Basit kesirler negatif olabiliyor mu?Kimi yerde olur kimi yerde olmaz diye geçiyor. ![]() ![]() Karekök mps de yazanlar doğru mu? Kesir ifadesini negatif almıyor.Ama mutlak değeri ile işlem yaptırıyor.Kesir sorularini x rasyonel sayısının mutlak değeri basit kesirse diye sormuş.Çünkü kesiri negatif almıyor. Göstermek için bi soru paylaştım: ![]() Kafta x rasyonel sayısının mutlak değeri basit kesirse diye sormuyor.Direkt x ifadesi basit kesirse diyor.Diyelim ki a/b kesri basit kesir olsun.Bunu |a|<|b| şeklinde çözüyoruz. Yani a negatif b pozitif de olsa kesir olarak kabul edilmiş. ![]() Yazın sadece mpsten çalıştığım için pek dikkat etmemiştim.Tekrar dönünce kafama takıldı. Üstteki dediklerimi anlamayanlar olursa şöyle diyeyim,özetle şunu soruyorum sadece:Müfredat basit kesri negatif de olsa kesir olarak kabul ediyor mu etmiyor mu? Bir de elimdeki meb kitabına bakacağım ama 3 4 sene oldu.Yani karekok mpsteki gibi bi güncelleme olduysa elimdeki kitaba geçmemiş olabilir.Bunun için ogm materyal var diyeceksiniz.Peki meb bi güncelleme yaptığında sınavda ona göre mi sorar ösym yoksa sınav senesi olan 12lerin 4 yıl boyunca gördüklerine göre mi sorar?Örneğin ben 9da bi konuyu gördüm.Fakat bu sene değişti o konu.Ben 9 sene önceki gördüklerimden sorumlu olup,güncellemeyi dikkate almayıp ona göre mi hazırlanacağım yoksa bu seneki 9 mufredatindaki degisiklerden de sorumlu mu tutulacağım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim