Şimdi Ara

Baymak Elegant 12 CHS Klima (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
8.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • KLİKSA 150 TL İndirim yapıyor BAYMAK Klimalarda. BAYMAK ELEGANT 12 BTU KLİMA 1350 TL Oluyor. 50 tl de World puan ile 1300 e denk geliyor. Ücretsiz kargo ve kurulum. Almak isteyenler değerlendirebilir..

İNDİRİM KODU:
    kliksa2015

http://www.kliksa.com/urun/baymak-elegant-inverter-12-chs-duvar-tipi-12000btu-klima/902081944
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevda_nassu

quote:

Orijinalden alıntı: haşmet candar

Arkadaşım hayırlı olsun bende bu klimayı 1250tl birkmiş kart puanlarıyla alabiliyorum yanlız montaj ve servis konusunda ciddi tereddütlerim var. Şikayet var sitesindede çok şikayet varmarka ile ilgili bir adette bu modelle ilgili dış ünitenin cızır cızr öttüğü çözüm bulunamadığı belirtilmiş. Ucuz gibi gözüksede parayı çöpe atma riskide var kolay kazanılmıyor para ben 2 sene kullanmak niyetindeyim görevim gereği ucuz bir şey alayım diyorum ama sorun yaşayacaksam o paranın ucuzluğu kalmaz. Üste 4-500 tl fazla verip başka bir markamı alsam diyorum ister istemez tam güvenemiyorum. @sevda_nassu arkadaşın montajını hiç beğenmedim önceki konuyuda okumuştum banada kızmasında ben ilk kez klima kullanmıyorum. Sizden rica etsem sizde montaj resimlerinizi buraya atabilirmisiniz.

Merhaba . Ben Baymak Elegant modeline ait bir şikayet göremedim. şikayetvar.com sitesinde.

Ayrıca hepsiburada.comda yapılan yorumlarda genel bir memnuniyet var. Genede siz bilirsiniz. Tabi bu modele ait yapılan şikayetleri buraya yazarsanız bizde bilgilenmiş oluruz. tşkler.

http://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-12-chs-a-12000-btu-h-yeni-nesil-inverter-klima-p-EVBAYELEG12CHS

Arkadaşım size tavsiyem bu klimayı önermeyin günaha girmeyin. Önemli bir şey söyleyeceğim size.

Bir akrabamızın oğlunun klima iklimlendirme mezunu olduğunu dün öğrendim ve kendisine ulaştım. Bir kaç ay evvel demiş olduğunuz büyük marketlerden birisinde sorumluymuş kendisi. Klimayı sordum bana cevabı özellikle baymak almayın abi sezonluk klima baymaklar 2. sezona çıkma garantisi raslantı olur demek oldu. Bu modelide özellikle söylesemde tamamen ucuz talebi karşılamak için üretilmiş bir ürün olduğunu eskileriyle yenilerinin arasında bu tür ürünlerin kalite gelişimi olamayacağını anlattı.

Baymağın büyük alışveriş mağazalarına girebilmek için astronomik reyon ücretleri ödediğini ve bu mağazalara yüksek kar verdiğini belirtti. Mağazalar bu ürünleri zaten koymak zorundaymış ucuz talebi karşılamak için fakat üstüne üstlükte hem satarken hemde firmanın malını satmak için baştan firmadan yüklüce para almaları gibi ilginç şeyler anlattı. Perseonelinde bu gibi kalitesiz ürünlerdengelen şikayetler yüzünden çok sorun yaşadığını belirtti. Kendisi özellikle soran müşterilere doğruları söylediği için iş yerinde ihtar aldığını belirtti.

Hepsi burada gibi sitelerde fazla inanmayın oralarda kolay kolay kötü yorum göremezsiniz çok azdır.

İstediğiniz şikayet linklerine tekrar baktım bir tane görmüştüm 3 taneymiş. Daha fazlada olabilir model belirtmeden yazanlarda olabilir. Arkadaşım karar sizin artık sizler burada işi inada bindirmişsiniz boş verin diğerlerini siz günah almayın bu klimayı daha fazla önererek. Şikayetleri çok fazla montajlara kadar tonlarca şikayet var. Sizin montajınızda çok kötü olmuş bence alınacak bir klima değil moralinizi bozmak istemesemde görüşümü belirtmek istiyorum.

https://www.sikayetvar.com/baymak/beyaz-esya/klima

https://www.sikayetvar.com/baymak-sifir-urun-arizali-cikti-bakalim-ne-olacak

https://www.sikayetvar.com/baymak-klima-uyku-moduna-gectigi-icin-isitmiyor

https://www.sikayetvar.com/baymak-klima-degisim-talebi

• en fazla 1500 TL limitim var ve inverter olarak en uygun klima bunu görüyorum. Bütçem kısıtlı arkadaşlar çıkabileceğim fiat belli o zaman başka ne alabilirim.
  • haşmet candar H kullanıcısına yanıt
    Paylaşımınız için tşkler. Tabiki "şikayetvar" sitesinde tek kötü klima yorumu baymaka ait degil. İyi firmalarında şikayetleri var mesela daikin https://www.sikayetvar.com/daikin son 1 yılda 79 şikayet almış. %14 teşekkür oranı var. Baymak da https://www.sikayetvar.com/baymak/beyaz-esya/klima 106 şikayet %33 teşekkür var.

Şimdi gelelim akrabanızın oğlunun yorumuna: Eski baymak klimalar ile yenileri nasıl karşılaştırmış. Kendisini yaşadığım bir olayda ki kişiye benzettim; bir gün teknosadayım 3g li görüşme yapabileceğim telefon sordum. lg g2 cep telefonu ile yapabilirsiniz dedi. . "LG G2 İLE TÜRKİYEDE 3G Lİ GÖRÜŞME YAPILMIYOR. ADAM DÜNYADAN BİR HABER."

Akrabanıza bir sorun bakalım , baymak klimaların içini kaç kere açıp bakmış. hangi parçalarını karşılaştırmış. Neye göre sezonluk klima olduğuna karar vermiş.

Yanlış anlamayın beni. Akrabağınızın çalıştığı büyük firma belli ki başka bir klima markası ile anlaşma yapmış. Sizede o klimayı satmak için atıp tutmuş.

Sezonluk dediği bu klimayı 5 yıldır kullananlar var bu forumda buyur okuyun http://forum.donanimhaber.com/m_48203160/mpage_2/tm.htm "Cengaver1" isimli arkadaşın yorumunu.

quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

arkadaşlar
    bende 5 senedir 2 adet 12.000 lik baymak elite var,
    tık demedi ve gayet iyi soğutuyor
    ayrıca normal klimalara göre şık ve zarif duruyor

Şimdi kardeşime 1 klima lazım, 12 lik baymak elite bulamadım
    klima fiyatları almış başını gitmiş,
    arçelikte bile 12 lik klima liste fiyatı 2 bin lira nın üstünde

ben kardeşime 18.000 lik baymak elite buldum internetten, fiyat 1700 tl
    bunu alıcam, tavsiye ederim

AYRICA BU YORUM ÇOK DİKKATIMI ÇEKTİ BİR OKUYUN

quote:

Orijinalden alıntı: bluedreamms

Ben klima konusunda fazla teknik bilgisi olmayan, emekli, 50 kusur yaşında bir kişiyim.
    Klimayı doğal olmadığı gerekçesiyle eve almaz, ancak gittiğim otellerde mecburiyetteten kullanırdım ve de hoşuma gitmezdi...
    Geçen hafta havaların sıcak gitmesi nedeniyle bauhausetan yeni bir pervane almama rağmen yetmemesi nedeniyle bende ve evdekilerde oluşan "yetti gari huleyn" baabında bir yarı cinnet haliyle pervaneyi bauhause'a iade ettikten sonra araştırdım.
    İnverter tavsiye ediliyor bu forumlarda.
    Tanıdıklara sordum herkes LG, Samsung gibi markalar öneriyor. Salon 27 metrekare 18 binlik önerdiler. Tavsiye üzerine bir firma dan fiyat sorayım dedim 18 binlik LG invereter klima için 4 bin kusur lira fiyat gelince hadi len durumu ortaya çıktı.
    Mitsubishi ye felan sormaya gerek yoktu zaten. :)
    2000-2500 TL den itibaren başlıyorlar....
    Pervaneyi iade ederken Bauhause ta, hemen oracıkta Baymak'ın Baxi Elite marka A sınıfı 12 binlik klimaları gördüm.
    Damping var, tanesi 699 TL. Hemide 10 taksit...Küçük bir internet araştırması ile 2 tane aldım.
    Toplam 1398 TL
    Hemide bu forumlarda olumsuz görüşleri, yazılanları görmeme rağmen.
    Salon için servis 27 metrekareye 18 binlik önerdi (fiyatı 1350TL idi) ama ben gözümü karatıp bir yerine 2 tane 12 binlik aldım.
    Perşembe, klimaları arabama yükleyip eve getirdim, Cumartesi sabah servis montaj için geldi. Gayet temiz bir şekilde montajı yaptılar.
    İlave olarak servise klima başına 100 TL ödedik. Benzeri başka marka klima Koçtaş ta montajdahil 799 TL ye satılıyor.
    Yani montaj dahil 100 TL fazla...
    Yani, ha Mehmet Ali, ha Ali Mehmet , ne farkeder ....
    Bunun için servise verdiğim para çok fazla gözüme batmadı...
    Hem iç, hemde dış unite için 7 sene garantisi olduğunu servis geldiği zaman öğrendim. Şaşırdım ...
    Evet, dendiği gibi belki çok eğitimli değiller. Ama işi gördüler...
    Klimlardan biri oturduğumuz dairenin bir başı salonda (Kuzey), diğeri diğer başı (Güney) de.
    Salonda balkon dahil 3 pencere, diğer odada sade balkon penceresi var. Dış üniteler balkonların kısa olan yan dış duvarlarına monte edildi.
    Mevkiimiz Güney Marmara bölgesinde....
    3 gündür kullanıyoruz.
    İzlenimlerim....
    Cafcaflı renkli lcd gösterege olmasa iyi olurdu :) Gece gözlerime gece lambası gibi ışık veriyor. Lcd üstüne katon yapıştırmayı düşünüyorum.
    Gündüz öğlende iki kalima 26-27 ye ayarlı olarak çalışmaya başlıyor, yeterli soğuma olduktan sonra 28 e çıkarılıyor, akşamüstü Güneyde ki klima kapatılıyor.
    Salonda ki klima fanı 2. kademe de ortam derecesi 25 i gösteriyor, diğerinin fanı otomatikde, ortamı 24-26 dereceyi.....
    20-25 dakikada bir dış uniteler 5 ila 15 dakika mola veriyor.
    Klima sıcaklığını 24 e aldığımda soğuktan önünde duramıyorum.
    Sıcaklık veya soğukluk kavramı kişiye göre değişir tabii ki...
    Ama bizim beklentilerimizi karşılamış görünüyor.
    İlerde ne olur bilemem ama aksilik olursa burada yine yazarım.

Bu durumları yazmamın nedenine gelince;
    Klima konusunda metrekareye x 500 hesabı standart olmuş.
    Belki uzamanları vardır ama bizim gibi sıradan vatandaşların bu uzamanlara bedelsiz ulaşması zor sanırım...
    Yani belli bir doğru yok...
    İnverter son sistem belki ama bizim gibi ortalama vatandaşlar için yüksek fiyatları nedeniyle ulaşması zor.

Benim gibi gözünü karartıp almış bir kişinin tecrübeleri umarım birilerine fikir verir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevda_nassu -- 7 Temmuz 2015; 14:28:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nemkate

en fazla 1500 TL limitim var ve inverter olarak en uygun klima bunu görüyorum. Bütçem kısıtlı arkadaşlar çıkabileceğim fiat belli o zaman başka ne alabilirim.

Arkadaşım. İhtiyaçlarını belirle ve sana en uygun olan klimayı al. Klimaların hemen hepsi çinde üretiliyor. Çinin kaliteli ürünüde var kalitesizde. Ne kadar ekmek o kadar köfte. 1500 liraya kadar en iyi klima bu. 1500 veya 2000 liraya zaten Mitsubishi Electric Corporation klimalarından bulursan hemen al.

Ama şunu unutma meyve veren ağacı taşlarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevda_nassu

quote:

Orijinalden alıntı: nemkate

en fazla 1500 TL limitim var ve inverter olarak en uygun klima bunu görüyorum. Bütçem kısıtlı arkadaşlar çıkabileceğim fiat belli o zaman başka ne alabilirim.

Arkadaşım. İhtiyaçlarını belirle ve sana en uygun olan klimayı al. Klimaların hemen hepsi çinde üretiliyor. Çinin kaliteli ürünüde var kalitesizde. Ne kadar ekmek o kadar köfte. 1500 liraya kadar en iyi klima bu. 1500 veya 2000 liraya zaten Mitsubishi Electric Corporation klimalarından bulursan hemen al.

Ama şunu unutma meyve veren ağacı taşlarlar.

Airfel sezonsal inverter as12-0942/sinv 12.000 Klimayı 1500 TL'ye aldım kardeşim.

• nemkate kullanıcısına yanıt
    hadi hayırlısı olsun
  • sevda_nassu S kullanıcısına yanıt
    Iyi forumlar

Bende gecen hafta bu klimadan taktirdim simdilik cok memnunum. Yanliz sormak istedigim bir konu var.

Servis sonra takarsiniz diye klimanin icindeki 2 filtreyi takmadik (biri mavi icinde tel var digeri siyah) kullanim kilavuzundada bulamadim zahmet olmazsa icini acip hangisi sagda hangisi solda soylermisiniz

Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basarrrr

Iyi forumlar

Bende gecen hafta bu klimadan taktirdim simdilik cok memnunum. Yanliz sormak istedigim bir konu var.

Servis sonra takarsiniz diye klimanin icindeki 2 filtreyi takmadik (biri mavi icinde tel var digeri siyah) kullanim kilavuzundada bulamadim zahmet olmazsa icini acip hangisi sagda hangisi solda soylermisiniz

Tesekkurler

Mavi bir yer göremedim buyurun

• sevda_nassu S kullanıcısına yanıt
    Oncelikle zaman ayirdiginiz icin tesekkurler

Koydugunuz resimdeki siyah filtrelerin ic tarafinda birer tane filtre olacak (anti fungus-anti bakteriyel). Ancak o siyah filtreleri cikardiginiz zaman gorebilirsiniz. Ben eve gidince size resimlerini gonderirim sizde hangisi sag hangisi sol soylerseniz super olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende iki klima arasında kaldım baymak elegant ve uğur smart inverter 12000 lik
  • Bu klimayı Temmuzda aldım. ilk 1-2 ay vasat bir performans sunsa da sonra bir arızalandı. arızalanış o arızalanış..Servisin ilgisizliği mi dersiniz, sizin telefonlarınıza yanıt vermemesi mi dersiniz, Genel merkez çağrı merkezlerinin sürekli tamam size dönüş yapılacak deyip bir daha dönüş yapmamaları mı dersiniz,vel hasıl klima yaklaşık 3 aydır atıl durumda duvarda bekliyor öyle süs gibi.
    Bir geyik boynuzu alsaydım daha iyiydi dekor olarak.
    şikayetvar.com a da bakarsanız baymak servislerinin sorununu anlarsınız.
    Ayrıca o teşekkür edenlere de inanmayın,Çağrı merkezinden Kamuran Hanım herkesi arayıp lütfen bir teşekkür mesajı bırakın diye rica ediyor.
    Beni de aradı. Ben "ama sorunum hallolmadı,servis ilgisiz" diyorum. "tamam anlıyorum ama hiçyoktan benim çabamdan ötürü bir teşekkür mesajı yazarsanız" diyor.
    Yazmadım tabiki.
    Baymağa inanmayın aldanmayın.
    Gidin 300 400 fazla para verin, kendini ispatlamış ,servisi ilgili markalar alın.

• Servis sorunu türkiye de tüm firmalarda tüm markalarda var, biz boyleyiz, neysek oyuz ve onu sergiliyoruz, servisdeki ilgisiz alakasız insanlarda bizim halkımız ne yazık ki, "bilemiyorum", belkide bu tarz yerlerde genelde asgari ucretle çalışan insanlara aldıkları ucret az geldiği için boylesine düşük ve kalitesiz bir performans da sergiliyor ve çalışıyor olabiliriz. Baymak'ın bu kadar aşırı şekilde kötüleyicileri olması aynı zamanda baymak'ın şu an 5 sene gibi uzun bir süre ürünleride garanti vermesi çok çelişkişi, saygılar.
  • FORUMU SADECE KLİMA ALANLAR DEĞİL KLİMA SATANLARDA TAKİP ETTİĞİ İÇİN GENELDE KENDİ SATTIKLARI ÜRÜNLERİ ÖNE ÇIKARTIYORLAR.

BAYMAK ELEGANT MODELİNİ 1 YILDIR KULLANIYORUM. ÇOK MEMNUNUM. SESSİZ VE PERFORMANSI GÜÇLÜ BİR KLİMA. HİÇBİR ŞİKAYETİM YOK. AYNI APARTMANDA 6 EVDE KULLANILIYOR ŞUAN. KİMSEDEN ÖVGÜ DIŞINDA BİR ŞİKAYET DUYMADIM.

MEYVE VEREN AĞACI TAŞLARLAR MİSALİ, BAYMAK GEÇEN SENENİN EN ÇOK SATAN KLİMASI OLDU.

2015 YILININ EN ÇOK SATAN KLİMASI

http://sosyalrenk.com/teknoloji/cihazlar/iste-en-cok-satan-klimalar

• Baymak Elegant Plus modelini taktırdım rezalet diyen arkadaşlara selam olsun neredeye tüm evi ısıtacak. Ayrıca gerçekten çok sessiz
  • elegant plus 12000 kullanıcısıyım ..
    6-7 aydır kullanıyorum soğutma ve ısıtma konusundan sorun yaşamadım
    ayrıca sessiz ve elektrik faturasına da çok fark yansıttığını düşünmüyorum.
    fakat ısıtma özelliğini ilk kullanmaya başladığım ilk zamanlar P6 hatası aldım. sanırım uyku modu gibi bir şeydi kitlenip kalıyordu.. 3-5 gün sonra artık bu hatayı vermemeye başladı şimdi ısıtmayı da sorunsuz kullanıyorum.
  • hava sağuk olduğu için cihaz önce kendini ısıtmak için hata vermiş olabilir.
  • 1-2 ay önce oldu bu durum hava o kadar soguk degildi ustelik bir sure sicak calistiktan sonra yani yaklasik bi 30 dk sonra bu hatayi verip oyle kaldi kapatip actim bu sefer 1 saat sonra ayni hatayi verdi 1-2 boyle devam etti sonra bi daha tekrarlamadi su an sorunsuz kullaniyorum
    Birde sunu farkettim bugun oldu sicak modda calisken birden toss diye bi ses gelip uflemehk birakti ve uzerindeki gunes isareti yanip soeue basladi kapatip dis uniteye baktim oldukca fazla su akittigini gordum dis unitenin ( servis dis unite tahliye borusunu takmamis) cok hizli calistirmadikca asiri su akitmiyo normalde ama bu sefer oldukca su akittigini gordum kapattim
    Actim bi sure sonra sicak uflemeye devam etti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.