< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Baymak 3 yollu vana tamiri (Resimli anlatım) (2. sayfa)

-
-
3 yollu vana tamiri nasıl yapılır sorusuna Vaillant markada videoya çektim. Mantık bütün markalarda aynıdır,
Umarım faydalı olur.Taner Aydınyoutube
VAİLLANT KOMBİ 3 YOLLU VANA TAMİRİ. BASINÇ YÜKSELMESİ, BASINÇ DÜŞMESİ, EJANJÖR DELİNMESİ TESTLERİ.https://www.youtube.com/watch?v=DMfIYV-sP8s
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 5 Mayıs 2021; 23:38:58 >
-
Harika çalışma için çok teşekkürler.Vanayı komple sökmeden de tamir işlemi yapılabiliyor diye biliyorum,çünkü boruların hepsini sökmek epey zor ve tehlikeli,zorlarken başka yer kırılabilir 1- en üstte siyah motoru sökmek için altındaki tel sekmanı kendinize çekerek çıkarıyoruz, 2- motoru alıyoruz,ve alttaki kısmı açıp tamir takımı ile yeniliyoruz
-
O dediğiniz yapabilmek için uzun çeneli iç sekman pensesi lazım. Ayrıca sekmanın deliklerini görebilmek için gerçekten çok özel yetenek gerekir çünkü sekman deliklerine pensenin çenelerini denk getirmek için ilk önce pensenin tutma açısına göre sekmanı vananın içinde döndürmek gerekir ki en zor iş bu oluyor çünkü sekman sıkışmış oluyor v.s. Yani her şey anlatıldığı gibi uygulaması basit olmaz.
Diğer bir husus ise tamir takımının contası çürüyüp vananın içinde topun basacağı yerlere sıvanır kalır. Oranın gerekirse 800-1000 kum zımpara ile temizlenmesi gerekir. Bu işlemler daracık yerde yapılamaz.
Beğeni içinde teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X