Şimdi Ara

Bayan Bilgisayar Mühendisleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayan bilgisayar mühendislerine bakış açınız nedir ve sizce bu sektör bir bayan için uygun bir meslek mi, çalışma alanı açısından herhangi bir dezavantajı var mı?

• Em onu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayan kokusu aliyorum

• Bayanlar için uygun mesleklerden biridir diye düşünüyorum

• Sanki otomotiv mühendisligi gibi sormuşsun

Bayanlar nolur otomotiv mühendisliği yazın bolumde kız yok lutfen Geberiyoruz

• masabaşı iş. cinsiyet fark etmez bunda
  • Ben ne bileyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farketmez ki bilgusayar mühendisliğinde. Sadece erkekler olacak diye bir şey yok. Gayet normal karşılarım yani kadın bilgisayar mühendisliğini.

• Burdan bayan arkadaşlara sesleniyorum yurdumun mühendislik fakültelerine bekliyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidip amele mi olsun kız bilgisayar mühendisliği gayet ideal
  • Arkadaş sanırım bayan ve meslek seçimi öncesinde kafasına takılan bir sorunu paylaşmış. Hemen em onu tarzı yorumda bulunan arkadaşlar bu forumun sadece ergen abaza erkek topluluğundan oluşmasının yegane nedenidir.

Sorunuza gelirsek ben de fark edeceğini düşünmüyorum, hatta artısı bile olabilir.
  • ,Değil yetiştiremezler.

Çünkü bu iş sürekli kendisini güncelleten bir iiş.
  • Bence yaraticilik ve aritmetik zeka isteyen bir is. Cogu bayanin bilgisayarada ilgisinin olmadigini dusunursek cok da uygun degil bence.

• Bayanlar halkla ilişkiler veya evrak işleri gereken gereksiz işler dışında tamamen kullanışsızdır.
    Genelde bir kuruma alınacak bayanlar sadece goruntu için alınır
    Çunku:
    Kadınlar soğukkanlı değilllerdir
    Stres ve baskı altında çalıştıramazsınız
    Teknik yetenekleri çok zayıftır
    Hızlı karar verme nekanizmaları... Neyse ona hiç girmiyorum

Size tavsiyem sağlık gibi hizmet sektorunde iş bulmaya çalışmanız.

• Eskiden hoşlandığım( hala aklımda) kız itü bilgisayarda okuyor. O aklıma geldi şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 2 Haziran 2014; 22:56:13 >
  • tek söyleyebileceğim şey programın arayüz ve tasarımı gibi moda ile benzer işlerde kullanılabilir. ama yazılım veya ağ sistemlerinde stresten dolayı çalışamazlar. bilgisayar müh. gibi zor bir mühendis bir bayan için iki kat daha zordur.

gelsinler notları başka kimlerden alacağız. müh fakültesinde bir sınıfta kız varsa o kızla muhabbeti olan o bölümü 4 senede bitirir. fakat sınıfta kız yoksa vay halimize.
    mühendislikte kız = not
  • quote:

Orijinalden alıntı: sherntey

Merhaba, şuan zaten sağlık sektöründeyim. Daha açık belirtmek gerekirse tıp okuyorum ve eğitimimin yarısında bırakma kararı aldım. 24 saat hasta insanlarla, vicdanen rahatsızlık duyarak çalışmak yerine farklı bir alternatif arayışındayım.

Çünkülerinize cevap olarak genelleme yapmamanızı öneririm. Dediğiniz hususlar bazı erkekler için de geçerli olan şeylerdir. Bu yüzden kadın ya da erkek olarak değil birey olarak ele alın lütfen. Eğer bu mesleği seçersem ve çalışma arkadaşlarım da sizin gibi düşünürse bu benim için çok daha zor adımlar olacaktır.

Bilgisayar mühendisligi olur yani ama yazılım falan dersleriniz olacak bunlara karsi meraklı mısınız ?

Bayan bay ayrımı degil bu merakla ilgili bence

• quote:

Merhaba, şuan zaten sağlık sektöründeyim. Daha açık belirtmek gerekirse tıp okuyorum ve eğitimimin yarısında bırakma kararı aldım. 24 saat hasta insanlarla, vicdanen rahatsızlık duyarak çalışmak yerine farklı bir alternatif arayışındayım.

Çünkülerinize cevap olarak genelleme yapmamanızı öneririm. Dediğiniz hususlar bazı erkekler için de geçerli olan şeylerdir. Bu yüzden kadın ya da erkek olarak değil birey olarak ele alın lütfen. Eğer bu mesleği seçersem ve çalışma arkadaşlarım da sizin gibi düşünürse bu benim için çok daha zor adımlar olacaktır.

Ben bilgisayar mühendisliği okumuyorum ama az çok bolum hakkında ilgiye sahip olduğumdan az çok bilgim var, bende başka bir tenik bolum öğrencisiyim.
    Bir işi yapmadan önce kendinize şu soruları sorun
    1-bu işi bir anlık hevesle mi istiyorum yoksa bu benim hayalim mi?
    2-beklemediğim şeylerle karşılaşmaya hazır mıyım?
    3-bu işe yatkınlığım ne kadar?
    4-duşuk ucretle çalışabilirmiyim?

Bu sorulardan birinin cevabı hayırsa hiç bulaşmayın derim

• quote:

Tıp bırakılıp mühendis olunur mu hocam etmeyin.Eğer bilgisayara biraz ilginiz ve girişkenliğiniz varsa eyvallah ama bilgisayara ilginiz yok ise tıp sizin için bulunmaz bir nimet.sanırım 3.sınıftasın 3 sene daha dayan 2 sene tus derken meyve toplamaya başlarsın çok güzel hayatın olur mühendisliği amerikada yapmayacaksan bu işten düzgün para kazanamazsın ama doktor olursan para ile oynarsın ve birçok ayrıcalığın olur.hangi üniversite de okuyorsun?

• quote:

4.sınıfım. Tabiki dedikleriniz mantıklı şeyler fakat bu için içerisinde olduğunuzda durum daha farklı oluyor. 4.sınıfa kadar bir şekilde geldim fakat iş pratiğe geldiğinde bana uygun olmadığını anladım. Sağlık sorunları olan bir ailede büyüdüm ve hayatımda her zaman sağlık sorunları yer alan insanların olmasını ve bu insanlara karşı sorumluluk sahibi olmayı istemiyorum. Maddi olarak belki daha az kazanırım fakat bireysel mutluluğumu öne çıkarıyorum. Para her şey fakat mutlu olunmadıktan sonra fazlalıktan başka bir şey değil. Bu arada eskişehir osmangazide okuyorum.

Tabi mutluluk daha önemli ama kariyer açısından tıp mühendislikten daha iyi(türkiye için konusuyorum).eğer başarılı bir öğrenci isen amerikada y.lisans yapma ihtimalin olabilir senin açından daha iyi olur.mühendisler türkiyede kendine birşey katamıyor malesef mak.mühendisi olsun başka mühendisler olsun okul bittikten sonra özel şirkette autocad,solid ile birşeyler çiziyor üretim denen birşey olmuyor.inşallah istediğin olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.