< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Başıboş sokak köpeği 8 yaşındaki çocuğun cinsel organını koparttı ❗❗ ne zaman çözüm bulunacak ? (2. sayfa)

-
-
Böyle çeteleşip vahşileşen köpekleri gebertsinler umrumda olmaz ama dünkü metrodaki kendi halinde takılan köpekle bu gözü kan bürümüş canavarları aynı kefeye koymayın.
-
Başıboş köpekler tarafından oluşacak sorunlarin cezasını bu hayvansever derneklerine vereceksin bakın neler oluyor.
Sahipli köpekler den oluşan sorunların da cezasını sahiplerine vereceksin hemde en ağır şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 9 Ekim 2021; 10:22:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hepsi toplatılmalı bu hayvanların
hayvan severlerin karşısındayım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3-5 köpeğin yaptığı şeyi genelleyerek tüm köpeklere nefret saçanlara acıyorum.
Eğer saldırgan köpekler varsa barınaklara alınması belediyenin sorumluluğundadır. İlgili yerlere şikayet edin.
60 yaşındaki biri, birine zarar verse; tüm yaşlılar şöyledir, böyledir diye mi genelleyeceğiz? Veya bir topluluk üyesi bir eylem yaptığında diğer üyeleri de mi bundan sorumlu tutacağız?
Veya en basitinden geçmişte ayakları kesilen yavru köpekler, zehirli mama verilerek katledilen köpekler, kürekle ezilerek öldürülen yavru kediler oldu. Bu katliamları yapan insandı. O zaman sizin mantığınıza göre insanoğlu daha tehlikeli, insanlar da sokaklara çıkamasın(!) Bu nasıl mantıksız ise köpeklere yapılan bu nefret de o kadar saçma sapan genellemeler içermektedir.
Saldırgan köpeklerin ben de sokaklarda gezmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ama sokaklara hiçbir köpek giremez, demek tam anlamıyla bencilliktir, nankörlüktür.
İnsanların olduğu kadar ayırt etmeksizin tüm hayvanların ve bitkilerin de yaşamaya hakkı var.
Hayvanların yaşama hakkını almak isterseniz, bir gün bir topluluk gelir, aynı şeyleri size uygular. O zaman bu düşünceler aklınıza gelir ama iş işten geçmiştir.
Dünyaya eskiden dinozorlar hakimdi, onların sözü geçerdi. Şimdi onlardan geriye kalan bir şey yok, fosilleri hariç...
Şu an dünyaya hükmeden insanoğlu. Ama ileride ne olacağı hiç belli olmaz. (doğa felaketleri, salgınlar, uzaylılar vs.).
Çocuğa da geçmiş olsun, umarım çok ciddi bir darbesi yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cool Storm -- 9 Ekim 2021; 11:23:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hayvansever bir insanım ama bu sokak köpekleri çok tehlikeli olmaya başladı. oturduğumuz yerde de sokak köpekleri oldukça fazla. yavru bir köpek var tek derdi oyun oynamak. aşırı yılışık. geçen küçük bir kızın peşine takılmış. kız da 6 7 yaşlarında en fazla. kız korkuyor kaçıyor köpek bunun peşine koşuyor oyun oynuyorum diye. bende camdan izliyorum. kız birden yola atladı kaçacağım diye, o sırada da araba geliyordu. zor durdu kıza çarpıyordu az kalsın. şöför indi köpeği kovaladı. köpek hala burada. belediye gelmiş annesini kısırlaştırıp geri bırakmış.
-
U-Y-U-T-A-C-A-K-S-I-N
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz hayvan sevgisinden yoksun olursanız, sokak hayvanlarına iki kap yemek, su vermezseniz 30 saniyenizi ayırıp başını okşamaz her gördüğünüzde vurup taş atar korkutup kovalarsanız böyle olur zaten, hayvanlar insanlardan nasıl muamele görürse öyle davranır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar. İnsanların sokakta gezme özgürlüğü yok çoğu yerde, özellikle geceleri. Yakında sokaklarda zehirlenmiş toplu köpek ölüleri görürsek hiç şaşırmam.
Bu işin iyice boku çıkmaya başladı.
Bir gireyim bakayım dedim. Hâlâ bu konuda bile mantıksız konuşmaya devam edenler var. Bir de beni engellemiş. Yok sikayet edecekmissiniz de falan da. Şikayet etsen ne olacak? Belediye gelip toplamaya başladığı anda hemen cemkirmeye başlıyorlar. Hatta belediyeyi dava ediyorlar. Belediye de artık sokak hayvanlarıyla uğraşmak istemiyor. Bizim şehirde güya köpekler kısırlaştıriliyor ama nasıl bir kısırlık anlamadım. Her yerde 3er 4er yavrular var. Yok genelleme yapmamaliymisiz da falan da. Yok bilmem ne gelse şöyle yapsa tüm bilmem neler şöyledir mi diyecekmisiz. Köpek bu köpek. İnsan değil. Kiyaslama yapamazsın. Köpekler içgüdüleri kuvvetli hayvanlardır. Kaçanı kovalarlar. Bölgesine gireni kovalarlar. Saldirirlar. Sürekli çeteler halinde bölge savunması yaparlar falan. Gecenin köründe dışarı çık bakalim, gündüz başını eğip gezen köpekler nasıl kovalıyor.
Daha bu vakalar çok az bile. Saldırıya uğramamak için köpeklerin tuttuğu sokakları kullanmıyoruz. Gece dışarıya çocuklarımızı cikarmiyoruz. Kızların çoğu köpeklerden dolayı akşam dışarı çıkamıyor falan. Yani tüm bu önlemlere rağmen yine de bu tür vakalar oluyor. Bir de üstüne bir köpek sürüsünün arasında kalınca soğukkanlı davranıp kaçmayan ve bağıran insanlar var falan. Öyle olunca da saldiramiyorlar kolay kolay.
Ya tamamen iki yüzlülük. Sokaklar yılan kaynasa tüm hayvanseveriz diye gezinenler belediyelerin önünde sıra oluşturur. Kimse onların da yaşama hakkı var demez. Yaşarsa başka yerde yaşasın der.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sokakta hayvan suruleriyle yasamak zorunda degiliz.
Hayvan insam savasini insanlarin kazanali binlercr yıl oldu.
Bu savası tekrar baslatmayin bize
Hayvanlara nefret ettirtmeyin.
Inat eden insanlar sonucunda siz üzülürsünüz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yukardaki fanatik beni de engellemiş
neyse...
"aman canım 3-5 tane vaka" diye standart ve küçümseyici bir yalan argümanları var bunların.
ulan istersen 1 tane vaka olsun...o insanın canı can değil mi ? hani nerde yaşam hakkına saygı ?
ölen,sakatlanan,yaralanan, psikolojik travma geçiren, kısaca maddi-manevi zarara uğrayan insanlar bunlar için 3-5 tane vakadan ibaret..münferit olay..."abartılacak ve genelleyecek bir şey yok" denilecek bir değerlendirme...
insan hayatının bunların nazarında herhangi bir değeri yok .. insanı da öyle besin zincirindeki bir varlık olarak görüyorlar fazlası değil...hatta insanı işgalci olarak gören bile var, dinazorlar ile kıyaslıyan var...var da var...
bazılarında da insan nefreti hastalıklı bir boyutta olduğu için başıboş köpeklerin karıştığı vakalara sevinenler bile var.
hepsinin ağzında a haber izleyip büyük resmi gördümcü, cıgarh delefonunu diyen dayılar gibi aynı laflar var.
nasıl ki o dayılar da hep standart ve aynı kalıp laflar var:
dış güşler bizi gısganiy
gılışdar seseha
7 düvele karşı savaşıyoruz
ekonomi süper
oy verecek başka parti yoh
yol yabdı
eskiden düp guyruğu
vs vs
bu köpek fanatiklerinde de (gerçek hayvanseverler değil dikkat) hep aynı laflar ve aynı argümanlar var
dünya bize ait değil
sen de mama verseydin
onların yurdu sokaklar
genelleme yapmayın
insanların karıştığı suçlar daha fazla
vs vs vs
diğer konuda da yazdığım gibi fanatiklerin genel bir anlama sorunu var ...tabi bazıları anlamıyormuş gibi yapıp aslında taklit yapıyor o da ayrı bir konu ..niye öyle taklit yapıyorlar dersen mama işinde iyi para var.
bu dünya bize ait değilmiş de, beraber yaşayacakmışız da, cebimizde mama taşıyacakmışız da.... hepsi palavra
niye çağdaş ülkelerde bu sorun yok diye sorduğunda ya kitlenip kalıyorlar ya da omo son onlar bo sorono nosol çozdo boloyor moson üüüüüüüü
başka cevap yok
yav adamlar çözmüş mü çözmüş...sen de çöz ..madem onların yöntemini eleştiriyorsun iş o raddeye gelmeden çöz o zaman...100 milyon köpeğe aşılama, mama, barınma, ilaç, kısaca bütçe nasıl yetecek eyvah bu kadar hayvan telef olacak denilmeden önce çöz..itlaf ederek çözme ama çip tak, kısırlaştırma yap, sağlıklı ve güvenlikli barınaklar yaparak çöz işte..
bunlar istiyor ki her yer, her mekan, her ev, her toplu taşıma, her park, hatta her okul köpekle dolsun taşsın...kedi de değil bak köpek olacak...niye çünkü köpek daha fazla mama yiyor kediye oranla..
sivrisineklerin, farelerin, yılanların nüfusunu kontrol altında tutmayı biliyor, bu denetimleri yapanlara gıkını çıkarmıyor, bu noktada akıllarına hayvan hakları gelmiyorken; iş köpeğe gelince çıldırıyorlar...niye ?
bu fanatikler için hayvan köpekten ibaret... niye ? mama çünkü
bunlar da vicdan merhamet de yok. migrostan aldığı 5 liralık mamayı sokaklara saçtığında kendini hayvansever zannedip facebookundan da şovunu yaptığında ya da çok matah bir şey yaptığına inanıp dünyayı kurtardığını zannetme saflığı ile mutlu olduğunda iş bitiyor...
o mamayı yiyen köpek bölgeyi sahiplenip, çocukların bebeklerin oynadığı bulunduğu parka dışkısını bırakıyor mu bırakmıyor mu ? bunların parazit aşıları var mı yok mu ? gelene geçene salça olup araçlar için trafik kazalarına, yayalar için yaralanmalı kazalara neden oluyor mu olmuyor
mu bunlar fanatiklerin umrunda mı acaba? bu fanatikler böyle sorumsuz insanlar işte...ben yaptım oldumcu bakış açısındalar.
bu fanatikler 2 gruba ayrılıyor aslında.
1.grup mama işinden rant elde edenler
2.grup rant falan elde etmiyor ancak çeşitli psikolojik sorunlarından ve/veya cahilliğinden ötürü hayvanseverliği sokaklara mama saçmak her köşe başında köpek olması, insanların bu köpekleri sevmek, bunların ihtiyaçlarını gidermek ile ancak hayvansever olabileceği şeklinde mantık dışı bir bakış açısı geliştiriyorlar. bu açının dışında kalan herkese çemkirmeyi de marifet görüyorlar..
bak daha geçen gün genç bir kız süs köpeği ile caddede yürürken başıboş köpeklerinin saldırısına uğradı.
yani bu başıboş köpeklerden köpekler de mağdur, hayvanseverler de... insanlar köpeğini alıp rahatça yürüyüş bile yapamıyor...hele böyle minik bir süs köpeğin varsa yandın
canlılara düşmanlık yaptığımız falan yok. burada vurgulanan nokta denetimsizlik ve başıboşluk...ben de besledim , besliyorum. bunlar itlaf edilmeli demiyorum. ancak fanatikler, standart ve saçma tanımları ile itham etmekte bir sıkıntı görmüyor.
ben ve benim gibi düşünenler bu hayvanların nüfuslarının kontrol altına alınıp şehirden uzak noktalarda bakılmasını istiyor sadece....kontrolsüzce ürememesini ve olur olmadık her köşe başında bunların olmamasını istiyor sadece...ya barınaklarda ya da sahiplendirilip evlerde bakılsın istiyor
omo son boronokloron holono boloyor moson diye başka bi argümanları daha var bunların...e taşın altına elinizi koyun olm o zaman. para toplayın barınak açın demi ... meclise kanun tasarısı getirilmesi yönünde kamuoyu çalışması yapın...o kadar vergi veriyoruz bi vergi daha verelim bu köpekler düzgün şartlarda bakılsın razıyım..o da yok...oturduğu yerden anca sallasın ahkam kessin.
ve şimdi tekrardan geldik en önemli soruya. tekrar soruyorum: bu besleme manyaklığı denetimsizce, sorumsuzca bilinçsizce devam ettikçe ve yarın bu köpeklerin nüfusları 100 milyon olduğunda; bunları beslemeye, aşılamaya , kısırlaştırmaya, barındırmaya hangi bütçe hangi imkan hangi mekan yetecek ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 9 Ekim 2021; 12:37:22 >
-
Köpeklerin insana saldırmasında insanlar hatalı köpek asla durduk yere saldırmaz diyen kafa= ekonomi kötü diyenlere telefonunu göster diyen kafadır. Eskişehirde mahallemde gece yürümeye korkuyorum. 21 yaşındayım küçüklükten gelen korkum var. Her sokağın başında nöbet tutar gibi yatıyorlar. Ben bu halimle korkuyorum gece çıkmaya çoluk çocuk ne yapsın?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu yukardaki kimse yorum yapamasın diye konudaki herkesi engellemiş sanırım.
kendi çocuğunun pipisini sokak köpeği koparsa ne hissederdi diye soracaktım...
-
Hükümet görevini yapmıyor. Köpekler hakkında yasal düzenleme yapmak zor olmamalı. Başıboş köpekleri sahiplendireceksin. Hepsinin kimliği olacak. Sorumluluk köpek sahiplerinde olacak. Cezai yaptırımları olacak. Diğerlerini de uyutacaksın. Bu kadar basit. 3. Dünya ülkesi saçmalıkları işte sokakta başıboş hayvanların ne işi var. Hayvan bakım barınaklarının da gereksiz olduğunu düşünüyorum. Gereksiz masraf bunun yerine insana harcansın o paralar.
-
Bunu yazan kişi sen ne Allah'ın cezası bir insansın. Yatacak yerin yok.
-
Hocam bu başıboş köpeklerin yüzünden kedi de yok eskisi gibi. Gece görüyorum 10 köpek bir kediyi kovalıyor. Arabanın altına falan girip kendini kurtarmasa kediler, hepsini parçalarlar. Kedilerin bizlere yararı var. Oldukça temiz hayvanlar ve kimseye zararları yok. Kedilerin olduğu yerde fare dolaşmaya cesaret edemez. Yılan bile gelemez. Bu yüzden oldukça faydalilar. Ama işte bunların hayvan sevgisi dediğiniz gibi tek köpeklere. Hayvan sevgileri de paranoyaklik seviyesinde. Evine fare girse kafasına vileda sopasıyla vurur. Her yere zehir döşer. Sonra hayvan severim ben diye dolaşır. Yani tamam hayvanları seviyoruz ama mantık çerçevesi içinde. İnsanın tek dostu köpektir gibi sacmalamadan sevmek lazım. Adamin sosyal ilişkileri çöp gibi kalkıp insanın tek dostu hayvanlardir diyor. Böyle bir saçmalık olamaz. Kendi türümüzü üstün tutmaliyiz. Bir insan hayatı her şeyden daha önemli olmalidir. Bu başıboş köpeklerin yaşam alanı bile yok denebilir. Çünkü tamamen insanlara bağlilar. İnsanlar olmadan nesilleri anında yok olma seviyesine gelir. Öyle bir anlatiyorlar ki insanoğlu her yeri işgal etmiş. Sehirlesmeyen iki karis arazi kalmamis. İnsanlardan uzak yerlere koyalım bu başıboş kopekleri işte. Ama biliyorlar ki köpekler insanlar olmadan yaşayamaz. Yani biz onların doğalarini ellerinden aldık falan diye gezinenler yine ne konuştuğunu bilmiyor. Yav insanlar şehirleri terkedip dağa ciksalar. Bu köpekler de olduğu gibi arkamızdan gelirler. Neyin dogasini işgal etmekten bahsediyorsun.quote:
Orijinalden alıntı: lazer__yukardaki fanatik beni de engellemiş
neyse...
"aman canım 3-5 tane vaka" diye standart ve küçümseyici bir yalan argümanları var bunların.
ulan istersen 1 tane vaka olsun...o insanın canı can değil mi ? hani nerde yaşam hakkına saygı ?
ölen,sakatlanan,yaralanan, psikolojik travma geçiren, kısaca maddi-manevi zarara uğrayan insanlar bunlar için 3-5 tane vakadan ibaret..münferit olay..."abartılacak ve genelleyecek bir şey yok" denilecek bir değerlendirme...
insan hayatının bunların nazarında herhangi bir değeri yok .. insanı da öyle besin zincirindeki bir varlık olarak görüyorlar fazlası değil...hatta insanı işgalci olarak gören bile var, dinazorlar ile kıyaslıyan var...var da var...
bazılarında da insan nefreti hastalıklı bir boyutta olduğu için başıboş köpeklerin karıştığı vakalara sevinenler bile var.
hepsinin ağzında a haber izleyip büyük resmi gördümcü, cıgarh delefonunu diyen dayılar gibi aynı laflar var.
nasıl ki o dayılar da hep standart ve aynı kalıp laflar var:
dış güşler bizi gısganiy
gılışdar seseha
7 düvele karşı savaşıyoruz
ekonomi süper
oy verecek başka parti yoh
yol yabdı
eskiden düp guyruğu
vs vs
bu köpek fanatiklerinde de (gerçek hayvanseverler değil dikkat) hep aynı laflar ve aynı argümanlar var
dünya bize ait değil
sen de mama verseydin
onların yurdu sokaklar
genelleme yapmayın
insanların karıştığı suçlar daha fazla
vs vs vs
diğer konuda da yazdığım gibi fanatiklerin genel bir anlama sorunu var ...tabi bazıları anlamıyormuş gibi yapıp aslında taklit yapıyor o da ayrı bir konu ..niye öyle taklit yapıyorlar dersen mama işinde iyi para var.
bu dünya bize ait değilmiş de, beraber yaşayacakmışız da, cebimizde mama taşıyacakmışız da.... hepsi palavra
niye çağdaş ülkelerde bu sorun yok diye sorduğunda ya kitlenip kalıyorlar ya da omo son onlar bo sorono nosol çozdo boloyor moson üüüüüüüü
başka cevap yok
yav adamlar çözmüş mü çözmüş...sen de çöz ..madem onların yöntemini eleştiriyorsun iş o raddeye gelmeden çöz o zaman...100 milyon köpeğe aşılama, mama, barınma, ilaç, kısaca bütçe nasıl yetecek eyvah bu kadar hayvan telef olacak denilmeden önce çöz..itlaf ederek çözme ama çip tak, kısırlaştırma yap, sağlıklı ve güvenlikli barınaklar yaparak çöz işte..
bunlar istiyor ki her yer, her mekan, her ev, her toplu taşıma, her park, hatta her okul köpekle dolsun taşsın...kedi de değil bak köpek olacak...niye çünkü köpek daha fazla mama yiyor kediye oranla..
sivrisineklerin, farelerin, yılanların nüfusunu kontrol altında tutmayı biliyor, bu denetimleri yapanlara gıkını çıkarmıyor, bu noktada akıllarına hayvan hakları gelmiyorken; iş köpeğe gelince çıldırıyorlar...niye ?
bu fanatikler için hayvan köpekten ibaret... niye ? mama çünkü
bunlar da vicdan merhamet de yok. migrostan aldığı 5 liralık mamayı sokaklara saçtığında kendini hayvansever zannedip facebookundan da şovunu yaptığında ya da çok matah bir şey yaptığına inanıp dünyayı kurtardığını zannetme saflığı ile mutlu olduğunda iş bitiyor...
o mamayı yiyen köpek bölgeyi sahiplenip, çocukların bebeklerin oynadığı bulunduğu parka dışkısını bırakıyor mu bırakmıyor mu ? bunların parazit aşıları var mı yok mu ? gelene geçene salça olup araçlar için trafik kazalarına, yayalar için yaralanmalı kazalara neden oluyor mu olmuyor
mu bunlar fanatiklerin umrunda mı acaba? bu fanatikler böyle sorumsuz insanlar işte...ben yaptım oldumcu bakış açısındalar.
bu fanatikler 2 gruba ayrılıyor aslında.
1.grup mama işinden rant elde edenler
2.grup rant falan elde etmiyor ancak çeşitli psikolojik sorunlarından ve/veya cahilliğinden ötürü hayvanseverliği sokaklara mama saçmak her köşe başında köpek olması, insanların bu köpekleri sevmek, bunların ihtiyaçlarını gidermek ile ancak hayvansever olabileceği şeklinde mantık dışı bir bakış açısı geliştiriyorlar. bu açının dışında kalan herkese çemkirmeyi de marifet görüyorlar..
bak daha geçen gün genç bir kız süs köpeği ile caddede yürürken başıboş köpeklerinin saldırısına uğradı.
yani bu başıboş köpeklerden köpekler de mağdur, hayvanseverler de... insanlar köpeğini alıp rahatça yürüyüş bile yapamıyor...hele böyle minik bir süs köpeğin varsa yandın
canlılara düşmanlık yaptığımız falan yok. burada vurgulanan nokta denetimsizlik ve başıboşluk...ben de besledim , besliyorum. bunlar itlaf edilmeli demiyorum. ancak fanatikler, standart ve saçma tanımları ile itham etmekte bir sıkıntı görmüyor.
ben ve benim gibi düşünenler bu hayvanların nüfuslarının kontrol altına alınıp şehirden uzak noktalarda bakılmasını istiyor sadece....kontrolsüzce ürememesini ve olur olmadık her köşe başında bunların olmamasını istiyor sadece...ya barınaklarda ya da sahiplendirilip evlerde bakılsın istiyor
omo son boronokloron holono boloyor moson diye başka bi argümanları daha var bunların...e taşın altına elinizi koyun olm o zaman. para toplayın barınak açın demi ... meclise kanun tasarısı getirilmesi yönünde kamuoyu çalışması yapın...o kadar vergi veriyoruz bi vergi daha verelim bu köpekler düzgün şartlarda bakılsın razıyım..o da yok...oturduğu yerden anca sallasın ahkam kessin.
ve şimdi tekrardan geldik en önemli soruya. tekrar soruyorum: bu besleme manyaklığı denetimsizce, sorumsuzca bilinçsizce devam ettikçe ve yarın bu köpeklerin nüfusları 100 milyon olduğunda; bunları beslemeye, aşılamaya , kısırlaştırmaya, barındırmaya hangi bütçe hangi imkan hangi mekan yetecek ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu kadın mı adam mı belli olmayan yaratık beni kin ve nefrete sürüklüyor, gerçek hayatta karşıma çıksa olacakları düşünmek istemiyorum. Bulunup yargılanmalı..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X