Şimdi Ara

.bat dosyası dos penceresi acılmadan calısırmı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hazırladığım cd menusunden bazı .bat dosyalarını cagıracam.bu script içersindeki komutların ekrana cıktıları yok ve olusabılcek cıktılarıda > nul 'a yonlendirdim. fakat her sekilde ekranda 0 cıktı bile olsa dos penceresi acılıyor.dos penceresi acılmadan .bat dosyasını işletmenin bir yolu varmı. suanda bulabıldıgım en yakın cozum dos penceresini minimize baslatmak ,işi bitince kendi kapanıyor.fakat daha oncede dediğim gib benim amacım dos penceresinin hiç acılmaması ve ya hiç görünmemesi.yardımcı olabılecek veya bu dos komutlarını baska bir yontemle işleten bir fikir verbılecek arkadas varsa cok sevinirim.

• yolu yok
    bir program yazılması lazım. istersen bir el atarım. ama bana biraz daha bilgi ver
  • @echo off
    echo off
    start submenu\menu1.exe
    pv -ckf menu.exe -d"3000" > nul
    exit

script bu
    menuyu hazırladıgım programda bir noksanlık var onu telafı etmeye calısıyorum.cok profesyonel bir yazılım değil pratik bir sekilde göresel işler cıkartmanı saglıyor bu yuzden ondan vazgeçmek istemiyorum.soyle bir sorun var hazırladıgım bir menuden diğerine gecerken arada bosluk olusuyor.yani birinci menuyu tamamen kapattiıktan sonra, ikincisini acıyor.ben 2.menu acılmadan 1. menun kapanmasını istemiyorum. yani 2. menu acıldıktan sonra 1.menu arkada sesizce kapanacak.buyuzdende 2.menuyu cagıracak butona basıldıgında yukardaki scripti calıstırıyorum. pv.exe komutu kapatmak istedğim calısan menu.exe dosyasını belirlediğim süreden sonra kapatıyor.ama dediğim gib tum bu işlemler dosda geceklestiği için dos penceresi altda sırıtıyor.yardım dokunursa cok sevinirim msn adresim Timosm@hotmail.com

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 22 Nisan 2005, 18:04:24 >

• Farklı bir program kullanılarak CMD.exe nin Percere Handle i yakalanarak Task Da gizlenebilir belki.Uğraşıyorsanız Bizleride bilgilendirirseniz Sevinirim .
  • netde uzun bir araştırmanın sonucunda ücretsiz bir utility buldum.tüm windows serilerinde calsıyor.ismi NirCMD
    uygulanıs sekli soyle :

NirCMD exec hide "DOSYANIZ.BAT"

boylece bat dosyanızı dos penceresi acılmadan calıstırıyor.

ayrıca bunun dısında bir cok extra mahareti var cd romu acmak, monıtoru kapamak, sistem sesini acıp kapamak v.s

Download
    http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html

Katkıda bulunmak isteyenlere tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 23 Nisan 2005, 11:45:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

Farklı bir program kullanılarak CMD.exe nin Percere Handle i yakalanarak Task Da gizlenebilir belki.Uğraşıyorsanız Bizleride bilgilendirirseniz Sevinirim .

Birde senın dusudugune benzer bir komut daha buldum .Ekranda gorunen her pencereyi gizlemek,yerini değiştirmek , aktif /deaktif olayları ve daha fazlasını bununla yapabılıyorsun.ama sanırım win98de calısmıyor.(w98de henuz denemedim)

http://www.commandline.co.uk/cmdow/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 24 Nisan 2005, 0:28:07 >

• iyi de arkadaşım neden bu kadar uğraştın bu *.Bat işine pek anlamadım ben yani Cd'den çağırdığın bat dosyaları yerine küçük bir kaç program hazırlasan bence daha kolay olurmuş Verdiğin bilgiler için Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: TimFx

quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

Farklı bir program kullanılarak CMD.exe nin Percere Handle i yakalanarak Task Da gizlenebilir belki.Uğraşıyorsanız Bizleride bilgilendirirseniz Sevinirim .

Birde senın dusudugune benzer bir komut daha buldum .Ekranda gorunen her pencereyi gizlemek,yerini değiştirmek , aktif /deaktif olayları ve daha fazlasını bununla yapabılıyorsun.ama sanırım win98de calısmıyor.(w98de henuz denemedim)

http://www.commandline.co.uk/cmdow/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP Autoexec.bat Dosyası ???
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.