Şimdi Ara

Basit C# Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • int a = rnd.Next(Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[1]), Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[2]));

listbox1 de iki tane seçili item var. birincisi ile ikincisi arasında rastgele sayı üretim a değişkenine atayacağım.

Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[1])

şunlarda hata var galiba doğrusu nasıl yazılıyor bulamadım.

• ToInt32 metodu senden String tipinde bir parametre bekliyor. Ama sen başka bir nesneyi parametre olarak eklemeye çalışıyorsun. SelectedItems[1].ToString() yaparak String olarak al, o şekilde parametre olarak gir. Verdiği hata mesajlarını okursan zaten neyi niçin yapamadığını anlatacaktır o sana.
  • Penta Kill P kullanıcısına yanıt
    int a = rnd.Next(Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[1].ToString()), Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[2].ToString()));

bu şekilde diyorsanız bunuda denedim hata veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

int a = rnd.Next(Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[1].ToString()), Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[2].ToString()));

bu şekilde diyorsanız bunuda denedim hata veriyor.

Tam olarak fırlattığı exception ne acaba ? Yani null olan bir nesneyi integer'a convert edemiyor olabilir. Ayrıca dizilerin ilk elemanı 0'dan başlar, onu atlamış olabileceğinden null geliyor olabilir.
  • Penta Kill P kullanıcısına yanıt
    ToString() koyup da denemiştim olmayınca iyice şaşırdım. String'e çevirsem de çevirmesem de 0 ve 1 yapınca düzeldi çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.