Bildirim
Basit bir kaldırma kuvveti sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Cevap 2/3 mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
hocam her bölmeye v diyelim 2v batmış mx.g=2v.dsıvı.g y de ise askıda kalmış eşit hacimli demiş ayrıca my.g=3v.dsıvı.g burdan 2my=3mx geliyor mx mynin 2/3 katıdır _____________________________ 
-
Hacimler eşit ikisine de 3v diyelim.
http://sketchtoy.com/68380720_____________________________ If people knew how hard I worked to get my mastery, it wouldn't seem so wonderful at all. -Michelangelo -
Buyuk ihtimalle orada hacimleri esit ibaresine dikkat etmesiniz yani x e 3 v dersek y de 3v oluyor tamami oradan da fk yuzen ve askida kalan cisimlerde g ye esittir mantigindan 2vsi batmis xin demek ki 2vd x in kutlesi y de tamami batmis o da 3vd olur oradan da x in 2/3 kati y yeesit oldugu icin 2/3
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Aynen hocam. _____________________________ The cause of all the things are inside my head. -
Ben X cismine 2d/3 Y cismine ve sıvıya 3d dedim. Sonra Y cisminin kütlesini 3V.3d'den 9Vd, X cisminin kütlesini 3V.2/3d'den 2Vd buldum. Sonra 9/2 çıkıyor. Burada nerede hata yapıyorum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dostlarsağolsun -- 28 Ekim 2017; 23:23:50 >_____________________________ The cause of all the things are inside my head.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler