güvenerek mh durumu belirttim bilirkişi yada foto göndereyim inceleyin dedim ama nafile servis haklı çıktı .diyeceğim şu baymak servis berbat demişlerdi ben kulak asmadim ağzım yandı &#128548; siz siz olun servise güvenmeyin klimanizi kapalı balkona iki yani duvarla kapalı olan balkonunuza kesinlikle taktirmayin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    20 metrekare salonum var ancak +8.5 metrekare açık mutfak ve de metrekaresini bilmediğim antre var, salonda kapı da olmadığından en azından antreden yırtma şansım yok. Kiracıyım.

    Havayı kurutmaması önemli benim için ve kışın ısıtmada da kullanacağım.
    Pencereler pimapenli İzmir Alsancaktayım. İzmirde alabileceğim bayi de önerebilirseniz çok sevinirim.

    Bu şartlarda alabileceğim en uygun klima nedir f/p açısından? Mümkün olduğunca cep yakmadan düzgün bir şey almak istiyorum, malum ekonomik sorunlar.

    Bir de iki klima alacak bütçem yok malum aynı klima ile odamı da soğutabilir miyim? Maliyeti ne kadar artar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fringilla -- 30 Haziran 2019; 17:5:1 >
  • Başkalarına da rehber olması adına olayları anlatayım;

    Cumartesi günü servis geldi, pimapen ile korkuluk arasını ölçtükten sonra sığmayacağını ve yapacak bir şeyleri olmadığını söylediler. Genel merkezin servis elemanlarımız yapıyor uyarısını hatırlattığımızda alüminyum korkuluklu yerlerin vidalı olduğunu, çıkarabildiklerini söylediler.

    Montajın nasıl yapılacağını sorduğumuzda dış ünitenin 32cm olduğunu, (fotoğraftaki örnekteki gibi) demirciye kestirip parça yaptırırsak kurabileceklerini söylediler. Kiriş/kolon için de duvar da iki küçük delik açmayı denedi, perde beton değil örme duvarmış. İade edebilir veya yaptırdıktan sonra tekrar arayabilirsiniz dendi.

    Korkuluk, ferforje vs işleri yapan bir demirci yüksekte çalışacakları gerekçesiyle 550TL para istediler. Tabi ki vermedim. Avuç içi taşlama ödünç alıp kendim kesip demirciye bu modüler parçayı yaptırdım. Bir tane daha yaptıracağım aynısından ek koruma için.

    Servis bu Cumartesi tekrar gelecek, bakalım...

    Parça bu;
     Baymak Elegant Plus A++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThErdemO T kullanıcısına yanıt
    Hocam iş başa düşmüş
    Zor kısmını çözmüşsün herdaim elinin altında bi kompresörün olacak. Bence bundan iyisi şamda kayısı, şimdiden hayırlı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baymak elegant plus mı?
    vestel flora doğa mı?
    hangisini önerirsiniz? vaya 2500-3500 arası 12000btu önereceğiniz model olursa söylerseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bugün elegant prime 9'luk taktırdık, soğutması gayet güzel fakat oda sıcaklığını bir türlü 28-29'un altına düşmüyor, 24 derecede çalıştırıyorum.
    Ayrıca klima bayisi 24 saat çalışırsa maksimum yakacağı elektrik 100 lirayı bile bulmaz dedi ama bana pek gerçekçi gelmedi, daha yüksek olur diye düşünüyorum. Bu modeli kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezfotek G kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun iyi günlerde kullanın inşallah.
    Salonumda 12000 lik plus var 10-15 dakikada 28 den 25 e şak diye düşürdü düşürüyor. Isıtma ve soğutmanın bir numaralı etkeni yalıtım hocam sonra dış etkenler gelir. Konum eskişehir dış sıcaklık 30-33 derece en yüksekti bugün, ev içten yalıtımlı dört taraflı ara daire. 100 tl göreceli bir rakam tamam inverter az yakar ama etken çok bu rakamı drğiştirecek. Ben sürekli açık tutsam 100 bile yakmam belki.
    24 e set ettiğiniz halde 28-29 da kalıyorsa bir gariplik var. Bulunduğu ortam hakkında fikrim olmadan yorum yapıyorum tabiki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Aslında ben en önemli faktörü söylemeyi unuttum, Antalya Kemer'de yaşıyorum ve dış sıcaklık 38-40'ları buluyor. Klima takılana kadar duvarlar bile yanıyordu, bunların da etkisi vardır sanırım.
    Ek olarak bazı sorularım olacak:
    Fanı otomatikte tutuyorum ama hiç durmuyor, bazen hızı azalıyor ama hep çalışıyor. Arada bir durması gerekmiyor mu?
    Ayrıca mesela klimanın sıcaklığını 25 dereceye ayarladım diyelim ve oda hiç 25'i görmüyor hep daha yüksek. Bu değeri görene kadar hiç durmadan çalışıyor mu? Ya da 26 derece olduğunda tüketimi azaltıyor 27-28'lere çıktıkça tüketimi artırıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğim gibi bulunduğu ortam herşeyi belirler, o duvarları soğutması saatler sürer benimkiler zaten soğuk. Yaklaştığında soğuk üflüyorsa makina işini yapıyordur ciddi endişen varsa çağırırsın ölçerler hocam.
    Fan durmaz hocam modülasyon yapar yani yavaşlar hızlanır ortam sıcaklığına göre.
    İnverter klima dur kalk yapmıyor gücünü düşürüp artırıyor ki ani yüklenmelerden kaçınarak hem ekonomik hem stabil soğutuyor eski nesil cihazlara göre.
    Eco mod da kullanıyorum tüketimi 3 te 1 e düşüyor hocam tavsiye ederim
    Watt ölçer prize bağladım heran gözlemliyorum ona göre yorum yapıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    İyi dilekler için teşekkürler.

    Yoğun ısrarlarım sonucunda bugün gelip kurulumunu yaptılar.

     Baymak Elegant Plus A++
     Baymak Elegant Plus A++
     Baymak Elegant Plus A++
     Baymak Elegant Plus A++

    22 dereceye ayarlı, yaklaşık 1 saat 15 dakikadır çalışıyor, ortam sıcaklığını 31'den 25'e düşürdü. Gayet iyi bence, umarım faturada da üzmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThErdemO -- 4 Temmuz 2019; 12:47:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tekrar hayırlı olsun. Ev 30 lardaysa 25-26 bile yeter size, 22 ısrar etmeyin bence. Eco mod biraz geç yakalar seti ama inanın tüketim çok düşüyor.
    Normalde 1100 watt çekerken eco da 400 lere düşüyor. Aç kapa yapmayın dediğim gibi 25-26-27 bandında uzun çalıştırın. Seti yakaladığında 20 watt çekiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avansastan aldim ben de 2500 tl ye dustu dun aksam siparis gectim hemen.bakalim kargolancak mi.

    bir de ben balkona kurdurmak isyiorum dis uniteyi ama salonda direk kapi var. ustu de kolon sanirim. kolondan delik acabiliyorlar mi?
  • bu klimayı almayı düşünüyorum ancak evde banyo mutfak harici toprak hattı yok. en yakın buat koridorda en mantıklısı odada kullanılmayan prizden bir kablo çekmek, bu da 9 metre civarı bir kablo uzatma ile olacak. bu işi kurulum sırasında servis yapar mı? yoksa elektrikçi çağırmak mı lazım?

    salonda 4-5 senedir kullandığım bir 13000 btu alarko carrier var ve sadece priz-fiş şeklinde kullanıyorum klima sigortası falan da yok. elektrikçi nötrü toprak gibi bağlamıştı galiba.
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkürler hocam, dediğiniz gibi iFeel'i açtım derece 25-26 gösterirken bile içerde donuyordum neredeyse. Mutfak-salon birleşik olduğundan servis Eco modda buraya yetmez dedi ama deneyeceğim.

    Bu arada alıp montaj yaptırmayı düşünen arkadaşlar vakumlama olayına dikkat etsin, Baymak vakumlama işlemini zorunlu tuttuğu için o kompresörü vs dış üniteye kurup fotoğrafını çektiler ancak fişe bağlı bile değildi cihaz, hatırlatıp yapmalarını isteyince yaptılar.

    Kurulum esnasında gözünüz açık olsun ve, az kalsın perdenin üstüne kuruyorlardı uyarmasam.

    Soru: Karbon filtresi ve gümüş iyon filtresini takmadıklarını gittikten sonra farkettim. Takılması gerekir mi, nasıl takılır yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThErdemO -- 4 Temmuz 2019; 15:8:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.