Şimdi Ara

KURUTEMİZLEME frenchising mağduriyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Aşağıda çok saf bir insanın hikayesini okuyacaksınız.Lütfen "ah be kardeşim nasıl yaparsın"gibi tepkileri es geçiniz.
    Zira ben zaten kendime yeterince yapıyorum ve yaptım.

    Neyse bir iş kurayım düşüncesi epeydir beni meşgul ediyordu,ama hiç tecrübem yok nasıl yapsam derken aklıma frenchise almak geldi(aferin bana).sektör Ve şirket ismini geçiyorum.

    Bir görüşmeye gidelim dedik bir ortam ayarlamışlar bir punduna getirip bana bir sözleşme imzalattılar.Ardında bir bakmışım ben dükkanın başındayım.kısa sürede anladık işi.

    Hazır müşteri kitlesi dediler kimse bilmiyor adını,konum çok iyi dediler etrafta dünya kadar rakib var falan derken tükkan para girdimi biz bomba sanmaya başladık şaşkınlıktan.

    Sadede geleyim,dedim ki ben bunlara,burada iş falan yapamıyorum param bitti ne edeceğiz.Sözleşmeyi ve cezai şartı koydular önüme sıkıysa kapat dediler.Devir de almıyor kimse.şimde ben ne yapmalıyım nasıl hareket etmeliyim.

    Ciddi anlamda madden manen mağdur olmuş durumdayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeinworld -- 10 Ocak 2018; 2:25:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şu ana kadar bir cevab verilmemiş.Avukatla görüşme yaptım:



    Bundan sonra yaşanan süreci buradan günlük gibi paylaşacağım.Zira bu konuda çok mağdur ama cezai şarttan korkan pek çok insan var.Onlara yol göstermiş olurum en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba avukat net bir bilgilendirme yapmıştır tabi bence irade bozukluğu hallerinden aldatma var burda vaatlerin baya altında bir menfaat mevcut siz bu aldatmayı öğrendiğiniz gün itibariyle 1 yıl içinde sözleşmeden dönebilirsiniz aksi takdirde onamış sayılırsınız,

    Menfi zararınızıda tazminat talebiyle alabilirsiniz,

    Aldatma ile yapılmış bir sözleşme olduğu için sözleşme ile bağlı değilsiniz bu sebepten cezai şartında sizin için bağlayacılığı olmayacak.



    Uzman görüşü değil hukuk öğrencisiyim okuduğumdan çıkarsamam bu yönde umarım bu işten çok uğraşmadan sıyrılırsınız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 28 Ağustos 2017; 18:24:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Storm Raider

    Hocam merhaba avukat net bir bilgilendirme yapmıştır tabi bence irade bozukluğu hallerinden aldatma var burda vaatlerin baya altında bir menfaat mevcut siz bu aldatmayı öğrendiğiniz gün itibariyle 1 yıl içinde sözleşmeden dönebilirsiniz aksi takdirde onamış sayılırsınız,

    Menfi zararınızıda tazminat talebiyle alabilirsiniz,

    Aldatma ile yapılmış bir sözleşme olduğu için sözleşme ile bağlı değilsiniz bu sebepten cezai şartında sizin için bağlayacılığı olmayacak.



    Uzman görüşü değil hukuk öğrencisiyim okuduğumdan çıkarsamam bu yönde umarım bu işten çok uğraşmadan sıyrılırsınız...

    Gabin unsuru benim ön araştırmalarda aklıma geldi.Fakat avukatım bu yönün bizim durumumuza pek uymadığını genelde mal alım satım(ev,arsa vb) için geçerli olduğunu ifade etti.



    Şu an ihbar verdik.Dayanak olaraktan sözleşmenin değişen kurallara uyarlanması ilkesini gösterdik.Bununlar beraber fizibiliteden açılışa kadar sürecin kendi istekleri doğrultusunda gerçekleştiğini ve vaad edilen ile gerçekleşen arasındaki fark neticesi ile ticari olarak mahv noktasına geldiğimizi bildirdik.



    Şu an top karşı tarafta tahmin ediyorum ki bu durumda olan ilk ve tek bayi biz değiliz.Ne tepki verecekler anlaşma veya hodri meydan kestiremiyorum.



    Dediğim gibi frenchising sistemi ile ilgili çok büyük sıkıntılar mevcut.Bir dünya para harcıyorsunuz artı sözleşme ile ciddi YÖK altına giriyorsunuz.Kendi işimin patronu olacağım derken bir bakmışsınız istifa dahi edemediğiniz bir işte çalışansınız.daha kötüsü para kazanmasanızda durum değişmiyor.



    Şuraya girip çıkan arkadaşlardan bir şekilde mesaj atmalarını rica ediyorum.Arama sonuçlarında hep iyi tarafları çıkıyor.Olumsuzluk içeren örnekler de insanlar tarafından bilinsin riski görülsün isterim açıkçası.



    Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • madeinworld kullanıcısına yanıt
    Avukatınız iyi bir yol düşünmüş sizin açınızdan durumu ispatı daha kolay olur, benim düşündüğüm aldatmayı ispat etmek mesela sözle çok iyi müşteri taşıyor at imzayı işini kur vs gibi gazlayıp yapılınca ispatı çok zor olur. Değişen şartlara uyarlama ona göre daha kolay ispat edilir diye düşünüyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekleme yapayım bu konu avukatımın uzmanlığına girmiyor.Fakat İstanbul da ulusal bir şirketin bayiileri ile şirket bünyesinde meşgul olan bir avukat dostu var.Her konuda onun danışmanlığında ilerliyoruz şu anda.



    Her ne konuda bayilik düşünen varsa;sözleşmeyi alıp bir avukata göstermeden kesinlikle ve kesinlikle imzalamasın.



    Laf ile ya onlar standart işler dedikleri her maddeyi yeri gelince çat diye yüzünüze vuruyorlar.İşe başlarken hep en kötüsü olursa Ne olacak diye sorun.



    Sizi savuşturmak için cevap verirlerse bunu sözleşmeye eklemeyi önerin.Bu zaten işin iç yüzünü anlamak için size yeterli olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://hukukdestegi.com/2016/11/03/asiri-ifa-guclugu/



    Çıktığımız yolun temelini aşırı ifa güçlüğü oluşturuyor.Normal da hukuki konularda çoğu zaman abartılır ifadeler ama şu husus tam anlamıyla bizi ifade ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır fırsatım varken biraz detay gireyim.



    Her şey bayimolurmusun fuarı na hasbel kader katılmam ile başladı.Oradan oraya gezerken kafa kola aldılar beni.Bir temsilcileri öyle bir tablo çizdiki,öyle güzel öyle sempatik yaklaştıki dedim aha işte bu köşeyi dönüyoruz.



    Akabinde ofislerinde bir görüşme kendi işletmelerinde kurgulanmış bir ortam gözümü iyice boyadılar.Tabi arka planda para karşılığı çeşitli kanallarda yapılmış programları,ropörtajlarını falan ön ısınma çalışması var tabi.



    Kesinlikle ticari geçmişimizi sormadılar(ki yok).Finans gücümüzü hiç merak etmediler.Tek dertleri önlerindeki sözleşmeyi bir an evvel imzalatmaktı başardılar.



    Aklınızın bir kenarında hep bir acaba duruyor ama yediremiyorsunuz başta.Sözleşmede sizin lehinize hak var gibi ama onlarda onların ticari karı.Malı temin edicez vs gibi parası sizden çıkacak şeyler açıkçası.



    İşleriniz bozulunca o iyi niyetten,sempati vs den zerre kalmıyor adamlarda.Elinizde avucunuzda kalan Ne varsa ona göz dikiyorlar utanmadan.



    Yine söylüyorum herhangi bir konuda frenchising alacağına frenchise bedelini sektörde tecrübeli birini danışman tutun,fizibilite ve teknik rapor hazırlatın kalan paraylada işinize yatırım yapın.



    Devam edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ha bu arada ihtara verilecek cevabı bekliyorum.İşi yokuşa sürerlerse isim ve sektör bilgilerini yasal sınırlar içerisinde paylaşacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi şu ana kadar verilen para miktarı;



    Frenchise bedeli;20.000 Euro civarı



    Tadilat Ve dekorasyon masrafları:100.00 tl üstü



    Makina ekipman vs:200.000 civar



    Araç,reklam malzemeleri vs 70,000 tl civarı



    Kira bedeli,işçi ücretleri,elektrik su gibi 9 ayda giden sabit ödemeler:120,000tl + KDV,stopaj



    Araç bakım,mazot vergi vs masrafları:7000 tl civarı



    Tüm bunlaraa karşın 8 aylık gelir 40,000 tl civarı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeinworld -- 12 Ekim 2017; 13:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçtiğimiz hafta başında ihbarı vermiştik.Yarın avukat noterden ulaşıp ulaşmadığını kontrol edecek.Bana ve dolayısıyla bütün aileme endişeli bir bekleyiş çökmüş durumda.



    Ne olacağına nasıl olacağına dair en ufak bir fikrim yok.Maddi olarak çöküşün eşiğindeyiz.Allah büyük diyerek bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce haber geldi, Gönderildikten bir gün sonra ihbar ulaşmış.10 gün olmuş herhangi bir ses seda yok.Hayırlısı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enterasan bilgiler gelmeye başladı kulağıma.Tek mağdur ben değilmişim sanırım.Olay büyüyecek işin boyutu değişecek gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ana kadar karşı taraftan bir cevap gelmedi.Avukatla görüştük,yarın 2. ve son ihtarı veriyoruz.Bununla birlikte teminat olarak verilen senet için menfi tespit davasını eş zamanlı açıyoruz ki herhangi bir şekilde işleme koymalarının önüne geçelim.



    Şu aşamadan sonra artık yapılacak pek bir şeyim kalmadı.Olay başından itibaren iddia mızı kanıtlayan Ve mevcut zararımı gösteren tüm evrak Ve faturaları toparladık.Avukat davadan umutlu dün ellerindeki senettten çekinirken bu gün karşı taraftan talep eden konumuna geldik.



    Açıkçası Ümit edebilme kabiliyetimi yitirdim.En az 1 yıl sürecek bir dava başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum,cevab geldi biz teminat için senet almadık diyorlar.Senet şirket adına yazıldığı için artık başka isme ciro dahi edilse suç unsuru oluyor.Bu iyi haber.



    Bizimle iletişime geçmeye uğraştılar avukata gidin dedik,ama yine ulaşıp müşteri bulduk devir edelim diyorlar,kısa bir görüşme sonrası kendi ayarladıkları biri olduğu ve dava için zaman kazanmaya çalıştıkları gayet bariz.Hatta kendilerini komik duruma düşürdüler.



    Elimizdeki bilgi ve kanıt niteliği taşıyan unsurları öğrenmeye çaba sarfediyorlar.Avukatlarımızın görüşü bunu beklediklerini ve dava duruşmaları başlamadan arabulucu ve pazarlık arayışı içinde olacakları yönünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam oncelikle gecmis olsun. yukarida kalem kalem doktugunuz harcamalarin tamamini sizmi yaptiniz? orda yaklasik 600.000 tl lik bir harcama soz konusu. her ne kadar 9 aylik sureye yayilmis gibi gorunsede tutar cok buyuk. yaptiginiz bu yatirima ragmen hala sizden para koparmaya calismislarsa, resmen kan emicilik yapmaya calismislar.



    avukat falan degilim ama kesinlikle isin pesini birakmayin, onlarla da muhattap olmayin. birakin avukatiniz muhattap olsun.



    tekrardan gecmis olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz iletişimi kestik.Ama avukatlarımızın dediği bir Öneri ile gelebilirler dinleyin bize yönlendirin.Rakamlar malesef doğru.



    İşin enterasan yanı bize bir bilgi akışı başladı bazı insanlardan.Olayı gizlilik içerisinde sürdürmek durumundayız ki en azından mağduriyet imiz giderilsin.



    Tekrar söylüyorum ben yaptım siz yapmayın en basit sözleşmelerde dahi bir şey olmaz demeyin.Bira avukata vereceğiniz 800/1000 tl sizi çok büyük badireler den kurtarabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı taraftan en beklenmedik darbe geldi.Kendilerine sözleşmeden kaynaklanan cezai şartlar için verdiğimiz teminat bonosunu 3 kişiye ciro ettirip tahsilata koydular.



    Apar topar icra dairesinden ihtiyati haciz kararı alıp demirbaşımızı almaya geldiler aldılar.Biz de orada bulunarak tüm itirazlarımızı yaptık.Bu günde asliye ticaret mahkemesine itirazda bulunduk.



    Ortada bir protesto yok yangından mal kaçırır gibi.

    İtirazın sonucu yarın belli olur diye bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madeinworld kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra bonunun arkasına başkasına ciro edilemez şerhini eklemeyi unutmayınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BAM TELİ

    Bundan sonra bonunun arkasına başkasına ciro edilemez şerhini eklemeyi unutmayınız.

    Tek başına oda işe yaramıyormuş maalesef.Senete Üzerine teminata seneti yazmak,bununla ilgili protokol hazırlayıp noterden tutanak tutmak ve sözleşmede bonoya verildiğine ilişkin atıfta bulunmak ta gerekiyormuş.



    Bizim durumda olay tamamen kötü niyete dayalı.Biz bu şekilde hareket edeceklerini düşündüğümüz için menfi tesbit davasıda açmıştık.Yapılan ihtarlarda konuya atıfta bulunmuştuk.Şu aşamada olay mahkemenin değerlendirilmesine kaldı.Fakat olayların gelişme şekline bakılınca kötü niyet bariz ortaya çıkıyor.



    İtaraza verilecek cevaptan Sonra cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.