Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
173.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadasim senin kombinin ana karti degismesi lazim..bizde ilk aldigimizda 50 nin altina dusmuyordu servisi aradik anakarti degistirdiler simdi 30 a kadar dusuyor..CHSL isitmanin olacagi senin ayarladigin degerdir..CH MİN ile CH MAX kombinin en az ile en cok isitabilecegi degerlerdir bu ayara mudahale edemezsiniz.
    Servisle mi muhattap olcaz yine. Peki, herhangi bir ücret talep ediyorlar mı? Gerçe 2012 haziran ayında almıştım kombiyi. Garanti süresi devam ediyor sanırım. Peki ne demem gerekiyor? Nereden çıkardınız böyle bir şeyi derler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerous -- 28 Aralık 2013; 17:34:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Demeyin.
    Servisle mi muhattap olcaz yine. Peki, herhangi bir ücret talep ediyorlar mı? Gerçe 2012 haziran ayında almıştım kombiyi. Garanti süresi devam ediyor sanırım. Peki ne demem gerekiyor? Nereden çıkardınız böyle bir şeyi derler mi?

Kesinlikle her hangi bir ücret ödemezsiniz. Direk müşteri hizmetlerini arayın. Onlar servisi yönlendirir.
  • Evet malesef servisle muhattap olacaksiniz..dusunun yogusma teknolojisi derki- kombiler 50/30 derece sicaklik sirkulasyonunda maksimum verim saglar..baymak ise 50 dereceden asagi dusmeyen kombi uretmis ne guzel degilmi..servise diyorsun boyle oluyormus hayir abi 80 derecedede yogusma yapar cevabini aluyorsun...isin enteresan tarafi ilk montaj yapilip actilar benim kombiyi kazan sicakligi 80 dereceye ayarlamislar oyle calisti 1 aydir.adamlara gelin ayarlayin sunu dedik islerimiz yogun bi ara geliriz kullana durun dediler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 28 Aralık 2013; 18:27:26 >
  • Yaptığınız bilgilendirmeler için teşekkürler. Biraz önce müşteri hizmetleri ile görüştüm. Servis yönlendireceklerini söylediler. Pazartesi arayacaklar sizi dediler. Bakalım ne olacak. Umarım merem anlatacak bilgisizlikte bir yetkili servis ile karşılaşmam da, "aaa evet, bunun kartı değişmesi lazım. Hemen değiştirelim." diyen bir yetkili servisle karşılaşırım.
  • Eger sikintili servis gelirse talebinizde israrci olun yeter degistirmek zorundalar..tekrar emin olmak icin CHSL yi dusurmeye calisin.neden diyorum simdi duser felan sizden ucret talep edebilirler sikintiya girmeyin diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 28 Aralık 2013; 20:04:38 >
  • Doğru diyorsunuz. İlgilendiğiniz için teşekkürler. Tekrar denedim sonuç aynı. Hatta yaptığım adımları anlatayım size, belki ben yanlış yapıyorumdur. 3 numaralı tuşa 3 saniye basılı tutuyorum. PARAM ekranına gelip 4 ile 5 tuşuna aynı anda basıyorum. Ekrandan kayan yazı geçtikten sonra PARAM menüsüne giriyorum. CH SL ekranına gelip ayarlamaya girdiğimde, 50 değeri aşağıya düşmüyor ama 80 e kadar çıkıyor. 80'den aşağıya iniyorum, 50'de takılıyor. CH MAX ile CH MIN ise hiç değişmiyor. Doğru mu yapıyorum acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

Tekrar merhaba,

PARAM değerlerim;
    COMFR 21
    ECONM 19
    NOFRX 5
    CH SL 50
    CH MAX 80
    CH MIN 50
    FRX 1
    SDR 0,5
    OFFTR 0

iken İNFO tuşundan aldığım değerlerim ise;
    BOILR 18.1
    SANıt 18
    PWR 87

Oda sıcaklığı ise 20.6. Bu değerler normal midir?

Ayrıca, benim de oda termostadım bu resimdeki gibi.

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA

Ama bende o 50 yazan yerde 20,6 yazıyor. 50 çok değil mi?

Bir de bu kazan sıcaklığı diye bahsedilen değer kombinin menüsündeki CH SL olan değer mi?

Oda termostadını iki şekilde kullanabilirsiniz.
    1. AMBON değeri 0 ise kazan sıcaklık değerinin çıkabileceği max değeri gösterir ki resimdeli 0 ayarlanmış görünüyor. Bu şekildeyken haftalık program devre dışıdır. Kombi kazan sıcaklığına göre modülasyon yapar.
    2. AMBON değeri 1 ise oda termostadı haftalık programa göre veya manuel olarak COMFR veya ECONM olarak çalışabilir. Ayrıca artı olarak kazan sıcaklığına göre modülasyona devam edilir.
    Örneğin 45 derceye ayarlarsanız AMBON 1 değerinde bile kazan sıcaklığı 48 dereceye geldiğinde alev işareti kaybolur fakat pompa çalışmaya devam eder. Kazan sıcaklığı 45 in altına inince tekrar kombi ateşlenir ve devam eder.
    Bizim kombilerde bir sorun var ki PM18 i gerektiği gibi ayarlamazsanız alev işareti sönmeyebiliyor. Ben deneyerek bazı değerler buldum. Petek uzunluğum yaklaşık 10m. Şu anda 47 derecede yakıyorum. PM18 i 22 yaptım. 50 dereceye çıkıp gazı 3 dakika kesmekte. Böyle olunca biraz daha tasarruflu yanmaya başladı. Şimdi saatte yaklaşık 0,5 metreküp gaz tüketimi var. Servisler bir şey bilmediği için kendim denemelerle bazı değerleri bulmaya çalıştım.
    CH SL değeri kombinin çıkabileceği max değerdir. Anlık sıcaaklığı prog tuşuna bir kere basarak görebilirsiniz. Ayrıca kazan sıcaklık değerindeyken sol üstteki ok tuşuna bir kere basarsanız anlık PWR değerini görebilirsiniz. Eğer uygun PM18 değeri bulmuşsanız PWR bir süre sonra 0.0 olacaktır. Şu anda neredyse kombinin her ayarını öğrendim diyebilirim. Onun için yardım edebileceğim bir şey olursa yardım etmek isterim.
    Saygılarımla...

merhaba fiko_cmax;
    kombim novadens extra 330
    yani 28000 kcal lik.ben 38 C nin üzerinde yaktığım zaman kesinlikle gaz hiç kapanmıyor.11.6 mtül petek var.daha düşük sıcaklıklarda yanınca mesela 36C de yakınca 39a çıkınca gazı kesiyor.2-3dk sonra çalışıyor.böyle devam ediyor.yukarıda sorun olarak dediğiniz PM18 nedir.nasıl ayarlanır.benim gösterge paneli kombinin üzerinde takılı.velhasılı 40C nin üzerinde hiç yakamıyorum kombiyi.yoksa faturalar şişiyor.bende stresden şişiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.tşklr

• Tamam islem dogrudur..artik servis gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 28 Aralık 2013; 20:49:56 >

Orijinalden alıntı: attismail

Tamam islem dogrudur..artik servis gelebilir.

Doğrulandığı iyi oldu.
    Gelsinler bakalım. :)
  • atasayar A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    PM18 kombinin max ve min fan ayarını yapan parametredir. Bunu ayarlamak için BOIL yazan kısıma girilmelidir. Burası pasword ile korunur fakat yine de girlilebilir.
    Şu adımları izleyin:
    1-Prog tuşuna 3 sn basılı tutun.
    2-Sol taraftaki ok tuşlarını kullanarak PARAM menüsünü bulun.
    3-Sol altta ev resmi olan ve sağ altta OK yazan tuşlara aynı anda basın, INST yazısının geçtiğini görün.
    4-Şimdi PARAM yazısı görünürken OK tuşuna basın ve PSW yazısını bulana kadar sol üstteki ok tuşunu kullanın.
    5-PSW yazısını bulunca sol alttaki OK tuşuna basın ve sol taraftaki ok tuşunu kullanarak 77 yazın. (PSW yazan yerde OK tuşuna basınca 0 yanıp sönecektir o zaman değiştirmeye başlayabilirsiniz)
    6- 77 yazdıktan sonra OK tuşuna basarak PSW yi sabitleyin.
    7-Şimdi PROG tuşuyla bir adım geri gelin PARAM yazısı görünecektir.
    8-soldaki ok tuşlarını kullanarak BOIL yazısını bulun ve OK tuşuna basın.
    9-Artık parametreleri değiştirebilirsiniz. İlk yapmanız gereken soldaki yukarı aşağı ok tuşlarını kullanarak PM11 e gelin OK tuşuna basın bunu 18 yapın çünkü bu parametre PM12 den sonraki değişiklikleri kaydedebileceğimiz ikinci şifredir. Bunu da 18 yaptıktan sonra OK tuşuyla onaylayın.
    10-Artık PM18 e gelebilirsiniz. Bu değer sizde büyük olasılıkla 13 olarak gözükecektir. OK tuşuna basarak yanıp sönmesini sağlayın Buradaki değeri (Eğer 45 -50 derecede yakacaksanız) 22 yapmanızı öneririm. OK tuşuyla sabitleyin. PROG tuşuna bir kaç defa basarak ana menüye dönün. Eğer alev boyu aniden 3 çizgi olursa kombiyi sağ alttaki tuşa basarak kapatın, yaklaşık 1 dakika bekleyip tekrar açın. normale dönecektir.
    Daha önce de belirttiğim gibi bu kombilerin belirli bir standardı yok. Ben çeşitli denemelerle bu duruma geldim. Sizde farklılık gösterebilir. Yalnız sizde de petek uzunluğu fazla eğer imkanınız varsa peteklerin arkasına yalıtım koyun. çok ısınan ve az kullandığınız odalar varsa mutlaka termostatik vana takın. Mümkünse Denfos 2000.
    Tasarruf için haftalık programı kullanın, bunun için 2x0,75 kabloyla oda termostadını uygun bir yere monte edin, montesi çok basittir servise 50 tl vermeye değmez. Yapmak isterseniz buradan yardımcı olurum.
    Evde olmadığınız zamanları ECOMOD a programlayarak tasarruf yapabilirsiniz. Aklınıza takılan bir şey olursa elimden geldiğince anlatmaya çalışırım
    Saygılarımla...

• dangerous kullanıcısına yanıt
    Zaten menüden CHMAX ve CHMIN aralığının 50 ve 80 olduğunu görmüşsünüz bu bile yeterli sebeptir. Bunların 30 ve 80 olması gerekir. Kart değişiminden sonra kontrol etmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasayar -- 29 Aralık 2013; 0:08:38 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 29 Aralık 2013; 8:46:31 >

Orijinalden alıntı: attismail

Fiko abi atasayarin cihazi eski kasa.bizimkilerle menusu ayni degil sanirim.

Katılıyorum.
    Siemens panel anlaşılan.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • quote:

Tekrar merhaba,

PARAM değerlerim;
    COMFR 21
    ECONM 19
    NOFRX 5
    CH SL 50
    CH MAX 80
    CH MIN 50
    FRX 1
    SDR 0,5
    OFFTR 0

iken İNFO tuşundan aldığım değerlerim ise;
    BOILR 18.1
    SANıt 18
    PWR 87

Oda sıcaklığı ise 20.6. Bu değerler normal midir?

Ayrıca, benim de oda termostadım bu resimdeki gibi.

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA

Ama bende o 50 yazan yerde 20,6 yazıyor. 50 çok değil mi?

Bir de bu kazan sıcaklığı diye bahsedilen değer kombinin menüsündeki CH SL olan değer mi?

CH SL: Kombi maksimum sıcaklık ayarı.(Kombinin çalışırken çıkacağı maksimum sıcaklık ayarı. Kombinin ayarlanan sıcaklık üzerine çıkması engellenir.)
    benim oda termostatı da resimdeki gibi.
    CH MİN: 50 CH MAX: 80 olan değerlerim PM 16 'yı 2 yapımca CH MAX :50 oldu. Nasıl yapılacağı 1-2 sayfa geride anlatılıyor.
    PM16 (Isıtme sistemi) 1: Yüksek sıcaklık zonu 2: düşük sıcaklık zonu -yerden ısıtma için-

• quote:

Orijinalden alıntı: Samet.Can

CH SL: Kombi maksimum sıcaklık ayarı.(Kombinin çalışırken çıkacağı maksimum sıcaklık ayarı. Kombinin ayarlanan sıcaklık üzerine çıkması engellenir.)
    benim oda termostatı da resimdeki gibi.
    CH MİN: 50 CH MAX: 80 olan değerlerim PM 16 'yı 2 yapımca CH MAX :50 oldu. Nasıl yapılacağı 1-2 sayfa geride anlatılıyor.
    PM16 (Isıtme sistemi) 1: Yüksek sıcaklık zonu 2: düşük sıcaklık zonu -yerden ısıtma için-

Sizde yerden ısıtma olduğu için 50/30 , bizdede 80/30 olması gerekiyor zaten, aşırı soğuklarda 50 yetmiyor, ılık havalarda ise fazla geliyor.

• Merhaba,

CH SL değerinin 50 'nin altına düşmemesi nedeniyle dün yetkili servis geldi. İncelediğinde, kendisi de bu durumu gördü. İstanbul Merkez ile irtibata geçeceğini, kart değişim onayı verirlerse kartın değişeceğini söyledi. Ayrıca, bu durumun kombinin bir özelliği olma ihtimali de var dedi. Dedi ama, bir yetkili servisin cihazın özelliklerini bilmemesi, farazi konuşması garibime gitmedi değil.
    Maalesef Türkiye'deki servislerin çoğu eğitimsiz, hiç bir bilgileri yok, bana ilk açılışa gelen firma "1" olan ambon ayarını nasıl "0" yapacağını bilmiyordu ben göstermiştim. Merak etmeyin kartınız değişecek öyle bir özelliği yok , bu işlem için de 5 kuruş para vermeyeceksiniz.

Degisim onaylanmadi felan derlerse kanmayin..israrla degistirelim deyin..50 derece fazla geliyor diyelim ne yapacaksiniz degilmi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.