< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jada82 -- 31 Aralık 2012; 2:40:05 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jada82 -- 31 Aralık 2012; 2:40:05 > |
Baymak kombilerde bulunan 3 yollu vanalar, sıcak su ve ısıtma sistemleri arasında geçiş yapmaktan sorumludur. Bu vana arızalandığında, kombi düzgün çalışmaz. Bu makalede, Baymak 3 yollu vana arızasını nasıl anlayacağınızı ve adım adım nasıl tamir edeceğinizi, resimler eşliğinde anlatacağız.
Baymak Kombi 3 Yollu Vana Arızası Nasıl Anlaşılır?
Baymak Üç Yollu Vana Tamiri Nasıl Yapılır?
Gerekli Malzemeler:
Adım Adım Anlatım:
Güvenlik Önlemleri: Kombiyi kapatın ve elektrik fişini çekin. Su vanalarını kapatın.
Vana Yerinin Belirlenmesi: Vana genellikle kombinin alt kısmında, pompa ve eşanjörün yanında bulunur.
Eski Vananın Sökülmesi: Vananın elektrik bağlantılarını sökün. Pense yardımıyla hortum kelepçelerini gevşetin ve hortumları çıkarın.
Yeni Vananın Takılması: Yeni vanayı yerine takın ve hortumları bağlayın. Kelepçeleri sıkın.
Elektrik Bağlantılarının Yapılması: Elektrik bağlantılarını yeni vanaya bağlayın.
Vananın Kalibrasyonu (Bazı Modellerde): Bazı Baymak kombi modellerinde, 3 yollu vana kalibrasyon gerektirir. Kombi talimatlarına göre kalibrasyon işlemini gerçekleştirin.
Conta Spreyi Uygulaması (İsteğe Bağlı): Hortum bağlantılarının etrafına conta spreyi uygulayarak sızıntıları önleyebilirsiniz.
Test Etme: Kombiyi tekrar açın ve vananın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
İpuçları:
Baymak 3 yollu vana tamiri, teknik bilgi gerektiren bir işlemdir. Kendiniz tamir etmekten çekiniyorsanız, yetkili bir servise başvurmanızı öneririz.
|
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....BÜYÜK ATATÜRK...TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR...
|
|
![]() [link=http://forum.donanimhaber.com/m_10458991/mpage_1/key_//tm.htm
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
|
|
|
|
Ne küslük var ne pişmanlık kalbimde
Yürüyorum sanki senin yanında Sesin uzaklaşır herbir Adımda Ayak izim kalmadan gidiyorum | | | | Kazım Koyuncu- İşte Gidiyorum | | |