Şimdi Ara

BATIKENT-ERYAMAN ARASI CEZA**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilenler vardır, ankara merkez veya batıkent tarafından eryamana gelirken anayolda 70 hız sınırı var.
    ceza geldi bugün elime 290tl
    Gelen ceza kağıdında hız 80 yazıyor.
    Araç fiat doblo ama kamyonet ruhsatlı.

10 km fark varsa 290tl anormal değil mi?
    hesaplaması nasıldı bunun.Çok fena oturdu yalnız aman diyorum bu kadar saçma bi hızdan bile bu kadar paraya yazık.

(düzenleme: Ceza kağıdı resimleri konunun alt taraflarında mesajımda mevcuttur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1312K -- 8 Eylül 2011; 11:32:07 >

• Hız sınırını %10 ile % 30 arası aşmak... 140 TL
    Hız sınırını %30'dan fazla aşmak... 291 TL

Ya hızınız 92'den fazla idi
    Ya da radarı koydukları yerde hız limiti 50 idi

İkisi de değil ise, hız limit 70 ise ve sizin elinizdeki makbuzda 80 km/h yazıyorsa itiraz etme hakkınız olabilir. Cezanız bir alt kademeye düşürülebilir
  • Trafik isiklarina, yaya gecitlerine ve kavsaklara yaklasirken hiz limiti 50'ye duser.
    Tabelalardan bir kontrol edin bakalim oyle yerler var mi guzergah ustunde.
  • yol en az 4 şeritli olmakla beraber kameraların bulunduğu tepemizdeki kale şeklindeki direğin ortasında devasa bir 70 tabelası var.
    +herzaman bende hızımı 70e sabitleyip geçerim bu yoldan herkes yanyana sabit hızda olur zaten ve çok geçmişliğim var yoldan. Cezada yemedim hiç.
    cezanın kesildiği günü hatırlıyorum evet biraz hızlı gidiyordum.

Yani hız sınırı 70 dir 70 yazdığına göre 50 olamaz. kavşak, yaya geçidi vs... bulunmuyor zaten koskoca düz yol.
    ceza kağıdını taratıp koycam konuya.önce aletin sürücüsünü yüklemem gerek.
  • İyi ki var şu 70 tabelaları yoksa millet şehir içinde olduğunu düşünmeden yol geniş ve düz diye 140-150 basmaya ne kadar meraklı.
  • geçmiş olsun. yanlış hatırlamıyorsam kamyonet tipi araçlar için hız sınırları daha düşük tutuluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

İyi ki var şu 70 tabelaları yoksa millet şehir içinde olduğunu düşünmeden yol geniş ve düz diye 140-150 basmaya ne kadar meraklı.

arkadaşım zaten can sıkıcı bir durum iğneleme yapma 140-150 değil 80.
    hatasız kul gibi damlama konuya arkadaşlardan durum hakkında bilgi almak için konu açtım buraya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    antalya - avsallar arası ulaşım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ticari araçlar için hız sınırı yasal limitin 10 km altında
  • hız sınırı 70 orda itiraz hakkını kullan az para değil...
  • Gelen ceza kağıdının resimleri.
    Resimler biraz büyük tıklayıp bekleyin açılır.

Benimde aklıma takılan dediğiniz gibi ruhsatta kamyonet olarak geçtiği için araç tabelada 70 hız sınırı olmasına karşılık benim hız sınırım daha düşük ve %30luk sınırı geçmişmi oluyor.
    Durum görüldüğü gibi hız sınırı 70. Ruhsatım kamyonet. Yaptığım hız 80 ve aldığım ceza 290.

Bu arada cezayı takan kişinin ismini kapatmadım trajikomedik. Hasan Tak Kaç.

• takıp kaçıyor hasan abiii
    orjinal olmuş gerçekten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drkrex -- 8 Eylül 2011; 11:43:38 >
  • Cok emin olmamakla birlikte ben soyle biliyorum;

Ruhsat kamyonetse ticari arac yani ordaki hiz sinir limitiniz 60 dir.

60 x %30= 18

60+18=78 ve sizin yakalandıgınız hız 80 yani %30 u asmıssınız .

dediğim gibi kesinlikle boyledir demiyorum ama bu mantıkla yediginiz ceza dogru oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeN()

Cok emin olmamakla birlikte ben soyle biliyorum;

60 x %30= 18

dediğim gibi kesinlikle boyledir demiyorum ama bu mantıkla yediginiz ceza dogru oluyor.

bu ruhsat işi çok fenaymış.hız sınırını geçmeyince hiç sorun yok.Az geçiyorsun adam plakadan bakıyor bilgilere bide kamyonet çıkıyor 4x4 ceza.
    bu kadar yüksek cezalar olduğunu bilmiyordum.Daha doğrusu hız cezasını sadece iki kategoriye bölmek yerine 5e 10a bölmüşlerdir diye düşünüyordum.
    Yani şimdi ruhsat yüzünden hadi onu geçtim kamyonet ruhsatlı haliyle 2km yüzünden fazladan giren paraya çok kötü.
    +kesin ben 78 le geçtim ordan adam yuvarlamış 80 e ahh hasan ahhh facebook ta bulcam seni

VE artı olarak madem kamyonet hız sınırı daha düşük yazın kardeşim oraya banane yazın. ceza girdiya nasılsa hepsine isyanım var be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1312K -- 8 Eylül 2011; 11:54:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1312K

quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

İyi ki var şu 70 tabelaları yoksa millet şehir içinde olduğunu düşünmeden yol geniş ve düz diye 140-150 basmaya ne kadar meraklı.

arkadaşım zaten can sıkıcı bir durum iğneleme yapma 140-150 değil 80.
    hatasız kul gibi damlama konuya arkadaşlardan durum hakkında bilgi almak için konu açtım buraya.

Sizin 140-150 ile gittiğinizi iddia etmedim zaten genel konuştum. Ayrıca kimin hangi konuya mesaj yazıp yazmayacağını belirlemek yalnızca yöneticilerin yetkisindedir. Sinirlenmeye gerek yok hem forumda hem trafikte.
  • quote:

Bu arada cezayı takan kişinin ismini kapatmadım trajikomedik. Hasan Tak Kaç.

Yarıldım yav

Bu arada canın sağolsun...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KeN()

Cok emin olmamakla birlikte ben soyle biliyorum;

60 x %30= 18

bu ruhsat işi çok fenaymış.hız sınırını geçmeyince hiç sorun yok.Az geçiyorsun adam plakadan bakıyor bilgilere bide kamyonet çıkıyor 4x4 ceza.
    bu kadar yüksek cezalar olduğunu bilmiyordum.Daha doğrusu hız cezasını sadece iki kategoriye bölmek yerine 5e 10a bölmüşlerdir diye düşünüyordum.
    Yani şimdi ruhsat yüzünden hadi onu geçtim kamyonet ruhsatlı haliyle 2km yüzünden fazladan giren paraya çok kötü.
    +kesin ben 78 le geçtim ordan adam yuvarlamış 80 e ahh hasan ahhh facebook ta bulcam seni

VE artı olarak madem kamyonet hız sınırı daha düşük yazın kardeşim oraya banane yazın. ceza girdiya nasılsa hepsine isyanım var be.

ya 140-150 yada ne biliyim o yolda 120yle falan yakalansanız iyi olmuş kamyonet o yolda 120 ile gidlir mi dicem ama boyle 80 le yakalanıpta 290 ytl ceza gercekten uzucu oluyor :)). Birde aklınızda bulunsun cezayi belli bir sure icinde (15 gun olabilir) oderseniz indirimi var.

• evet 220 lira gibi birşey ödüyorum herhalde acele etmeliyim.
    bu arada engişdene nickli arkadaşım trafikte sakindim gayet.
    ama cezayı yiyince insan agresif bi yapı alıyor gördüğün gibi kusura bakma.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım! <---(Adettendir.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.