Şimdi Ara

Başlangıç için İbanez grg220 ve marshall mg10 nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar akustikten elektroya geçeceğim ibanez grg220 ve marshall mg10 seçimi nasıl ?

• Metal falan çalacaksanız MG10 kesmez. Ama rock, blues için iyi iş görür.
  • Başlangıç için zaten. Sizce gitar nasıl ?
  • Ben Roland Micro Cube aldım yeni. Sen de al başlangıç için. Hatta ileri seviye elemanlar bile kullanıyor ev için.
  • Bu amfileri akustik için kullanırsak nasıl olur ? Akustik amfisi mi almalıyız?
  • marshall mg10 a eş değer ibanez ibz 10g olduğu söyleniyor(ben de kullanıyorum bu anfiyi. eğer gitarın iyiyse çok güzel sesler alabilirsin) onu da araştır istersen
  • 10 luk amfi almanı kesinlikle tavsiye etmem, hepsini denedim neredeyse lambalılar hariç çoğu hemen elden çıkartmak isteyeceğin amfiler.Ama yok ben illa 10luk alacağım diyorsan marshall kesinlikle alma. Belki 15-30 dan sonrası çok iyi olabilir ama 10 luk amfisi rezalet.

Edit: Bu arada başlangıç için belki sabit köprülü bir gitarı tercih etmen daha iyi olabilir. Gerçi seviyeni tam bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Billy Pilgrim -- 24 Ocak 2012; 0:08:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

10 luk amfi almanı kesinlikle tavsiye etmem, hepsini denedim neredeyse lambalılar hariç çoğu hemen elden çıkartmak isteyeceğin amfiler.Ama yok ben illa 10luk alacağım diyorsan marshall kesinlikle alma. Belki 15-30 dan sonrası çok iyi olabilir ama 10 luk amfisi rezalet.

Edit: Bu arada başlangıç için belki sabit köprülü bir gitarı tercih etmen daha iyi olabilir. Gerçi seviyeni tam bilmiyorum.

Akustik gitar çalıyorum 3 yıldır ama sololar da falan iyiym. Bu arada power chordsları da biliyorum kısmen.
  • sakın mg10 alma çok küfür edersin.
  • 10 wattlık başka ne önerirsiniz ?
  • MG10 kullan 2 arkadaşım var.

Birinin amfisi gelir gelmez bozuk çıktı. Geri gönderdik. Değiştirdiler. Bu sefer distortion butonu düzgün çalışmıyor. Diğerinde de distortion butonu gitti gidecek. Marshall'ın bu amfisi kesinlikle berbat. En azından MG15 FX falan bakın. MG15 FX gerçekten güzel amfi. Diğer arkadaşım zaten MG10'u satıp MG15 Fx almaya çalışıyor.

Fender'in giriş seviyesi amfilerine de kesinlikle bulaşmayın. Boston'un 100 liralık amfisiyle aynı tonu veriyor.

Ev için Roland Micro Cube önerebilirim. Ton seçeneği çok fazla. Ufak bir prosesor gibi. 3 watt olmasından dolayı bazı eksik yönleri var fakat giriş seviyesinde bir kullanıcı bunun eksikliğini kolay kolay hissetmez. Taşıması falanda çok kolay. 50 liraya 6 tane şarjlı pil aldım. Sadece gitarın kablosunu taşıyorum o kadar. 2600 mA 6 pil bir hafta gitti. Hatta bitmedi bile kendim şarj ettim

Özetle MG10'dan uzak durun. Cleanler idare eder. Distortion tonu sakin, tatlı ama malzeme kalitesi yerlerde sürünüyor.

• İbanez grg220 için ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokturk_prensi

10 wattlık başka ne önerirsiniz ?

İlla 10 watt alacaksan ibanez al. Fakat bir kaç aya kalmaz 15 liğe geçmeyi çok istersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_demir1

marshall mg10 a eş değer ibanez ibz 10g olduğu söyleniyor(ben de kullanıyorum bu anfiyi. eğer gitarın iyiyse çok güzel sesler alabilirsin) onu da araştır istersen

Hocam ben ibz 10g den çok rahatsızım yahu.

Şöyle iki yüksek gain de ve tonda tiz sololar atim diyorum hemen o gıcık dıııt sesi çıkıyor.

Acaba sonu bende mi, gitarda mı yoksa amfide mi? Bir de gitara taktığım kabloyu çevirince falan ses gidiyor, sebebi nedir sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

quote:

Orijinalden alıntı: emre_demir1

marshall mg10 a eş değer ibanez ibz 10g olduğu söyleniyor(ben de kullanıyorum bu anfiyi. eğer gitarın iyiyse çok güzel sesler alabilirsin) onu da araştır istersen

Hocam ben ibz 10g den çok rahatsızım yahu.

Şöyle iki yüksek gain de ve tonda tiz sololar atim diyorum hemen o gıcık dıııt sesi çıkıyor.

Acaba sonu bende mi, gitarda mı yoksa amfide mi? Bir de gitara taktığım kabloyu çevirince falan ses gidiyor, sebebi nedir sence?

Valla çok sebebi olabilir. Kalitesiz jack kablosundan olabilir, fiş topraklanmamış olabilir(pek zannetmiyorum fakat belli olmaz), amfinin jack girişi oynamış olabilir, gitarın jack girişi oynamış olabilir, bir de single manyetikler biraz dip gürültüsü yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Billy Pilgrim -- 24 Ocak 2012; 0:51:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokturk_prensi

İbanez grg220 için ne düşünüyorsunuz ?

Bence sabit köprü bir gitar bakın. Giriş seviyesi hareketli köprü gitarlar tam şans işi. Misal bendeki Washburn Wm-10. Berbat bir tremolo sistemi var. Akort bozmak için birebir. Ben yok sayıyorum. Hatta sabitlemeyi düşünüyorum.

GRG 220 bir arkadaşta var. Güzel gitar. Klavyesi rahat. Ben sadece tonunu sevmedim. Metal tonlarında yetersiz geldi. Onun haricinde güzel. Sustain fena değil. Sesi temiz.

Sabit köprü olarak Epiphone bakın diyeceğim fakat klavyesi kalındır.

Ama yinede GRG 220 pişman etmez.
  • MG serisi en dandik serilerden biridir. Bende MG50 var 50 wattlık tonları o kadar kötü ki anlatamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.