Şimdi Ara

Bayan eleman aranıyor (İş ilanları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün iş ilanlarındaki korkunç bir detaya değinmek istiyorum. Askerden geldiğimden beri iş arayan birisiyim. Şükür bu dertten kurtulmak üzereyim. Fakat 3 ay boyunca "her gün" şehrimdeki yeni iş ilanlara bakarak sürekli gördüğüm bir durum oldu. İlanlardaki şu iki satır aşağı yukarı her ilanda bulunmakta.

- Tercihen bayan.

- BAYAN

Şu iki satırın aslında farkı var. Üstteki eğer sizinle aynı özelliklere sahip bir bayan bulursak bayanı tercih edeceğiz demek. (Gizli abazalık) Alttaki ise "büyük harflerle" libidosu tavan yapmış bir iş verenin yazdığı BAYAN kelimesi. ( Potansiyel suçlu)

Tabii bu durum benim ilgimi çekmesi sonrasında facebook iş ilanları sayfasında fake bir kadın hesabıyla bir test yaptım. Önce bir başka gün kendi hesabımla iş aradığımı, Detaylı şekilde mesleğimi özelliklerimi yazdım bekledim cevap yok.

Daha sonrasında bir fake kadın hesabıyla sadece "Çalışabileceğim bir iş arıyorum" yazdım. Böyle bir iş yağmuru göremezsiniz. Yorumlarda güzel dilek dileyenlerinden tutunda özelden mesaj atıp elinden geleni yapacaklarını söyleyenine kadar koca koca adamlar mesajlar attı.

Gerçekten üzücü. Asistan, Sekreter veya ofiste abla görevini gören kişiler için vasıfsız bir kadın tercih edilebilir elbet ama öyle bir işler var ki depocuya bile bayan eleman arıyorlar. Web tasarım ilanına giriyorum gene bayan eleman. Tercüman ilanına giriyorum gene bayan eleman. Niyetler o kadar belli ki aslında.

Siz çabalayın birşeyler öğrenin kendinizi geliştirin. Ama bir kadın sadece güzelliğiyle işinizi kapabilir

• dünya kadar malın olacağına fındık kadar
  • bu tarz ilanları görünce yıllar önce izlediğim Şahin K'nın oynadığı filmde dediği söz aklıma delir: "Bir sekreter bulsam hem s. hem çalıştırsam."
    bir de bu tipler aklıma gelir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosisvesalam -- 10 Şubat 2019; 0:29:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş İlanları
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.