Şimdi Ara

Basit Metal Dedektörü Projesi ve Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. İnternette gezinirken aşağıdaki gibi basit bir metal dedektörü devre şeması gördüm.

Devre basit uygulanabilir bir devre ve anladığım kadarıyla bu manyetik alan üretimi için yapılmış bir devre. Projede birde analog radyo bulunuyor. Ve bobin cisim algıladığı sırada bobindeki manyetik alan değişimi analog radyonun frekansını değiştirerek sesi bozuyor.

Fakat malesef şuan bilgim yeterli olmadığından bu devreyi analiz etmekten acizim. Forumda bilen birisi bu devredeki elemanların tam olarak ne için kullanıldığını yazarsa çok sevinirim.

Projenin linki :http://www.talkingelectronics.com/html/MetalDetector.html

Ve bir sorum daha olacak. Bu tarz bir devreyi 555 tarzı veya pic tarzı entegrelerle tasarlayabilir miyim? Yani gerekli dalgayı bu tarz entegrelerden elde edebilir miyim? Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilav Yapan Robot -- 18 Temmuz 2014; 22:41:07 >

• Hocam takipteyim ne is yapiyosunuz bilmiorum ama uludağ elektronik müh 3.sınıf öğrencisiyim hiç bi fikrim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILICARSLAN16

Hocam takipteyim ne is yapiyosunuz bilmiorum ama uludağ elektronik müh 3.sınıf öğrencisiyim hiç bi fikrim yok

Karabük'te Endüstri mühendisliği okuyorum :) Fakat lisede elektrik elektronik bölümünden mezun oldum, kendi çapımda elektronikle ilgileniyorum, devre analizine girdiğinden beni biraz aştığını düşündüm inşallah açıklayabilecek birileri çıkar :)
  • bu dedektörlerin bobin kısmını nasıl yapıyorlar nasıl bir tel kullanıyorlar?
  • bu devre bi işe yaramaz anca oyuncak olur sen ne için kullanacaksın. yaklasık 7 yıl once bizde bu konuda baya konusmustuk benim gecmiş yazılarım vardı oralardan bak. bu konuda bilgin artar. artık pic le yapılıyor. programcılıgın iyise yapabilirsin her metalin geri dönüş frekansı farklıdır.
  • mutsuz4 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bir dedektör yapcam devre kısmı tamam ama bobin kısmını nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok nasıl bir telle yapmamız gerekiyor?
  • bobinaj telliyle yapabilirsin bobinajcıdan git al. veya elinde trafo varsa seconder'i ni söküp ordan alabilirsin.. kaç sipir sarıcan? onuda bobinin capı ve tel kalınlıgına göre hesaplaya bilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su altı radar yapımı ardunio
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    30 tur sarın demiş çapı 15 cm. bobinaj telinin kalınlığı ne kadar olması gerekiyor?
  • bobinajcıların motor sararken kullandıgı 0,25 mi 0,50 mi tam hatırlayamıcam gidip alabilirsin. trafoda işini görür sipir sayısı azmış. yanlız bu devre bi işe yaramaz am radio cok parazit alır. bunun bide hesap makinalı modeli vardı :) yine aynı prensip am radio acıyor dijital hesap makinası gunes pilyle calısanlardan ona metal yaklastırıyor am radio buna cızırtı veriyor. :)
  • http://www.youtube.com/watch?v=gcinl4Xu1IA oda bu fazla ugrasma bence bunu yap :))
    yok hocam benim yapacağım devre bu devre değil zaten ben başka bir devre yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

bu dedektörlerin bobin kısmını nasıl yapıyorlar nasıl bir tel kullanıyorlar?

bobin kısmı
    http://www.lugatek.com/forum/index.php/topic,346.0.html

yapmışken kaliteli birşey yapmak daha iyi olur sanki forumdan lesitin nikli arkadaş yapmıştı detaylarını ona sorabilirsiniz aşağıda nasıl yapılacağı anlatılıyor bu çalışma ticari olduğu için konun sahibi programlanmış mikro işlemciyi enson sorduğumda 100tl ye satıyordu ama v5 versiyonu ücretsiz ve ilk versiyon sanırsam ama oda demo olarak tasarlanmış 500 kere çalışıyor sonra mikro işlemciyi tekrar programlamak gerekli
    http://www.lugatek.com/forum/index.php?topic=150.0
    v05
    v06 paralı

birde şu site var bu da farklı bir metal dedektör burdaki arkadaşlada iletişime geçtim hex kodunu sitede yayınlamadığını görünce anladım sattığını pm den iletişime geçtiydim almak istediğimi söyledim bana (hayır satmıyorum. Buradaki amacım paylaşım yapmak bu nedenle bana kargo parasını verirseniz ben size ücretsiz programlı pic gönderebilirim. dedi) ama bir dahada iletişim kuramadık :)

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4900.0

• quote:

Orijinalden alıntı: mutsuz4

bu devre bi işe yaramaz anca oyuncak olur sen ne için kullanacaksın. yaklasık 7 yıl once bizde bu konuda baya konusmustuk benim gecmiş yazılarım vardı oralardan bak. bu konuda bilgin artar. artık pic le yapılıyor. programcılıgın iyise yapabilirsin her metalin geri dönüş frekansı farklıdır.

Cevabınız için teşekkürler. Bu devrenin isime yaramayacagimin farkindayim sadece dedektorlerin calisma prensibini tam olarak idrak edebilmek icin yapmak istiyordum. Daha sonra kendime gore devreyi revize etmeyi dusunuyorum. Programlama bilgime gelirsek Arduino programlamayi ve java dililini biliyorum.

Asil yapmak istedigim proje tam olarak yerin 30 40cm kadar altini algilayabilecek bir metal dedektoru tasarlamak. Delta pulse devrelerini inceledim fakat bunun semasini anlayamadigim icin onlari zaten anlayamadim. Bu tarz bir devreyi yapmak istiyorum picle ya da 555 tarzi bir entegreyle bu sinyali nasil verebilirim. Bugun calistigim icin konunuza bakamadim gece bakacagim, tesekkurler.

Son olarak yapacagim sistemde yer kisitim var. Bobinin boyutu 10x10x7cm sinirini gecmemeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• deltapulse calısma prensibi basit o konuların içinde var. yazmıstık sanırım. suan deltapulse 3 versiyonunu yapıyorlar ben baya uzak kaldım pic e gectiler suan senin yapacagın devre 2cm den yukarı cıkamaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutsuz4

deltapulse calısma prensibi basit o konuların içinde var. yazmıstık sanırım. suan deltapulse 3 versiyonunu yapıyorlar ben baya uzak kaldım pic e gectiler suan senin yapacagın devre 2cm den yukarı cıkamaz :)

Ben 20 gündür araştırıyorum elimde fazlaca devre bulunuyor. Fakat benim algılamak istediğim şey mayınlar ve yeni nesil mayınlarında çoğu parçası plastik olduğundan metal dedektörleri pek bir işe yaramıyormuş. Ben şuan metal dedektörü ve gpr'den meydana gelen bir hibrit sistem düşünüyorum. Metal dedektörü kısmında dediğim gibi elimde devreler var fakat bilgim yeterli olmadığından bunların analizini yapamıyorum. Yerin en fazla 20cm altını algılamakta anladığım kadarıyla işimi görüyor. Budevreyi yapmam konusunda yardımcı olabilecek biri umuyorum böyle bir forumda olacaktır .

Yorumunuz için teşekkürler, iyi çalışmalar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.