Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
173.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani sadece 2 veya üç petek bile açabilir miyim?
    Ayrıca açtığım peteklerin dışındaki tüm petekleri mi çeyrek tur açmalıyım?
  • deliduman55 kullanıcısına yanıt
    Evet, sadece 2 veya 3 petek açabilirsiniz, diğer petekleri çeyrek tur açmanın amacı bulundukları ortamları aşırı soğumasını engellemektir.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS 330 sahibiyiz en yenisi değil bir önceki modellerinden oda termostatımız var kombi üzerindeki yaz kış konum düğmesini yazda bırakıyoruz o şekilde ısınıyoruz yakıt sarfiyatını artırmış mı oluruz bu şekilde kullanırsak yoksa termostat olduğu için bir önemi yok mu şimdiden cevaplarınız için saolun
    "Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir."

• Merhabalar,

Konu bayağı uzamış - bende de buna benzer problemler vardı - ayarladığım sıcaklığık dışında çalışıyordu, fakat termostatı içeriye alınca problemler büyük ölçüde düzeldi.
    Size tavsiye termostatı içeri alıp denemeniz.
    Bundan sonra Baymak alırmısınız diye sorarsanız -HAYIR - serivs - hizmet rezalet.
  • Bende termostat üzerinde zaten.ancak sabah başka akşam başka ölçüyor.+/- ayar işe yaramıyor.pek sağlıklı denemez ancak bişekilde ayarlayıp idare ediyorum işte.baymak novadens ilk tercihiniz olmasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Kombinin üzerindeki termostat tabiki kafasına göre ölçer, oda termostatı takılırken ilk kural doğrudan güneş ve ısı kaynaklarından uzak bir noktaya monte etmektir, oysaki siz kombi üzerinde iken sağlıklı ölçüm bekliyorsunuz.

• Zebza kullanıcısına yanıt
    Etkileyen ısı kaynağı yokken 2 farklı ısı ölçerle karşılatırıyorum.ona göre yanlış ölçüyor diyorum.yoksa güneş girer yada pencere açılır ısı oynar tabii normal.ancak aynı koşullarda ölçü yapan aletlere göre tutarsız çalışıyor üzerindeki panel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: _Riven_

Etkileyen ısı kaynağı yokken 2 farklı ısı ölçerle karşılatırıyorum.ona göre yanlış ölçüyor diyorum.yoksa güneş girer yada pencere açılır ısı oynar tabii normal.ancak aynı koşullarda ölçü yapan aletlere göre tutarsız çalışıyor üzerindeki panel.

yanlışlık nedir? eksikmi ölçüyor, fazlamı ölçüyor, kafasına göremi ölçüyor sorunu açıklarsanız cevap vermesi kolay olur.
    öncelikle standart ayarı ile gerçek dereceden 2,5-3 derece eksik ölçüyor.+,- ayar işe yaramıyor dediğinize göre bu ayarı yapmışsınız herhalde.
    bunun dışında bir sıkıntı varsa mutlaka bir sebebi vardır. bu güne kadar bu şekilde benim bildiğim ilk şikayet eden sensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 17 Ocak 2014; 19:57:57 >
  • frx miydi neydi -3 ile kullandığımda gündüz eşitlediğimde gece daha düşük kaldığını ve yersiz çalıştığını farkettim.tekrar 0 a getirdim.şimdi nispeten daha tutarlı.gece genelde soğuk havada biraz farklı gösteriyor.çok oynadığımdan +/- karıştırıyorum artık.bi şekilde ayar çekip idare ediyoruz artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben dijital termometre ile ölçtüğümde 3 derece gibi eksik ölçtüğünü gördüğüm için ayarladım . oda termostadı olarak kullanıyorum bir sıkıntı yok.
    cihazın sensörü hassas kontrol edilen derecenin de sapma derecesinin hassas olması lazım. ucuz termometrelerde sapma fazla olabiliyor. ben de 2 tane aynısından dijital termometre var yan yana koyuyorum birisi 1 derece fazla gösteriyor.

cihazın dış kapağın içerisinde bir tane daha ses ve ısı izalasyonu sağlayan izalasyonlu bir kapak daha var. o nedenle cihazdan pek etkilenmez. ( montaj durumunu bilmediğim için baca ısısından etkilenip etkilenmediğini bilemiyorum ) diğer termometre muhtemelen farklı yerde olduğu için birisi belirli zamanlarda güneş falan görüyorsa ondan dolayı farklılık olabilir.
    farklılık gece ortaya çıkıyorsa sen gece dereceleri eşitle öyle bırak, zaten cihaz gece daha fazla çalışacağı için problem yok.

• Arkadaşlar Servisin tavsiyelerine göre novedans extra aldık. Oda termostadi ile kullanıyoruz . Yalnız söyle bir sorunumuz var . sıcaklığı 23 e ayarlıyorum fakat bir türlü 23 e gelmiyor. Ne yaptı isem yükselmiyor 20-21 arasında kalıyor. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda...

Ch sl değerinden bahsediyorsunuz yanılmıyorsam doğrumudur. Onu 45 e ayarlamışlardı.

Buda yakıtın artmasına sebeb olacak galiba değil mi. Mesela şuan ch sl 45 e ayarlı oda sıcaklığı ayarı 23 termostadın gösterdiği derece 21,5 . alev işareti arada gelip gidiyor. petek işareti ise sürekli yanıp sönüyor bunlar normal midir. Ve ne anlama geliyor .
    Yukarıda bahsettiğim gibi ya çok fazla ısı kaybınız var veya peteklerin uzunluğu yetersiz kaldığı için set edilen 45°C'de hedeflenen 23°C oda sıcaklığına ulaşamıyorsunuz. Alev işaretinin ara sıra gidip gelmesi normal, kombi 48°C kazan sıcaklığına ulaşınca ısıtmayı durdurur o sırada işaret kaybolur, 40°C'ye düşünce tekrar ısıtmaya başlar alev işareti belirir.

ch sl değerini 55 yaptığım zaman yakıtta çok artım olur mu peki.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.