Şimdi Ara

Basit bir integral sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (2x-1)^6'nın diferansiyeli alındığında 2x-1=u dersek diferansiyeli 2xdx mi olur yoksa birleşik fonksiyonun türevini almamız mı gerekir?

• 2dx=du olur buradan dx=du/2 dersin. Bileşke fonksiyon ne alaka onu anlamadım ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daafis -- 21 Nisan 2012; 23:12:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

2dx=du olur buradan dx=du/2 dersin. Bileşke fonksiyon ne alaka onu anlamadım ama.

diferansiyel alma türev alıp dx yazma ya işte direk için türevi 2x oluyor, ama ben onu 6 başadüşer sonra aynen yazılıp üs 1 azaltılır sonra 2x ile çarpılır dx yazılır biçiminde düşündüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

quote:

2dx=du olur buradan dx=du/2 dersin. Bileşke fonksiyon ne alaka onu anlamadım ama.

diferansiyel alma türev alıp dx yazma ya işte direk için türevi 2x oluyor, ama ben onu 6 başadüşer sonra aynen yazılıp üs 1 azaltılır sonra 2x ile çarpılır dx yazılır biçiminde düşündüm

2x-1'in türevi 2x mi daha dikkatli bak.

• quote:

quote:

quote:

2x-1'in türevi 2x mi daha dikkatli bak.

dikkatsizlik ben direk tamamının türevini alıcaz zannettim sadece içi alıyormuşuz sorum buydu anladım şimdi sağol

• quote:

(2x-1)^6'nın diferansiyeli alındığında 2x-1=u dersek diferansiyeli 2xdx mi olur yoksa birleşik fonksiyonun türevini almamız mı gerekir?

u dönüşümünü 2x-1 e yparsan du=2dx olur.

eğer u dönüşümünü (2x-1)^6 ya yaparsan du=6(2x-1)^5.2.dx olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazsedc -- 22 Nisan 2012; 0:14:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.