Şimdi Ara

Battlefield 2 1.41 yükseltmesi nasıl yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
22.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonbarbun isimli bir arkadaşımız turksdclan sayfasında aşağıdaki bilgileri vermiş. Buyrun bakalım belki faydası olur.

Battlefield 2'yi yükledikten sonra yamaları yüklediğimde sorunlarla karşılaşmıştım. Genelde sorun oyun açılırken masa üstüne atma şeklinde oluyor.

İnternetten araştırdam ve önerilen birçok yöntemi denedim. Tabi bu arada oyunu da birçok kez yeniden kurmak zorunda kaldım.

Arkadaşlar eğer oyunu 1.41 seviyesine yükseltmek istiyorsanız işte size tavsiyelerim (uzun uzun anlatıyorum ki herkes rahatlıkla anlasın):

1. Battlefield 2 oyununu temiz bir şekilde kurun. Hiçbir dosya veya krak mırak yüklemeyin. Eğer ekran kartınızda bir sorun yok ise oyunu bu şekilde tek oyuncu (single player) olarak oynuyor olmanız gerekir. Eğer bu aşamada açılmıyorsa büyük ihtimalle ekran kartınız yetersizdir. Oyunun readme kısmını okuyun. Ekran kartı uymuyorsa üretici sayfasına girin ve en son versiyon sürücüsünü yükleyin. Belki yine de en düşük seviyede oyunu çalıştırabilirsiniz.

2. Oyun çalışyor ama internetten çok oyunculu (multi player) oynamak isteyince kıl tüy key filan hatalı diyorsa forumda ultradeve arakdaşımızın tavsiyesini uygulayın. Alıntı aşağıda:
    GCW den indirdiğiniz mini image dosyasını daemon tools un sürücüsüne takın ve Y.A.S.U adlı programı çalıştırın.
    Bu adresten
    DAEMON Tools v3 & v4 ve Y.A.S.U v1.2.7050 (16-05-2007) adlı dosyaları

Buradan da
    Battlefield 2 [ALL] No-DVD/Fixed Image #3 adlı dosyayı bulabilirsiniz.

Edit:Unutmuşum BF 2 de ki CD key invalid hatasının sebebi windowsun kayıt defterindeki bir değer yüzündendir.Onu da Başlat>Çalıştır da REGEDIT yazdıktan sonra açılan kayıt defteride HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Electronic Arts\EA GAMES\Battlefield 2\ergc altındaki default anahtarını çift tıklayarak açıp mevcut değer yerine x9392 ile başlayıp devamında CD keyinizi birleşik ve büyük harflerle yazmanız sorunu çözücektir.
    ultradeve'nin anlattıklarına ek olarak açıklayayım.
    DAEMON Tools bir virtual CD oluşturuyor. Bunu çalıştırın ve sağ köşedeki ikona fare ile sağ tıklayın. Vitual CDROM tıklayın. Device 0 tıklayın. Mount image tıklayın. Daha önce kaydettiğiniz "Battlefield 2 [ALL] No-DVD/Fixed Image #3" yani "DVD_MINI.MDS" dosyasını bulun ve onu hayali cdroma yükleyin.

Durun iş bitmedi bundan sonra da Y.A.S.U v1.2.7050 (16-05-2007) programını çalıştırıp cloak tuşunu tıklayın.

2.Battlefield 2 ile ilgili yama (patch) dosyalarının olduğu yandaki sayfaya gidin sayfanın linki

Bu yamaları başka sayfalardan da indirebilirsiniz. Önemli olan yamaları full bile olsalar ilk versiyondan sona doğru teker teker yüklemek.

3."Battlefield 2 Patch 1.01" dosyasını yükleyin (13-17MB). Oyunu tek oyunculu çalıştırın. Çalışıyorsa tamamdır.

4."BF2_Full_13.exe" dosyasını (450MB). Oyunu tek oyunculu çalıştırın. Oyunu hala çalışanlar için aşağıda devam ediyoruz.

5.Sıra geldi "BF2_Patch_1.41.exe" yüklemeye. Onu da yükleyin (550MB). Tek oyunculu çalıştırın. Tamam.

6.Buraya kadar sorunsuz yükleme yapabildiyseniz şimdi de sıra oyunu net üzerinden oynamak için cd anahtar(key) sormayan server bulmaya geldi. Bunu oyunun kendi içindeki serverlerde de bulubilirsiniz diye düşünüyorum. B sayede oyunu çok oyunculu (multi player-MP) olarak da oynayabilirsiniz.

Bu anlattıklanları ben uyguladım ve oyunu çalıştırmayı başardım. Umarım sorun yaşayan arkadaşlar için de faydalı olur.

• hepsini yaptım ama 4. madde de yazım hatası olabilir mi BF2_Full_13.exe diye bi dosya yok senin verdiğin link de bf2_patch1.3.exe olmasın o büyüklüğü de 438 mb zaten senin dediğine benziyor şunu bi düzelt de bi bf2 oynuyum artık
  • Arkadaşlar daha önce de yazdığım gibi yamaları bir çok sayfadan indirmeniz mümkün. İsmi farklı olabilir ama sonuçta yüklemede benim denemiş olduğum sırayı takip etmenizde fayda var. Burada tek sorun büyük boyutta iki yama indirmenizin gerekmesi. Aslında normal şartlarda sadece full bir yamanın tüm eski versiyonları içermesi gerekir. ama ben denedim hatalar verince bu yolla yükleyebildim.

Incremental yamalar ise bir üst yamaya geçiş sağlar. Yani sizde 1.12 yama yüklü ise ve 1.2ye geçmek isterseniz sadece "Battlefield 2 Patch - Incremental Client Files (1.12 -> 1.2)" yüklemenizin yeterli olması gerekir. Bunun faydası Incremental yamaların küçük boyutta olması fullerin ise 500MB civarında olması.

Aşağıda battlefield için 2 ayrı sayfa linki veriyorum. yamaları buralardan da indirebilirsiniz.

http://battlefield2.filefront.com/files/Battlefield_2/Patches/Client_Files;7537

http://www.electronic-arts.de/publish/downloads/download_details.html?dlid=1618&spieleid=

bir de hatırlatma yapalım.
    oyunu her çalıştırmak istediğinizde Daemon Toolsa "Battlefield 2 [ALL] No-DVD/Fixed Image #3" yani "DVD_MINI.MDS" dosyasını yüklemeniz ve de Y.A.S.U adlı programı çalıştırarak cloak tuşuna tıklamanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fboncuk -- 11 Eylül 2007; 11:27:23 >

• sağol be kardeşim dediklerini yaptım şimdi ranked serverlarda bile oynayabiliyorum
  • usta key orjinal değil

oyunu kurarken mec buren malum dosyalarla kurmak zorunda kalıyorum bu senin dediğin temiz bir şekildenin içine girermi

böle olurmu boşunamı uğraşıyorum yoksa

dediklerini yaptım ama cd keyi kopyalamayı unutmuşum tekrar yüklüyorum bu arada server listesi çıkmadı mp için cd keydenmi kaynaklanıyor

ikinci kez deniyorum busefer olur inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanlızkurt_35 -- 18 Eylül 2007; 17:28:53 >
  • oyunu kurdum arkadaşlar ama hala cd key hatası veriyor

BF 2 de ki cd key invalid hatasının sebebi windowsun kayıt defterindeki bir değer yüzündendir.Onu da Başlat>Çalıştır da REGEDIT yazdıktan sonra açılan kayıt defteride HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Electronic Arts\EA GAMES\Battlefield 2\ergc altındaki default anahtarını çift tıklayarak açıp mevcut değer yerine x9392 ile başlayıp devamında CD keyinizi birleşik ve büyük harflerle yazmanız sorunu çözücektir.

bunuda yaptım ama yine olmadı

x9392XXXXXXXXXXXX

baştaki x küçükmü olcekti büyükmü ben küçük yazdım birde rank önemli deel int üzerinden mp de hagi serverlarda oynayabiliriz bunu nasıl seçecem yardımcı olabilirmisin
  • usta ranked serverlara giremiyorum cd key muhabbeti yapıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Max payne 1 ve 2 açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yalnızkurt eğer programın orjinal değilse sadece cdkey sormayan serverlerde oyun oynayabilirsin. Tabi buralardan alınan rütbelere de çok itibar etmemen lazım.
    cdkey somayan serverlardan birkaçı şunlar:

[MGN] KARKAND [FF OFF]
    [RUS] Bashtel BF2
    BF2 Free <Rus-Tula> Ranked

genellikle sürekli dolular. botlarla oynamaktan sıkılanlar için eğlenceli olabilir.
  • ranked lara katila bilmek icin orgianl keyin olmasi sart diger turlu belki unranked lara takila bilirsin
  • teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: Hakan_38

ranked lara katila bilmek icin orgianl keyin olmasi sart diger turlu belki unranked lara takila bilirsin

hakan bilader parsa da üye oldum bugün activasyon bekliom saolasın
  • oke sagol nickin ayni mi
  • ben oyunu yuklemiştim onceden sonrada crackli oyun sonra bu yukseltme yaptım burdan yapabileceğimiz birsey varmı yoksa silip tekrarmı yukliyim
  • arkadaşlar ben yama yüklemeye çalışırken "can't find install folder for battlefield 2" diye bir hata ile karşılaşıyorum.sorun nedir acaba? yamaya çift tıklayınca otomatik olarak yüklemeye başlaması lazım değil mi? yoksa yamayı direk battlefield klasörünün içine mi atmam gerek ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dagger84

arkadaşlar ben yama yüklemeye çalışırken "can't find install folder for battlefield 2" diye bir hata ile karşılaşıyorum.sorun nedir acaba? yamaya çift tıklayınca otomatik olarak yüklemeye başlaması lazım değil mi? yoksa yamayı direk battlefield klasörünün içine mi atmam gerek ?

Patch bf2 dosyasını bulamıyor. manuel olarak göstemen gerek
  • bu apachi helikopterlerinin olduğu yama hangisidir acaba? bu yamayı pc'ye nasıl kopyalacağız? yeni silahların olduğu yama.
  • ILK ONCE WINDOWSUNU FORMATLA SİL SONRA KUR BFV Yİ DAHA İYİ ÇAILIŞIYOR OYUN DAHA HIZLI OLUYOR
  • quote:

Orjinalden alıntı: dagger84

arkadaşlar ben yama yüklemeye çalışırken "can't find install folder for battlefield 2" diye bir hata ile karşılaşıyorum.sorun nedir acaba? yamaya çift tıklayınca otomatik olarak yüklemeye başlaması lazım değil mi? yoksa yamayı direk battlefield klasörünün içine mi atmam gerek ?

bendede aynı sorun olmuştu çalıştıra gir regedit yaz kayıt defteri düzenle açılıcak orda yandan \HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games\Battlefield 2 a gir orda ala sağ tıklayıp yeni dize değeri de ismini InstallDir yap sonra ona sağ tıkla değiştir de oraya oyunun yerini yaz C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2 gibi tamam de kapat olucak ozaman

• hort hort hort :)

Arkadaşlar bugün oynarken punk buster global ban uyarısı verdi şimdi hesabıma girdiğimde de daha bf2yi açarken server reddetti nickinizi diyor.
    ne oldu benim hesap gümledi mi?
    1.41'i daemon ve yasu ile oynuyordum.
  • Oyunu kaldır tekrar kur, punkbusterı güncelleştir. Olmazsa derdini şuraya anlat. Bf2142'de olmuştu bana ilk önce oraya sorunu ilettmiştim, sonra oyunu tekrar yüklemeyi denemiştim düzelmişti.

http://www.evenbalance.com/index.php?page=ttsystem.php&game=bf2
  • kayıt defterinde gerekli yere x9392 devamına kullandığım cd keyi yazmama rağmen önceden girdiğim serverda dahi cd key invalid hatası almaya başladım.ne yapabilirim arkadaşlar.?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.