Şimdi Ara

Başarının sırrı ezikliktir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsan nesnelerle yaşar. Nesneyi elde ettiğinde sevinç(örneğin nesne--> bir araba, bir ev ya da bir kadın) nesneyi kaybettiğinde ise acı( annenin babanın ölmesi misal) yaşar. Nesne kaybı yaşandığında insan bu nesne kaybının yarattığı boşluğu doldurur/doldurmak ister. Burda ise düşünsel faaliyet ortaya çıkar ve yönelim dıştan(yani nesne)çok içe yönelir ve gelişim/olgunlaşma dediğimiz şey başlar. Eziklik hissinin bulunduğu sosyalfobili kişiler büyük ihtimalle övünç nesnelerini kaybetmişlerdir, bu kaybetmişlik hali hüzün getirir. Nesnenin kaybı ile yaşanan hüzün aslında olgunlaşmadır, içe yönelmedir. İçe yönelim, dışı keşfetmenin de aracıdır, çünkü dışı değerlendirecek olan insandır, inanın içidir. İnsan içini keşfederek dışını da çözer. Eziklik/acı çekme diğer sosyalfobi belirtileri başarıya giden bir yol olabilir. Dünyaca ünlü bazı kişilerin hırpalanmıs ve ezik bir gençlik geçirdiği biliniyor mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 30 Mayıs 2017; 21:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dogru konusmussun ama lafı cok uzatmissin haci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oley be büyünce başarılı biri olacağım çok mutluyum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle uyduruk varsayımları falan boşverin de gerçek hayatla yüzleşin. Pc başında akşama kadar oturmaktan başka bişey yapmazsan, hayatı öğrenemez ve sosyal fobili olarak kalmaya devam edersin.Bu türden sorunları çözmenin en kolay yolu maruz bırakma yöntemi ile yavaş yavaş alıştırarak duruma alıştırmaktır. Psikolojide kullanılan psikoterapilerden bir tanesidir.
    http://www.onlineterapiler.com/maruzbirakma.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 31 Mayıs 2017; 0:24:25 >
  • "Zayıflar bizi kendi gucumuzen utanmaya zorladıklari icin kazandılar."

    Hic alakasi yok ama.

    Tespitinde de minicik bi dogruluk payi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlarla uğraşıp boş vakit geçirmektense kendi başına olup kendini geliştirmeye, ahlâkını düzeltmeye vaktini ayırırsa insan daha başarılı olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.