Şimdi Ara

Başlangıç İçin Fotoğraf Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep fotoğraf çekmeye ilgi duymuşumdur, güzel pozlar da yakalamışdır ama elimde yeterli bir cihaz yok. Bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Genelde doğa, manzara, hayvanlar, insanlar, gökyüzü falan çekerim. Özel efektler de olsun istiyorum, hani ön plandaki nesneleri netleştirme, arka plandaki nesneleri bulanıklaştırma gibi. Eğer bu yıl alacaksam bütçem en fazla 500 lira. Ama önereceğiniz fotoğraf makinesi eğer gerçekten değecek ve hoşuma giden bir makine olursa, biraz daha bekleyip üzerine para eklerim, 1.000TL-1.500TL'ye kadar çıkabilirim. Ama bana bu yıl lazım asıl olarak, o nedenle ilk olarak tavsiyelerinizi 500 liraya göre yaparsanız sevinirim.

• 500 Tl lik tavsiye de ne kadar iyi olabilirim bilmiyorum ama ikinci el s200exr alabilirsiniz.
    Şayet 1000-1500 Tl seviyesinde forumda Pentax öneriyorlar.
    iyi günler
  • 1000-1500 TL fiyat aralığında garantili, spot, sıfır ya da ikinci el olarak bir çok giriş seviyesi D-SLR modeli bulabilirsiniz.
  • pentax olsun.ne olduğu farketmez.benden sana tavsiye buradan marka ve modelleri hakkında örnek fotolar dahil birçok bilgi edinebilirsin.
    http://www.pentaxturkey.com/index.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

500 Tl lik tavsiye de ne kadar iyi olabilirim bilmiyorum ama ikinci el s200exr alabilirsiniz.
    Şayet 1000-1500 Tl seviyesinde forumda Pentax öneriyorlar.
    iyi günler

500TL ye s200exr bulamaz kimse vermez o fiyata.
  • Pentax k-r, canon 550d, sony a55.

Hiz onemliyse ben sony'i tercih ederdim; fakat lensleri diger markalara gore fiyat bakimindan iki kati...

Video onemliyse 550d tercih ederim; cunku 1080p video destegi ve manuel pozlamaya izin vermesi en buyuk artisi. Ayni sekilde lensleri uygun olsa bile, m42 lensleri aparat yardimiyla kullanabilirsiniz.

Ayni sekilde ben eski lensleri kullanirim vs derseniz pentax k-r de iyi bir secim olacaktir.

Elimde 600d ve pentax k-r var. 600d hemen hemen 550d ile ayni imaj kalitesi olarak. Tabii bana gore pentaxin govdesi daha iyi ele oturuyor.

Kisa filmlerde cok kullandigim icin gonlum 550d/600d'den yana tabii ki. Ama sakin 500d'ye bakmayin cunku kullanmasam bile kullanan kisilerin %80'inin sikayetci oldugu bir makine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.