Şimdi Ara

Başkan Erdoğan'dan Ayasofya Cami Mesajı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • C. Başkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Ayasofya ile ilgili " Ayasofya yı müzeden çıkararak Ayasofya camii ismini koyarız" dedi!.
    Günün en güzel haberi bu heralde :D

    Ayasofya Camii.. Mesaj net..

    https://twitter.com/frknhc/status/1109898850335113216?s=19

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ayasofyanın Cami olması neyi değiştirecek.Duvara kuran asmaktan farkı var mı ? Oy koparma peşinde reis yine .Yaw sorsan herkes müslüman;ama Kendi kitabını okumaz.Mezhepçilik yapar :D Attığım twiter sayfasında yine aktrol sayfası bir de mani mi şiir mi ne yazmış
  • Secxdx kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Secxdx

    Ayasofyanın Cami olması neyi değiştirecek.Duvara kuran asmaktan farkı var mı ? Oy koparma peşinde reis yine .Yaw sorsan herkes müslüman;ama Kendi kitabını okumaz.Mezhepçilik yapar :D Attığım twiter sayfasında yine aktrol sayfası bir de mani mi şiir mi ne yazmış
    Dediklerinde haklılık payı var ama buda bir mesajdır, hemde önemli bir mesaj olarak görüyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayasofyayı ibatede açamazlar amerikanın sözlerini dinleyen ulu önder kainat liderimiz oy peşinde.
  • Melekli İsa'lı fresklere karşı namaz kılarsınız artık. Yoksa gene sıva ile mi kapatmayı planlıyorsunuz cami olunca ?
  • adam evde yatarken yarin kimi nereyi kullanıpta halkı gaza getirsem hesabı yapıyor...

    adama sormazlarmı 15 senedir neredeydiniz diye
  • Sen daha geçen gün "Bunlar ayasofya cami olsun diyorlar!" sözlerini şakşaklıyordun. Ayasofya cami olsun diyenler reisi sıkıştırmaya çalışıyormuş vs. Şimdi tutup tam tersini şakşaklıyorsun. Hele bir hafta bekle bari. Kıvırırken belini sakatlayacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim yatırımından başka birşey değil.Daha geçen hafta Ayasofyanın cami olmasını isteyen kendi seçmenini azarlayan ''Önce diğer camileri doldurun,Sultan Ahmet'i doldurun sonra Ayasofyanın cami olmasını isteyin'' diyerek haşlayan birisi bugün ''Neden olması?'' diyor.Eğer gerçekten samimiyse seçimlerden önce bunu yapar.Fakat yapacağına inanmıyorum.

    Geçen haftada bu konu forumda tartışılmıştı.Cami olması ya da olmaması müze kalıp kalmaması açıkçası umurumda değil.Sümele Manastırıda müzeydi fakat bunların döneminde Ortodoksların ibadetine belli dönemlerde tekrar açıldı.(https://www.sabah.com.tr/gundem/2015/08/14/sumela-manastirinda-6-ayin-yapilacak ) Dahası yine Ermeni açılımı yapıldığı dönemde Ermenilerce kutsal kabul edilen Akdamar Kilisesinde yılda bir gün ibadet edilmesine izin verilmişti (https://www.cnnturk.com/2010/turkiye/03/25/akdamar.yilda.bir.gun.ibadete.acildi/569360.0/index.html )

    Kısacası bunların döneminde müzeye çevrilmiş olan daha birçok hrıstiyanlığa ait mabet,kilise ve okul tekrar hrıstiyanların hizmetine sunulmuştu.Bu nedenle Ayasofyanın camiye dönüştürülmesi ya da dönüştürülmemesi umurumda değil fakat beni endişelendiren bir nokta var.Ayasofya camiye dönüştürülse kendisine sadece mahalledeki bakkal saffet amcayı çekmeyecek.Ne kadar radikal,kökten dinci varsa kendisine mıknatıs gibi çekecek.Hatta Ayasofyanın içinde bulunan hrıstiyanlıktan kalma ve Osmanlı döneminde bile korunması başarılan hrıstiyanlığa ait yüzlerce yıllık resimler ve yazılar bu güruh tarafından tahrip dahi edilebilir.Velhasıl çevredeki tüm turizmi de öldürür bunlar.Düşünsenize Ayasofyanın yanından geçen turistlere bile ''Siz nasıl buraya bu kıyafetlerle gelirsiniz!?'' diyerek saldıranlar dahi olur.Özellikle yaz aylarını düşünmek bile istemiyorum.Çünkü Ayasofyanın camiye dönüştürülmesini sadece sıradan kendi halinde müslümanlar istemiyor.En az onlar kadar radikallerde buranın tekrar camiye dönüştürülmesini bekliyor.. Olabilecekleri sizin takdirinize bırakıyorum.

    Ben şahsen seçim yatırımı olarak görüyorum.Daha geçen hafta milleti azarlayan neden şimdi seçimlere beş gün kala böyle birşeyi vaat etsin?Dahası yine geçen hafta seçmenini azarlarken ''Bunun bir de siyasi durumu var'' demişti.Ayasofyanın camiye dönüştürülmesi Batı Dünyası ile olan ilişkileri daha da kopma noktasına getirebilir.Dahası bugün yakın ilişkiler içerisinde olduğumuz Rusya'da buna sıcak bakmayabilir.Sonuçta bizimkilerin hayalinde Ayasofya Hrıstiyanlığın sembolüdür fakat Ayasofya herşeyden öte cami olmadan önce Ortodoksların kilisesiydi.Rusya bugün Dünyada en çok ortodoks inancına mensup insanların bulunduğu bir ülke.Ayasofyanın camiye çevrilmesi sanıldığının aksine Batıda ve Amerikada ses getirmeyecektir bilakis Ortodoks Dünyasında ses getirecektir özellikle de Rusyada...Peki böyle bir durumda Rusya ile sırf bir müze,kilise ya da cami işte her neyse kavga etmeye bunun siyasi ve ekonomik bedellerini ödemeye hazır mıyız?

    Yani öyle ''Cami olabilir.Ayasofya camii deriz'' demekle bu iş bitmiyor...
    Kaldı ki geçen hafta kendisi bunu da açıkça ifade etmişti.
    Ben şahsen yukarda belirttiğim üzere bunun bir seçim yatırımı olduğunu düşünüyorum.Eğer samimiyse seçimlerden önce bu işi yapar.Ama yok seçimlerden sonra ertelerse bir daha bu konu ancak dört sene sonra yapılacak genel seçimler öncesinde tekrar açılır.
    Yoksa herkes herşeyi söyler.Önemli olan icraat...
    Bakalım hep beraber göreceğiz ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 25 Mart 2019; 0:52:19 >




  • Bu da ikinci idam yasası vakası gibi birşey oldu. Her seçim öncesi gündeme geliyor sonra yok olup gidiyor
  • Ayasoyfa müze olarak sadece kendi Turizm geliri olarak onun cami olmasını isteyen tüm İç Anadolu'nun turizm gelirine eşittir.


    İki adam sadece Cuma günleri namaz kılacak diye ülkenin en önemli gelirlerinden birini Cami yapmaz.


    Erdoğan akıllı adamdır. Hele ki bu kadar paraya ihtiyaç varken.


    Seçim öncesi galeyan işte. Burada yazanlarda aynı heyecan.
  • bir yandan turizmden gelen gelir.

    diğer yandan çorap ve ter kokusu. ( bizim milletimiz pis. araplar ile iç içe yaşaya yaşaya pis bir ırk haline geldik evet )

    hangisi ?


    not:müslümanım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustKiddinGG

    Bu mesaj silindi.
    Boş teneke gibi ses çıkarıyorsun anca. Yapacak adam 16 senede yapardı. Belediye seçimiyle alakası olmayan ıvır zıvır şeyler konuşmazdı.
    Senin gibi siyasal islamcılar müzenin parasından vazgeçip cami falan yapamaz. Paraya taparsınız.
  • 3. Havaalanımızın açılışıyla alman ekonomisini çökertmiştik, inşallah ayasofyanın camiye çevrilmesiyle de papa İslamı kabul edip vatikanın anahtarını reisimize teslim edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Boş teneke gibi ses çıkarıyorsun anca. Yapacak adam 16 senede yapardı. Belediye seçimiyle alakası olmayan ıvır zıvır şeyler konuşmazdı.
    Senin gibi siyasal islamcılar müzenin parasından vazgeçip cami falan yapamaz. Paraya taparsınız.

    Alıntıları Göster
    Hocam 16 senede yapardı diyosunuzda, son AP raporunda ki Ayasofyanın statüsünün korunma kararı ve yeni zelanda katliamındaki manifestoda geçen Ayasofya vurgusu için bu adım güzel bir mesaj olmaz mı sizce?

    Burda Ayasofya müzesi ifadesi yerine Ayasofya camisi ifadesi konuşuluyor! Ayasofyanın ibadete açılması değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • açıp açmaması umrumda bile değil.
    ama böyle bir şey yapacağını sanmıyorum.
    yine kendi kemik kitlesinin dağılmasını önlemek için konuşmuş.
    haa bir de iş bankasına el koyacaz falan diyordu bir ara....

    rüzgar nerden eserse oraya...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.