1920x1080 oynuyorum msaa kapalı high ama dediğim gibi sadece single, multi yok birde oyundan atmasa sürekli, anlayın yani. FPS değerlerine fraps programı ile bakıyorum.
yani 6870cf ile 1680 high-ultra karisik msaa kapali 1gb bellek yeter herhalde single de. sagol yorumun icin.
claw5 adli programi deneyebilirsin. sol ustte gpu-cpu kullanimini ve sicaklik degerlerini % olarak gosteriyor. test istiyorsan iki oyunu da denemedim ama benchmark kismi diye birsey varsa yaparsin test bittikten sonra min-avg-max seklinde fps degerlerini gosterir.
COD da bütün özelliklere bakabilecegimiz bir program yokmu bu msı dan başka??
@kayisikent saol oyunu alayım 1-2 güne denicem paylaşırım bakalım 780 neymiş.
qdry
kullanıcısına yanıt
Biliyorum. Bende de aynı. Oyun donup kalıyor çalıştırmayı durduruyor sende de aynı problem mevcut mu?
PLayclaw ile kontrol ettim ekran kartı ram kullanımı 1012 mb gördüm, 960 mb tan aşağı düşmüyor zaten en düşük 35 fps ışıklı geniş ve kalabalık ortamlarda aksiyon olduğu zaman, en yüksek 60-70 arası fps bina içi, asansörle inerken filan. İşlemcide 4 çekirdek görünüyor ve çoğunlukla ikisine yükleniyor %80-90 bazen, diğer ikisine %20-30 seviyelerinde 6 çekirdek kullanmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: [darkness13]
Phenom II 1090T 4.0ghz, Vapor-X 1 GB 5870 975/1300 mhz, 4x2GB CL7 1600 mhz ram ve SSD ile high yapınca msaa kapalı, ortlama 40 fps single da. İşlemci sıcaklığı 46, ekran kartı sıcaklığı 62,5 dereceyi geçmemiş. İşlemci kullanımı %80 lere çıkmış oyun içinde.
Hocam bu söylediğiniz değerleri Ghosts'da mı alıyorsunuz yoksa BF4'de mi? İmzadaki sistemle (Ekran kartı ana sistemde takılıyken, bende de sizin gibi 1 Gb Sapphire HD 5870 Vapor-X var), 2k çözünürlükte Ayarların çoğu mediumda iken, (AA falan kapalı, sistemi kastırıcak ayarlarda Low'da) anlık takılmadan ötürü oynayamadım rahatça, 1 Gb bellek yetersiz geliyor.
Fakat Ghosts'da şimdilik sorun yok, BF4 için Min. 2 Gb bellekli kart gerekiyor Full HD çözünürlükte, yoksa anlık çakılma yaşamamak imkansız hale geliyor.
Oyundan atmıyor , donmada yok problemsiz , multiplayeri deneyemem demiştim.
buraoca2
kullanıcısına yanıt
BF4 te alıyorum dediğim değerleri ama single oynuyorum multi değil. PLayclaw ile kontrol ettim ekran kartı ram kullanımı 1012 mb gördüm, 960 mb tan aşağı düşmüyor zaten en düşük 35 fps ışıklı geniş ve kalabalık ortamlarda aksiyon olduğu zaman, en yüksek 60-70 arası fps bina içi, asansörle inerken filan. İşlemcide 4 çekirdek görünüyor ve çoğunlukla ikisine yükleniyor %80-90 bazen, diğer ikisine %20-30 seviyelerinde 6 çekirdek kullanmıyor.
quote:
BF4 te alıyorum dediğim değerleri ama single oynuyorum multi değil. PLayclaw ile kontrol ettim ekran kartı ram kullanımı 1012 mb gördüm, 960 mb tan aşağı düşmüyor zaten en düşük 35 fps ışıklı geniş ve kalabalık ortamlarda aksiyon olduğu zaman, en yüksek 60-70 arası fps bina içi, asansörle inerken filan. İşlemcide 4 çekirdek görünüyor ve çoğunlukla ikisine yükleniyor %80-90 bazen, diğer ikisine %20-30 seviyelerinde 6 çekirdek kullanmıyor.
Hocam bende Single'da oynuyorum, Multi'de zaten herşeyimin Low olması lazım ancak Ben neden bu rahatlıkta oynayamıyorum? Bir yerde farklılığımız var ama neden? 1 Gb ramden ötürü anlık çakılma yaşıyorum, kartın rami 2 gb olsaydı daha gidecekti ama
Anlık çakılmadan ötürü FPS 45'te iken (Gemi üzerindeki bölümde) sürekli anlık olarak 39-40-41-42 vs. gidip 45'i görüp tak diye 39'a çakılıyor yine (Bazen 35'e de anında düştüğü oldu).
İşlemci kullanımının etkisi Phenom II X4 ve üzeri rahatlıkla oynayabiliyor.
Bende de çoğunlukla 40-50 arası gidip geliyor. 1 gb ram yetersiz gerçekten tamamını kullanıyor oyun en az 2 gb olması gerekiyor. FPS durumu birazda beklenti sanırım ben öyle çok profesyonel oyuncu değilim 30 fps üzeri oynamak bana yetiyor. Eğer oyunda berbat bir optimizasyon yok ise high'da 30 fps üzerinde oynayamadığım oyun yok gibi bu da bana yetiyor. şimdi hatırlayamadım ama sanırım sadece splinter cell black list'te 30'un altındaydı fps.
quote:
Bende de çoğunlukla 40-50 arası gidip geliyor. 1 gb ram yetersiz gerçekten tamamını kullanıyor oyun en az 2 gb olması gerekiyor. FPS durumu birazda beklenti sanırım ben öyle çok profesyonel oyuncu değilim 30 fps üzeri oynamak bana yetiyor. Eğer oyunda berbat bir optimizasyon yok ise high'da 30 fps üzerinde oynayamadığım oyun yok gibi bu da bana yetiyor. şimdi hatırlayamadım ama sanırım sadece splinter cell black list'te 30'un altındaydı fps.
Hocam bende profesyonel oyuncu değilim, 30 FPS'nin biraz üzerinde kalsa yeterdi benim için, fakat Anlık çakılma olduğundan ötürü oynanmıyor bir türlü. Tam anlattığım şekilde gerçekleşiyor durum. Fareyi düz tutarken sorun yok, fakat sağa sola çektiğiniz zaman direk çakılıyor FPS. Batman AO'de de sorun yaşamadım, fakat Blacklist'te dediğiniz gibi kasma fazla oluyor. Ayar düşürmek gerekiyor.
BF4 harici aynı performansı alıyoruz gibi hocam, fakat neden BF4'te bu durum oluşuyor gerçekten merak ediyorum.
quote:
Phenom II 1090T 4.0ghz, Vapor-X 1 GB 5870 975/1300 mhz, 4x2GB CL7 1600 mhz ram ve SSD ile high yapınca msaa kapalı, ortlama 40 fps single da. İşlemci sıcaklığı 46, ekran kartı sıcaklığı 62,5 dereceyi geçmemiş. İşlemci kullanımı %80 lere çıkmış oyun içinde.
Dün işlemci ve ekran kartını default değerler alıp oynadım. Ortalama fps 30 yada altına düştü. Ekran kartı sıcaklığı 60-61 derecede. OC ile 40-45 fps arasıydı. Sıcaklıklarda da bariz bir fark yok. Bu oyunu OC ile oynayabiliyorum.
arkadaşlar gigabyte gtx770 kullanıyorum işlemcimde 4.2 ghz 4670k. single player da oyun 45 60 arası gidiyor ama 60 sabit olduğu çok olmuyo 64 kişi mutide ise sabit 60 fps oynatıyor max 50 ye düştü sizce bi saçmalık yokmu bu durumda?? herkes multide daha çok kastığını söylüyor oysaki...
quote:
quote:
Dün işlemci ve ekran kartını default değerler alıp oynadım. Ortalama fps 30 yada altına düştü. Ekran kartı sıcaklığı 60-61 derecede. OC ile 40-45 fps arasıydı. Sıcaklıklarda da bariz bir fark yok. Bu oyunu OC ile oynayabiliyorum.
Hocam ben HD 7970'e geçtim rahatladım, 2k çözünürlükte ne yapsam oynayamadım bir türlü, şimdi Ultrada rahatça oynuyorum
testlere devam arkadaslar..
Pazar günü GTX 760 ile test edip bilgileri paylaşırım dostum.
quote:
Orijinalden alıntı: Artech5
Pazar günü GTX 760 ile test edip bilgileri paylaşırım dostum.
ilgi icin tesekkurler. musait oldugunuz herhangi bir zaman paylasmaniz yeterlidir.