Şimdi Ara

battery grip nedir nasıl kullanılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu konuyu anlamadım bi türlü internettede araştırdıım bulamadım
    battery grip nasıl şarj oluyo
    içine pil mi takılıyor
    yoksa batarya gibi bir şeyi mi şarj ediyosunuz

• hem pil ile çalışanı hemde batarya ile çalışanı var...Ayrıca dik kadray kullanırken gripte bulunan deklanşor düğmesiylede kolaylık sağlıyor. Makinanın eline daha rahat oturmasını sağlıyor.
  • + Ekstra batarya ömrü.

Genelde tüm "orjinal" gripler hem pille hem de bataryayla çalışır. Bazı yan sanayi gripler kendi aküsüne sahiptir ve direk kendini şarj ederiz.
  • FİYATLARI ne kadar bunların, canon 600D için düşünüyorumda.?
  • Sabrınız varsa çinden ebay üstünden alabilirsiniz.Ben 20 dolara aldım 5-6 ay oldu halen kullanıyorum.

Dik kadraj yaparken foto çekme tuşunun olması gerçekten çok büyük artı saglıyor. Benim için 60D ele daha rahat oturur bir gövde oldu. 70-200 varken daha rahat kullanıyorum.

Kutudan 2 adet makine pili alan yuva ve kalem pille yuvası çıkar. Pilleri normal şarj edip kızaklı yuvaya oturtur. Yuvayıda yerine oturttunuzmu tamamdır
  • http://www.turknikon.com/battery-grip-nedir-ve-ne-ise-yarar-2690
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

Sabrınız varsa çinden ebay üstünden alabilirsiniz.Ben 20 dolara aldım 5-6 ay oldu halen kullanıyorum.

Dik kadraj yaparken foto çekme tuşunun olması gerçekten çok büyük artı saglıyor. Benim için 60D ele daha rahat oturur bir gövde oldu. 70-200 varken daha rahat kullanıyorum.

Kutudan 2 adet makine pili alan yuva ve kalem pille yuvası çıkar. Pilleri normal şarj edip kızaklı yuvaya oturtur. Yuvayıda yerine oturttunuzmu tamamdır

Gelmesi ne kadar sürer? Gümrükte sorun olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mck94

quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

Sabrınız varsa çinden ebay üstünden alabilirsiniz.Ben 20 dolara aldım 5-6 ay oldu halen kullanıyorum.

Gelmesi ne kadar sürer? Gümrükte sorun olmasın?

65 günde battery grip ,reflektörüm 78 günde geldi biraz beklerseniz çok daha hesaplı alırsınız.

• konuyu hortlatmak istedimde yedek batarya olmadan bu batteri gripleri sadece kalem pillerle çalıştırılabiliyormu yoksa mutlaka 2 adet batarya mı lazım
  • Babakedi kullanıcısına yanıt
    aparatla beraber pil yatağı ve adaptör yatağı gelebilir.aldığın ürüne bağlı.örneğin aliexpresste hem batarya hem pil yatağını yaında veren satıcılar var.mutlakadan ziyade daha uzun ömürlü olması açısından çift batarya yoksa zaten tek batarya takılıyo alete.sırf tutuş için bakıyorsan değişik aparatlar mevcut
  • montevo kullanıcısına yanıt
    https://m.tr.aliexpress.com/item/32503949136.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productSubject=new-1Set-Link-Kit-Wireless-RF-Transmitter-and-Receiver-Module-for-Arduino-ARM-MCU-Remote-Control&spm=2114.13010208.99999999.264.5ViZnk&#autostay

aliexpress den bu ürünü gördüm 18 dolar TR de 110 TL den aşağı bulamadım bu üründe var mıdır mesela aparatı

tutuş için nasıl aparatlar vardır acaba link varmı elinde

• montevo kullanıcısına yanıt
    Ben açıkcası yedek güç olarak görmüyorum full şarjla pilimi tüm günlük gezide bitiremedim hiç

Tutuşu rahatlatıyor titremeyi azaltıyor diye yorumlardan etkilendim yoksa bunu taşımak da bir eziyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babakedi -- 6 Ekim 2016; 11:28:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.resim çekim sırasında titremeyi artıracağını pek sanmıyorum

İlk resimdeki de zarar vermez mi ki taşıma sırasında

• Konuyu hortlatmak istemezdim fakat bu battery grip nedir konusunun altında, battery grip'ler makinenin içindeki orijinal batarya olmadan da çalışmasını sağlıyor mu? Sorusu iyi olurdu diye düşündüm. Kullananlar bilgilendirebilirse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustFortune kullanıcısına yanıt
    Batery grip i makineye takabilmeniz için makinenin içindeki bataryayı çıkartmanız gerekiyor.Makinenin batarya yuvasına takılıyor batery grip. Batery grip içerisine pil ya da batarya takılabiliyor. İnternetten fotoğraflarına bakarsanız L harfi gibi bir şekli var. Pil yuvasına giren kısımlarda makinenin enerjisini sağlayacak uçlar mevcut.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.