Şimdi Ara

Bayan otomobl sürücülerinden şikayetleriniz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
5
Favori
12.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

quote:

Orijinalden alıntı: serapkf

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

bir bayana ferrari vermek,6 yaşındaki çocuğun eline atom bombasını havaya uçuracak olan kumandayı vermekten hiçbir farkı yoktur

Bir bayan Ferrari kullanmaya cesaret edebiliyorsa bir şeyler vardır bence. Boş değildir yani.

Hayallerim arasında tır , Ferrari veya lamborghini veyaaaa porsche kullanmak var. Fakat tır daha kolay ulaşılabilecek bir hayal.........

yeterince istersek,başaramayacağımıız şey yoktur...

Bayanlar için bu kadar kesin konuşmayalım derim.

• Bir bayana iyi şoför demek için
    1. Sakal traşı olmayacak
    2. Tırnaklarının arasında motor yağı birikmiş olacak 3. Kaba olacak
    4. Küfür etmesini bilecek

5. Uzun marlboro içecek

6. Ağzında sigarayla konuşmasını bilecek

7. Motor kaputunu açtığında parçaları tanıyacak

8. Iyi bir lastik tamircisi olacak

9. Yolda kavga ettiğinde arabadan sopasını alıp adama yada kadına dalacak

10. Tespih çekmesini bilecek

11. Gerekirse racon kesecek

12.centilmen olacak

13. Yolda kalanlara yardım edecek....

Kısacası erkek olacak

Bu saydığım özelllikler imkansız olduğuna göre iyi bayan şoför de imkansız demektir. :)
  • Bazen yol vermiyom bana hareket çekiyorlar , onun dışında şikayetim yok aksine mini yada kalem etekli bayanların araba kullanması çok tahrik edici , hele topuklu ayakkabılarıdas varsa erir biterim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serapkf

quote:

quote:

bir bayana ferrari vermek,6 yaşındaki çocuğun eline atom bombasını havaya uçuracak olan kumandayı vermekten hiçbir farkı yoktur

Bir bayan Ferrari kullanmaya cesaret edebiliyorsa bir şeyler vardır bence. Boş değildir yani.

Hayallerim arasında tır , Ferrari veya lamborghini veyaaaa porsche kullanmak var. Fakat tır daha kolay ulaşılabilecek bir hayal.........

yeterince istersek,başaramayacağımıız şey yoktur...

evet mesela ;

test driver unlimited gibi çözüm var

Bayan otomobl sürücülerinden şikayetleriniz

• Kız kardeşime 12 yaşındayken araba kullanmayı ben öğrettim. 3 yıldır ehliyeti var ve aktif olarak araç kullanır. Karda kıyamette Bolu Dağı'nda araç kullanmışlığı vardır. Direksiyona geçer geçmez dikiz aynalarını, koltuğunu ayarlar. İstanbul trafiğinde rahat rahat araç kullanıyor. Tek sorunu biraz agresif olması. Geçen gün arabadan inip bir adamın üstüne yürümüş, adam kapıları kitleyip, "manyaksın sen, git başımdan" deyip uzamış olay yerinden.

Kısacası, her bayan şoför aynı olmuyor. Tabi bir de annem var, onu hiç anlatmıyorum
  • askere gitmeden önce birkaç ay ataşehirde paket servis yaptım scooter ile

2 kez kaza tehlikesi atlattım ve 1 kez de kaza yaptım..3 ü de bayan şofördü

ilkinde ablamızın altında range rover vardı ve yanındaki bayanla sohbet ediyordu aynaya bakmadan direk sola kırdı frenlere asılmasam eziliyordum ama abla hala aynadan bihaber biçimde muhabbete devam ederek geçip gitti..demek ki arabasının koltukları çok rahattı ve kendini evinde hissediyordu..

ikincisinde yine bi ablamız başroldeydi..yağışlı bi havaydı ve yollar kaygandı..hafif eğimli bi yolda önüm boştu..200 mt ileride de ışıklar vardı ama sol şeritten giderken sol cenahtan bi tane palio çıktı önüme..ablamızın aynalarla uğraşmadığı gibi sağına soluna bakmak gibi kötü huyları da yoktu..eee nasıl olsun boyunu kırış kırış olurdu..ve beni 1 metre ile ıskaladı talihsiz kadın..yoksa bana çarpıp bonus alacaktı belki de yedek can..yan şeride can havli ile kırdım ve kurtuldum..ileride ışıkta durduğumda anladım ki kırmızı renkte olan sadece ışık değildi yanıma yaklaşamadı

üçüncüsü de iftar vakti tam isabet tutturan bankacı ablaydı..ataşehir migrosun yanından aşağı inerken bu abla da yola çıkmaya hazırlanıyordu..durduğunu gördüm ve yoluma devam ettim..birden aracının farları büyümeye başladı..işte o zaman bişeylerin ters gittiğini anlayıp frene asıldım..ama sağımdan çarptı bana motor su almaya başlamıştı çatlaktan..yok bu o hikaye değil..abla bankacıydı bi de şansıma..hem çarptı hem de muazzam çenesi ile kafamı şişirdi..olay yerine gelen kocası bile eşini suçladı

birkaç ay evvel de iett otobüsü ile eve giderken acııbademde caddede yol kenarında duran bi symbol gördük..akşam saatleriydi..araç yol kenarına parketmiş diğer araçlara yancı olduğundan otobüs geçemedi..ısrarla basılan korna sonucunda ablamız 2 mt ileri aldı arabasını ama bu da kafi değildi..kızan şoför bankete çıktı birazcık ve ders olsun diye teyzemizin aynsını kırdı..kadın üşenmeden hem suçlu hem de güçlü bi şekilde bizi takip etmiş ve birkaç durak sonra önümüzde durarak şoföre bağırmaya başladı..adam da yolu niye kapatıyorsun ben nasıl geçeyim dedi..teyzem meğerse oğluşunu bekliyormuş ba ba ba ba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekne Kazıntısı -- 26 Ekim 2011; 3:58:21 >

• quote:

quote:

Yav kadın boş otobanda gaza basıyor yaptığı başka bişey yokki.. Şöförlük düz yolda hız yapmakmı? O arabayı kızılay-ist trafiğinde sürsün bakalım.
  • Nedense başlığın biz erkekleri ti'ye almak için açıldığına dair bir his var içimde
  • Her bayan söförü bir tutmamak lazım. Örneğin kendi annem bu foruma üye bir insan olsa, şu forumdaki 80'i 90'ı geçmeyen enteresan ve samimiyetlerine inanmadığım tipler tarafından linç ediliyor olurudu. 1.4 Clio ile 180-190 kapatan ve feci derece yağmur yağan bir havada E200 CGI ile 230km hızda giden birisidir kendisi. Ayrıca Antalya şehir içinde sol şeritte kendisini kızdırırsanız makası da koyar yani
  • 1-) Bomboş yolun ortasında ışıkta beklerken sol taraftan bizim istikametimize doğru dönen otobüsün viraja sığmamasıyla 3-4 mt ilerimizde duran kadın taktı geriye vitesi (ama yol kocaman) kornalarımıza ve arabanın içindeki bağrışlamalarımıza rağmen (çarpıcak laaağn la çarpıyooooo çarptıığğğğ) çarptı. şok edici bi durumdu.
    2-)Geçenlerde akşam vakti karanlıkta evimizin aşağısında ki büfeye gidiyordum.Büfe kavşak yanında bulunuyor. Bu sırada kavşağın anayol sayılan istikameti üzerinden uzaktan doğru bi araba geliyor kavşağa doğru farları kapalı. Dedim lann kim ehliyet veriyor bunlara dedim.Hemen ardından duraksadım kadın sürüyordur kesin dedim. Ve kadın çıktı.. 100 metre ileri doğru açtı farları ama nasıl baktıysam arabaya sonsuz ufuk çizgisine doğru.
    3-)Düzenede birçoğu ayak uyduramıyor.Hepsi demiyorum. Rolling attığımız kadın sürücüler de gördük. Ama mesela Ankara'da kırmızı ışık 60 saniyeyi aşarken yeşil ışık 10 saniyedir bilir herkes. O 10 saniyede geçebilmek için bütün trafik yeşil yanarken senkronize bir şekilde gazlar ve daha fazla kişi beklemek zorunda kalmaz arkalarda. Gel görki arada bitane kadın...... neyse
    4-) Bir de kadınlar hassas derler, kibar derler. Gaza basarken de aynı hassasiyeti gösterseler.. Öğretmeye çalıştığım bütün kız arkadaşlarımda aynı sorun vardı. Köklüyor gazı. Son öğretmeye çalıştığım sıfır çizdiği için kalkar kalkmaz.. bıraktık bidaha da vermedim.

tabi sadece kadın sürücülerden şikayetçi değilim molozlara da sesleniyim buralardan.

1-)İnsan yaşamayan bir bölgede bile olsanız dönerken sinyal verin alışkanlık edinin.Sinyalsizlere deli oluyorum.+ Sinyal verip dönmeyenlerede ayar oluyorum.
    2-)Herhangi bir yolda özellikle arayolları kastediyorum kimse yoktur zaten burda diye hızlı bir şekilde geçmeyin.Mutlaka bi kişi daha aynı düşünceyle size zıt şekilde basarak gidiyordur.

• Her insan hata yapar ama Allah kadın sürücünün acemisinden korusun..
    Birde benim anlamadığım madem acemisin niye eşşek kadar araba kullanıyorsun.
    Çoğu kadında C-D segmenti araçlaarı görüyorum.Sokak aralarında kocaman yerden geçemiyorlar.
    E yahu madem acemisin, ufak araba kullan.
    Geçen 6.40 kullanan bir kadın gördüm sağa çekip ağlıycaktım
  • Ah şu kadınlar yok mu!
    Zaten günlük hayatımız onlarla yeterince zor. Her birimiz bir ya da birkaçını idare etmeye çalışıyoruz.

Ben trafikte 3 tür sürücüden çekiyorum; ticari araçlar ve şirket araçları ve "BAYAN" sürücüler.
    Bana göre bayan sürücülerin en büyük problemi trafikte "DEVE KUŞU" gibi sadece onların görebildikleri ya da baktıkları bölümü trafik olarak kabul etmeleridir. Bu sorunu çözebilmiş, çevresinde sürekli değişen ve yaşayan bir trafik olduğunun bilincinde olan bayan sürücü ile problemim yok zaten.

Sonuç olarak; yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Üzerimize de çıksalar kendimizi sakınmaktan başka çaremiz yok.

Not: Ama bir gün bayan sürücünün birini eşime dövdürtmeyi düşünüyorum. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Her bayan söförü bir tutmamak lazım. Örneğin kendi annem bu foruma üye bir insan olsa, şu forumdaki 80'i 90'ı geçmeyen enteresan ve samimiyetlerine inanmadığım tipler tarafından linç ediliyor olurudu. 1.4 Clio ile 180-190 kapatan ve feci derece yağmur yağan bir havada E200 CGI ile 230km hızda giden birisidir kendisi. Ayrıca Antalya şehir içinde sol şeritte kendisini kızdırırsanız makası da koyar yani

Aferin annen çok iyi şoförmüş. Biz de zaten en hızlı kim gider, bir de iyi şoför nasıl makas atmalı konusunu tartışıyorduk. Arkadaşım mesajının burdaki genç (10-18) yaş arası arkadaşlar tarafından da okunduğunu düşün öyle yaz.

• Yurdum bayan sürücüsü :)

Buna yorum yapamıyorum affedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IV.MAN -- 26 Ekim 2011; 12:37:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zengin_47

quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Her bayan söförü bir tutmamak lazım. Örneğin kendi annem bu foruma üye bir insan olsa, şu forumdaki 80'i 90'ı geçmeyen enteresan ve samimiyetlerine inanmadığım tipler tarafından linç ediliyor olurudu. 1.4 Clio ile 180-190 kapatan ve feci derece yağmur yağan bir havada E200 CGI ile 230km hızda giden birisidir kendisi. Ayrıca Antalya şehir içinde sol şeritte kendisini kızdırırsanız makası da koyar yani

Aferin annen çok iyi şoförmüş. Biz de zaten en hızlı kim gider, bir de iyi şoför nasıl makas atmalı konusunu tartışıyorduk. Arkadaşım mesajının burdaki genç (10-18) yaş arası arkadaşlar tarafından da okunduğunu düşün öyle yaz.

10-18 yaş arası kitle benim mesajımla mı gaza gelecek?

• geçen gün çarşının göbeğinde bir araba tam önümde kaldırım kenarındaki iki aracın ortasına park etmek için debeleniyor tabi yoluda kapatmış bizde mecburen bekliyoruz aradan 1-2 dk geçti ama bir ileri bir geri hep aynı hareketler sonunda inip aracınızı ben parkediyim diyecektimki bi şansımı deniyim diye kornaya bastım biraz kenara çekildi ve geçtim geçerkende klasik sürücü bakışı attım aracın içerisinde sizinde tahmin edebileceğiniz gibi park etme özürlü kan ter içinde kalmış bir bayan vardı ama iş için acelem oldugundan hazır geçmişken durup yardım etmekte gelmedi içimden açıkçası acaba kaç saat daha orada debelenmiştir merak etmiyorda değilim hani

• quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

Geçtiğimiz kış Ankarada bir hanımefendinin yaptığına bakın. Yaptığı iş nelere yol açıyor. Madem gidemicen ne diye çıkıyorsun yola be kardeşim..!!

Bu araçların çoğunda kış lastiği yok. Çevremden biliyorum,Ankarada kış az olur,ne gerek var kış lastiğine o kadar para vermeye der ve almazlar. Sonrada kar düşünce bu görüntüler yaşanır...

• http://forum.donanimhaber.com/m_53891785/mpage_1/f_/key_//tm.htm
    Bu başlık altına yazdığım mesajımı buraya da alıntılıyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

İstisna mistisna değil, arkadaşım.

Asıl istisna olan bizim Türkiye'deki durum. Balık misali içinde yaşadığımız suyu biliyoruz. Dışarıda kocaman bir dünya olduğundan haberimiz yok.

Bugün bir Amerikalı kadına "Araba kullanmayı biliyor musun? Şehiriçinde araba kullanabiliyor musun? Ehliyetin var mı?" gibi soruları sorun bakalım. "Ne saçmalıyorsun sen?" bakışlarıyla ve cevabıyla karşılaşırsın.

Bu sorunun "Okuma yazma biliyor musun?" sorusundan saçmalık yönünden hiçbir farkı yok.

Çünkü orada hiç toplu taşıma yoktur, araba kullanmayı bilmiyorsan yaşayamazsın. O nedenle kadını, erkeği bilir ve kullanır.

Biz toplum olarak, erkeklerimizi ne kadar hür ve kendine güven içinde yetiştiriyorsak, kadınlarımızı bunun tam tersine çekingen, pısırık, korkak, tırsak ve özgüven yoksunu olarak baskı altında yetiştiriyoruz. Bu baskıyı da onlara ömür boyu uyguluyoruz.

Bu baskının en önemli kanıtı da kadına uygulanan şiddettir. Hergün üç beş kadın cinayeti neredeyse vakayı adiyeden sayılır oldu. Sonu cinayete varmayan dayak ve şiddeti hiç saymıyoruz bile.

Bu baskı şu anda, bu forumda ve bu başlıkta da malesef mevcuttur.

Beşikten mezara kadınlarımıza uyguladığımız bu baskı neticesinde gelişen çekingen, korkak, pısırık, tırsak ruh hali beraberinde, doğal olarak, panik ve panik atak davranışları getiriyor. Haliyle sadece araç kullanmakta, gaz ve freni karıştırmakta değil, hayatın herhangi bir alanında krizle karşılaşıldığında sükunetini ve öz güvenini koruyan davranışlar yerine kadınlarımızda malesef panik atak ve kontrolsüz davranışlar görüyoruz.

Malesef bunun sorumlusu bizleriz ve kültür haline getirdiğimiz, kısıtlayıcı, dışlayıcı ve baskıcı (hatta yerine göre dövücü ve öldürücü) davranış ve yetiştirme tarzımızdır.

Benim karşılaştığım yabancı kadınlar, bizim kadınlarımıza göre daha bir özgüven sahibi kimseler. Daha üstün özellikleri olduklarından değil, sadece "Biz insanımızı, malesef, bu hale getiriyoruz!" demeye çalışıyorum.

Özgüven sıkıntısı yaşamayan hatunların çok güzel araba kullandıklarını gözlemliyorum.

Sorunlu araç kullanan kadınların da çok büyük ihtimalle özgüven noktasında sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Zaten direksiyona yapışık gitmeler falan da bence bu sıkıntının bir dışavurumu.

Sonuçta bu özgüven eksikliğinin suçlusu yine bütün bir toplum olarak bizleriz. Malesef insanımızı, özellikle de kadınlarımızı, çok kötü yetiştiriyor, bu hale getiriyoruz.

Ama yine de kamikaze gibi makas atarak ticari araç kullanan apaçiler yerine acemi kadın sürücülere bin defa razıyım.

• Bİraz gülelim. 1.51deki garaja girmeye çalışan bu işin profesyoneli.Saygı duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Bİraz gülelim. 1.51deki garaja girmeye çalışan bu işin profesyoneli.Saygı duyuyorum

Amanin bu da ne, gozlerimden yaslar geldi, nasil basarmislar bunlari boyle!!!!!!!!!!!!

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.