Şimdi Ara

Başlangıç...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamron AF 17-50mm F/2.8 XR Di-II LD
    Canon EF 50mm f/1.8 II

Başlangıç... Başlangıç...

23.12.13

Başlangıç... Başlangıç... Başlangıç...

26.12.13

07.01.14

17.01.14

Başlangıç... Başlangıç... Başlangıç... Başlangıç... Başlangıç... Başlangıç...

04.02.14

14.02.14
     Başlangıç... Başlangıç... Başlangıç... Başlangıç...

08.03.14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labfb34 -- 8 Mart 2014; 15:09:33 >

• İkinci fotoğraf güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

İkinci fotoğraf güzel.

Teşekkür ederimm ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SATURNUS2014

Başlangıç...

Eyvallah hocam ;))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• labfb34 L kullanıcısına yanıt
    18-135 ile mi çektiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehannnn

18-135 ile mi çektiniz?

50mm ile çektim ikisini de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labfb34 -- 24 Aralık 2013; 0:14:20 >
  • 1 ve 3. fotoğraf'lar gerçekten güzel.Diğerleri'de güzel tabiki,lakin belirttiklerimin farklı bir albenisi var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Başlangıç İçin Öneri
    12 yıl önce açıldı
    Başlangıç için Saksafon
    15 yıl önce açıldı
    Başlangıç Motoru.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeah Yeah Yeahs

1 ve 3. fotoğraf'lar gerçekten güzel.Diğerleri'de güzel tabiki,lakin belirttiklerimin farklı bir albenisi var

teşekkür ederim
  • İlk fotoğrata fazla müdehaleden dolayı (kontrast, black-white dengesi) fazla gren yapmış, fikir kompozisyon güzel ama teknik biraz yanlış. Bankta oturan kişi biraz solda ve ayakta duran bayan daha sağda yani bank ile kesişmemesi gerekir. Fotoğrafta en temel ilkelerden biri üst üste binmeme, kesişmeme, gereksiz ayrıntılardan kurtulmaktır.
    2. fotoğrafta vapurun hareket yönüne doğru boşluk bırakmanız gerekirdi, yani boşluk sağda değil solda olmalı.
    3. Fotoğraf aslında çok başarılı ancak fazla eksi pozlama vermişsiniz, keza martıların sağ üst 1/3 hizasında olmasını bekliyor göz ve en soldaki martı kadrajdan çıkmış, ya tamamen çıkmasını ya da kadraj içinde uygun bir yerde çekseniz daha iyi olurdu.

Normalde böyle detaylı eleştiri yapmam ancak hevesiniz ve yeteneğiniz olduğunu düşündüğümden bunları yazdım, kırılmayın yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 24 Aralık 2013; 17:06:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

İlk fotoğrata fazla müdehaleden dolayı (kontrast, black-white dengesi) fazla gren yapmış, fikir kompozisyon güzel ama teknik biraz yanlış. Bankta oturan kişi biraz solda ve ayakta duran bayan daha sağda yani bank ile kesişmemesi gerekir. Fotoğrafta en temel ilkelerden biri üst üste binmeme, kesişmeme, gereksiz ayrıntılardan kurtulmaktır.
    2. fotoğrafta vapurun hareket yönüne doğru boşluk bırakmanız gerekirdi, yani boşluk sağda değil solda olmalı.
    3. Fotoğraf aslında çok başarılı ancak fazla eksi pozlama vermişsiniz, keza martıların sağ üst 1/3 hizasında olmasını bekliyor göz ve en soldaki martı kadrajdan çıkmış, ya tamamen çıkmasını ya da kadraj içinde uygun bir yerde çekseniz daha iyi olurdu.

Normalde böyle detaylı eleştiri yapmam ancak hevesiniz ve yeteneğiniz olduğunu düşündüğümden bunları yazdım, kırılmayın yani.

Öncelikle zahmet edip yazdığınız için teşekkür ederim :) kırılmak gibi bir şey söz konusu bile olamaz daha amatörüm bu işte eleştirileriniz bana ders niteliğinde ;)

İlk fotoğraftaki arkadaşları tanımadığım için spontane gelişti aslında renkli çekmek istemiştim ama makine monokrom ayarda kalmış :) Kadıköy gibi bir yerin yoğunluğunu da göz önüne alacak olursak ancak böyle bir şey yapabildim.
    İkincisinde ise Haydarpaşa garının önünde çektiğim bir resim 50 mm lens ile çektiğim için kısıtlı bir alanım vardı arkada ki Ayasofya'nın görünmesini istedim hatta arkası sabah saatleri olduğu için puslu görünüyordu biraz kontrast verdim anlaşıldığı gibi :)
    Üçüncü fotoğrafta vapurdan çektiğim bir kare aslında fotoğrafta hiç martı olmamasını tercih ederdim :) malum vapurun arkasından simit yemeye bayılıyorlar..
    Bunlar bahane değil tabi ki yanlış anlamayın ;)

• Raw cekmeye özen gösterirseniz monokrom yada farklı sürprizlerle karşılaşmazsınız. Tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Raw cekmeye özen gösterirseniz monokrom yada farklı sürprizlerle karşılaşmazsınız. Tavsiye ederim.

Önerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler..
  • Kedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namikaze Minato.

Kedi

• Yeni fotoğraflar eklendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SATURNUS2014

quote:

Orijinalden alıntı: labfb34

Yeni fotoğraflar eklendi.

eline sağlık hocam. mükemmel.

Teşekkür ederim hocam :)
  • Yeni fotoğraflar eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labfb34 -- 17 Ocak 2014; 23:53:33 >
  • linkler tıklanabilir değil!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReCoMaX

linkler tıklanabilir değil!

Kontrol ettim sorun yok hocam
  • ''mükemmel''
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.