Şimdi Ara

.bat dosyaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda geçen hafta yanlışlıkla .bat uzantılı dosyayı not defteri ile aç dedim ve daha hiç düzeltemiyorum sistem geri yüklemedede o tarihi bulamadım kaydetmemişim geri alamıyorum yani .bat uzantılı dosyalarım not defteri ile açılıyor ne yapmam gerek

• Kaiya K kullanıcısına yanıt
    Denetim masası varsayılan programları ayarla. Alt seçeneklerden dosya uzantıları ile bir programı ilişkilendir şeklinde bir ifade olacak. Orayı seçip listeden .bat uzantısının karşısındaki programı değiştiri seç. İşlem tamamdır. (benim windows ingilizce olduğu için ifade benim yazdığıma benzer bir ifade olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdrerkoc

Denetim masası varsayılan programları ayarla. Alt seçeneklerden dosya uzantıları ile bir programı ilişkilendir şeklinde bir ifade olacak. Orayı seçip listeden .bat uzantısının karşısındaki programı değiştiri seç. İşlem tamamdır. (benim windows ingilizce olduğu için ifade benim yazdığıma benzer bir ifade olacak.

Evet programı değiştire kadar geldim fakat dosyalar arasında sadece ;
    İnternet-Microsof Office Picture Manager-Microsof World-Not Deefteri-Paint-Photoscape-Windows Fotoğraf görüntüleyici-Windows Media Player-Windows Media Center-WordPad var hangisini seçicem
  • Beyler çok acil yardıma ihtiyacım var çok önemli
  • Geldiğiniz yerde not defterini seçin. Program için ilişkilendirmeleri ayarla kısmı açılacak. O kısımda bat uzantısnın yanındaki işareti kaldırıp kaydedin. Sorun çözülecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

Geldiğiniz yerde not defterini seçin. Program için ilişkilendirmeleri ayarla kısmı açılacak. O kısımda bat uzantısnın yanındaki işareti kaldırıp kaydedin. Sorun çözülecektir.

İşte sorun orda o geldiğim yerde not defteri seçeneği yok
  • notpad ++ progframini yukle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bat dosyasında CHOICE komutu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

notpad ++ progframini yukle

Yükledikden sonra ne yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaiya

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

notpad ++ progframini yukle

Yükledikden sonra ne yapacağım

https://yadi.sk/d/_6yrytiGdeSKK

indir sifirlama yap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu denedim fakat "bir disk veya dosya sistemi hatası olabilir." hatası alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

http://www.sevenforums.com/general-discussion/53877-bat-files-open-notepad-instead-running-help-2.html?s=62318f894f1845000dbb9c59f4210fdc

Yabancı Dilim yok ne yapacağımı bilmiyorum
    özele gelirmisiniz
  • Denenilen 2 yoluda ben zaten internetde görüp yapmıştım ikiside başarısız oldu varsayılan programlarda ayarlamadada ilişkilendirmedede yok w7 kullanıcısıyım. Arkadaşın verdiği programdada hata alıyorum malesef. Öyle yapacağım hiç olmazsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaiya

quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

http://www.sevenforums.com/general-discussion/53877-bat-files-open-notepad-instead-running-help-2.html?s=62318f894f1845000dbb9c59f4210fdc

Yabancı Dilim yok ne yapacağımı bilmiyorum

Bu sayfada yazan şöyle: Başlat>Çalıştır açılan pencereye regedit yazın.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.bat

adresine girip
    aşağıdakileri silin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.bat\OpenWithList

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.bat\OpenWithProgids

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.BAT\UserChoice

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR ARKADAŞLAR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.