Şimdi Ara

Başarılı Mac Osx kurulumlarını paylaşalım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuda, bilgisayarlarına başarılı bir şekilde mac osx in herhangi bir sürümünü kurabilenler, masaüstü ise system özelliklerini, dizüstü ise modelini ve özelliklerini yazarlarsa, herkes için faydalı olabilir diye düşünüyorum...

Ayrıca kurulum aşamaları ve mac os sürümünü de belirtirseniz çok iyi olur. Böylelikle herkesin yararlanabileceği bir bilgi kaynağı da oluşturabiliriz...

Teşekkürler

• Siz kurdunuz mu ?
  • Ben kurmadım ancak benim gibi kurmak isteyen veya hackintosh için yeni bir bilgisayar almak isteyenler için faydalı olur diye düşünüyorum...
  • bende böyle bi konu ariyodum kuran arkadasları bekliyoruz
  • Msi p43 c51
    Core2 Duo 2.8 ghz
    HIS HD4850 Ekran kartı

10.7 Lion Retail Kurulum yaptım. Kurulumdan sonra Chameleon bootloader, Fakesmc ve nullcpu kextlerini yükledim. Sadece ses sorunum vardı onu da VoodooHDA 2.7.2 ile giderdim. Sistem açıldıktan sonra bi kere bile panic almadım çok performanslı şekilde kullanıyorum ancak bazen VoodooHDA dan dolayı boot ederken hata verdiği oluyo.

Ekleme: Ekran kartını nasıl çalıştırdığımı söylemedim. Onun için de ATY_init ve QE_CI_Exotic patch dosyalarını yükledim. Daha sonra boot.plist dosyasına GraphicsEnabler=Yes komutunu ekledim sorunsuz şekilde kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitri Karamazov -- 15 Ağustos 2011; 15:10:53 >
  • LG R405-S.CPIIT ve Toshiba A200 1BP
    olmak üzere iki tane dizüstü bilgisayarım var, ikisi de %100 çalışıyor. hem SL hem de Lion..

her iki makinanın da çıkardıkları çıkardıkları tek problem wifi idi, onuda kartları değiştirerek hallettim. broadcom marka, bcm4311 çipli kartlar taktım. kendiliğinden çalışıyor. başka hiçbir şey yapmaya gerek yok..

kurulum retail, distro falan kullanmıyorum.. daha sonra ayrıntılı yazarım
  • sony vaio eb4x1e

masaüstü
    e7400
    p5kpl-cm
    hd3850 uğraşmadım ekran kartını çıkarıp onboard x3100
    ile herşey sorunsuz kurdum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsung R580 js07tr - Mac Os Snow Leopard 10.6.3 retail kurulumu yaptım sonra multibeast ile gerekli kextleri yükledim ve 10.6.7 ye orj update ettim herhangi bi sorun yok Geekbench skorum 5698 gibi birşey =)
  • Peki GT540 veya ATI HD6470 gibi ekran kartlı bir bilgisayara kurulum yapabilen var mı?
  • lenovo laptoplara kuran varmı arkadaslar
  • su macı bı kursam profesor olurum kext falan ne bunlar yaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel_lowe

su macı bı kursam profesor olurum kext falan ne bunlar yaaa

bende senin gibiyim hani soyle bi ss li anlatan olsa a dan z ye süper olcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 hafta Aralıksiz ugrastim ben siz ne diyorsunuz .1 haftadir gece uyumuyorum.gunduz uyuyorum.su an hersyi kurdumtek HD 5650 kaldi bitti mi bir oh cekecegim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceka16

quote:

Forumda kaç tane konu var hem videolu, hem resmli, hem detaylı anlatımı olan, hala biri anlatsa diyorsunuz. Elinizi taşın altına koyun da okuyun biraz. Biz yazmaya üşenmedik, siz okumaya üşeniyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: ceka16

quote:

Forumda kaç tane konu var hem videolu, hem resmli, hem detaylı anlatımı olan, hala biri anlatsa diyorsunuz. Elinizi taşın altına koyun da okuyun biraz. Biz yazmaya üşenmedik, siz okumaya üşeniyorsunuz.

Aynen emek verin biraz.ben Hala didik didik yabanci forumlari anlamaya calisiyorum anladim fakat ekran kartini da tanitacagim edid diye birsey var onu da buldum sanirim.bu sefer adamin verdigi boot dosyasi calismadi.hd 5650 ne berbat bir kartmis yahu.
    @2smoke sizin bilginiz var mi bu eldim edid viewer gibi programlarla monitörün edid keyini alip onu mac os ta plist dosyasına yaziyormusuz

• Malesef bir bilgim yok o konuda. Nacizane tavsiyem o kartlan fazla uğraşmayın, pek bişey elde edemezsiniz. Etseniz bile bir sonraki update te, örneğin 10.7.1 veya 10.7.2 (bunu kullandığım için kesin biliyorum, tüm grafik alt yapısı değişecek bu sürümde) gibi tekrar nasıl yapıldığını arayaıp bulmanız gerekecek. Her update te bu böyle olacak. Kısaca sorunlu bir model sahibisiniz. O yüzden eğer masaüstünüzde sorunsuz kullanıyorsanız bırakın loptop da windows kalsın.

Bahsettiğiniz işlem çalışsa bile sadece çözünürlüğü değiştirebileceksiniz. Hiç bir 3d fonksiyonu çalışmayacak, film bile seyredemeyeceksiniz. Çünkü bahsettiğiniz EDID monitör ile alakalı.

Ancak bu bahsettiğinizden başka yolu var ise onu bilmiyorum.

Çözünürlüğün dışında;

QE : Quartz Extreme
    CI : Core Image
    OCL : Open CL

Özellikleri açılmaz ise sürünürsünüz.

• Notebookta hd5650 ydi.aslinda.qe cl aktif oluyordu.eger bu edid sadece cozunurlukle alakaliysa ekran kartinda kextleri kurup chameleon ile cozunurluk ayarlasak olmaz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @2smoke herşeyi anladım.şu 5.adımı yapmadan geçemez miyiz.yani çözünürlüğü chameleon ile pliste yazsak.3.adımda erdiği chameleon r875 ise boot etmiyor onu zaten hiç anlamadım.

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=262286

http://www.kexts.com/downloads.php?do=file&id=1502

HOW TO

1. Install Lion. I used the USB method & Lion GM.

2. Once inside Lion desktop: install Chameleon RC5 r875.
    - Click customise & only have "Chameleon Standard" Selected.

3. Replace boot file. I use Chameleon Wizard:
    - Folder On Disk > [Select Folder With Boot File] > Install Method: Update > Target: [Your Lion Drive] > Install.

Not sure if this is needed but this is what else I did:
    - Folder On Disk > [Select Folder With Boot File] > Install Method: Update > Tick: Update boot1h > Target: [Your Lion Drive] > Install.

4. You do not need any extra kexts because the ones you need come with Lion BUT I have included my own from Lion GM.
    - Install with Kext Utility (Drag & drop the kexts on to Kext Utility). Location of course: S-L-E.

5. Sort out your EDID:http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=208410
    - Mine is included as an example BUT YOU MUST MAKE YOUR OWN!
    - Replace: DisplayProductID-717 In: System > Library > Displays > Overrides >DisplayVendorID-756e6b6e > [Here]
    - In windows7 use:http://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm to get the EDID (Thank you Carlonzo!)

6. Edit your: com.apple.boot.plist to include (mine is included for an example):
    - AtiConfig: Hoolock
    - GraphicsEnabler: Yes

7. Not sure if you will need to do this but this is what I did. Repair permissions of Lion drive in Disk Utility.

8. Run Kext Utility.

9. Reboot & PRAY!

EDIT This should work on snowy too BUT the frame buffer should be Eulemur (in AtiConfig) instead of Hoolock. Perhaps someone with snowy can try & confirm - maybe try Hoolock too?

• Secure Virtual Memory nerden kapatırız lion için, Snow'da güvenlik gizlilikten ayarlanıyordu.
  • @HiPoKondRiyaK_07, inan bilmiyorum o kartın nasıl çalışacağını. Chameleon 1400 lere geldi, 875 çok eski. Yeni versiyonlardan dene belki çalışır kendiliğinden.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.