Şimdi Ara

Basit bir haber sitesi yapacağım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar basit bir haber sitesi yapmaya çalışacağım Mssql 2016 ve mvc kullanarak. Üye girişi ve kayıt olma olacak. Üyeler haberlere yorum yapabilecek.

    Tabloların içeriklerinde ufak yanlışlar var onları düzelteceğim fakat bu 3 tablo yeterli olur mu ? Bunlar arasındaki bağlantılar kurmak için farklı tablolar da oluşturmam gerekli mi yoksa ?
    Basit bir haber sitesi yapacağımBasit bir haber sitesi yapacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumy -- 29 Kasım 2017; 17:43:52 >







  • Büyük resimleri göremiyoruz! mysql mi MSSQL mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyrgul -- 29 Kasım 2017; 16:49:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyrgul

    Büyük resimleri göremiyoruz! mysql mi MSSQL mi?

    Anlamadığım şekilde 2 kere yükledim büyük halleri açılmıyor bilgisayarda. Telefonda bir sorun yok. MSSQL hocam yanlış yazmışım.

    Hocam oluşturduğum tabloların içini hallederimde 3 tablo yeterlimi onu merak ettim. Haberler yorumlar ve kişiler tablolarını oluşturup doğru bağlantılar yaparsak başka tabloya gerek yok değil mi dediklerimi yapmak için.
  • 3 u artirabiliriz. Misal kategoriler, kategoriHaber, fotogaleri, editorler vs. Epey eksik var sonradan akliniza geldiginde problem olur iyice dusunun oyle baslayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer basit olsun başlangıç için kolay olsun diyorsanız 3 tablo bile fazla. Öbür taraftan kategoriler, galeri, editörler (yazarlar), vb birçok tablo eklenebilir. Ayrıca bu tablolardaki alanların sayısı da arttırılabilir. Yani ucu açık. Sadece haberler tablosuyla da olabilir.Bu size kalmış. Bence en temel kategoriler, haberler ve yorumlar diye üç tablo yeter. Yorumları onay sürecinden geçirirsiniz. Kaldı ki haber sitesi. Zaten millet yorum yapmaya çok yatkın değil. Bir de üyelik isterseniz zaten yapmıyor. Yorumları herkes yapsın. Eğer üyeler yapsın istiyorsanız üyeler tablosu da olacak.

    Bu arada haber tablosunda yorumId olmaz. Yorum tablosunda haberID olur. 1-n ilişki var. Normalizasyon elden geçirilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyrgul -- 30 Kasım 2017; 1:42:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.