int a = rnd.Next(Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[1]), Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[2]));
listbox1 de iki tane seçili item var. birincisi ile ikincisi arasında rastgele sayı üretim a değişkenine atayacağım.
Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[1])
şunlarda hata var galiba doğrusu nasıl yazılıyor bulamadım.
ToInt32 metodu senden String tipinde bir parametre bekliyor. Ama sen başka bir nesneyi parametre olarak eklemeye çalışıyorsun. SelectedItems[1].ToString() yaparak String olarak al, o şekilde parametre olarak gir. Verdiği hata mesajlarını okursan zaten neyi niçin yapamadığını anlatacaktır o sana.
Penta KillP
kullanıcısına yanıt
int a = rnd.Next(Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[1].ToString()), Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[2].ToString()));
bu şekilde diyorsanız bunuda denedim hata veriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: hawloo
int a = rnd.Next(Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[1].ToString()), Convert.ToInt32(listBox1.SelectedItems[2].ToString()));
bu şekilde diyorsanız bunuda denedim hata veriyor.
Tam olarak fırlattığı exception ne acaba ? Yani null olan bir nesneyi integer'a convert edemiyor olabilir. Ayrıca dizilerin ilk elemanı 0'dan başlar, onu atlamış olabileceğinden null geliyor olabilir.
Penta KillP
kullanıcısına yanıt
ToString() koyup da denemiştim olmayınca iyice şaşırdım. String'e çevirsem de çevirmesem de 0 ve 1 yapınca düzeldi çok teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme