Şimdi Ara

başka bir dil...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar,kamera almaya niyetlendim.forumun bu bölümünden faydalanırım diye umdum,ama nafile...ne diyorsunuz hiç anlamıyorum,bambaşka bir dil gibi...ne alacağıma bir türlü karar veremedim...500 civarı da var,1000 ytl ve üzeri de...kartlı,kasetli,dvd li,nasıl bir şey alsam...

• Teknolojiyi biz üretmediğimiz için kavramların kafamızı karıştıracak düzeyde "yabancı" olmasını doğal karşılamak gerek. Eğer kafa karşıklığınız burada kullanılan üslup noktasında ise, bu forumun Türkiye'de ve özellikle de bu alanda en ergonomik/kullanılabilir/anlaşılabilir forumların başında geldiğini hatırlatmak isterim.
    Tabi konuyla ilgili olanlar için.

Anlayabildiğim kadarıyla siz meselenin alışveriş kısmıyla ilgilisiniz. Kamera almaya niyetlisiniz, tecrübeleri olanları, sütten ağzı yananları ve yoğurda üfleyenleri merak ediyorsunuz. Bu tip konular forum içinde mevcut.

Nasıl aldığımız kıyafetler zevklerimizin ötesinde ihtiyaçlarımızla da doğrudan ilgiylse, teknoloji ürünlerinin anlamlı tedariki de aynı şekilde ihtiyaçlarımız ve neyi hedeflediğimizle ilgilidir.

Siz kamerayla ne yapmak istediğinizi özetleyin. Buradakiler de nasıl bir kamera almanız gerektiğini...

Kararsızlık zordur, güvensizlik te!

• Grande Punto al

Şaka tabi Otomobil forumunun da aktif olarak izleyicilerindenim, orada bir aralar otomobil tavsiyesi isteyen herkese birileri çıkar "Grande Punto al!" derdi.

Geyiği bırakıp, kameralara dönecek olursak...

@simurg13'ün de dediği gibi bu forum Türkçe kaynak açısından bulabileceğiniz en iyi forum. Konu başlıklarını şöyle bir kaç saat üşenmeden okursanız, siz de konuya aşina olacaksınız. Eğer anlaşılamayan yerler, tereddütleriniz varsa çekinmeden sorun. Merak etmeyin, burada her türlü soruya, üşenmeden vaktini harcayp cevap veren birileri olacaktır.

Eğer İngilizce biliyorsanız aşağıdaki linkler faydalı olacaktır. Özellikle kafa karışıklığının giderilmesi, kavramların, temel özelliklerinin anlamlarının öğrenilmesi için ilk iki link çok iyi.

http://www.easycamcorders.com/content/Beginners-Guide.htm : Kavramları öğrenmek, ne nedir öğrenmek için iyi bir kaynak.
    http://www.easycamcorders.com/content/Buying-Advice.htm : Satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli 10 şey.
    http://www.camcorderinfo.com : Kameralar hakkında istemediğiniz kadar bilgi bulabileceğiniz bir site.
    http://www.camcorderinfo.com/bbs : CamcorderInfo'nun forumu.
    http://www.camcorderinfo.com/bbs/f1 : CamcorderInfo forumunun satın alma ve genel konularının işlendiği bölüm.

Kamera önerilerime gelince (bunlar kişisel fikirlerdir, doğal olarak birileri şu marka model daha iyidir diyebilir; kendi kamera alım sürecimde dikkatimi çekenler bunlardı) :

DVD Kameralar: Sony DCR-DVD404, Sony DCR-DVD405E
    Görüntüyü bildiğimiz DVD formatında (MPEG2 sıkıştırması kullanarak) 8 mm.lik DVD'ye kaydediyorlar. Bir DVD'ye çekim formatına göre 20 dk (HQ) ile 60 dakika (LP) arasında kayıt yapabiliyorlar. Ben amatörün de amatörüyüm, bilgisayarla hiç uğraşmak isemiyorum, çekiyorum, çıkıyorum diyenler için birebir.

Hard Diskli Kameralar: Sony DCD-SR90E
    Görüntüyü DVD kameralardaki gibi MPEG2 formatında, kameranın içindeki hard diske kaydediyor. Her bir çekim için mpg uzantılı bir dosya oluşturuyor. Kayıt süresi çekim formatına göre 440 dakikadan (7.3 saat, HQ) 21 saate (LP) kadar çıkabiliyor. Disk dolunca diski çıkarıp yeni bir disk takamıyorsunuz Kamerayı bilgisayara ya da DVD recorder'a takıp içindekileri boşaltmak gerekiyor. Biraz bilgisayar bilgisi gerektiriyor.

MiniDV Kameralar: Panasonic PV-GS500, Sony DCR-HC96E, Canon Optura 600
    Görüntüyü DV kalitesinde (DVD kalitesinden biraz daha iyi denebilir, az sıkıştırıyor, MPEG2 kadar sıkıştırmıyor) MiniDV kasetlere kaydediyor. Görüntüyü düzenlemek (bölmek, eklemek, efekt eklemek, birleştirmek vs.) için ideal format. Bir kasete 60 dk (SP) ya da 90 dk. (LP) kaydedebiliyorlar. Benim bilgisayar bilgim iyi, ya da ilgili konuları öğrenmeye hazırım, vaktim de var, kaliteli ancak kabul edilebilir fiyat düzeyinde bir kamera almak istiyorum diyenler için birebir.

High Definition (Yüksek tanımlı) Kameralar: Sony HDR-HC3
    HD görüntü çekiyor, görüntü kalitesi, çözünürlüğü çok iyi. Bundaki görüntüyü gördükten sonra diğer kameraların görüntüsü DVD yanında VHS kaset gibi kalıyor. Görüntüyü MiniDV kasete 60 dk. olarak kaydediyor. Güçlü bir bilgisayar, iyi bilgisayar bilgisi gerektiriyor. Görüntüyü gerçek kalitesinde izlemek için yüksek çözünürlüklü bir monitör ya da TV lazım. Bunların hiç birine sahip olunmasa da çekin görüntüyü, saklayın kasetleri. Nasıl olsa anıları çekiyoruz, bunları gelecekte (bir iki yıl sonra) yüksek çözürlüklü TV'ler ucuzlayınca izleriz denebilir. Tabi bu şimdi izlenemeyeceği anlamına gelmiyor. Görüntüler DVD'ye aktarılabilir vs. geniş konu, ayrı bir başlıkta incelemek lazım. En iyi kaliteyi almak istiyorum, param var, ya da uzun vadeli taksitlerle alabilirim diyenler için birebir.

Hibrid Kameralar: Sanyo Xacti VPC-HD1, Sanyo Xacti VPC-C6
    SD karta MPEG4 sıkıştırmasıyla kaydediyorlar. Hem fotoğraf makinesi, hem video kamera olarak kullanılabiliyorlar. VPC-HD1 HD (1280x720) çözünürlüğünde, VPC-C6 VGA (640x480) çözünürlüğünde video çekiyor. Fotoğrafları ise sırasıyla 5 Mpix ve 6 Mpix. Hem fotoğraf makinem, hem video kameram olsun, param da var diyenler için düşünülebilir.

Kaliteli Video Çeken Fotoğraf Makineleri: Casio Exilim Z Serisi (Z750, Z850 vs.)
    Aslında fotoğraf makinesi bunlar, ama video kaliteleri de gayet iyi. Küçük, kompakt yapıda oldukları için, her yere taşınabilme açısından idealler. Başka kaliteli video çeken fotoğraf makineleri de var; Canon, Sony, Samsung gibi. Burada Casio'yu örnek olarak vermemin nedeni hem video kalitesi, hem de MPEG4 kayıt yaptığı için aynı kapasitedeki karta daha çok kayıt yapabilmesi.

Son iki seçeneği koyarak sanırım kafaları biraz daha karıştırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dorax -- 24 Haziran 2006; 10:51:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KÜRTÇE BİR DİL Mİ ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.