Şimdi Ara

Başıboş sokak köpeği 8 yaşındaki çocuğun cinsel organını koparttı ❗❗ ne zaman çözüm bulunacak ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
8.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şöyle konulara nedense radikal ateist/feminist destekçisi meriç/köpek-kedi sever 88mph gibi üyeler uğrayamıyor. Neden acaba?


    "Doğal seçilim" yazarlarsa şaşırmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 9 Ekim 2021; 21:44:7 >
  • Insanin yeri sokak köpeğin yeri barınaktır.

    Sokaklar, parklar insanlar için vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cortana12 -- 9 Ekim 2021; 22:11:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • biz küçükken belediyeler köpekleri bildiğin pompalıyla vururdu adamlar bu sayede psikolojimiside bozardı çocuksun yani önünde katliam oluyor köpek bağırıyor yaralı yaralı yuvasına giriyor silah sesi vs ülke bildigin dingonun ahırıydı şimdide aynıda neyse

    bak şimdi sinirlendim haaaa....o vuranlara onlara emir verenede çok agır söverdimde yeri degil.


    sokak köpekleri kontrol altına düzgün bir şekilde alınmalı..


    ..bunlara çok büyük barınaklar yapılması gerek. üremeleri kontrol altına alınması lazım,belediyelerde bir dünya para var yiyede kadar yapsınlar

  • Bazilari hayvanseverlikten cok insandusmani olmus. Hayvan sever biriyim. Ama bu demek degildir ki suru kopegin yanina rahatca yaklasirim. Surunun verdigi gaz ile bugun besledigin kopek yarin saldirir. Caresi belli. Ama ugrasan tabi ki yok. Ve sayilari gun gectikce gereksiz sekilde artiyor. Aile olsa bi nevi anlarim. Tek basina olan ve elimden geldigince bakmaya calistigim bir kopek var. Nereden geldigi belli olmayan 3 tane daha kopek geldi yanina. Simdi hayvanin yanina zor yaklasiyorum. Sitelesmis yerlesim yerinde oturuyorum. Bazi sitelerin icinde 10 tane kopek var. Ve buna laf bile etmiyorlar. Mudahele eden de yok. Yarin birgun birinin cocugunu parcalarlar. Ondan sonra sesleri cikar anca. Boyle bir sey olacaksa da umarim o ses etmeyenlerin yakinina olur. Baskasina zarar gelince kiclarini kaldirmiyor ikiyuzluler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim herseyden vergi alıyorsunuz bu sokak hayvanları içinde hane başı 20tl vergi alın kurun barınakları bitsin bu mesele , hem hayvanlar rahatca barınaklarda yaşasın hemde sokaklarda böyle bir risk olmasın. Köpeğe kızacak değilim ne yapsın hayvan sokaklara mahkum olmuş can derdinde. Ama hayvanseverlikle de çözülecek mesele değil bu , belediyelerin bunu çözmesi cok mu zor allah aşkına

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu yaşıma kadar bölgemde toplamda 10 a yakın saldırıya şahit olduk.


    Her seferinde belediye saldirgan köpeklere uyku ilacı atıyor ve köpek kaçıyor. Her seferinde de "kacan köpeği arayamam ki olduğu yere düşerse alabiliriz" diye cevap verip gidiyorlar. Kaçtığı yerde bir köşede uyuyan köpek uyandığında daha pislik bir hal alıyor. İşin birde böyle saçma boyutu var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha geçenlerde gözümün önünde gençlere saldırdılar. Allah tan köpeklerin sayısı azdı gençler de hem büyük hem de 3-4 kişiydiler çok ileri gidemediler. Çok aşırı sayısı arttı köpeklerin. Bu kadarı fazla ve bu hayvanlar temelde vahşi hayvanlar. Öyle hafife alınacak canlılar değil Mazallah.

  • Fark etininiz mi dizi izliyorum dizinin sahnelerine bile sokak köpekleri giriyor o kadar çoklar ki çoğu dizinin açık hava çekimlerinde mutlaka sokak köpekleri görünüyor ve bu kadar çok olmalarına kimse birşey demiyor

  • Burada ne söylenseniz boş arkadaşlar.

  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt

    zaten çok zengin bir ülkeyiz bir de sokak itlerine harcama yapılsın halk aç sen halka gitmesi gereken paranın hayvanlara gitmesi gerektiğini söylüyorsun çözüm çok basit bir kereliğine tüm sokak hayvanları itlaf edilecek tüm evcil hayvanlara çip takılacak sokağa bırakmanın önüne geçilecek, bu arada sen yazdığın için söylüyorum peygamberimizinde medinedeki tüm köpekleri öldürttüğü kayıtlarda vardır

  • Ülke olarak Hindistan'ın köpekli versiyonu olduk hatta Hindistan'dan daha kötü haldeyiz orda en azından inekler çeteleşip insanlara saldırmıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HatAliVet -- 10 Ekim 2021; 2:19:10 >
  • Nasıl bazı insanlar cani saldırgansa bazı hayvanlarda öyle olabilir o yüzden durduk yere saldıranlar toplatılıp uyutulmalı onların sevilecek yanı yoktur keşke böyle insanları da toplatıp uyutabilsek 

  • Devlet, tüm basibos köpekleri toplamalı ve köpek etine bayılan Kore'ye, kuzu fiyatına satmalı. Hem başıboş tehlikeden kurtuluruz, hem de ekonomiye döviz girer.

    Başka türlü bitmez bir sorun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    bencillik değildir

    iyi forumlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sokaklarda parklarda köpek besleyen arkadaşlar yaptığınız daha büyük zarar, o mahalleye parklara musallat ediyorsunuz köpekleri her gün sayıları da artıyor. Baktınız zayıf bakıma ihtiyacı olan bir köpek var barınağı arayın. Hadi kedilere falan mama verilir neyse de sokak köpekleriyle bu şekilde başa çıkılmaz yani hangi birini kurtaracaksın ? kısırlaştırılacak, sahiplendirilecek veya barınakta bakılacak. Bu işleri de devlet denetleyecek en iyi hale getirecek yoksa böyle olaylar daha çok olur.

  • Çaresi bu hayvanların yakalanıp kısırlaştırılması.

    Uzaktan iğne atılıp uyutulacak ve 5 er li gruplar halinde toplanıp dişi, erkek ayırımı yapılmadan belediyelerce ameliyatı yapılacak, uzun vade de çözüm olur.

    Kısırlaşan kedi ve köpekler azma dönemi olmayacağı için yumuşacık oluyor ve hayatlarına genelde bol bol uyuyarak devam ediyor, kimseye bulaşmıyor ve dişi peşinde, çeteleşme işine girmiyor.

    Böyle bir uygulamayı her mahallede uygulasınlar, 6 ay da kedi, köpek sorunları minimuma iner, tek yapacakları bir pikap araç, 2 belediye işçisi, bir de veteriner ayarlamak.

    Tabii pitbul gibi saldırgan ırklar ve millete bulaşan sabıkalı köpekler de ya barınakta ömür tüketecek, ya da mecbur uyutulacak, çoluk, çocuğa saldırıp sokakta gezdirilmez!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HatAliVet kullanıcısına yanıt

    Hiç bir sahi olan hadisde böyle bir kayıt yok özellikle öldürttüğü dersen peygamber efendimize yanlış olur günaha girme.. sahi olmayan bir ton hadis var..

    Peygamber efendimizin sözü evcil hayvanlarla ilgili değildir öyle gidin de önünüze gelen her hayvanı kediyi.köpeği öldürün değildir... yırtıcı köpeklerle ilglidir ki bunlar o zamanki dağlardaki vahşi yırtıcı kurtlardır evcil köpekler değildir.. Bir karıncayı bile incitmeyin diyen dindir İslamiyet..


    "Beş tane hayvan "fasık"dır ki, Mekke'nin harem bölgesinde de öldürülebilir. Bunlar; fare, akrep, karga, çaylak ve yırtıcı köpektir." (Bir rivayette: kişi ihramda da olsa bunları öldürebilir.) (Buhârî, Bedu'l-halk, 16; Müslim, Hac, 9: 66-72).


    Bunları geçelim herşeye para var iş üç beş.köpeği beslemeye gelincemi para yok... Burda ülkede yapılan israfları yazarım sayfada yer kalmaz.. Hayvanı öldürmek hiç bir.şeyin çözümü değil itilaf edersin 5 sene sonra öldürülen hayvanın iki misli sayısına ulaşır.. Böyle itilafla bu işler olsa geçmişte olurdu ben 42 yaşındayım hepsini bilirim.. eskiden öldürüyorlar dı ne oldu bittimi bitse o zaman biterdi.. Bildiğin bazı yerlerde pompalı bazı yerlerde zehirli iğne atan silahlarla öldürüyorlardı .. ne oldu ne değişti.

    milletin öfkesini nefretini çektiler kavgalar çıktı kan aktı çünkü bazı yerlerde mahallenin köpeği idi herkes seviyordu bazı hayvanları.falan filan...

    Bu senin dediğin ilkel yöntemler işe yarasa çoktan yarardı ... Bu dediklerin bir işe yaramaz neden yaramaz biliyormusun çünkü programsız iş plansız iş çizelgesiz yöntemsiz iş iş değldir.. Günü kurtarırsın ama bir sene beş sene sonra on misli karşına gelir..

    Benim dediğim rehabilitasyon programıdır ve bunu Almanya İngiltere Fransa Avusturya tüm Avrupa ülkeleri yapıyor o yüzden sokaklarında kedi köpek yok çünkü bu sürekli bir program bir kerelik değil .. yoksa siz nasıl sanıyorsunuz hiç bir Avrupa ülkesinde sokaklarında şehirlerinde bir tane bile kedi köpek yok.. Köpeği.bırak kedi bile göremessin...

    Yoksa adamlarda zamanında itilaf etse gene şu anda sokaklarında kedi.köpekten geçilmezdi..


    Tabi oralarda yüz yıldır bu.rehabilitasyon programı yapılıyor artık öyle büyük devasal yerlere ihtiyaçları yok...

    Bunu Amerika'da yapıyor ama her eyalet uygulamıyor belli.eyaletlerde var .. Hatta bir tanesinin rehabilitasyon programını köpeklere fısıldayan adam Cesar Milan yapıyor..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanoğlu kendini ne kadar değerli önemli hissediyor halbuki insan olmasa bu dünya dönmeye devam eder hatta ekoloji bile düzelir hava temizlenir nesli tükenmekte olan hayvanlar sayısı normale döner kısaca dünya kendini toparlar..

    Ama bir arı nesli olmasa yok olsa o minnacık hayvanın nesli tükense Einstein hesaplamalarına göre , 'Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır, arı olmazsa bitkilerde çiçeklerde döllenme olmaz , bitki, hayvan ve insan olmaz' ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.