Şimdi Ara

Batıdaki asgari ücretli Türkiye'deki 7500 TL gelirli kişiyle aynı güce sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eleştirilen Almanya - Hollanda - Amerika gibi ülkelerde asgari maaş yaklaşık 1300-1400 dolar/euro civarında.

Bu ülkelerde 900 dolar/euro olan bir ürün Türkiye'de 5000 TL'den satılıyor. Avrupa ve Abd'de 900 dolarlık ürünün fiyatı asgari maaşın %70'i kadar yaklaşık olarak.

Yaklaşık olarak 1300-1400 dert etmeden kabul edersek batı asgari maaşını. S8+'ın fiyatını 1.5 ile çarptığımızda evrupa ve emerika maaşı çıkıyor.

Türkiye'de aynı ürün S8+ 5000 TL. Bunu 1.5 ile çarpacak olursak;

7500 TL yapıyor. İşte alım gücü ve ona göre maaş böyle belirlenir. İyi günler. Asgari ücret 7500 TL'ye çıkartılırsa ekmek 5-6 TL olur tabi. Burada kastettiğim şey asgari ücretin arttırılması 7500 TL olması değil. Avrupalı vasıfsız bir gencin bir burger işinde Türkiye'de ömrünü çürütüp akademisyen veya üst düzey bir devlet görevine gelmiş bir kişiyle aynı maddi hatta bir çoğuna göre daha iyi bir imkana sahip olması.

Bir türk askeri , türk polisi kelle koltukta ölümle burun buruna terörle görevini idame ettirmeye çalışırken avrupalı bir ergene göre en az %30 daha az kazanıyor ve az konfora- imkana sahip oluyor.

Zira unutmayın arkadaşlar Türkiye'de 7500 TL alan kişi ile Almanya'da 1300 euro alan kişi aynı alım gücüne sahip.
    Ben burada asgari ücret artsın 7500 TL olsun demiyorum avrupayı ve batıyı eleştirirken unutmayın onların asgari ücretlisi Türkiye'de 7500 TL kazanan adamla aynı yaşam konforuna sahip bunun farkında olun diye yazıyorum.

Artık yapılması gereken asgari ücrete ufak tefek vb. zamlar, köprüler, sadece daire tipinde inşaatlar değil paramızın değerini arttıracak ihracat kaynakları oluşturmalıyız dünya çapında öğrencileri,yatırımcıları,parayı,eğitimi,bilimi transfer etmeliyiz. Artık imam hatipler değil ilahiyat- inanç ideolojileri okulları olmalı artık okullarda sünni veya şii islam dersleri değil İslamiyet Bilimi - Alanı olmalı. Artık fen liselerini arttırmalı diyaneti küçültmeliyiz sadece İslamiyetle uğraşan imamlar değil bir çok inançla uğraşan inançlar hakkında tavsiyelerini emirlerini iyi bilen ibadi görevleri yerine getirebilecek ilahiyet uzmanları,akademisyenleri , öğretmenleri ile insanlara ibadetlerini yapma imkanı sağlamalıyız

Gavura , gavurun tekmesinde tekme vurduğunu sanan milliyetçi insanlarımız orada aldıkları 1300-1400 euro/dolar maaşla Türkiye'de 7000-7500 küsür TL maaş alan kişiyle aynı kalitede,standartlarda hayat yaşıyorlar. Bu gavura vuran arkadaşlar gavurun desteğiyle,eliyle Türkiye'de akademisyenlerin, uzun süre çalışmış hakim ve savcıların maaşlarından daha fazlasını,daha fazla alım gücünü orada hiçbir vasıfa sahip olmayarak alabiliyorlar.

Utanmadan bir de utanmadan gavurun memleketinde gavur sayesinde aç kalmayıp adam gibi yaşayıp insanları gavur, gavura vurmak gibi ötekileştirip kendilerini bir şey sanıyorlar.

7500 TL'yi ülkemizde nimet denecek düzeyde bir maaş ve alım gücü sunuyor. Bu maddi ve yaşam imkanına Almanya,Hollanda, Amerika gibi ülkelerde eli kolu olan çalışabilecek nitelikte olup felçli olmayan herkes faydalanabiliyor. Yani batıdaki bir asgari ücretli, sadece insan olma vasfı sayesinde Türkiye'de 7500 TL kazanan biriyle aynı maddi yaşam gücüne sahip olabiliyor.

Tek başarısı sigorta kaydı yapabilecek yaşını sağ sağlim tamamlamış olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 31 Mart 2017; 17:42:28 >

• Doktor anca alıyor o parayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel kafalar. neden evet sorusuna "ülkem için evet" diyenlerden farkınız yok.
  • Abi oradan 3 ekmek verir misin ?

Al bakam yeğen..

Ne kadar abi ?

21 TL yeğen.
  • Haydar Baş misali maaş artışı teklif etmekle bir çözüm bulunamaz. Bu sefer de diğer fiyatlar o oranda artar. Önemli olan paranın değerinin artması, vergilerin düşmesi. Türk Lirası Dolar karşısında eşit bir seviyede olsaydı aynı telefonun Türkiye'deki fiyatı en fazla 1300 TL olacaktı, farkın sebebi de TRT payı, vergi fazlalıkları.
    Mantık olarak cep telefonunu baz almak yanlış bana göre, et, süt, kira gideri, giyim gideri gibi kalemler üzerinden kıyaslama yapmak gerekir, bunlar daha temel ihtiyaç. Bizim millete de iyi yerleşti "iPhone fiyatı üzerinden ilke refahı tahmini".
  • Batıdaki asgari ücretli Türkiye'deki 7500 TL gelirli kişiyle aynı güce sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 30 Mart 2017; 20:26:25 >
  • Ben maaş arttırılmalıdır demiyorum avrupada asgari ücret alım gücü ve dolar/euro kuruyla bu şekilde.

İşte bu 7500 TL gerçek enflasyonun göstergesidir.Yoksa bende biliyorum maaş arttırmak çözüm değil. Asgari ücret bir standart fayda değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asgari ücret dolarla verilmelidir. 1404TL÷güncel $ kur= X $ şeklinde. O zaman bu cahiller biraz uyanır durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartenes -- 30 Mart 2017; 20:28:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Haydar Baş misali maaş artışı teklif etmekle bir çözüm bulunamaz. Bu sefer de diğer fiyatlar o oranda artar. Önemli olan paranın değerinin artması, vergilerin düşmesi. Türk Lirası Dolar karşısında eşit bir seviyede olsaydı aynı telefonun Türkiye'deki fiyatı en fazla 1300 TL olacaktı, farkın sebebi de TRT payı, vergi fazlalıkları.
    Mantık olarak cep telefonunu baz almak yanlış bana göre, et, süt, kira gideri, giyim gideri gibi kalemler üzerinden kıyaslama yapmak gerekir, bunlar daha temel ihtiyaç. Bizim millete de iyi yerleşti "iPhone fiyatı üzerinden ilke refahı tahmini".

Haydar baş asgari ucret icin kaynaklarını ortaya koydu.İki dk açıp bakın

• Alış gücünü saçma sapan şeylere yorarak hesaplama yapma ama. Evet asgari ücret düşük ama 7500 lira ne demek.

Türkiyede elektronikte saçma sapan vergiler olduğu için o cihazlar o fiyatlarda. Onun dışında ihtiyaç açısından her şey daha ucuz o kıyasladığın ülkelere göre.

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Evet, geçen sene ya da önceki sene açıklamıştı. Bana mantıklı gelmeyen bir açıklamaydı, ekonomiden fazlaca anlamasam da "devlet geliri" olarak saydığı argümanlar tutarsızdı diye hatırlıyorum.
  • Beyinler uçmuş la bura Avrupa mı artık orta doğu ülkesi olduk biz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AB üyesi ülkeler içinde en az asgari aylık maaş 235 ile Bulgaristan olurken en çok asgari aylık maaş bin 999 avro ile Lüksemburg oldu. Türkiye’de asgari ücret bugünkü kura göre yaklaşık olarak 357 avro.
    2017 AB Asgari Ücret Sıralaması (Avro):

Lüksemburg 1.999 Avro
    İrlanda 1.563
    Hollanda 1.552
    Belçika 1.532
    Almanya 1.498
    Fransa 1.480
    Büyük Britanya 1.397
    İspanya 825
    Slovenya 805
    Malta 736
    Yunanistan 684
    Portekiz 650
    Estonya 470
    Polonya 453
    Slovakya 435
    Hırvatistan 433
    Macaristan 412
    Çek Cumhuriyeti 407
    Letonya 380
    Litvanya 380
    Romanya 275
    Bulgaristan 235

bu tabloya göre Türkiye'de asgari ücret 700 avro olmalı, koskoca Türkiye çalışan işçisine kıçıkırık yunanistan kadar asgari ücret ödeyemiyorsa daha doğrusu ödemek istemiyorsa yazıklar olsun kimse kalkıp da bir daha Türkiye büyük ülke büyük devlet demesin, vatandaşa bu ücreti reva gören soytarı takımına işçinin emeği üzerinden kazandıkları paralar haram olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 31 Mart 2017; 10:35:6 >

• Biz bunu düşünememiştik eyw - Devlet

Allahım sabır ver.

Devletin parası yok böyle bir artırım için.

• Onun paranın değeri ile de alakası var hocam. Mesela bugün Euro 2 tl olsa asgari ücret sabit kalır ama 600 euroya kadar yükselmiş olur asgari ücret.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuicklyMove

Biz bunu düşünememiştik eyw - Devlet

Allahım sabır ver.

Devletin parası yok böyle bir artırım için.

Ben biliyorum böyle bir imkan olmadığını insanlar Almanya,Hollanda, Amerika'ya laf geçirirken düşünsünler diye yazdım işte alım gücü hesabı ile bizdeki enflasyon,vergi vb. hepsinin toplamı ile ortaya çıkan tablo bu işte.

Allah'tan sabır değil huzur,yatırım,sağlık isteyin bop engellensin bitsin deyin.
  • İşte bizim memleketin sorunu insanlar cahil olduğu konularda umursamadan bilgi sahibiymiş gibi konuşabiliyor.
  • neden yapsinlar ki halk halinden memnun vergiler olmasa bu kadar cok bi nebze alim gucu yukselir

• batık Yunanistan kadar alsak oda kafi asgari ücret olarak ama maalesef batıklar kadar bile alamıyoruz maaş batığın batığının batığının batığı konumundayız asgari ücret konusunda maalesef.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    kafana hayranım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.