Bastrılmış duygu nedir? Freud'un bu konu hakkında bir yazısı var sizce ne derece doğrudur? Freud’un temel argümanı nörotik tramva ve irrasyonel davranışların kaynağının bilinç-dışında bastırılan duygu ve düşünceler olduğunu ve bunların serbest bırakılmasıyla hastalığın iyileşeceğidir.
biz erkekler için, karşı cinse duyduğumuz ilginin annemize duymuğumuz sevgiden kaynaklandığını söyleyen adam sanırım... ne alaka ??
bence bastırılmış duygular hakkında adam haklı bastırılmış duygu denince aklıma saplantı yada gizlenen duygular geliyor bunları aşmak için aleni olmak lazım diye düşünüyorum
Bastırılmıs duygular dendiğinde mesela;
Kişi Arabesk dinlemeyi çok seviyodur fakat yasadığı ortam arabest müzik dinleyenleri kıro olarak nitelendiriyodur ve kişi hiç dinlemediği halde rock, rap gibi müzikler dinliyomus gibi görünüyodur bu geliyo ilk aklıma size saçma gelebilir baslığı görünce bu geldi aklıma ilk
Bastırılmış duygu şudur. Aslı günah olan ama şeytanın bize zevkli gösterdiği şeylere sigmund keratasına göre batırılmış duygudur. İnsanlara hiç bir günah yok deyin ve herşey serbest olsun derseniz dünyada yaşayan varlık sayısı sanırım 1 senede 5 milyardan 1 milyona düşer o bile mucize olur. birbirini öldürenler ,bilmemne yapanlar vs vs ..
İnsanoğlu nefis itibari ile herşeyi yapabilir. Önemli olan bunları yapmamaktır. Şeytan günah olan herşeyi elbette düdükleyecektir sizi. Yap bişi olmaz yap bişi olmaz zevklidir diye. Sizde bu günah olan şeyi yapmak ve yapmamak arasında kalacaksınız. Günah olan ve ahlaka aykırı düşünceleri reddeceksiniz bu da size bastırılmış duygu olarak söylenecek. Bastırılmış duygu dedikleri budur. Şeytanın size şirin göstermeye çalıştığı cinsel günahlar , suçlar vs vs ...
Düşündüklerinizden sorumlu değilsiniz. Yaptıklarınızdan sorumlusunuz. Düşündükleriniz inancınıza ve aile yapınıza , topluma , genel ahlaka aykırı geliyorsa , saçma geliyorsa düşünmemeye ve daha olumlu şeyler düşünmeye çalışın. Saçma düşünceyide fazla önemsemeyin. İlla bunu düşünmemem lazım gibi zorlamara girmeyin.
Çokta tındırımovski deyin gitsin.
İşinizi gücünüzü , sorumluluklarınızı düşünün. hobileriniz olsun. Eğlencenizide ihmal etmeyin. yani hayatınızı kendinize boşu boşuna zindan etmeyin. Adam gibi yaşayın , sonrada ölün ve diğer tarafa geçin. Diğer taraf içinde kendinizi sağlama alıcak biraz sevap kasarsanız iyi olur. Her yüz sevapta bir dereceniz artıyor. Levelleriniz yükseliyor. Mesela : yoldan karşıya geçmeye çalışan bir teyzeye yardım etmek 3 sevap Kaybolmuş çoçuğu karakola götürmek veya evine teslim etmek 10 sevap Susamış birisine bir bardak su vermek 2 sevap Kediye süt vermek 1 sevap Annenizin , babanızın dediklerini yapmak 8 sevap Okuyorsanız derslerinize çalışmak ve sınavlarda iyi not almak 10 sevap Zamanınızı boşa harcamamak , araştırmak 9 sevap
Kedinin kuyruğuna teneke bağlarsanız 2 günah ınız olur. Diğer tarafta sevaplardan günahlar düşülecek vehangi taraf fazla ise ona göre cennet ve cehennem .
alın size güzel bir oyun. Knight den de güzel bence :)
Maceraadam olayı çok güzel tasvir etmişsin hayat zaten yalan ama bunu hergün düşünerek idrak etmek lazım.Bir kaç gün düşünmezssek alıp başını gidiyor ve dünya insana çok gerçekçi geliyor.
İrade sözkonusu işte. Bastırılmış duygularda bunda etken.
quote:
Orjinalden alıntı: DiscoverY_magic
Maceraadam olayı çok güzel tasvir etmişsin hayat zaten yalan ama bunu hergün düşünerek idrak etmek lazım.Bir kaç gün düşünmezssek alıp başını gidiyor ve dünya insana çok gerçekçi geliyor.
Çok güzel paylaşımlar, kaliteli paylaşımlar bunlar arkadaşlar. Çok teşekkür ederim size.
Benim de çok fazla bastırılmış duygum var. İnce çizgi arasında geçişlerim oluyor. Çizginin iyi tarafı ve kötü tarafı. Çizginin kötü tarafına geçtiğim bir bastırılmış duygum olursa eğer, bunu sürekli tekrarlayacağımı bildiğim için geçmemek adına çok fazla kasıyorum kendimi. Kendi hayatımı bir anlamda zorlaştırmış oluyorum ama biliyorumki doğrusu, olması gerekeni bu. Birkez başladığın bir duyguyu tekrarlamak bir sonraki seferde vakit kaybetmeden, sorular sormadan tekrarlanacak, farkındayım...
quote:
Orjinalden alıntı: King Edward VII
Bastırılmıs duygular dendiğinde mesela;
Kişi Arabesk dinlemeyi çok seviyodur fakat yasadığı ortam arabest müzik dinleyenleri kıro olarak nitelendiriyodur ve kişi hiç dinlemediği halde rock, rap gibi müzikler dinliyomus gibi görünüyodur bu geliyo ilk aklıma size saçma gelebilir baslığı görünce bu geldi aklıma ilk
Çok güzel bir örnek, günlük hayatta çok sıkça yaşanan şeylerden biri.
Ben de 8-10 yaşındayken TV'de Tutti Frutti'yi merak edip açmıştım. Odaya aileden biri girdi ve gördü. Çok utanmıştım. Bilinçaltıma nasıl birşekilde yerleşmiş bilmiyorum, şimdi TV'de dansöz ya da benzeri bir sahne geçtiğinde, kadın ve erkek el ele yürüdüklerinde, biri gelirse odaya kanal değiştiriyorum. Normal birşey izlesem bile çok tedirgin oluyorum.
MaceraAdam, Sigmunt keratası lafına koptum.
Verdiğin örnek ise çok etkileyici. İnsanlara basit gelebilir ama dediğin gibi, hayatta bu puanları toplamak lâzım, hedef bu. Hiç ölmeyecekmiş gibi davranmak değil, burası çalışma mekânı.
Çocukça aklımla kış günü sokak kedisini evde yıkayıp sokağa salan ve ölümüne sebep olan bir caniyim ben, çocuk olmam eksi puan almama engel mi?
Ancak hayat içerisinde sürekli sınav içerisinde olduğumuz bilincinde kalmak zor. Hayat koşuşturması ne yazıkki bize bu duyguları unutturuyor, zaman geçiyor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme