Şimdi Ara

Bayiye Takasa Vermekmi Yoksa Satmakmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dayımın 2012 model Ford Torneo Connect 110 GLX PS paket 25.000 km'de aracı var araçta kaza boya değişen yok 2014 yılında otokoçtan değiştirip yeni kasasının en full modelini alcak, hiç uğraşmadan bayiye takasa vermeyi düşünüyoruz sizce çok fiyat kırarlarmı takastan yoksa kendimizmi satmalıyız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikeles -- 29 Kasım 2013; 8:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alikeles

Arkadaşlar dayımın 2012 model Ford Torneo Connect 110 GLX PS paket 25.000 km'de aracı var araçta kaza boya değişen yok 2014 yılında otokoçtan değiştirip yeni kasasının en full modelini alcak, hiç uğraşmadan bayiye takasa vermeyi düşünüyoruz sizce çok fiyat kırarlarmı takastan yoksa kendimizmi satmalıyız

Seat benim 66 binlik araca 56 verdi ordan hesap et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutulan bir model km az dediğiniz gibi ise orjinal bugün koysaniz yarın satılacak bir araç takasa vermeye gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 5bin zarar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar sadece Özaydın Mazda da kazık atmadıklarını gördüm.

Adam önümde sahibinden i açtı, birlikte fiyatı belirledik.

Onun dışında, eğer aynı marka almayacaksanız, takasta feci kazık atıyorlar.

Ben ağustosda Mazda 3 ve Mazda 2 sattım. Önce takasa girmek istedim, mini countryman alacaktım.

Mazda 3 e 30 bin lira , Mazda 2 ye 18 bin lira verdiler.

Ben Mazda 3 ü 35.500 e, Mazda 2 yi 23 bin liraya sattım.

Aradaki fark 10 bin lira.
  • Tutulan aracı takasa vermek zarardır, aracı satmanızı tavsiye ederim.
  • Bazı araçlar için düşünülebilir... Araçta, boya değişen varsa, zaten 2. el satmaya kalksanız ne kadar fazlaya verebileceksiniz? Hemen satabilecek misiniz? Bir de bazı firmalar takasta indirim seçeneği sunuyorlar... Bir arkadaş ankara opan'dan 6 bin lira takas indirimi almıştı geçen sene... Böyle kampanyaya denk gelirseniz araç evet biraz ucuza gider ama aradaki farkı indirimden kapatmış oluyorsunuz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elden satmak daha iyi olur bayi olsun galeri olsun ölü parasına alırlar :)
  • Aynı marka olunca çok farketmiyor, connect'i vw bayisine götürüp takasa versen öperler ama ford kendi arabasına daha insaflı değer biçer. Yine de minimum 1.000 lira kazanacaktırlar siz de 1.000 lira zarar edeceksiniz doğal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fransız.dökülür -- 29 Kasım 2013; 13:11:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takas teklifine bağlı olarak verilebilir de verilmeyebilirde.Genel de takasta piyasanın çok altında bir fiyat verirler ama bazen de değerine yakın verebiliyorlar.Takas için görüşmeden önce aracın piyasa değerini araştırın eğer yakın verirlerse hiç uğraşmayın satmakla takasa verin gitsin binbir çeşit insanla uğraşmak can sıkıcı olabiliyor araç satarken.
  • Kendinizin satması sizin için daha karlı olur
  • Kesinlikle kendin satmaya bak. Oldu ki uzun süredir alan yok, tek çözüm takas zaten.
  • Her zaman biniciye aracı sizin satmanız karlı olur, adam senden alıp kar koyup satacak yoksa para bağlamaz bu nedenler min piyasanın %10 altını verir.
  • 1000 lira eksik olsun bayi olsun

sahibinden'den araba satmak insanı kanser eder.
  • Kendi markalarını bir miktar daha uyguna alıyorlar. Ben mesela eski arabamı (jetta) satarken biraz da acelemin olması sebebiyle bayinin önerdiği fiyattan sadece 1.800 tl fazlasına elden sattım. Acelem olmasa belki 2500 lira civarı oynardı. Kendileri de diyor zaten kendi markamızı diğer markalara nazaran daha iyi fiyata alıyoruz diyorlardı bir bakıma pazarlama stratejisi.
  • takasa araba verenleri anlamiyorum.
    aracin degerinden 4-5bin tl alt fiyat oneriyorlar sen zaten 4-5 bin tl ucuza ilan versen max 3 gunde gider o arac.sanki az kar ediyorlarmis gibi bir de 2. elde soyuyorlar.
  • Bayide mantıklı bir teklif alırsanız verin dışırıda satmakla uğraşmayın ancak genelde bayiler yok parasına almaya çalışır alacağınız arabayıda pahalı satmaya çalışır genel politika budur.
  • Bayiye sattım en az 3000 kaybettim bir daha asla
  • Bayiye takasa araç vermektense bariyerlere çarp paranı kaskodan al daha iyi, bunu aynen satış elemanının yüzünede söyledim şok oldu bayiler galericilerden daha ölücü 2. el alımlarında
  • Ancak biniciye satmakta zorlanacağınız arabayı takasa verin, eğer piyasası olan ve temiz bir araçsa takasa vermeyin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.