Şimdi Ara

BAU Hukuk (Ücretli) Kontenjan dolmama sebebi ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ücretli kısmı tam 3 senedir kontenjanı dolmuyor. Ücretlide kontenjanı dolmayan tek üniversite de bu, sebebi nedir? Bir de diyelimki tm3 sıralamam 149k (150k barajı var)ve kontenjanı dolmamış bu üniversiteyi ben tercih etseydim ücretli hukuk kısmına yerleşir miydim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ek yerleştirmelerde belki ama sanırım en son giren kişinin sıralamasına yakın olmanız gerekiyor. ayrıca 149 bininci olup hukuk okursanız nasıl bir faydanız olur hukuka ben merak ediyorum

• Berbat bir üniversite çünkü.

• neden berbat?

• Hukukta 98 bin sınırı var o yüzden kontenjanı dolduramıyorlar

• gallantt G kullanıcısına yanıt
    Meraktan örnek üzerinden soruyorum. En son giren 90 küsür k ile girmiş ve kontejan açığı var ve ben 149k yım. Niye 90k ya yakın olmalıki sıralamam sonuçta kontejan açığı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangeer123 -- 7 Ağustos 2017; 0:46:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emekli Amiral kullanıcısına yanıt
    98k değil dostum 150k sınırı var.

• strangeer123 kullanıcısına yanıt
    yalnız yerleşememiş olman gerekiyor. bir yere kesin girecek misin

• strangeer123 kullanıcısına yanıt
    Hayır bau hukukta 98 bin sınırı var,140 kişilik kontenjan açtılar sadece 84 kişi ilk 98 bin içerisindendi yani sınır olmasa kontenjan full dolsa sıralama epey geriye gidecek

• gallantt G kullanıcısına yanıt
    ek yerleştirmede değil normal tercihlerde diyorum. yine de son giren kişinin başarı sıralamasına yakın mı olmak gerekiyor? Yoksa kontejan açığı var ise 149k ile yerleşilebiliyor mu?

bunu ilk defa senden duyuyorum dostum. Peki bu sınırı osym koymuyor muydu? Üniversitelerin böyle bir hakkı var mı ki?

• 42.200 lira olduğu için olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Amiral

Hukukta 98 bin sınırı var o yüzden kontenjanı dolduramıyorlar

Özel koşullarına baktım.

Şöyle diyor:

"Hukuk programlarına programın yerleştirme puan türünde başarı sırası 150 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır. (Okul birincisi kontenjanları dâhil.)"
  • osym’nin baraj sınırı 150k yani bu üniversitede kontenjan açığı var ise 149k bile olsan normal şartlarda girebiliyor olman lazım. Ama çok ilginç her sene bau hukukun kontenjan açığı var ve giren son kişinin başarı sıralaması da 98k altı hep. Yani kendileri de gerçekten bir sınır koyuyor gibiler. Ben bunu sadece osym yapabiliyor sanıyordum. kafam çok takıldı buna

anladım dostum teşekkürler bilgin için ama keşke bu üniler kendi internet sitelerinde de bunu belirtseydiler de insanlar boşu boşuna tercih yapmasalardı. herkes 150k barajı var sanıyor sadece.

• dostum yök atlastan nasıl bulabiliriz bu vakıf üniversitelerinin kendi baraj sınırlarını?

teşekkür ederim

• 4 sene için ne kadar ödeniyor toplamda? Merak ettim

• Hocam baüyü öven de çok yeren de. Çevremde 2 kişi gitti zengin oldukları için boş insanlardı ikisi de ama mutlaka iyi tarafları da vardır. Sebebini ise bilemem dediğinizin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.