sa arkdadaşlar ben 1999 doğumluyum 179 cm boyum 70-72 kilom sizce basket için iyi mi? basketi bayadır oynuyorum ve iyiyim sadece biraz daha zayıflamam gerekir mi? biraz göbeğim var :D
Kilon boyun uygun göbek önemli değil hızlanmana engel olmasın yeter. Eğer sıkı çalışırsan iyi bir Oyun Kurucu olman için önünde hiçbir engel yok.
qpters77Q
kullanıcısına yanıt
kilondan çok kas oranın önemli. göbek falan varsa hiçbişey olmaz benden söylemesi. Önce fiziğini düzelt. Kilon iyi ama yağla değil onları kasa çevirmen çalışman lazım. yani zayıflayayım deme. Yinede biraz versen iyi olur. Ama 1.79 pek işe yarar bir boy değil biraz daha uzarsan ii olur tabi
Göbeği erit kasa çevirmeye çalış basketbolda hızlı hareket etmen gerekli
quote:
Orijinalden alıntı: Ricky.McFloyd
kilondan çok kas oranın önemli. göbek falan varsa hiçbişey olmaz benden söylemesi. Önce fiziğini düzelt. Kilon iyi ama yağla değil onları kasa çevirmen çalışman lazım. yani zayıflayayım deme. Yinede biraz versen iyi olur. Ama 1.79 pek işe yarar bir boy değil biraz daha uzarsan ii olur tabi
haklısınız da yağları nasıl kasa çevircem
qpters77Q
kullanıcısına yanıt
Bu en büyük yanılgıdır işte. Yağlar kasa dönmez. Ama vücut çalışırken proteine ve karbonhidrata ihtiyaç duyarsın kiloluysan aşırı beslenmene gerek kalmaz eriyen yağlardan karşılanır. Sorduğun çok zor bir soru değil spor yapıcaksın çalışıcaksın. Ayrıca bu yaşta kilo sorunu yaşıyosan ilerisi için durum daha zor olur. Beslenme alışkanlığını değiştirmen ve düzenli olarak spor yapman lazım.
quote:
Bu en büyük yanılgıdır işte. Yağlar kasa dönmez. Ama vücut çalışırken proteine ve karbonhidrata ihtiyaç duyarsın kiloluysan aşırı beslenmene gerek kalmaz eriyen yağlardan karşılanır. Sorduğun çok zor bir soru değil spor yapıcaksın çalışıcaksın. Ayrıca bu yaşta kilo sorunu yaşıyosan ilerisi için durum daha zor olur. Beslenme alışkanlığını değiştirmen ve düzenli olarak spor yapman lazım.
bnm kilom normal sadece biraz göbek var oda oturunca belli oluyo ben onuda kafaya takıyorum
Basketbolcu olmayı amaçlıyosan göbeğin değil kaslarının olması lazım ama..
quote:
Basketbolcu olmayı amaçlıyosan göbeğin değil kaslarının olması lazım ama..
basketbolcu olmak gerçketen çok istiyorum okuldaki 11-12 lerle oynuyorum ben 9um belki 9lardaki en iyi bnm boyumu iyi kullanabiliyorum fiziğimide iyi kullanıyorum herkes kilomun normal olduğunu böyle kalmam gerektiğini söylüyo ama ben sadece zayıflasam nasıl olur diye fikir sormak istemiştim :D bide saten nasıl basketçi olcam ki aksarayda oturuyorum şehrin basket takımı fln yok (istanbul aksaray değil 68 aksaray) bide nasıl bi kulüpe fln girebilirim yardımcı olurmusun? ve ben gitgide futbola ısınmaya başlıyorum eskiden hep futbol oynardım şimdi basket oynuyorum artık yine futbol sevgim yeniden doğuyo ve basketten soğuyorum bide bişey sorcam haftada 1 kez beden var onda futsal oynuyoruz arkadaşlarla genelde 30-40 belki daha az oynuyoruzdur ben haftada 2-3-4 kez fln futbol oynayıp(uzun süreli,çok koşma fln) az yesem sence nasıl bi etki olur?
qpters77Q
kullanıcısına yanıt
Çok zayıflamanında bir etkisi olmazki. Önemli olan zayıflama değil fizik. Yani kas yapın önemli. Cılız bir basketcide bir işe yaramaz. İmkanların geniş olmayabilir ama belediyenin bir kulübü muhakkak vardır senin de bulunduğu yere gitmen gerek stadın oralarda sor soruştur biraz uğraşırsan bulursun. Ama lise takımında falan mısın ? Eğer lise takımında birşeyler yapmış olsan oradan kulübe kesin çağıran olurdu.
quote:
Çok zayıflamanında bir etkisi olmazki. Önemli olan zayıflama değil fizik. Yani kas yapın önemli. Cılız bir basketcide bir işe yaramaz. İmkanların geniş olmayabilir ama belediyenin bir kulübü muhakkak vardır senin de bulunduğu yere gitmen gerek stadın oralarda sor soruştur biraz uğraşırsan bulursun. Ama lise takımında falan mısın ? Eğer lise takımında birşeyler yapmış olsan oradan kulübe kesin çağıran olurdu.
bzm okul bu sene basket takımı çıkaramadı :( dediklerini yapcam ama benm futbol hakkında sorduklarım hakkında cevap verirmsn tşk
qpters77Q
kullanıcısına yanıt
Futbol hakkında pek bir bilgim yok hocam. Ben basketbol oynadım. Futbol oynayan arkadaşlar yardımcı olur onada :)
quote:
Futbol hakkında pek bir bilgim yok hocam. Ben basketbol oynadım. Futbol oynayan arkadaşlar yardımcı olur onada :)
yani ben derdimi iyi anlatamadım :D ''ben gitgide futbola ısınmaya başlıyorum eskiden hep futbol oynardım şimdi basket oynuyorum artık yine futbol sevgim yeniden doğuyo ve basketten soğuyorum bide bişey sorcam haftada 1 kez beden var onda futsal oynuyoruz arkadaşlarla genelde 30-40 belki daha az oynuyoruzdur ben haftada 2-3-4 kez fln futbol oynayıp(uzun süreli,çok koşma fln) az yesem sence nasıl bi etki olur?'' soruma cevap,tavsiye istiyorum :D yardımcı olursan sevinirim :D cevapladığını cevapla tavsiye ver çok teşekkür ederim :D
qpters77Q
kullanıcısına yanıt
Kilo açısından söylüyosan eğer tabiki zayıflarsın ama kas yapman daha önemli zayıflarsan vücudun çelimsiz durur. Yani soğuyosan zorlamanın alemi yok zaten bu ülkede iki sporunda altyapısı zayıf alıp seni büyük yerlere getireeğini sanmıyorum :)
quote:
Kilo açısından söylüyosan eğer tabiki zayıflarsın ama kas yapman daha önemli zayıflarsan vücudun çelimsiz durur. Yani soğuyosan zorlamanın alemi yok zaten bu ülkede iki sporunda altyapısı zayıf alıp seni büyük yerlere getireeğini sanmıyorum :)
:D baya bi açık sözlüsün :D saol
bişey sorcam basketçiler baya kilolu lebron james 203 cm 113 kg adamın six packi var bunu bana açıklayabilir misin? soru birz saçma da :D bazılarıda baya kilolu göbekde var ama üstünden baklava geliyo bu nasıl oluyo harbiden ama
qpters77Q
kullanıcısına yanıt
Hocam onu diyorum bende işte. Olay zyıflama değil vücut yapıcaksın kas yapıcaksın. kas, yağdan daha ağırdır yani kilolu oldğunda illa göbekli olucaksın diyebişey yok. dediğin gibi zaten baskecilerin kilolar hep öyle şaşırtıır 90 100 her sporda böyledir. O yüzden zayıflaman değil vücut yapman gerekir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme