Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
173.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki şimdilik bu kadar. Yine rahatsız ederim sizi :) Çok teşekkür ederim allah razı olsun bilgilendirme için.
    "Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir."

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    İnşallah. Birsey merak ediyorum. petek uzunluğu ile termostadın benim istediğim değere gelmesini neden ve nasıl engelliyor. Anlayabileceğim şekilde açıklayabilir misiniz. Bilgisi olan bir arkadaşımız var mı acaba.
    Termostadin takili oldugu odayi yeterli petek boyu olupta 45 derece kazan sicakligiyla 23 dereceye getirebilirsiniz...yetersiz petek boyuna sahipsenizde 55 derceyle bile 23 dereceye getiremezsiniz..petegin oda icine birakabildigi kalori miktariyla alakali bir denklem diye dusunun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cemkokes

İnşallah. Birsey merak ediyorum. petek uzunluğu ile termostadın benim istediğim değere gelmesini neden ve nasıl engelliyor. Anlayabileceğim şekilde açıklayabilir misiniz. Bilgisi olan bir arkadaşımız var mı acaba.

kombinin ısıtarak peteklerde dolaştırdığı suyun sıcaklığı düşük olduğu için peteklerden geçerken yeterli sıcaklığı iletemediği için petekler de ortamı ısıtamıyor.
    örneklersek evde 10 mt petek kullanıyorsunuz; kombi su sıcaklığı düşük ayarlı olduğu için ortamı ısıtamaz ama 2-3 mt. peteğe düşürür diğerlerini kapatırsanız ısıtma sağlayabilir.
    zaten kullandığınız petekler açıktır muhtemelen bu nedenle petek sayısını azaltmak çözüm olmadığına göre su sıcaklık değerini yükseltmeniz gerekir.
    öncelikle yoğuşmalı kombilerde en iyi yoğuşma ve dolayısı ile ekonomi 50-55 derece arasında olduğu söyleniyor.
    zaten mantık en iyi yoğuşma sağlayarak en kısa sürede istenilen sıcaklığa çıkıp ortamı ısıtarak kombinin dinlenmeye geçmesini sağlamak.
    sizin şu andaki durum kaygan zeminde sürekli patinaj yapıp gideceği yere gidemeyen araba gibi. bu su sıcaklığı ile oda termostadın da gelebildiği derecenin 0.5-1 derece altına ayarlayarak kombinin durmasını sağlayacaksınız ( oda termostadın da 0.5 derece hassasiyetle ayar yapıldığı için örnek oda sıcaklığı en yüksek 21 dereceye çıkıyorsa 20 derece gibi ayarlayacaksınız ki kombi durabilsin).
    bu durun ne kullanışlı ne mantıklı olmadığı için geriye tek çare kalıyor su sıcaklığını yükseltmek.
    bu günlerde hava bütün yurtta nerede ise yaz günü gibi, havalar soğudukça su sıcaklığını artırmak gerekecek veya baştan yüksek tutup su sıcaklığı ile oynamadan kullanılmaya devam edilecek.
    benim kombinin su sıcaklığı kış başında havalar iyi iken (bu arada kullanılan petek uzunluğu 4-5 mt.) su sıcaklığı 45 derece civarı idi. hava soğudukça 50-52 oldu, maksimum soğuklarda dış hava sıcaklığı -15 derece civarına düşünce 60 derecelere çıktı.
    sonuç olarak dış hava sıcaklığına paralel olarak kombi su sıcaklığını kombi duracak şekilde ayarlayarak tecrübe sahibi olacak ve ezbere yapacaksınız veya alacaksınız 60 dereceye kombi çalışmaya devam edecek.

• öncelikle oda termostadı standart ayarlar ile normal sıcaklığın 2-3 derece altında gösteriyor. başka bir veya 2 adet termometre ile kontrol ederek oda termostadının ayarlarını diğer termometrelerden ölçtüğünüz sıcaklık ile eşitlemediyseniz sizin yaptığınız ayar 23 görünürken gerçek ayar derecesi 25.5-26 derecedir. ( bu ayarın nasıl yapıldığı bir kaç sayfa geride mevcut.
    sizin yapacağınız şey kullandığınız peteklerin hepsi açıkken su sıcaklığını 50 dereceye ayarlayıp kombinin odayı ısıtıp durmasını bekleyeceksiniz. duruyorsa problem yok olmadı 2 derece daha yükselterek denersiniz. dış hava sıcaklığına paralel olarak içeride ısı kaybı za yada çok olacağı için su sıcaklığını yülselterek veya düşürerek kombinin çalışmasını ayarlayabilirsiniz.
  • Geçen sene hep -3 frx ile kullandım.ancak bu sene dikkat ettim akşamları hava sıcaklığı yeterli iken gereksiz çalışıyor.tekrar 0 ladım.şimdi daha mantıklı çalışıyor.gündüz biraz fazla gösteriyor ama dediğiniz gibi akşam düzgün çalışması daha önemli.

Chsl 55 de daha verimli ve az çalışıyor gözlemlerime göre.45 de daha sık ve sürekli çalışıyor,petekler ısıtamadığı için verimsiz oluyor.yani 55 te petekler ancak iyice ısınıp ısıtabilir seviyeye geliyor.çok soğukta dahada artırabilirsiniz.havalar ısındıkça düşürülebilir ama uğraşılmaz o kadarda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemkokes C kullanıcısına yanıt
    o zaman 60 a getirecen beklicen ısınmasını..şöyle bir durumda var, derece paneli gerçek ısıdan -2,5 derece eksik gösteriyor.eğer sen 21 derecelerle rahat ısınıyosan gerçekte oda ısın 23 lerde olabilir.termometreyle bir ölçüm yapman iyi olur.

Diğer iki odada termostatik vana var. tesmostadın olduğu odada yok . Başka derece ilede takip ediyorum gösterge ile aynısını gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemkokes -- 19 Ocak 2014; 12:22:22 >

• çalışan peteklerin üst ve altlarını elle kontrol edin, peteğin üstü ile altı arasında çok ısı farkı varsa peteklerde hava vardır bu nedenle tam ısınamazsın.
    çok uzun olarak özelden de yazdım. orada sorduklarımı buradan geniş olarak yazarsan çözümü kolay olur.
    su sıcaklığını 45 derecen 55 dereceye çıkardığın halde değişen bir şey olmaması mümkün değil. mutlaka eksik, yanlış veya ters giden bir şeyler var.
    önce çalışan bütün peteklerin havalarını kontrol edin sonra da tesiata giden vanada filtre vardır, kombiyi durdurup vanaları kapatıp o filtreyi açıp temizleyin
    tesisatın ve peteklerin içerisindeki çapak ve tortular filtreyi tıkadıysa su rahat dolaşamıyacağı için ısıtma düşük olur birde kombinin altına eğilip bakın orada manometre var ve tesisattaki su basıncını gösteriyor.
    onun ibresi 1-1.5 arasında yeşilde durması lazım.
    Anlatmaya çalışayım . Evimiz 125 m2. yaklasık 9 m petek uzunluğu var toplamda. evimizde ısı yalıtımı var. Kullandığımız peteklere gelince. oturduğumuz odada 2 petek var bir genelde açık. petek uzunluğu 3m kadar toplamda. holdeki açık 1,5 m mutfak ve yatak odası ise 1 er metre açık olan peteklerimiz. Diğer kullanılmayan odada ise servis söyledikten sonra 1 tane 1,5 lik peteği yarım açıyoruz. termostatik vana takılı. Şimdi son durumu söyleyecek olursam. Bu söylediğim kadar peteği açarsam (oturduğumuz oda petekler tam açık diğer petekler yarım açık ) ch sl 45 iken 23 dereceye ayarladığım zaman oda içerisinde 20-20,5 derece arası ısı alabiliyorum. söyle bir durum var ama diğer peteklerin (mutfak yatak odası gibi) sıcaklığı oturma odasındankinden daha sıcak bu nasıl oluyor anlamadım. ch sl değerini 55 yaptıktan sonra ise çok ta bir değişiklik olmadı . Belki 0,3-0,4 derece bir artım oldu oda içerisinde. dün ise diğer tüm petekleri kapatığ sadece oda içerisindeki iki peteği açtım.ch sl değerini 55 e istediğim sıcaklığı ise 23 e ayarladığım zaman odadaki petek ısındı ve oda sıcaklığı 22,5 dereceye ulaştı. gece ch sl değerini 45 e düşürdüm sıcaklık 22 derecede felan kaldı. Son durum bu arkadaşlar. Bu arada evde başka termostadlar da var onlarda panel ile aynı dereceyi gösteriyor.

• Acıklamaya çalıştım bilgilerimi . Umarım yeterli ve anlaşılır şekilde açıklayabilmişimdir.
  • öncelikle peteklerin bağlı olduğu tesisattaki ana vanaları kontrol edin. yani bütün peteklere ana borudan su dağıtan sistemdeki bütün peteklerin vanalarını kontrol edin. hatta bir kaç defa kapatıp açın.
    sonra bütün çalışan peteklerin havalarını kontrol edin sizin bahsettiğiniz petek muhtemelen hava yapmıştır. bütün peteklerin havalarını kontrol edin.
    hava almak çok basit bir iştir googleda bir çok görüntülü örnekler var.
    termostadın olduğu odadaki petek kombiye en uzak petekse yakın olanlardan daha az ısınması normaldir. ama sizinki kadar sıkıntı çıkarmaz. petek boyu 20 mt. falan olsa ters bağlantı gerekebilir diyeceğim ama o da yok.
    benim aklıma gelen o petekte ya hava var ya da montaj sırasında çapaktır, parçadır, kendirdir vs. gelip o peteğin vanasına veya bir yerine takıldı suyun dolaşmasını engelliyor.
    sadece 2 petek açık su sıcaklığı 55 derecede olunca, o iki peteğin sıcaktan bayılması lazım.

• cemkokes C kullanıcısına yanıt
    125m² yalıtımlı ev için 9 metre petek yeterlidir. Sizin sorununuz hatalı hesaplamaya bağlı olarak termostat odasında yetersiz petek metrajı, sirkülasyon sorunu veya hava olabilir. Odanın metrekaresini ve petek uzunluğunu yazarsanız değerlendirme yapabiliriz. Termostatik vanaların takılı olan peteklerde dönüş vanalarını sonuna kadar açınız.

oda 18-20 m2 kadardır. iki adet petek var 1,5 m uzunluğunda ikiside. ama birini pek kullanmıyoruz. Önceden sadece bir tanesini yakıyorduk.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.