Şimdi Ara

Basketbolda Zıplama Yeteneğini Artırma (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
336
Cevap
5
Favori
104.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1,90 boyum 68 kiloym 3,10 potanın cemberine asılıorm :(
  • yaşım 16 bu arada
  • herseyden önce iyi sıcramak ıcın tekniğini bilmek gerekir..ayrıca atletik bi vucuda sahip olmak en önemlisi kas yapısının sıcramaya uygun olması
  • air alerti yap.dersenki ben smaç için herşeyi yaparım.o zaman air alerti bitir.sonra air alert advanced var.onu yap.tabi bu çok zor bi program ama 5 haftada onu yaparsan alley-oup yapıp değirmeni vurursun.
  • air alert in 3. haftası bitti peki bu advanced ne ve bence zıplamak kadar kol uzunluğuda önemli zencilerin avantajları bu kolları çok uzun ve bi ayakkabı zıplamaya kaç cm yardım eder ve en iyi hangi ayakkabı zıplatıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: mad_03

air alert in 3. haftası bitti peki bu advanced ne ve bence zıplamak kadar kol uzunluğuda önemli zencilerin avantajları bu kolları çok uzun ve bi ayakkabı zıplamaya kaç cm yardım eder ve en iyi hangi ayakkabı zıplatıyo

Ayakkabı zıplamayı azaltır,çıplak ayak daha fazla zıplarsın çünkü yere daha kolay güç verebilirsin yükselirken. ve en çok zıplatan diye de bir ayakkabı yoktur.Sadece az zıplatan ayakkabı vardır(bakınız T-Mac 4).Bazı ayakkabıların altında air max ve air zoom olur.Onlar en fazla birkaç cm yardım eder sana daha fazla değil.
    Zencilerin de kolları bizden pek farklı değil.Zenciler genelde çalışarak böyle oldu.Herkes yok kas var mas var diyor ama onlar çalışmasa bizden pek farklı olmazlardı.

Bu arada ''advanced'' kelimesini nerede gördün?

• quote:

Orjinalden alıntı: KB24

air alerti yap.dersenki ben smaç için herşeyi yaparım.o zaman air alerti bitir.sonra air alert advanced var.onu yap.tabi bu çok zor bi program ama 5 haftada onu yaparsan alley-oup yapıp değirmeni vurursun.

burda yazıyo 5 haftada yapılıyo falan yazmış kb24

yani en çok zıplatan ayakkabı derken benim için 2 cm bile çok önemli ondan söyledim ve beyazlarla zencilerin vucüt yapıları çok farklı yani kas yapıları zencilerin kolları beyazlara göre daha uzun bu kesin olan bişey her neyse sonuçta kol uzunluğuda önemli bazılarının kolu çk kısa oluyo smaç için dezavantaj
  • Zencilerin kolları daha uzun değildir.Bakın en uzun olanlar Tayshaun Prince ve Andrei Kirilenko.Mesela Prince'ın kolları boyuna göre 15cm daha uzun.Kolları uzun olan zenciler de var elbet Elton Brand ve Kevin Durant gibi ama genelde aynı olur ve uzun ise de bu birkaç cm'dir.Kol uzunluğunun da avantajı zaten en fazla 5-10cm küsürdür.

2cm bile önemliyse,Air Max 360,LeBron 2,LeBron 5 falan var.LeBron serilerinin bütün ayakkabıları zaten altı full zoom air olduğu için bu sana bir avantaj sağlayabilir.Aslında futbol ayakkabısı giy diyeceğim ama onla da basketbol oynayamazsın(ayağının burkulması çok yüksek bir ihtimal).T-Mac,Wade,Jordan,Garnett,Duncan serilerinin hiç birinde zıplama özelliği yok.Sadece Garnett'in 2. ayakkabısında vardı altı full a3'dü.Şu son çıkan bir ayakkabı vardı Team Signature'ydi ehralde adı.O da idare eder.Ama ilk dediğim ayakkabılar çok daha iyidir.Hatta LeBron'un bütün serilerinde öyledir(LeBron 3 dışında).

O advanced'i de ilk defa duyuyorum.Arkadaş gelirse yazar heralde anlamını.

• asnwer xı nasıl zıplama konusunda bilgin var mı ıverson fanı yım alma ihtimalim var
  • Terlik giy daha iyi.1 tane bile özelliği yoktur.Çok basit bir ayakkabıdır ve gördüğüm en kötü birkaç basketbol ayakkabısı arasındadır.Ayakkabı alırken de duygularını karştırmadan alırsan çok daha iyi olur.Oyuncuyu seviyor olabilirsin ama senin iyi bir ayakkabı alman lazım.Reebok'un,Converse'in falan iyi absketbol ayakkabısı yoktur.Alacaksan üstteki önerdiklerim var.Nike basketbolda en iyisidir.Buna adın gibi emin olabilirsin.Iverson'un zaten hiç iyi bir aykkabısı olmadı.Bir tane geçenlerde çıkan(ismini unuttum) yan tarafta içine hava gitrmesini sağlayan bir teknolojisi olan ayakkabısı vardı.O bile iyi değil.Ayyakkabı alacaksan Iverson'un adını ağzına bile alma bence.
  • durum o kadar vahim mi artık nike alırım herhalde
  • Zencilerin kolları daha uzun değil ( uzun olan yerleri konumuz değil neyse ) onların ağırlık merkezleri beyazlara göre daha yukarıda. Bu nedenle zıpladıklarında hem daha yükseğe çıkabiliyorlar hemde o yükseklikte daha uzun süre kalabiliyorlar.

Zıplama olayına gelirsek, ben ilk smaç bastığımda 1.78 filandım kilomda 78 di yine, kaslı bi tiptim o zamanlar neyse. Önceleri çembere zor değerken birden smaç yapmaya başladım. Hatta ilk smacımda bi film izlemiş gaza gelmiştim ağaımda spor ayakkabı ile yoktu lise kıyafetleri ile ted kolej potalarından birine yapmıştım.

En önemli nokta baldır ve diz altındaki kaslar. Arkada taraftakiler tabi. Ayrıca topu tutabilmek için iyi bir bilek te gerekli. Eskiden masa tenisi oynardık biz bileklerimiz esnekleşsin diye. Zamanında parmağım çıkmıştı 3 ay sol elle şut atmak zorunda kalmıştım ( sağlak ım ). Masa tenisinin büyük faydası olmuştu solak yüksek yüzdeli şut atmama.

Daha sonra amerikan futboluna başladım ünv. de 2 - 3 yıl, fazla kasa önem vermedim ama daha sert bir yapım oldu. Eskiden normal smaçlar yaparken şimdi Amare smaçları vurabiliyorum.

• arkadaşlar air alert advancad air alet bittikten sonra uygulanan bir program.ayrı bişi.ama çok zor bir program.yani senin benim gibi kişilerin yapabileceği bişi değil.

Air Alert® itself is a 2 phase (see right hand column) technique that requires the use of 6 highly effective and unique jump training exercises that are especially simple and very safe. Phase I-Air Alert® guarantees to boost your vertical jump by 8 to 14 inches over 15 weeks while the optional, Phase II-Air Alert® Advanced, will add an additional 3-6 inches over 6 weeks.

bu açıklaması air alertin resmi internet sitesinden alıntıdır.6 hafta sürüyor ve 3-6 inç daha fazla zıplamayı geliştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B729B06B -- 3 Mart 2008; 16:47:22 >
  • quote:

arkadaşlar air alert advancad air alet bittikten sonra uygulanan bir program.ayrı bişi.ama çok zor bir program.yani senin benim gibi kişilerin yapabileceği bişi değil.

Air Alert® itself is a 2 phase (see right hand column) technique that requires the use of 6 highly effective and unique jump training exercises that are especially simple and very safe. Phase I-Air Alert® guarantees to boost your vertical jump by 8 to 14 inches over 15 weeks while the optional, Phase II-Air Alert® Advanced, will add an additional 3-6 inches over 6 weeks.

bu açıklaması air alertin resmi internet sitesinden alıntıdır.6 hafta sürüyor ve 3-6 inç daha fazla zıplamayı geliştiriyor.

bana trsi varsa pm den yollar mısın air alert 3 bitince yapmak istiyorum

• quote:

quote:

arkadaşlar air alert advancad air alet bittikten sonra uygulanan bir program.ayrı bişi.ama çok zor bir program.yani senin benim gibi kişilerin yapabileceği bişi değil.

arkadaşım bunu bende arıyorum.buluğum an yollarım.inş en kısa sürede bulucam

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım bunu bende arıyorum.buluğum an yollarım.inş en kısa sürede bulucam

• Merhaba arkadaşlar ben 13 yaşında bir basketçiyim.Olaya ilk 9 yaşında başladım.Oyunu sevmeye başladım.Tv de maççlar izledim adamalar adeta havada cambazlık yapıyorlardı ben de neden ilerde bende yapamayayım dedim ve böylelikle basketbola başladım.11 yaşında 2 aylık bir kursa gittim ve çok faydasını gördüm.Tüm okulumda en hızlı koşan bendim ve koç "Eğer bir takım kurarsam kaptan sen olursun." Demişti.Şuan boyum 171(kendimi sizden sonra cüce hissettim :D) kilo 60 civarı olsa gerek.Şimdi bir kursa gitmiyorum.Aksaray'da oturuyorum ve okul hariç hiç bir takıma girme imkanım yok;çünkü takım yok. Çok hızlı top sürebiliyorum, koşabiliyorum, rebaund kapabiliorum,turnike ve uzaktan sayı alabiliyorum (3lük filan ) ama şuan sadece filelere değiyorum( potanın boyunu bilmiyorum).Bence böyle smaç basma olayına benim yaşımda başlarsak daha iyi olur.Sizce neler yapmalıyım?

not:bunu yazmadan önce yni bir konu mu açmalıyım diye düşünmüştüm

Edit: İ love this game

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix00 -- 13 Mart 2008; 20:50:39 >

• benm boy 1.84 kilo rahat basıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: phoenix00

Merhaba arkadaşlar ben 13 yaşında bir basketçiyim.Olaya ilk 9 yaşında başladım.Oyunu sevmeye başladım.Tv de maççlar izledim adamalar adeta havada cambazlık yapıyorlardı ben de neden ilerde bende yapamayayım dedim ve böylelikle basketbola başladım.11 yaşında 2 aylık bir kursa gittim ve çok faydasını gördüm.Tüm okulumda en hızlı koşan bendim ve koç "Eğer bir takım kurarsam kaptan sen olursun." Demişti.Şuan boyum 171(kendimi sizden sonra cüce hissettim :D) kilo 60 civarı olsa gerek.Şimdi bir kursa gitmiyorum.Aksaray'da oturuyorum ve okul hariç hiç bir takıma girme imkanım yok;çünkü takım yok. Çok hızlı top sürebiliyorum, koşabiliyorum, rebaund kapabiliorum,turnike ve uzaktan sayı alabiliyorum (3lük filan ) ama şuan sadece filelere değiyorum( potanın boyunu bilmiyorum).Bence böyle smaç basma olayına benim yaşımda başlarsak daha iyi olur.Sizce neler yapmalıyım?

not:bunu yazmadan önce yni bir konu mu açmalıyım diye düşünmüştüm

Edit: İ love this game

arkadaşım bak air alert 3 ü düzenli bir şekilde yapmayı dene.bak bu forumdaki ben dahil birçok kişi yaptı bu programı ve herkes çok faydasını gördü.16-17 yaşlarına gelene kadar boyun çok uzayacak.şimdiden çalışmalara başlarsan pişman olmazsın ilerde.

• bende air alert in bugün 5. inci haftasını bitirdim 3 te 1 i bitti yolun bakalım bitirebilecek miyim herhalde bitiririm ama şu burnout a kıl kaptım bitmek bilmiyo diğerlerinde problem yok
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.