Şimdi Ara

Basit Bir Olasılık Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir torbada 3 kırmızı 4 yeşil bilye vardır.

Geri bırakmamak üzere torbadan çekilen iki bilyenin farklı renkte olduğu bilindiğine göre ikinci çekilen bilyenin eşil renkte olma olasılığı kaçtır?

Cevabı buldum ama tam kafama yatmadı anlatabilecek var mı?

• cevap 1/2 mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

Bir torbada 3 kırmızı 4 yeşil bilye vardır.

Geri bırakmamak üzere torbadan çekilen iki bilyenin farklı renkte olduğu bilindiğine göre ikinci çekilen bilyenin eşil renkte olma olasılığı kaçtır?

çekilenler farklı renkte olduğuna göre ya kırmızı-yeşil ya da yeşil-kırmızı şeklinde çekilmiştir yani 1/2 olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: PGAL

quote:

çekilenler farklı renkte olduğuna göre ya kırmızı-yeşil ya da yeşil-kırmızı şeklinde çekilmiştir yani 1/2 olmalı

Direk öyle mi yani y-k veya k-y çekilmiştir 1/2 mi diyoruz

pm attım bakar mısın?

• 1\2 olmaz şıklar varsa sayar misin usta?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4/7
  • quote:

İki top çekeceğiz ilk olarak kırmızı cekmelıyız ondan sonra yeşil

C(3,1).C(4,1)/C(7,2) = 4/7
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Güzel bir Limit sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PGAL

quote:

bu arkadaşın yaptığı gibi yaptım ben de cevabın 1/2 olduğunu düşünüyorum ama soruyu soran arkadaş soruyu pm yoluyla halletmeyi seçmiş ne doğru cevabı soylemiş ne de sorulan sorulara cevap vermiş bencilce bir davranış biçimi

• Bu soruyu çözmüştüm 1/2
  • bu soruda başını okumaman gereken sorulardan galiba direk 2.çekiş için 2 renk şansım var herhangi bir rengin gelmesi 1/2 olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moorethomas -- 21 Şubat 2013; 19:06:38 >
  • 1/2 soru tanıdık geldi ama nerden?
  • °

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbult -- 15 Temmuz 2014; 17:04:44 >
  • bu soru hangi kaynaktan ve kesin cevabı ne acaba
  • Soru önümde,fem matematik kapsül denemeleri,deneme 7,soru 31:cevap da 1/2 ben 1/3 bulmuştum anlamadım nasıl olduğunu takip
  • soruda çekilenin yeşil renkte olma olasılığı soruluyor 2 tane renkten biri yani 1/2 ?
  • Cevabımı yeniliyorum

[(3/7). (4/6)] / [2. (3/7). (4/6)] pay ilk olarak kırmızı secme durumu ve sonrasında yesil secme

payda YK KY tüm durum yani cevap 1/2 olur.

Alternatif Yol : 3Y3K alsak Y kalır yani Y garanti almış oluruz geriye kalan 3 Kırmızı ve 6 Taneden 3/6=1/2 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shouva -- 21 Şubat 2013; 23:06:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.