Merhaba, 200Mbit Kablonet kullanıyorum, modemim CBW-383ZN. Kablolu 200Mbit alabiliyorum ama kablosuz en fazla 50Mbit verebiliyor, eski bir modem. Evde bir de boşta AirTies 5650 modem var. CBW-383ZN'yu Ethernet veya dls kablosuyla(hangisi olursa artık) 5650'ye bağlayıp onun kablosuzunu kullanmam mümkün mü? Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Ağustos 2025; 16:56:8 > |
Başka Bir Modemi Wi-Fi Olarak Kullanmak mümkün mü?

-
-
5650'den de 50-100 mbit üzerinden zor alırsınız ki.
5650 de sadece 2.4ghz barındıran eski bir cihaz. Teorik olarak 300mbps bant genişliğine sahiptir. 2.4ghz ile ciahzlar genel olarak 1x1 ya da 2x2 40 mhz bağlantı sağlar. İyi ihtimallerle ~100 mbite kadar görürsün. Üstünü görmek için client'ın da daha yüksek bağlantı yapabilmesi gerekir.
Yeni bir router almanız yararınıza olur. Dual band kablosuz özelliğine sahip bir router, işlemcisi yüksek olması avantajınız olur.
Bir de 383ZN ile iyi 200mbit açmışlar ve kopmanız ya da başka sorununuz yok ise şükredin.
-
5650 kablosuz 100 verbilse bile 2 kat hızım artmış olacak. Söylediğim şekilde bir bağlantı mümkün mü?
-
5650 de router özelliği mevcuttu diye hatırlıyorum ve bir port gigabitti. Aynı 5650 ise şuna bir göz atın.
donanımhaber forum
Airties Air 5650 Modemlerde Gigabit Wan Portunu Aktif Etmek [ÇÖZÜM YOLU] | DonanımHaber Forumhttps://forum.donanimhaber.com/airties-air-5650-modemlerde-gigabit-wan-portunu-aktif-etmek-cozum-yolu--102858492köprü moduna alacaksınız 383zn yi, airties ta da bağlantı yapıp WAN kısmında ayarlara bakmanız gerekir.
100 alırsa iyidir ama tat vermeyecek bir cihaz o net.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X