Şimdi Ara

Bayan sürücülere gıcık oluyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
2
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde bu kadınlar koca koca range rover lar la geziyorlar. Tehlikenin farkındamısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drtsubasa

quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeist

Geçen birtane mercedes s class içindede ölmeyi unutmuş bi başörtülü gözlüklü muhtemelen 80 li yaşlarda bi teyze . Avm önünde park etmeye çalışıyor. Düha neler neler kadınlara ehliyet verilmesin. Gitsin evde temizlik yapsın çocuğuna baksın.

Ölmeyi unutmuş lafına koptum :)

Range içinde gezenler kendini lahmacun dudaklı angelina jolie yada megan fox sanıyor heralde hepsinde koca rayban gözlükler siyah ceket at kuyruğu saç

• Çoğu zaman şunu yaşıyorum lan bu kesin karı haa diyorum bi bakıyorum böyle bayansı erkek nasıl desem tuhaf bi tip işte klark kent gibi bişey

• quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Her şey tamam da önde giderken ani fren ne alaka? Takip mesafesini korumak sizin göreviniz.

Hocam yanlis dusunuyorsun tabiki takip mesafesi cok onemli ancak size basimdan gecen bir olayi anlatim istanbul da e 5 cevreyolun da bilen bilir uzun cayir ile acibadem yolunda uzun cayira inerken en sol seritten gidiyorum marka verecegim cunku onunla ilgili bir sey soylicem neyse 80 90 km hizla gidiyorum hiz limitine uyup sol seritteyim onumde mercedesli bir bayan iki seridi ortalayarak gidiyor sol ve orta dedim bu kesin kadin yavasliyayim hizimi kestim gidiyorum arayida bayagi bi actim hizimiz 100 civari oldu yokus assagi cunku bu hanimablamiz frene aniden asildi haliyle bende fren ytim ve tampon tampona durduk benim aracim palio frenlerinide bilen bilir bakimini aksatmam lastiklerim sifir o yuzden kaymadi hic arkamdan gelende zor durdu birde ne goreyim kadin telefonla konusmak icin durmus dortluleri bile yakmadan arkadan herkes bagirdi cagirdi tabi bende kornaya asildim kadin hic takmadi ve telefon bitince yoluna gitti biraz uzun oldu farkindayim kusura bakmayin ama buyukte konusmayin kimse kaza bela olsun diye trafik kazasi yapmaz bu arada ondmli bir gorusmesi olabilir diyebilirsiniz ama benim sonum mezarda biterdi o kadin o aractan sag cikardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 27 Aralık 2014; 22:50:53 >

• Yazılanların Çoğunda doğruluk payı var. Bayan sürücüler özellikle park konusunda çok acemiler, okuduğum okulda kızın birinde cayenne gts var hep 2 arabanın rahat gireceği yeri kapatıyor. Önündeki araçla arasındaki boşluğada bir smart fortwo rahat sığar. Ama makinede dehşet bir ses var . Sinyal olayı ise sadece bayanlara özgü değil, birçok insanda var. Uzun süre önümde giden 525xd şehir içinde hiç sinyal vermiyordu, sahibide sonradan görme bahonun teki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın bazı yerlerde. Sinyal olayı bence erkeklerde daha fazla.

Yalnız kadınların bir konu üzerinde kesinlikle özürlü olduklarına ve beyinlerinin bunu yapabilecek kapasiteye sahip olmadıklarına inanmaya başladım. Yol vermiyorlar arkadaş. Kesinlikle yol vermiyorlar. Tek araçlık yolda kaç defa kafa kafaya karşılaştım sokağa yeni girdiği halde 5 m geriye gitmeye tenezzül etmiyorlar. Kaç defa o noktalardan geri geri giderek yol vermek zorunda kaldım. Bazen o şekilde caddeye çıkmam bile gerekti. Artık sokakta karşıdan kadın şoför görürsen en güvenli noktaya çekip bekliyorum.

Ablamın kullandığı arabaya binince diğer şoförlere acıyorum, hatta 5dk da bir birilerinden özür diliyorum. hareket belli kafamı sallayıp elimi göğsüme koyuyorum :D Hayır sürtse umrunda değil. Çarpsa umrunda değil. Çünkü genelinde karşı tarafa da ceza yazılacak durumlar ama yazılı olmayan etik kurallarınca ablam tam bir kasap. ara sokaktan , bölünmemiş caddeye çıkıp sola dönerken trafik varsa hiç acımıyor. çat diye çıkıyor. sol tarafı kitliyor. Sağdan gelip ışık bekleyen adamcağızlarda ablama yol vermek zorunda kalıyor çünkü yol vermezse sol taraf da akmayacak, hatta bu durum ışıklara kadar gidecek ve trafik kitlenecek. 4 defa bu durumla karşı karşıya kaldım. Çok gülüyorum. İşin acı tarafı trafiğin kendisi yüzünden kitlendiğinden bi haber hanımefendi kornaya basıyor , yeşil yandı yürümüyorlar diye. Işıktaki adam sola dönecek, ama ablam sol şeriti tıkadığı için dönemiyor. paradoks haline geliyor :D

Bir de ayna kontrolü sıfır. Kafayı soktuktan sonrasıyla gram ilgilenmiyorlar. Aynaya bakmak zor geldiği için şerit değiştirmiyorlar. Vites değiştirmek zor geldiği için vitesi değiştirmiyorlar üstelik gaza da bastıkça basıyorlar.

Trafikte kadın ve ihtiyar gördüğümde en yakın en güvenli yere çekip bekliyorum. Arkamdalarsa basıp gidiyorum önümdelerse ya geçiyorum ya da yavaşlayıp uzaklaşıyorum.

Ablamın yaptığı tek iyi şey, park etmek. Geri vitese takınca ne tarafa çevireceğim diyen kız geçen bir park etti. 3 erkektik ağzımız açık kaldı. Enteresan şekilde arabanın ucu nerede , nereye değer nereye değmez çözebiliyor. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

quote:

Her şey tamam da önde giderken ani fren ne alaka? Takip mesafesini korumak sizin göreviniz.

Hocam yanlis dusunuyorsun tabiki takip mesafesi cok onemli ancak size basimdan gecen bir olayi anlatim istanbul da e 5 cevreyolun da bilen bilir uzun cayir ile acibadem yolunda uzun cayira inerken en sol seritten gidiyorum marka verecegim cunku onunla ilgili bir sey soylicem neyse 80 90 km hizla gidiyorum hiz limitine uyup sol seritteyim onumde mercedesli bir bayan iki seridi ortalayarak gidiyor sol ve orta dedim bu kesin kadin yavasliyayim hizimi kestim gidiyorum arayida bayagi bi actim hizimiz 100 civari oldu yokus assagi cunku bu hanimablamiz frene aniden asildi haliyle bende fren ytim ve tampon tampona durduk benim aracim palio frenlerinide bilen bilir bakimini aksatmam lastiklerim sifir o yuzden kaymadi hic arkamdan gelende zor durdu birde ne goreyim kadin telefonla konusmak icin durmus dortluleri bile yakmadan arkadan herkes bagirdi cagirdi tabi bende kornaya asildim kadin hic takmadi ve telefon bitince yoluna gitti biraz uzun oldu farkindayim kusura bakmayin ama buyukte konusmayin kimse kaza bela olsun diye trafik kazasi yapmaz bu arada ondmli bir gorusmesi olabilir diyebilirsiniz ama benim sonum mezarda biterdi o kadin o aractan sag cikardi

allah bilir benzin ışığı yanmıştır, kocasını arayıp sormuştur bu ne diye.

kadın sürücülerden en büyük şikayetim telefonla konuşmaları. Ne zaman önümde tin tin giden bir araba olsa , sollarken dönüp bakıyorum kadın ve telefon ikilisi. Hadi yavaş gidenler tamam , bir de telefonla konuşurken şeridinden kayarak seni bariyerlerle arada tost yapmaya çalışanları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

quote:

allah bilir benzin ışığı yanmıştır, kocasını arayıp sormuştur bu ne diye.

kadın sürücülerden en büyük şikayetim telefonla konuşmaları. Ne zaman önümde tin tin giden bir araba olsa , sollarken dönüp bakıyorum kadın ve telefon ikilisi. Hadi yavaş gidenler tamam , bir de telefonla konuşurken şeridinden kayarak seni bariyerlerle arada tost yapmaya çalışanları var.

Sormayin hocam o telefonlulara bi kac kez denk geldim araci cekip o telefonu ........ neyse kulagina yapistirmak geliyor

• Çok bayan şoför gördüm ama, bana makas atan TDCI Mondeo'cu ablayla, Pendik köprüsüne Kurtköy yolu üzerinden C5 ile sanki örgü örer gibi ustalıkla ve rahatlıkla sallanan C5'ci nineyi unutamıyorum.

Edit: Bu arada beni TIR'ın altına sürükleyen Sprinter'ci abiye de buradan sövüyorum. Aklıma gelmişken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 28 Aralık 2014; 1:19:22 >
  • 10 saniye süren yeşil ışıkta en önde bayan varsa 5 saniyeyi kendi yiyor,en çokta ben buna gıcık oluyorum saydıkların dışında...
    Yeşişin yanması onu bayan sürücünün algılaması 2 saniye
    Vitese atılması aracın 2 saniye
    Gaza hafifce basılıp harakete geçilmesi 1 saniye....
  • Bugun okula gidiyorum motorla en sol seritteyim sagda arabalar yavaslamis biraz daha derken onume bi anda ne sinyal ne bisey tam gaz kadinin teki bi cikti ön arka freni asildim lastik lastiğe kurtardim. Arkaya bakma yok sinyal yok yavasca adapli serit degistirme yok 30 la sol seride cikmak var

Annemle kullanirkende frenlere bi anda abanmalar sonra butun cukurlardan kacacagim diye cukurlara lastigi ortalamalar cukurdan tam gaz gecmeler en azindan ayna ve sinyal veriyor ona seviniyorum

Sonra bayan ogretmenimle bi yere gidiyoruz ben motor onda araba mekanda kolay park edilebilecek bi park yeri vardi 5 dk boyunca ileri geri ileri geri bi giremedi sonra arbayi park ettiren adamlara verdi adini unuttum simdi onlar park etti

Son olarak trafikte %80 kadin diyorum kadin cikiyor yaptigi hatalar hepsi ilk mesajda yaziyor . Ben mi erkeklere denk gelmiyorum bilmiyorum

Edit. Okul cikisinda yolda giriyorum 4 lu yol ayrimi sagdan sahin gozume baka baka cikiyor sonra cektim kenara oda cekti selektor yapiyorum korna caliyorum gormuyor musun dedim oda goruyoooooooom napcan dedi. Icerde 2 tane kadin vardi heralde onlara artislik olarak ben hamle yapsam hamle yapmamdan korkuyo her yerim koruma dolu kafamda kask var hafif onune gidiyorum geri gidiyo sonra he dedim ilerledim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiddlesticks -- 29 Aralık 2014; 15:38:43 >

• Benim bir tanıdık var. Bayan. Çok güzel araba kullanır. Kendisi hızlıdır. CLA 200 Mercedes otomobili ile Konya-İstanbul arasını 5 buçuk saatte gitti. Üstelik gece karanlıkta. Övsem mi, dövsem mi, bilemedim.
  • kadınların sorunu trafikte öngörülemez hareketler yapmaları, ama bu acemiliklerinden kaynaklanmıyor. yani erkeğin acemisinin de ne yapacağı az çok kestirilebilinirken, kadın şoförün ne yapacağı hiç kestirilemiyor. bir de mesela kontrolsüz kavşağa, kontrolsüz bir şekilde girip araba gelmesi muhtemel tarafa hiç bakmıyorlar. ben ona biraz da esprili şekilde düşünce gücüyle o taraftan gelecek arabanın gelmemesini sağlıyorlar diyorum. ve evet diğer arkadaşların da söylediği gibi kibarca da uyarsanız anlamıyorlar, kimi zaman laf atıyorsunuz zannediyorlar.

kadın şoför kaza yapmaz yaptırır bunu unutmayalım, çoluğumuzu çocuğumuzu koruyalım.
  • kusura bakmayın ama ben e5 te makas atan maganda bir kadın görmedim hiç
    her türlü hata telafi edilir ama bir magandanın oyun oynar gibi makas atması ve size çarpması telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir
  • Beni en cok sinirlendiren şeyleri doğru yerde sinyal vermemeleri, yola cıkıcam bekliyorum geçsin diye hoop gelip birden dönüyor yanımdan. Be ablacım sinyal versende bizde boşa beklemesek iyi olmaz mı?
  • Bir bayan şoför olarak tebessüm ederek okumadım yazılanları,bir yıldır araba kullanıyorum acemilikte hatalar yaptık ehliyet alırken doğru dürüst eğitim almadık hem kendi arabası ile daha iyi öğreniyor insan..park etmeyi eğitimde öğrenmedim aracımı alınca kendi kendime öğrendim bu süreçte bana gülenler durup izleyenler oldu takmadım park edemediğimde edebilenlerden yardım istedim ağırıma gitmedi onlardan çok şey öğrendim..Direksiyon hakimiyetim eğitim alırken iyi olduğunu söylemişlerdi kuralları da öğretttiler ..kurallara uyarım sinyali çok önemserim bilhassa şerit değiştirirken.. şehirler arası yolda 90-120km hız yaparım duruma göre hızım artırırım ya da azaltırım..Benim trafikte dikkatimi çeken şeyde beyler yollar hakimi zannediyor kendini özellikle şehir dışı yollarda sellektör çılgınlığı var ben önümdeki tırı sinyal verip solluyorum hızım nerdeyse 120 ulaşmış sollarken be adam arkamdan gelip beni niye sıkıştıtırsın ne yapayım uçayım mı ? Sinyal vermeme alışkanlığı bayan erkek değil çoğu kişide gözlemliyorum ama makas atanların çoğu erkek önüme kıranların çoğu erkek..
    bugün adam ara yoldan geliyor ana yolda ben varım kırmızı ışık yanıyor önde yavaş yavaş ilerliyorum adam yola burnunu soktu ben yavaşladım selam verdi yol verecek zannettim bir de baktım yola çıktı iyice geçti gitti bu nedir
    bayan erkek diye değil şoförüne göre değerlendirmek gerekiyor bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coltes -- 30 Aralık 2014; 23:09:16 >

• Trafikteki hatalı hareketleri genellemek doğru olmasa da şoför esnafında genelleme yapmakta sakınca görmüyorum. İş için sürekli trafikte seyrettikleri için tehlikeyi kanıksadıklarını düşünüyorum. Ara sıra eğitime alıp trafikteki boşvermişlikleri engellenirse faydası olabilir. Taksi, halk otobüsü, dolmuş, okul serivisini esnaf tanımına alıyorum.

Hatasını kabul etmeyen şoförü insanlık ve saygı çerçevesinde değerlendirmek daha doğrudur. Trafikte saygı olursa bu konulara bile gerek kalmaz.

Birkaç tavsiyem olur. Birincisi bir trafik ışığında yeşilin yanma süresi 20 saniye veya altındaysa, arkada çok trafik varsa yakıt ekonomisini, sakin sürüşü bir tarafa bırakıp, yaya durumunu takip etmek şartıyla, mümkün olduğunca hızlı kalkış yapmalarını tavsiye ederim. Herkes yavaş kalkarsa kuyruk oluşur.

İkinci husus kararsızlık. Yola çıkmadan plan yapılırsa çözülür. Adres ararken yanda birisi takip etse daha iyi olur. Bazı sürücüler aradığı yeri kaçırınca ani fren yapıyor veya yolun ortasında kararsız ilerliyor. Kararsız ilerleme sırasında sinyal verilmesini atlamamak da önemli.

Trafik, her türden taşıtın ve insanın bir araya geldiği ortamdır. Mesela bir otomobil sollama yaparken arkadan yol istemek kadar saçma bir hareket yoktur. Arkadaki sürücü sollamaya çıkarken öndeki sürücü aynasına bakmadan kendini sol şeride atarsa durum farklı tabi. Sollama bitiminde sol şeridi işgale devam ediyorsa yol istenebilir. Bu tür saygısız sürücüler yüzünden bisiklet, motorsiklet kullanmaktan bile çekinen insanlar var.

• İstatistiksel olarak bir çalışma yapılmıştır mutlaka, hatta bir ara okumuştum bir kaynakta. Bayanların beyni araç kullanmak için pek uygun değil diye. Bence yüzde 25 lik bir dilim erkekler gibi araç kullanabiliyor. yüzde 75 lik dilimi ayırt etmek de çok kolay. Geri geri dikine park etme testine soktuğunuzda eğer N denemede halen direksiyon doğrultu koordinasyonu sağlanamıyor ise bu kesinlikle yüzde 75 lik dilime girmektedir. Şaka bir yana, bayanların çoğunluğu gerçekten araç kullanma beyin koordinasyonundan yoksun. Bunları yazarken amacım kesinlikle bayanları aşağılamak değil, keşke trafikte daha çok bayan görsek, ancak gerçekleri de söylemek gerekir. Malesef bazen trafikte sinir katsayımın tepe yapmasına neden olabiliyorlar. Bu arada samimi bir arkadaşımın anneannesi vardı. Kadıncağız 70 yaşında sürücü kursunda eğitmenlik yapıyordu ve o murat 131 i kullanışını bir görecektiniz. Kadının araç kullanışını izlerken mest oluyordum :)

• Bir de bomboş yolda frene basanlar var. Arabanın önünde arkasında hiçbirşey yok, trafik falan yok ama fren lambası ikide bir yanıyor. Noluyor araba kendi kendine mi hızlanıyor da frene basıyorsun, hızlı gidiyorum diye korkuyor musun yada? Anlam veremiyorum bir türlü
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.